Stuttgart – Leverkusen 0:1 (kon.) | Wolfsburg – Schalke 4:0 (kon.) | Brémy – Augsburg 1:0 (kon.)
Freiburg – Mainz 1:2 (kon.) | Hamburger – Hoffenheim 1:5 (kon.) | Frankfurt – Bayern 0:1 (kon.)
Mönchengladbach – Hannover 3:0 (kon.)
koniec
VfL Wolfsburg
4:0 (0:0)
FC Schalke 04
Sobota 17.08.2013, 15:30 • Wolkswagen Aréna, Wolfsburg • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Je dobojované!
    V druhom polčase futbalisti tímu VfL Wolfsburg zabrali naplno a dokázali svojho dnešného súpera "rozniesť v zuboch". Už v 55. minúte sa domáci so šťastím dostali do vedenia po delovke od Robina Knocheho. Následne v 61. minúte zápasu pridal ďalší skvelý gól Vierinha, ktorý zvýšil už na 2:0. V 68. minúte skóroval aj Naldo, ktorý po rohovom kope na druhýkrát prekonal gólmana Hildebranda. Posledný kúsok v sieti pridal v prvej minúte nadstaveného časi domáci Stefan Kutschke, ktorý nedal svojou delovkou Hildebrandovi žiadnu šancu.
    Domáci Wolfsburg teda zneškodnil Schalke 04 výhrou 4:0 a pripisuje si do tabuľky prvé tri body.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z nemeckej Bundesligy.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (17:27:07)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Loptu majú v moci hráči Wolfsburgu, ktorí sa snažia ešte niečo vymyslieť, no v závere sa Schalke 04 bráni naozaj dobre.
     
    90+1
    VfL Wolfsburg dal gól!
    Futbalisti Wolfsburgu nenechali na seba dlho čakať a skórujú aj poštvrtýkrát! Po skvelej prihrávke od Schäfera sa k lopte dostal STEFAN KUTSCHKE, ktorý delovkou z centrálnej časti nedal gólmanovi Hildebrandovi žiadnu šancu na úspešný zákrok. O tomto zápase je teda už jasne rozhodnuté.
     
    90+
    Nadstavovať sa budú dve minúty!
     
    90
    Futbalisti Wolfsburgu mali k dispozícii ďalší rohový kop, ktorý odišiel zahrávať Diego, no jeho projektil napokon zachytil pozorný Santana, ktorý loptu odkopol do bezpečia.
     
    89
    Domáci sa dostali do fantastickej gólovej šance, keď z pravej strany napokon tvrdo zakončoval Vieirinha, no trafil len pravú žŕdku hosťujúcej brány. Následne odrazenú loptu odhlavičkoval Kutschke, no našiel len Kooa, ktorý to skúšal nadvakrát, no nedokázal prekonať pozorného Hildebranda!
     
    88
    Kutschke sa v závere druhého polčasu dostal do zakončenia, no jeho projektil z pravej strany neurobil gólmanovi Hildebrandovi žiadny problém. Následne sú pri lopte hostia.
     
    87
    Träsch získal loptu na pravej strane a následne sa s ňou mierne pohral, čo sa mu stalo osudným. Dvojica obrancov Schalke 04 loptu zachytila a poslala do bezpečia.
     
    86
    Domáci tréner Hecking posiela na trávnik aj posledné striedanie. Namiesto Perišića nastupuje do hry Kutschke.
     
    86
    Pukki bol nekompromisne faulovaný domácim Träschom vo vzdialenosti približne 23 metrov – mierne vľavo. Následne odišiel priamy kop zahrávať Fuchs, no ten tesne prestrelil Benagliovu bránu!
     
    85
    Tento rohový kop odišiel zahrávať domáci Diego, no ten bol napokon neúspešný, keďže loptu poslal len na hosťujúceho Höwedesa, ktorý posiela do útoku hostí.
     
    84
    Futbalistom Schalke 04 útok nevyšiel a po skvelom protitúoku si hráči Wolfsburgu vybojovali rohový kop, ktorý odišiel zahrávať Rodriguez. Ten na pravej strane našiel nebráneného Diega, no jeho delovka napokon trafila len jedného z hosťujúcich obrancov. Na rade je ďalší rohový kop pre Wolfsburg.
     
    83
    Rohový kop hosťom nevyšiel a po centri od Jonesa sa k lopte dostal len domáci Knoche, ktorý loptu odkopol do bezpečia. Schalke 04 sa však stále nevzdáva a útočí.
     
    82
    Draxler sa dostal do zakončenia na hranici pokutového územia, no jeho tvrdú delovku gólman Benaglio s veľkým prehľadom vyrazil za vlastnú bránu. Na rade je rohový kop pre Wolfsburg.
     
    81
    Domáci striedajú aj druhýkrát. Namiesto Olića nastupuje do hry oddýchnutý Schäfer.
     
    80
    Vieirinha z pravej strany odcentroval loptu aj tentokrát, keď ju poslal k bližšej žŕdke na Olića. Ten tvrdo zakončoval, no pozorný Fuchs jeho delovku zblokoval za vlastnú bránu.
     
    79
    Po pravom krídle si k bráne gólmana Hildebranda zbehol Vieirinha, ktorý poslal loptu na stred, kde ju Träsch prenechal Perišićovi. Jeho následné zakončenie bolo však zblokované jedným z hosťujúcich obrancov.
     
    78
    Futbalisti Schalke 04 sa snažia ofenzívne presadiť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Domáci Wolfsburg je pri hernej chuti a snaží sa ešte zaútočiť.

    Góly: 55. Knoche, 61. Vieirinha, 68. Naldo, 90+1. Kutschke

    Karty:   37. Huntelaar (SCH), 49. Jones (SCH)


    VfL Wolfsburg: Benaglio – Naldo, Rodriguez, Knoche, Diego, Luiz Gustavo (76. Polák), Perišić (86. Kutschke), Träsch, Koo, Olić (81. Schäfer), Vieirinha
    FC Schalke 04: Hildebrand – Uchida, Fuchs, Höwedes, Felipe Santana, Jones, Farfán (74. Meyer), Clemens (63. Pukki), Höger, Draxler, Huntelaar (46. Szalai)

    Rozhodca: W. Stark – J. Salver, M. Pickel

    Diváci: 29000