Bayern – Freiburg 1:0 (kon.) | Hoffenheim – Norimberk 2:1 (kon.) | Wolfsburg – Mönchengladbach 3:1 (kon.)
Leverkusen – Brémy 1:0 (kon.) | Augsburg – Stuttgart 3:0 (kon.) | Düsseldorf – Dortmund 1:2 (kon.)
koniec
Fortuna Düsseldorf
1:2 (0:1)
Borussia Dortmund
Sobota 27.04.2013, 18:30 • ESPRIT arena (Düsseldorf) • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    89
    Düsseldorf dal gól! Tak domácim sa predsa len podarilo znížiť a záver zápasu ešte môže byť poriadne zaujímavý. Center zaletel k ADAMOVI BODZEKOVI, ktorý Langeraka prekonal perfektnou hlavičkou.
     
    70
    Dortmund dal gól! Striedanie vyšlo hosťom úplne fantasticky, keď sa do gólovej akcie zapojili obaja striedajúci hráči. Lewandovski naznačil strelu, no namiesto nej prihral Sahinovi, ktorý z prvej vysunul BLASZCZYKOWSKIHO, ktorý v samostatnom nájazde uspel, keď domáceho brankára prekonal strelou po zemi.
     
    20
    Dortmund dal gól! Hostia sa však vzápätí dostávajú do vedenia gólom, ktorý môžme zaradiť do kategórie prekrásnych. Turecký záložník NURI SAHIN dostal loptu na ľavačku, ktorou nádherne zakrútil pod brvno domácej svätyne. Domáci brankár Giefer sa naťahoval čo bol dlhý, no na takúto exportnú strelu nemal nárok.

    Michal Bakoš

    Góly: 89. Bodzek – 20. Sahin, 70. Blaszczykowski

    Karty:   40. Kruse (DUS), 50. Islo (DUS), 55. Bergh (DUS), 75. Lambertz (DUS), 90. Bozdek (DUS) – 87. Hummels (DOR)


    Fortuna Düsseldorf: Giefer – Latka, Malezas, Balogun, van den Bergh, Bellinghausen, Bodzek, Lambertz, Kruse, Schahin, Islo
    Borussia Dortmund: Langerak – Kirch, Santana, Hummels, Bittencourt, Grooskreutz, Kehl, Sahin, Leitner, Hofmann, Schieber

    Rozhodca: Weiner – Grudzinski, Bomhorst