Stuttgart – Leverkusen 0:1 (kon.) | Wolfsburg – Schalke 4:0 (kon.) | Brémy – Augsburg 1:0 (kon.)
Freiburg – Mainz 1:2 (kon.) | Hamburger – Hoffenheim 1:5 (kon.) | Frankfurt – Bayern 0:1 (kon.)
Mönchengladbach – Hannover 3:0 (kon.)
koniec
Hamburger SV
1:5 (1:1)
TSG 1899 Hoffenheim
Sobota 17.08.2013, 15:30 • Imtech Arena Hamburg • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    84
    Striedanie v tíme Hamburger SV: z ihriska odchádza van der Vaart, prichádza Jiráček.
     
    83
    Striedanie v tíme TSG 1899 Hoffenheim: z ihriska odchádza Volland, prichádza Herdling.
     
    80
    Striedanie v tíme TSG 1899 Hoffenheim: z ihriska odchádza Modeste, prichádza Schipplock.
     
    77
    Hoffenheim dal gól! Opäť pekná akcia hostí, loptu dostal na pravačku ROBERTO FIRMINO, ktorý ju po zemi posiela popod pravú ruku padajúceho Adlera za jeho chrbát.
     
    76
    Striedanie v tíme Hamburger SV: z ihriska odchádza Jansen, prichádza Aogo.
     
    71
    Hoffenheim dal gól! Prihrávku na nohu zúžitkoval bravúrne Firmino, potiahol loptu do veľkého štvorca, zasekol dvoch domácich obrancov a našiel pred bránkou hráča menom ANTHONY MODESTE a ten sa nemohol mýliť.
     
    71
    Opäť faul na polovici ihriska, teraz sa šľapakom prezentoval Arslan, ďalšia žltá karta v zápase.
     
    70
    Trochu nám to iskrí na hracej ploche, ďalší faul a ďalšia karta, teraz ju dostáva domáci Diekmeier.
     
    69
    Polanski tvrdo fauloval a právom vidí žltú kartu.
     
    67
    Hoffenheim dal gól! Firmino poslal loptu z ľavej strany do šestnástky, ANTHONY MODESTE si nabehol a pravačkou nekompromisne zavesil popri ľavej Adlerovej ruke do siete.
     
    63
    Striedanie v tíme Hamburger SV: z ihriska odchádza Badelj, prichádza Rudnevs.
     
    62
    Striedanie v tíme TSG 1899 Hoffenheim: z ihriska odchádza Salihovič, prichádza Strobl.
     
    61
    Firmino dostal prihrávku do šestnástky, bol sám pred Adlerom a mohol sa ho opýtať kam to chce, no unáhlil sa a loptu posiela popri pravej žrdi do autu.
     
    50
    Hoffenheim dal gól! KEVIN VOLLAND dostal krásnu prihrávku do veľkého štvorca, loptu si potiahol ešte dva metre vpred a posiela ju nekompromisne za Adlerov chrbát!
     
    49
    Videli sme rýchlu kombinančnú akciu HSV, Badelj dostal prihrávku na hranicu šestnástky, no loptu posiela len do dobre postaveného obrancu hostí. Pekná akcia domáceho tímu.
     
    48
    Firmino teraz pomiešal obrane v bielych dresoch hlavy, v šestnástke štrikoval s loptou, no napokon triafa len do jedného z obrancov, ktorému trafil do ruky, no ten ju mal pri tele a hlavný Perl stál blízko, teraz píšťalku nepoužil.
     
    44
    Hamburger SV dal gól! Loptu si na biely bod postavil RAFAEL VAN DER VAART, ktorý ju posiela do pravého rohu Casteelsovej bránky.
     
    43
    Elyounossi nielenže vidí za svoju ruku v pokutovom území žltú kartu, hostia budú navyše automaticky potrestaní pokutovým kopom.
     
    43
    Pokutový kop pre HSV!
     
    41
    Firmino vystrelil spoza šestnástky cez nohu domáceho hráča na vzdialenejšiu žrď, Adler sa prebehol, no lopta končí tesne mimo jeho bránky. Ak by smerovala do bránky, Adler by sa mohol len prizerať.
     
    39
    Vestregaard teraz zatiahol za ručnú brzdu pred malým vápnom, publikum aj hráči domáceho tímu si pýtali pokutový kop, hlavný im však takúto radosť nedoprial, akciu posúdil ako čistú.
     
    35
    Calhanoglu spoza šestnástky krásne vystrelil, na vzdialenejšiu žrď pretiahol Casteelsa, lopta len tesne minula jeho bránku.
     
    33
    Zoua si narazil loptu s Calhanogluom, no chlapci to prehnali a Calhanogluov úmysel vystihol na malom vápne Casteels, ktorý bude vykopávať.
     
    23
    Beister teraz pokazil najlepšiu akciu domácich, potiahol až do šestnástky, z hranice malého vápna chcel loptu prihrať pred bránku, no kopol ju zle a Casteels vykopáva loptu do bezpečia.
     
    5
    Hoffenheim dal gól! Akcia hostí, ktorý založili útok po pravej strane, na center Johnsona si v malom vápne najlepšie vyskočil ROBERTO FIRMINO a posiela loptu nekompromisne po ľavej ruke Adlera do siete.

    Vladimír Korduliak

    Góly: 44. Vaart (pen.) – 5. Firmino, 50. Volland, 67. Modeste, 71. Modeste, 77. Firmino

    Karty:   70. Diekmeier (HAM), 71. Arslan (HAM) – 43. Elyounoussi (HOF), 69. Polanski (HOF)


    Hamburger SV: Adler – Jansen, Westermann, Sobiech, Diekmeier – Arslan, Badelj – Zoua, van der Vaart, Beister – Calhanoglu
    TSG 1899 Hoffenheim: Casteels – Johnson, Vestregaard, Abraham, Beck – Salihovič, Polanski – Elyounoussi, Firmino, Volland – Modeste

    Rozhodca: Perl – Walz, Voss

    Diváci: 47.783