Bayern – Freiburg 1:0 (kon.) | Hoffenheim – Norimberk 2:1 (kon.) | Wolfsburg – Mönchengladbach 3:1 (kon.)
Leverkusen – Brémy 1:0 (kon.) | Augsburg – Stuttgart 3:0 (kon.) | Düsseldorf – Dortmund 1:2 (kon.)
koniec
Fortuna Düsseldorf
1:2 (0:1)
Borussia Dortmund
Sobota 27.04.2013, 18:30 • ESPRIT arena (Düsseldorf) • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Domácim sa skoro podarilo vyrovnať. Hlavičku stopéra Latku odvrátil Langerak z bránkovej čiary. Obrovská smola domácej Fortuny.
     
    90
    Strelec presné zásahu Bodzek vzápätí nedovolene zastaivil rodiaci sa brejk hostí za cenu faulu. Vidí za to žlté napomenutie.
     
    89
    Düsseldorf dal gól! Tak domácim sa predsa len podarilo znížiť a záver zápasu ešte môže byť poriadne zaujímavý. Center zaletel k ADAMOVI BODZEKOVI, ktorý Langeraka prekonal perfektnou hlavičkou.
     
    87
    Žltú kartu ešte pripisujeme na konto hosťujúceho stopéra Matsa Hummelsa.
     
    85
    Tak domáci mohli predsa len obrátiť moje slová a ešte zdramatizovať záver zápasu. Center z pravej strany sa dostal k Reisingerovi, ktorý však hlavičkou zakončil len presne do miest, kde stál Langerak. Ten si dnes kráča po čistý štít.
     
    80
    Posledných desať minút si zahrá aj Marco Reus, ktorý nahradí jedného z najlepších hráčov na ihrisku, Hofmanna.
     
    77
    A už to mohlo byť 0:3, po tom, čo sa do dobrej streleckej parkety dostal Schieber, ktorý zakončil, no Giefer výborným zákrokom podržal svoj tím.
     
    75
    Domáci videli v pokutovom území ruku Matsa Hummelsa, čo dávali evidentne najavo aj rozhodcovi, okolo ktorého behali ako také osy. Weiner sa penaltu odpískať nerozhodol, no udelil žltú kartu Lambertzovi práve za reči.
     
    70
    Dortmund dal gól! Striedanie vyšlo hosťom úplne fantasticky, keď sa do gólovej akcie zapojili obaja striedajúci hráči. Lewandovski naznačil strelu, no namiesto nej prihral Sahinovi, ktorý z prvej vysunul BLASZCZYKOWSKIHO, ktorý v samostatnom nájazde uspel, keď domáceho brankára prekonal strelou po zemi.
     
    69
    Vzápätí aj druhé striedanie hostí. Ihrisko opustil Leitner, ktorého nahradil ďalší z poľskej enklávy v BVB, Blaszczykowski.
     
    69
    Prvé striedanie pripravil aj tréner Dortmudnu Klopp, ktorý stiahol z ihriska Bittencourta, na miesto ktorého vybehol hrdina zápasu s Madridom Lewandovski.
     
    64
    Prvé striedanie v zápase vidíme na domácej strane. Ihrisko opustil Islo, ktorého miesto zaujal Reisinger.
     
    64
    Domáci mali obrovskú šancu na vyrovnanie, no proti brankárovi Langerakovi opäť nepochodili. Bellinghausen vbehol do pokutového územia z ľavého krídla, dokázal predbehnúť aj Santanu aj Bittencourta a snažil sa zakončiť proti vybehnutému Langerakovi, ktorý loptu vyrazil pred Lambertza, no ani on ho nedokázal prekonať. Zastavil aj jeho zakončenie.
     
    59
    Leitner dostal prihrávku na ľavý okraj šestnástky, odkiaľ chcel prízemným centrom nájsť Schiebera. Ten sa aj položil na zem a naťahoval sa za loptou, no zbytočne, kedže guľatý nezmysel sa k nemu vďaka dobrej práci domácej obrany nedostal.
     
    55
    Domáci obranca van der Bergh si poriadne vyšliapol na Hofmanna, ktorého zoťal, tak, že hráč hostí asi v dnešnom stretnutí skončil.
     
    50
    Na pravom krídle bol faulovaný unikajúci Hofmann domácim útočníkom Islom. Nasledovať bude priamy kop pre hostí a za svoj zákrok videl Islo žlté napomenutie.
     
    45
    Center hľadal v šestnástke Martina Latku, no pred ním úspešne loptu vyboxoval hosťujúci strážca svätyne Langerak.
     
    41
    Lopta sa v pokutovom území hostí dostala k Leitnerovi, ktorý sa snažil roztancovať domácich obrancov, tí sa však takpovediac nechytili a tak sa tento mladík rozhodol loptu poslať pod seba Sahinovi. Poslal ju však len domácim futbalistom.
     
    40
    Domáci sa vpredu nedokázali dostať k ničomu, čo by stálo sa zmienku. Hra sa tak presúva opäť na druhú stranu., kde sa faulu dopustil domáci Kruse, za čo vidí zaslúženú žltú kartu.
     
    30
    Schahin si na hranici pokutového územia poradil rýchlymi kľučkami so stopérom Santanom, posunul loptu po svojej pravici parťákovi z útoku, Islovi, ktorý pravačkou dobre vypálil. Lopta sa až ku brankárovi nedostala, kedže ju v páde výborne stmil na roh Mats Hummels.
     
    25
    Hostia sa rútili do rýchleho brejku. Nuri Sahin vysunul na pravom krídle nabehnutého Bittencourta, ktorý poslal loptu na opačnú stranu, kde operoval Kevin Grosskreutz a ten sa snažil loptu pätičkou vrátiť na stred. Tam sa však nachádzali len domáci.
     
    20
    Dortmund dal gól! Hostia sa však vzápätí dostávajú do vedenia gólom, ktorý môžme zaradiť do kategórie prekrásnych. Turecký záložník NURI SAHIN dostal loptu na ľavačku, ktorou nádherne zakrútil pod brvno domácej svätyne. Domáci brankár Giefer sa naťahoval čo bol dlhý, no na takúto exportnú strelu nemal nárok.
     
    19
    Prvá veľká šanca hostí v zápase sa gólom neskončila. Loptu nacentrovanú od rohovej zástavky sa domáci brankár Giefer snažil vyboxovať, no prehral súboj s Hummelsom, ktorý následne nohou prihral loptu na hlavu Schiebera, ktorý hlavičkoval do tyčky.
     
    10
    ďalší náznak peknej šance domáceho celku. Z ľavej strany poslal Bellinghausen prízemný center pred bránu, kde operoval Schahin. K tomuto hráčovi sa lopta dostala po zaváhaní Hummelsa, ktorý ju sklzom neodvrátil. Domáci hráč však zakončoval v páde a mimo brány.
     
    4
    Domáci si vypracovali peknú gólovú príležitosť, no nedokázali z nej skórovať. Pekné vysunutie zpracoval Schahin, ktorý loptu z pravého krídla okamžite posielal pred bránu, kde Bellinghausen prešpritnoval Santanu a vrútil sa do šance. Križovaný spomínaným brazílskym obrancom sa snažil obísť Langeraka v bráne hostí, ktorý ho fauloval. Rozhodca však penaltu nezapískal. Domáci sa hnevajú.

    Michal Bakoš

    Góly: 89. Bodzek – 20. Sahin, 70. Blaszczykowski

    Karty:   40. Kruse (DUS), 50. Islo (DUS), 55. Bergh (DUS), 75. Lambertz (DUS), 90. Bozdek (DUS) – 87. Hummels (DOR)


    Fortuna Düsseldorf: Giefer – Latka, Malezas, Balogun, van den Bergh, Bellinghausen, Bodzek, Lambertz, Kruse, Schahin, Islo
    Borussia Dortmund: Langerak – Kirch, Santana, Hummels, Bittencourt, Grooskreutz, Kehl, Sahin, Leitner, Hofmann, Schieber

    Rozhodca: Weiner – Grudzinski, Bomhorst