Ajaccio – Nice 0:2 (kon.) | Lorient – Paríž 1:3 (kon.) | Bordeaux – Évian TG 2:1 (kon.)
Lille – Saint-Étienne 1:1 (kon.) | Marseille – Remeš 0:0 (kon.) | Lyon – Rennes 2:0 (kon.)
Bastia – Sochaux 0:0 (kon.) | Brest – Nancy 1:2 (kon.) | Toulouse – Montpellier 2:0 (kon.)
Valenciennes – Troyes 2:1 (kon.)
koniec
Lille OSC
1:1 (1:0)
AS Saint-Étienne
cz Nedeľa 26.05.2013, 21:00 • Grand Stade Lille Métropole, Villeneuve-d'Ascq • Ligue 1 Uber Eats
     
    89
    Pří následném útočném napadání to přehnal s nasazením domácí Nolan Roux, což mu přináší žlutou kartu.
     
    85
    Lille naposledy střídá. Výhru má domácím přinést Tulio de Melo, který mění Balmonta.
     
    81
    Digne fauluje na levé straně, což znamení přerušení hry. Hosté toho využívají pro vystřídání. Mathieu Bodmer nahrazuje Hamoumu.
     
    80
    Po rohovém kopu z levé strany hlavičkoval na branku volný Kalou, jenže jeho pokus z brankové čáry vykopává Hamouma! Velká šance OSC Lille!
     
    79
    Domácí remíza nestačí. Další střídání to jasně dokazuje. Na trávník přichází hrot Roux, který nahradí Rodelina.
     
    76
    Aubameyang následně vypálil z levé strany nad, a tak v přerušené hře střídají i hosté ze Saint-Étienne. Yohan Mollo na hřišti nahradí Brandaa.
     
    73
    První střídání utkání si připravují domácí. Gueyeho nahrazuje na trávníku Marvin Martin.
     
    68
    Možná klíčový moment utkání! Guilavogui zajel do Mavuby velmi ostře ve středu hřiště, a tak nemůže následovat nic jiného, než druhá žlutá a následně červená karta!
     
    66
    Velmi ostře dohrál při útočném napadání Gueye obránce Ghoulama, a tak vidí od sudího Ruddyho Buqueta žlutou.
     
    64
    Po zbytečném rohu mohla přijít druhá branka ASSE! Odražený míč poslal na branku z voleje Clerc a Mouko předvedl u levé tyče famózní zákrok! Dělovku vyráží mimo svou klec.
     
    62
    V souboji prostovlasých záložníku zastavil Cohade unikajícího Balmonta za hranicí pravidel, a tak vidí od sudího Buqueta žlutou kartu.
     
    59
    Saint-Étienne právě vstřelilo branku!
    Velmi jednoduchá a přímá akce hostů po levé straně přináší vyrovnání! Ghoulam poslal z levé strany báječnou přízemní přihrávku za obranu, kde se před Chedjoua dostal ROMAIN HAMOUMA, který pravačkou obstřeluje Moukoua a vyrovnává, 1:1!
     
    47
    A hned v úvodních vteřinách mohl hostující celek vyrovnat! Perrin našel na levé straně Brandaa, který si snadno odstavil protihráče a najednou stál sám před Moukouem. Místo zakončení z horšího úhlu ještě hledal Aubameyanga, jenže našel pouze kopačku Bašy. Velká šance ASSE!
     
    44
    Hostující středopolař Lemoine vidí za následné protesty od sudího Buqueta žlutou kartu.
     
    42
    Lille právě vstřelilo branku!
    Domácí celek jde v závěru prvního poločasu do zaslouženého vedení 1:0! Centr z levé strany hledal ve vápně Rodelina, který ve vzduchu skvěle přeskočil obránce a lehce přiťukl na SALOMONA KALOUA. Bývalý hráč Chelsea se odpoutal od Perrina a z bezprostřední blízkosti prostřeluje bezmocného Ruffiera!
     
    29
    První žlutá karta utkání míří do hostujících řad. Balmonta doslova přejel ve středu hřiště mladík Guilavogui a může být rád, že dostává kartu barvy žluté.
     
    28
    Lille se snaží využít převahy z posledních desítek vteřin a žene se za vedením. Payetův přímý kop z pravé strany Zouma odvrátil jen do klubka těl, ze kterého vyletěl míč za hostující obranu. Chedjou tak měl nabídku první branky utkání na zlatém podnose, jenže pálí nad!
     
    26
    O pár vteřin později už se málem slavila první branka domácího OSC. Payet dostal skvělou nahrávku na levou stranu za obranu, ale v samostatném úniku Ruffier skvěle vyrazil. Bohužel pro domácí jen na pravou stranu pro Kaloua, který mohl zamířit do odkryté branky prakticky kamkoliv. Zkusil to přízemním pokusem, avšak ten fantasticky vyráží skluzem přijíždějící Clerc! Tohle volalo po první brance!

    Martin Mišovec

    Góly: 42. Kalou – 59. Hamouma

    Karty:   66. Gueye (LIL), 89. Roux (LIL) – 29. Guilavogui (SET), 44. Lemoine (SET), 62. Cohade (SET)   68. Guilavogui (SET)


    Lille OSC: (4-3-3) Mouko – Beria, Chedjou, Baša, Digne – Balmont (85. Melo), Mavuba, Gueye (73. Martin) – Rodelin (80. Roux), Kalou, Payet.

    Trenér: Rudi Garcia

    AS Saint-Étienne: (4-3-3) Ruffier – Clerc, Zouma, Perrin, Ghoulam – Lemoine, Guilavogui, Cohade – Aubameyang, Brandao (76. Mollo), Hamouma (81. Bodmer).

    Trenér: Christophe Galtier

    Rozhodca: Ruddy Buquet – David Benech, Guillaume Debart