Fínsko – Česko 3:1 (kon.) | Rusko – Švédsko 2:0 (kon.)
koniec
Rusko
2:0 (0:0, 0:0, 2:0)
Švédsko
cz Štvrtok 29.08.2013, 17:30 • Ledovyj dvorec, Petrohrad • Euro Hockey Tour
Partner:
     
    59:11
    Rusko právě vstřelilo branku!
    JEGOR AVERIN před chvílí málem sám za Švédy vyrovnal, ale teď si spravil chuť do správné branky. Plotnikov díky dobré práci Kokareva za brankou přihrál mezi kruhy, kde si poradil právě Averin a napsal za zápasem definitivní tečku. Asistence: Sergej Plotnikov, Michail Varnakov.
     
    59:00
    Dennis Rasmussen a Alexander Burmistrov dostali dle očekávání za vzájemnou potyčku oba 2+2.
     
    56:09
    Naprosto sám před Košečkinem se zjevil Rosén, musel si však ještě zamíchat s kotoučem a poté se dostal příliš blízko! Další vyložená švédská šance končí fiaskem.
     
    49:37
    Na dvě minuty za hákování je při sílícím švédském tlaku vyloučen Michail Varnakov.
     
    49:27
    Před Košečkinem zůstal úplně volný Ullström, v jasné pozici ale dlouho váhal se střelou a nakonec trefil padajícího obránce!
     
    48:49
    Aslund pronikl před branku, kde měl před sebou už jen Košečkina a pálil do něj! Následná Rasmussenova snaha o dorážku prošla kolem Košečkina vedle jeho branky.
     
    47:09
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Už to vypadalo, že góly budou pro dnešní utkání zakleté. Pak se ale po levém křídle po Pivcakinově rozehrávce rozjel od vlastního obranného pásma JEVGENIJ KUZNĚCOV a překvapil Karlssona u jeho pravé tyče. Asistence: Nikita Pivcakin.
     
    42:10
    Za nedovolené bránění je na dvě minuty vyloučen David Ullström.
     
    41:08
    V posledních vteřinách přesilovky nahodil od modré Rjasenskij, kotouč se odrazil před branku k Burmistrovovi a ten z dobré pozice napálil jen švédského brankáře Karlssona!
     
    39:08
    Za podražení je na dvě minuty vyloučen Dick Axelsson.
     
    35:06
    Rusové jdou po chvilce znovu za čtyř, za nedovolené bránění je vyloučen Vadim Šipačjov.
     
    30:27
    Za podražení je na dvě minuty vyloučen Jevgenij Ketov.
     
    15:17
    Za hákování byl nakonec vyloučen Staffan Kronwall.
     
    15:17
    Tichonov si krásně pohrál s obráncem a pak hodil žabičku před branku Šipačjovovi, ten byl ale při pokusu o zakončení faulován a z další nadějné situace tak opět nic není!
     
    13:45
    Kuzněcov se krásně dostal z křídla před Karlssona, v poslední moment mu ale puk sklouzl z hokejky a ruský útočník tak nedokázal zakončit!
     
    12:11
    Kronwall nahodil od modré puk před Košečkina a ruský brankář měl co dělat, aby tečovaná rána nezapadla za jeho záda! To byl velmi nepříjemný odraz kotouče, který klidně mohl skončit první brankou utkání.
     
    08:16
    Per Aslund sekl u mantinelu unikajícího Burmistrova a je prvním hráčem v utkání, jenž je vyloučen na dvě minuty za krosček.
     
    07:16
    Axelsson se dostal k odraženému kotouči a stál sám před ruskou brankou, Košečkin si ale připsal velmi důležitý zákrok pravou paží!
     
    01:35
    První pořádkou akci utkání měla na svědomí druhá ruská formace, Petrov ale nakonec po krásné kombinaci mezi kruhy nedosáhl na kotouč!

    Daniel Polách

    Góly a asistencie: 48. Kuzněcov (Pivcakin), 60. Averin (Plotnikov, Varnakov)


    Rusko: Košečkin (Galimov) – Alexandrov, Zajcev, Zubarev, Pašnin, Pivcakin, Rjasenskij, Čudinov, Jakovlev – Averin, Burmistrov, Varnakov – Gluchov, Chablukov, Kazionov – Ketov, Kokarev, Kuzněcov – Petrov, Plotnikov, Tichonov – Šipačjov
    Švédsko: Karlsson (Ullmark) – Kronwall, Nilsson, Andersén, Fransson, Ahnelöv, Fälth, Viklund, Arlbrandt – Axelsson, Klasen, Ullström – Hjalmarsson, Sjögren, Rasmussen – Arvidsson, Janmark-Nylén – Aslund, Kempe, Rosén

    Rozhodca: Boman, Kaukokari – Ivanov, Nestěrov