Stuttgart – Leverkusen 0:1 (kon.) | Wolfsburg – Schalke 4:0 (kon.) | Brémy – Augsburg 1:0 (kon.)
Freiburg – Mainz 1:2 (kon.) | Hamburger – Hoffenheim 1:5 (kon.) | Frankfurt – Bayern 0:1 (kon.)
Mönchengladbach – Hannover 3:0 (kon.)
koniec
Borussia Mönchengladbach
3:0 (1:0)
Hannover 96
Sobota 17.08.2013, 18:30 • Borussia-Park, Mönchengladbach • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    90+1
    V závere zápasu dostal žltú kartu aj hosťujúci Pocognoli, ktorý sa previnil tvrdým faulom na domáceho Kruseho.
     
    89
    Domáci tréner Favre posiela na trávnik aj posledné striedanie. Namiesto Herrmanna nastúpi do hry oddýchnutý Hrgota.
     
    84
    Domáci striedajú opäť. Namiesto Xhaku nastupuje do hry oddýchnutý Nordtveit.
     
    83
    V strede ihriska ostal ležať hosťujúci Hoffmann, ktorý bol k zemi nepríjemne zrazený domácim Younesom. Na rade je ošetrovanie tohto hráča Hannoveru!
     
    82
    Gólman ter Stegen si na svoje konto pripísal dva fantastické zákroky, keď najskôr z centrálnej časti pálil Sobiech, no jeho delovku vyrazil napravo od seba. Následne z ľavej strany vystrelil Diouf, no gólman Mönchengladbachu aj tento strelecký pokus Hannoveru vyrazil do bezpečia.
     
    77
    Na rad prichádza aj prvé striedanie na strane domácich. Namiesto Aranga nastupuje do hry oddýchnutý Younes.
     
    76
    Tréner Hannoveru strieda aj tretíkrát. Namiesto Marcela nastupuje do hry Haggui.
     
    68
    Ďalšiu žltú kartu obdržal hosťujúci Andreasen.
     
    66
    Mönchengladbach dal gól!
    Domáci FILIP DAEMS si loptu postavil na značku pokutového kopu a tvrdou strelou k ľavej žŕdke hannoverskej brány dokázal prekonať bezmocného gólmana Zielera.
     
    66
    Na rade je po ruke Sakaia pokutový kop v znení domáceho Daemsa!
     
    65
    Sakai sa pri prieniku domáceho Kruseho previnil rukou, no Kruse napokon aj tak zakončoval. Gólman Zieler však jeho následnú strelu už dokázal vychytať.
     
    64
    Do skvelej gólovej šance sa po prihrávke od Kruseho dostal hosťujúci Herrmann, no jeho delovka napokon letela len tesne vedľa hosťujúcej brány!
     
    61
    Z priameho kopu tvrdo pálil hosťujúci Sobiech, no jeho tvrdá delovka napokon neprekvapila gólmana ter Stegena. Ten sa po lopte skvele hodil a vytlačil ju do bezpečia!
     
    59
    Z hranice pokutového územia domácich tentokrát pálil hosťujúci Huszti, no napokon bol neúspešný – stál v ofsajde.
     
    57
    Hosťujúci tréner Slomka posiela na trávnik aj druhé striedanie. Namiesto Priba posiela na trávnik oddýchnutého Hoffmanna.
     
    56
    Kruse sa dostal do ďalšej skvelej šance, keď si s loptou zbehol na hranicu pokutového územia a následne tvrdo zakončoval, no nepodarilo sa mu trafiť priestor hosťujúcej brány.
     
    53
    Mönchengladbach dal gól!
    Domáci sa po poriadnej komédii pred bránou hosťujúceho Hannoveru dostávajú do vedenia! Kruse z ľavej strany prekonal gólmana Zielera, no pozorný Marcelo loptu ešte zachytil. Následne však Kruse poslal k vzdialenejšej žŕdke center, po ktorom tvrdo pálil CHRISTOPH KRAMER, ktorý zneškodnil aj ležiaceho Saného.
     
    51
    Domáci sa dostali do fantastickej gólovej šance, keď gólmana Zielera preloboval útočiaci Kruse! Následne sa však na bránkovej čiare skvele predviedol obranca Sané, ktorý loptu nožničkami odkopol do bezpečia!
     
    46
    Tréner Hannoveru – Slomka posiela na úvod druhého polčasu na trávnik namiesto Bittencourta oddýchnutého Sobiecha.
     
    45+2
    Za zbytočné protesty zinkasoval prvú žltú kartu v tomto zápase hosťujúci Prib.
     
    45+1
    Domáci mali druhý gól na dosah! Najskôr zo stredu nekompromisne pálil Kruse, no jeho delovku gólman Zieler vyrazil napravo od seba. Tam ešte tvrdo pálil Raffael, no minul priestor hannoverskej brány.
     
    45+
    Nadstavovať sa bude jedna minúta!
     
    43
    Na druhej strane ťažil z nepresnej Daemsovej prihrávky hosťujúci Diouf, no jeho následné zakončenie trafilo len hruď dobre vybehnutého gólmana ter Stegena!
     
    42
    Následne sa snažil ofenzívne presadiť domáci Herrmann, no pozorný obranca Marcelo ho v pokutovom území pred gólmanom Zielerom dokázal včas zastaviť!
     
    36
    Kruse sa s loptou dobre presúval cez stred a následne našiel na pravej strane voľného Herrmanna. Ten si loptu pripravil a následne tvrdo vystrelil, no gólman Zieler zasahovať nemusel, keďže Herrmannova delovka smerovala len tesne nad bránu Hannoveru.
     
    29
    Po peknom centri od Bittencourta sa k lopte na ľavej strane dostal Huszti, ktorý tvrdo pálil, no lopta mu napokon nesadla na nohu a jeho strela smerovala len mimo domácej brány.
     
    20
    Mönchengladbach dal gól!
    Domáci sa dostávajú do vedenia! Po fantastickej prihrávke od Raffaela z ľavej strany sa k lopte na hranici pokutového územia hostí dostal MAX KRUSE, ktorý svojou delovkou namierenou do pravej časti Zielerovej brány nedal gólmanovi Hannoveru žiadnu šancu.
     
    16
    Do skvelej gólovej šance sa tentokrát dostala dvojica Arango a Kramer, ktorí si loptu prihrávali na ľavej strane a prvý menovaný následne aj zakončoval. Jeho delovka však bola jedným z hosťujúcich obrancov zblokovaná za Zielerovu bránu. Na rade je roh pre Mönchengladbach.
     
    13
    DIouf sa v strede ihriska v hlavičkovom súboji nepríjemne zrazil so Stranzlom a následne s bolesťami hlavy bude musieť byť ošetrovaný. Po krátkom prerušení hry sa však pokračuje.
     
    12
    Herrmann sa dostal do skvelej gólovej šance v centrálnej časti, keď sa dostal až pred hosťujúcu bránu, no napokon bol neúspešný, keďže ho od lopty odstavil pozorný Marcelo, ktorý si podľa hlavného rozhodcu nepočínal nedovolene!
     
    11
    Na štadióne Borussia-Park v Mönchengladbachu prišlo k menším technickým problémom, keď sa za postrannou čiarou spustil zavlažovač trávy, ktorý "ohrozoval" hlavného rozhodcu. Po malej chvíli je však všetko v poriadku!

    Góly: 20. Kruse, 53. Kramer, 66. Daems

    Karty:   60. Xhaka (MON) – 45+2. Prib (HAN), 65. Sakai (HAN), 68. Andreasen (HAN), 90+1. Pocognoli (HAN)


    Borussia Mönchengladbach: ter Stegen – Daems, Stranzl, Jantschke, Álvaro Domínguez, Arango (77. Younes), Raffael, Herrmann (89. Hrgota), Xhaka (84. Nordtveit), Kramer, Kruse
    Hannover 96: Zieler – Marcelo (76. Haggui), Pocognoli, Sakai, Sané, Huszti, Andreasen, Stindl, Prib (57. Hoffmann), Bittencourt (46. Sobiech), Diouf

    Rozhodca: J. Dress – T. Christ, C. Gittelmann

    Diváci: 50000