Bayern – Freiburg 1:0 (kon.) | Hoffenheim – Norimberk 2:1 (kon.) | Wolfsburg – Mönchengladbach 3:1 (kon.)
Leverkusen – Brémy 1:0 (kon.) | Augsburg – Stuttgart 3:0 (kon.) | Düsseldorf – Dortmund 1:2 (kon.)
koniec
Fortuna Düsseldorf
1:2 (0:1)
Borussia Dortmund
Sobota 27.04.2013, 18:30 • ESPRIT arena (Düsseldorf) • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 18:30.
     
    Srdečne vítam všetkých futbalových priaznivcov pri prenose z 31. kola nemeckej Bundesligy. Bližšie sa spolu pozrieme na sobotňajší duel, v ktorom Dusseldorf privíta na svojom ihrisku uradujúceho majstra Borussiu Dortmund.


    Domáci futbalisti sú na 15. mieste ligovej tabuľky. V doterajšom priebehu získali 30 bodov, za sedem víťazstiev a deväť remíz. Na prázdno vyšli domáci v štrnástich prípadoch. Forma domácich nie je uspokojivá, kedže bodovali v posledných piatich zápasoch len dva krát. Domáci futbalisti majú pred zostupovou priečkou len trojbodový náskok, takže by bolo ideálne ak by sa im v tomto zápase podarilo bodovať, no proti Dortmundu to bude ťažká úloha.


    Borussia Dortmund sa oproti minulému ročníku, v ktorom získala majstrovský titul, pohoršila o jednu priečku. Treba však povedať, že ani nie tak svojou vinou, ako kvôli skvelej fazóne Bayernu Mníchov, ktorý túto sezónu nemá absolútne žiadnu konkurencia. Borussia získala v doterajšom priebehu 61 bodov za, osemnásť plných bodových ziskov a sedem patových výsledkov. Všetky tri body stratili hostia v piatich zápasoch. V posledných piatich zápasoch však futbalisti Dortmundu nestratili ani jeden bod, čo budí u súperov poriadny rešpekt. Ešte väčšie obavy však musia mať domáci, po tom, ak sa pozerali na stredajší semifinálový zápas Ligy Majstrov, v ktorom Dortmund na vlastnom štadióne deklasoval Real Madrid 4:1 a šokoval tak celý futbalový svet. Zverenci trénera Kloppa predviedli takmer bezchybný výkon a slávneho súpera z Madridu nepustili takmer k ničomu. Je síce pravdepodobné, že niektoré opory BVB budú pred utorňajšou odvetou odpočívať, no aj tak by si mali hostia so svojim súperom poradiť.
     
    Úvodné zostavy:

    Fortuna Düsseldorf: Giefer – Latka, Malezas, Balogun, van den Bergh, Bellinghausen, Bodzek, Lambertz, Kruse, Schahin, Islo

    Borussia Dortmund: Langerak – Kirch, Santana, Hummels, Bittencourt, Grooskreutz, Kehl, Sahin, Leitner, Hofmann, Schieber

    Rozhodca: Weiner – Grudzinski, Bomhorst.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mali domáci, ktorí nastúpili v červených dresoch. Hostia v tradičných žlto čiernych farbách.
     
    1
    Ilso bol faulovaný hosťujúcim Hofmannom. Štandartná situácia pre domáci tím...
     
    2
    Hostia si dokázali s centrovanou loptou poradiť, keď ju jeden z ich obrancov odvrátil na rohový kop. Domáci tak ostávajú v útočnom postavení.
     
    3
    Hlavný rozhodca dohováral domácemu obrancovi Latkovi, ktorý si počínal nedovolene. Pre tento krát sa to obišlo bez kariet.
     
    4
    Domáci si vypracovali peknú gólovú príležitosť, no nedokázali z nej skórovať. Pekné vysunutie zpracoval Schahin, ktorý loptu z pravého krídla okamžite posielal pred bránu, kde Bellinghausen prešpritnoval Santanu a vrútil sa do šance. Križovaný spomínaným brazílskym obrancom sa snažil obísť Langeraka v bráne hostí, ktorý ho fauloval. Rozhodca však penaltu nezapískal. Domáci sa hnevajú.
     
    5
    Opakované závery jasne ukázali, že sa mala kopať penalta. Domáci sa tak právom môžu hnevať, rozhodca im odoprel veľkú šancu na otvorenie skoré.
     
    6
    Na hre Borussie v úvode stretnutia je jasne badateľné, že ich tréner Klopp, poslal na ihrisko hráčov druhého sledu. Domáci sú zatiaľ aktívnejší. Od hostí čakáme na súvislejšiu akciu smerom dopredu.
     
    7
    Ďalší pád domáceho hráča na hranici šestnástky Dortmundu, no píšťalka rozhodcu ostala opäť hluchá. Hlavný arbiter stretnutia pán Wiener si tak domácich priaznivcov pohneval ešte viac.
     
    8
    Borussia útočila do plných, no proti organizovanej hre domácich sa presadiť postupnou kombináciou nedokázala.
     
    9
    Domáci hned vyrazili do rýchleho brejku a poslali loptu do pokutového územia Dortmundu, odkiaľ ju odpratal Nuri Sahin.
     
    10
    ďalší náznak peknej šance domáceho celku. Z ľavej strany poslal Bellinghausen prízemný center pred bránu, kde operoval Schahin. K tomuto hráčovi sa lopta dostala po zaváhaní Hummelsa, ktorý ju sklzom neodvrátil. Domáci hráč však zakončoval v páde a mimo brány.
     
    11
    Bellinghausen bol tentoraz na ľavom krídle úspešne zastavený Hofmannom, ktorý loptu vyváža do rýchleho brejku.
     
    12
    Hofmann za pomoci dvoch spoluhráčov pri rohovej zástavke pekne vykombinoval brániacich futbalistov domácich a dostal sa k centru. Ten odvrátili domáci na roh.
     
    13
    Z rohu sa hosťujúci hlavičkári presadiť nedokázali. Lopta napokon skončila až za pravou postrannou čiarou. Vhadzovať budú domáci.
     
    14
    Hostia na súperovej polovici s loptou na kopačkách. Hofmann vysúval kolmou prihrávkou Leitnera, lopta sa však k tomuto hráčovi nedostala.
     
    15
    Hostia trávia s postupom času čoraz viac času na polovici súpera. Teraz to po prihrávke Bittencourta skúšal Nuri Sahin, ktorý z hĺbky poľa hľadal dlhou prihrávkou vzduchom Schiebera. Pred ním úspešne domáci stopéri loptu odpratali.
     
    16
    Pred nabiehajúcim hráčom BVB z ľavého krídla zasiahol Giefer, ktorý loptu ukryl vo svojom náručí a následne ju poslal svojim spoluhráčom, ktorí sa snažia založiť ofenzívnu akciu.
     
    17
    Pri lopte opäť hostia, no nie nadlho, kedže kombinácia troch hráčov na krátku vzdialenosť nevyšla. Sahin si nerozumel s Grosskreutzom. Lopta skončila v aute.
     
    18
    Mladík v zostave hostí, Hofmann sa ukazuje vo veľmi dobrom svetle. Teraz dokázal svojou aktivitou vybojovať rohový kop.
     
    19
    Prvá veľká šanca hostí v zápase sa gólom neskončila. Loptu nacentrovanú od rohovej zástavky sa domáci brankár Giefer snažil vyboxovať, no prehral súboj s Hummelsom, ktorý následne nohou prihral loptu na hlavu Schiebera, ktorý hlavičkoval do tyčky.
     
    20
    Dortmund dal gól! Hostia sa však vzápätí dostávajú do vedenia gólom, ktorý môžme zaradiť do kategórie prekrásnych. Turecký záložník NURI SAHIN dostal loptu na ľavačku, ktorou nádherne zakrútil pod brvno domácej svätyne. Domáci brankár Giefer sa naťahoval čo bol dlhý, no na takúto exportnú strelu nemal nárok.
     
    21
    Domáci sa snažili o okamžitú odpoveď, stroskotali však na obrane hostí. Borussia sa postupom času udomácnila na trávniku a predvádza svoju tradičnú hru, aj ked v pozmenenj zostave.
     
    22
    Hostia tentoraz s loptou na súperovej polovici nedokázali nič vymyslieť a tak sa dopredu pohrnú domáci futbalisti.
     
    23
    Tí sa snažili presadiť po pravom krídle, no tam bol pozorný Grosskreutz, ktorý odvrátil na autové vhadzovanie.
     
    24
    Z ľavej strany mali k dispozícii hostia priamy kop, ku ktorého rozohrávke sa postavil Nuri Sahin. Ten centrom krútiacim sa od brány nenašiel žiadneho spoluhráča, no lopta sa dostávala k Hummelsovi, ktorý sa v šestnástke dostal k zakončeniu. Nemecký stopér si však počínal nedovolene.
     
    25
    Hostia sa rútili do rýchleho brejku. Nuri Sahin vysunul na pravom krídle nabehnutého Bittencourta, ktorý poslal loptu na opačnú stranu, kde operoval Kevin Grosskreutz a ten sa snažil loptu pätičkou vrátiť na stred. Tam sa však nachádzali len domáci.
     
    26
    Domáci už nie sú v týchto momentoch v ofenzíve tak nebezpeční, ako tomu bolo v úvode zápasu. Borussia ich nepúšťa prakticky k ničomu.
     
    27
    Ďalšia akcia Dortmundu sa začína zo zadných radov. Loptu si medzi sebou vymieňajú Santana a Hummels, ktorí čakajú na lepší pohyb svojich spoluhráčov.
     
    28
    Bittencourt sa z pozície pravého obrancu pekne uvoľnil, vyviezol loptu a následne si narazil so Schieberom. Hostia opäť postupovali dopredu prostredníctvom krátkych rýchlych prihrávok, až kým o loptu neprišiel Leitner.
     
    29
    Rýchlo však na druhú stranu, kde mali domáci k dispozícii rohový kop. Loptu odcentrovali pred bránu, kde na ju hlavou zasiahol Latka. Bola to však veľmi nepresná hlavička.
     
    30
    Schahin si na hranici pokutového územia poradil rýchlymi kľučkami so stopérom Santanom, posunul loptu po svojej pravici parťákovi z útoku, Islovi, ktorý pravačkou dobre vypálil. Lopta sa až ku brankárovi nedostala, kedže ju v páde výborne stmil na roh Mats Hummels.
     
    31
    Domáci si tak po prvý raz od úvodu stretnutie, kedy mali pekné šance, vypracovali opäť dobrú príležitosť. Brankára Langeraka však zatiaľ nevedia prekonať.
     
    32
    Na pravom krídle bol faulovaný Bittencourt. Pri lopte tak ostane Borussia. Domáci však s verdiktom hlavného arbitra neboli opäť spokojní.
     
    33
    Rysovala sa nám obrovská šance pre Borussiu, keď po prihrávke Kehla vysunul z prvej Schieber Leitnera, ktorý sa dostal do samostatného nájazdu a zakončil. Akcia však bola anulovaná kvôli ofsajdu.
     
    34
    Domáci sa snažili niečo vymyslieť v ofenzíve, avšak bez žiadaného efektu. Hostia teraz napádajú veľmi dobre a lopty získavajú okamžite, po tom, ako ich stratia.
     
    35
    Lopta je momentálne mimo hracej plochy. Späť do hry ju uvedú hráči BVB, ktorí si vybojovali vhadzovanie na polovici súpera.
     
    36
    Loptu získali domáci, ktorí sa snažia zaútočiť. Loptu si však zatiaľ posúva medzi sebou iba obranná štvorica.
     
    37
    Hostia svojim výborným napádaním prinútili domácich uchýliť sa k nákopu po pravej strane. Tá sa však dostala len k Hummelsovi, ktorý však situáciu podcenil a dovolil domácemu hráčovi získať aut.
     
    38
    Balogun sa asi pozeral na zápasy Stoke City, pretože sa pokúsil napodobniť najväčšiu zbraň spomínaného anglického celkou, ktorou je dlhý aut do šestnástky. S lotpu si však obrana hostí poradila a odkopla ju späť k domácim futbalistom.
     
    39
    Všetci, čo sledujú futbalové dianie veľmi dobre vedia, že jedna z najväčších hviezd hostí Mario Gotze cez týždeň podpísal zmluvu s Bayernom Mníchov, ku ktorému sa pripojí po skončení tejto sezony. Fanúšikovia BVB však nemusia zúfať pretože, v podobe Hofmanna majú veľkú nádej do budúcnosti. Tento mladý záložník sa ukazuje vo výbornom svetle, aj teraz výborne prenikol po pravom krídle, no loptu nakoniec stratil keď mu nevyšla narážačka so Schieberom.
     
    40
    Domáci sa vpredu nedokázali dostať k ničomu, čo by stálo sa zmienku. Hra sa tak presúva opäť na druhú stranu., kde sa faulu dopustil domáci Kruse, za čo vidí zaslúženú žltú kartu.
     
    41
    Lopta sa v pokutovom území hostí dostala k Leitnerovi, ktorý sa snažil roztancovať domácich obrancov, tí sa však takpovediac nechytili a tak sa tento mladík rozhodol loptu poslať pod seba Sahinovi. Poslal ju však len domácim futbalistom.
     
    42
    Domáci sa v týchto momentoch v útočnej fáze odmlčali. Nedostávajú sa k blízkosti šestnástky hostí a aj k lopte sa dostávajú len na krátke časové intervaly.
     
    43
    Ofenzívna akcia hostí stroskotala na nepresnej prihrávke Bittencourta, ktorý si nerozumel s nabiehajúcim Hofmannom.
     
    44
    Domáci majú k dispozícii priamy kop...
     
    45
    Center hľadal v šestnástke Martina Latku, no pred ním úspešne loptu vyboxoval hosťujúci strážca svätyne Langerak.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    Rozhodca ukončil prvý polčas bez akéhokoľvek predlžovania. Po prvom polčase vedia hosťujúca Borussia 1:0, aj napriek tomu, že dnes nastúpila z diametrálne inou zostavou ako v stredu proti Realu Madrid. O jediný gól presného zásahu sa postaral Nuri Sahin, ktorý sa presadil nádhernou strelou, ktorou šokoval každého fanúšika na štadióne. Sledujte s nami aj vývoj druhého dejstva. Prihlásime sa už o niekoľko minút.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    46
    Lopta sa dostala mimo hracie plochu. Autové vhadzovanie v prospech Borussie Dortmund.
     
    47
    Leitner získal v strede poľa loptu a ľavačkou sa snažil vysunút hráča na ľavom krídle, no nepodarilo sa mu to. Lopty zachytili domáci futbalisti.
     
    48
    Domáci mali obrovskú šancu na vyrovnanie. Loptu dostal do pokutového územia Islo, ktorý sa rozhodol vystreliť pravačkou. Skvelý zákrok nám však predviedol Langerak, ktorý vyrazil na roh.
     
    49
    Schahin chcel loptu posunúť svojim ďalším spoluhráčom, no v miestach, kde loptu poslal žiadny neboli, boli tam len hráči Borussie.
     
    50
    Na pravom krídle bol faulovaný unikajúci Hofmann domácim útočníkom Islom. Nasledovať bude priamy kop pre hostí a za svoj zákrok videl Islo žlté napomenutie.
     
    51
    Hostia nedokázali z priameho kopu nič vyťažiť. Domáci získali loptu a vydali sa do rýchleho brejku, ktorý taktickým faulom zastavil Schieber. Rozhodca Weiner mu ukazuje žltú kartu.
     
    52
    Lopta je v moci hostí, ktorá si ju zatiaľ posúvajú len v zadných radoch. Konkrétne si ju vymieňa celá obranná štvorica.
     
    53
    Santana úspešne odpratal center z pravej strany z pokutového územia svojho tímu a navyše založil protiútok žlto čiernych.
     
    54
    Aktívny Jonas Hofmann sa pokúsil vypáliť ľavačkou, no loptu výborne zablokovala obrana domáceho celku. Lopta sa dostala za postrannú čiaru, čo znamená, že aut budú mať k dispozícii hostia.
     
    55
    Hostia o loptu prišli, no domácim sa nepodarilo v útoku nič vymyslieť. Loptu poslali len dopredu, kde ju dokázali späť na stranu BVB získať Santana v spolupráci s Hummelsom.
     
    55
    Domáci obranca van der Bergh si poriadne vyšliapol na Hofmanna, ktorého zoťal, tak, že hráč hostí asi v dnešnom stretnutí skončil.
     
    56
    Hostia pri lopte na súperovej polovici. Chýba im však lepšie spojenie s hrotovým útočníkom Schieberom, ktorý je prakticky neviditeľný.
     
    57
    Po vhadzovaní Borussie na pravom krídle sa Sahin pokúsil odcentrovať do pokutového územia domácich. Žiadna väčšia šanca však z toho pre hostí nebola.
     
    58
    Na súperovu polovici sa teraz s loptou tlačia aj domáci, no nič nedokázali vymyslieť. Proti organizovanej hre Dortmundu to ide ťažko.
     
    59
    Leitner dostal prihrávku na ľavý okraj šestnástky, odkiaľ chcel prízemným centrom nájsť Schiebera. Ten sa aj položil na zem a naťahoval sa za loptou, no zbytočne, kedže guľatý nezmysel sa k nemu vďaka dobrej práci domácej obrany nedostal.
     
    60
    Felipe Santana dnes kraľuje v pokutovom území hostí, keď odvracia jeden domáci útok za druhým. Podobne tomu bolo aj v tomto prípade, keď nepustil domácich do vyloženej pozície.
     
    61
    Brejk hostí však nebol úspešný, kedže Schieber nepresne prihral Sahinovi. Pri lopte budú opäť domáci.
     
    62
    Tí to skúšali po pravom krídle, no nič nedokázali vymyslieť. Loptu má momentálne v moci Nuri Sahin, ktorý ukľudnuje hru spätnou prihrávkou na Santanu.
     
    63
    Hru Borussie na súperovej polovici ala Barcelona sa rozhodol prerušiť Hummels, ktorý vnikol takmer až do šestnástky. Napokon bol zastavený a od lopty odzbrojený.
     
    64
    Domáci mali obrovskú šancu na vyrovnanie, no proti brankárovi Langerakovi opäť nepochodili. Bellinghausen vbehol do pokutového územia z ľavého krídla, dokázal predbehnúť aj Santanu aj Bittencourta a snažil sa zakončiť proti vybehnutému Langerakovi, ktorý loptu vyrazil pred Lambertza, no ani on ho nedokázal prekonať. Zastavil aj jeho zakončenie.
     
    64
    Prvé striedanie v zápase vidíme na domácej strane. Ihrisko opustil Islo, ktorého miesto zaujal Reisinger.
     
    65
    Borussia v ofenzíve neúspešná, lopta sa vracia späť na polovicu semifinalistu Ligy Majstrov.
     
    67
    Domáci mali k dispozícii rohový kop z ľavej strany, no s centrom do šestnástky si dokázala obrana Dortmundu poradiť.
     
    68
    Grosskreutz z pozície ľavého obrancu pekne vyviezol loptu, zasekol si obrancu súpera a posunul Leitnerovi, ktorý vystrelil pravačkou z podobnej vzdialenosti ako v prvom dejstve skóroval Sahin, no táto strela bola veľmi nepresná.
     
    69
    Prvé striedanie pripravil aj tréner Dortmudnu Klopp, ktorý stiahol z ihriska Bittencourta, na miesto ktorého vybehol hrdina zápasu s Madridom Lewandovski.
     
    69
    Vzápätí aj druhé striedanie hostí. Ihrisko opustil Leitner, ktorého nahradil ďalší z poľskej enklávy v BVB, Blaszczykowski.
     
    70
    Dortmund dal gól! Striedanie vyšlo hosťom úplne fantasticky, keď sa do gólovej akcie zapojili obaja striedajúci hráči. Lewandovski naznačil strelu, no namiesto nej prihral Sahinovi, ktorý z prvej vysunul BLASZCZYKOWSKIHO, ktorý v samostatnom nájazde uspel, keď domáceho brankára prekonal strelou po zemi.
     
    72
    Hostia aj naďalej diktujú tempo hry a vyzerá to tak, že o víťazovi tohto zápasu už je definitívne rozhodnuté.
     
    73
    Domáci nemohli pokračovať v ofenzívnej akcii, kedže Schahin sa nachádzal v ofsajdovom postavení.
     
    74
    Domáci kombinujú na súperovej polovici, no odtiaľ sa im brankára Langeraka s určitosťou prekonať nepodarí.
     
    75
    Domáci videli v pokutovom území ruku Matsa Hummelsa, čo dávali evidentne najavo aj rozhodcovi, okolo ktorého behali ako také osy. Weiner sa penaltu odpískať nerozhodol, no udelil žltú kartu Lambertzovi práve za reči.
     
    76
    Pekná rýchly akcia Dortmundu bola zastavená domácim brankárom Gieferom, ktorý proti lopte výborne vybehol a schoval ju do svojho náručia.
     
    77
    A už to mohlo byť 0:3, po tom, čo sa do dobrej streleckej parkety dostal Schieber, ktorý zakončil, no Giefer výborným zákrokom podržal svoj tím.
     
    78
    Pri lopte sú stále domáci, ktorí sa snažia neúnavne niečo vymyslieť, no chýba im väčšia kreativita v strede poľa, ktorá by dokázala prekonať dobre organizovaný systém hry hostí.
     
    79
    Už už to vyzeralo, že sa domáci konečne dostanú do šance, no zastavil ich postranný rozhodca, ktorý odmával ofsajd.
     
    80
    Posledných desať minút si zahrá aj Marco Reus, ktorý nahradí jedného z najlepších hráčov na ihrisku, Hofmanna.
     
    81
    Blaszczykowsk prihral pod seba na malé vápno, kde bol striedajúci Marco Reus, no ten nedokázal prekonať brankára Giefera. Ten v posledných minútach chytá skvelo.
     
    82
    Vyzerá to tak, že nejaký záverečný nápor zo strany Fortuny dnes neuvidíme. Hostia totiž hrajú po prestriedaní veľmi dobre a priebeh hry jasne kontrolujú.
     
    84
    Hosťom sa v ofenzívnej fáze tentoraz nedarilo, keď lacno stratili loptu. Dopredu sa tak môžu vydať futbalisti Fortuny.
     
    85
    Tak domáci mohli predsa len obrátiť moje slová a ešte zdramatizovať záver zápasu. Center z pravej strany sa dostal k Reisingerovi, ktorý však hlavičkou zakončil len presne do miest, kde stál Langerak. Ten si dnes kráča po čistý štít.
     
    86
    Domáci sa ešte snažia niečo vymyslieť, no dnes to jednoducho nie je ich deň.
     
    87
    Žltú kartu ešte pripisujeme na konto hosťujúceho stopéra Matsa Hummelsa.
     
    89
    Düsseldorf dal gól! Tak domácim sa predsa len podarilo znížiť a záver zápasu ešte môže byť poriadne zaujímavý. Center zaletel k ADAMOVI BODZEKOVI, ktorý Langeraka prekonal perfektnou hlavičkou.
     
    90
    Strelec presné zásahu Bodzek vzápätí nedovolene zastaivil rodiaci sa brejk hostí za cenu faulu. Vidí za to žlté napomenutie.
     
    90
    Hlavný rozhodca pridal k riadnej hracej dobe ešte tri minúty. Presne toľko teda ostáva domácim na vyrovnanie.
     
    90+2
    Domácim sa skoro podarilo vyrovnať. Hlavičku stopéra Latku odvrátil Langerak z bránkovej čiary. Obrovská smola domácej Fortuny.
     
    90+2
    Domáci mali vzápätí k dispozícii rohový kop, z ktorého sa im však nepodarilo nič vyťažiť.
     
    90+3
    Do konca ostáva už len pár sekúnd. Hostia už o tri body neprídu !
     
    Koniec zápasu.
     
    Tri body si teda z tohto zápasu odnáša Borussia Dortmund, za ktorú sa dokázali strelecky presadiť Nuri Sahin a Kuba Blaszczykowski. Za domácich ešte v závere zápasu znížil Bodzek, no kedže Latkova šanca skončila len na čiare domácim sa už vyrovnať nepodarilo. Čo teda tento výsledok urobil s vývojom v lige ? Pre hostí sa nemení nič, tí už o svoje druhé miesto neprídu, no domáci sa dostávajú takpovediac do peknej kaše, keď majú rovnako bodov ako prvé zostupové miesto okupujúci Augsburg. V závere tak ešte budú musieť poriadne zabojovať o záchranu. Ja Vám na dnes ďakujem za pozornosť. Doviedenia. (20:27:01)

    Michal Bakoš

    Góly: 89. Bodzek – 20. Sahin, 70. Blaszczykowski

    Karty:   40. Kruse (DUS), 50. Islo (DUS), 55. Bergh (DUS), 75. Lambertz (DUS), 90. Bozdek (DUS) – 87. Hummels (DOR)


    Fortuna Düsseldorf: Giefer – Latka, Malezas, Balogun, van den Bergh, Bellinghausen, Bodzek, Lambertz, Kruse, Schahin, Islo
    Borussia Dortmund: Langerak – Kirch, Santana, Hummels, Bittencourt, Grooskreutz, Kehl, Sahin, Leitner, Hofmann, Schieber

    Rozhodca: Weiner – Grudzinski, Bomhorst