Porto – Setúbal 2:0 (kon.)
koniec
FC Porto
2:0 (0:0)
Vitória FC Setúbal
cz Sobota 27.04.2013, 21:30 • Estádio Do Dragão • Primeira Liga
     
    90+1
    Velká šance Porta! Defour z pravé strany prošel ve vápně přes protihráče a následnou nahrávkou na malé vápno našel Jacksona Martíneze. Tomu dnes není přáno a i teď to dokázal. Prudkou střelou pálí do Kieszeka, od kterého se míč odráží do tyče. Hrát se bude ještě dvě nastavené minuty.
     
    87
    Porto právě vstřelilo branku!
    A je rozhodnuto! Těžký odpor hostů je odražen druhou brankou domácího celku. Z levé strany našel Mangala krásnou nahrávkou volného STEVENA DEFOURA, který prázdnou branku nemohl minout, 2:0!
     
    84
    Své si k tomu řekl hlavně Jorginho, který je následně potrestán za zbytečné protesty žlutou kartou.
     
    82
    Naposledy střídá i Setúbal. Ariza Makukula na trávníku nahradí defenzivněji laděného Amara.
     
    81
    Porto naposledy střídá. Kapitán a jediný střelec dnešního utkání Lucho González odchází a na jeho místo příjde Steven Defour.
     
    80
    Další žlutá karta pro hostující Setúbal. Danila chytil za dres více než čitelně Kiko, a tak je potrestán.
     
    77
    Paulo Tavares ve středu hřiště místo balonu ve skluzu trefuje pouze kotníky Joaa Moutinha, a tak musí přijmout žlutou kartu. Ta jde hostujícímu záložníkovi absolutně zaslouženě.
     
    71
    Setúbal podruhé střídá. Josého Pedra na trávníku mění Horta.
     
    64
    Porto právě vstřelilo branku!
    A o pár vteřin později jde do vedení 1:0! James Rodriguez napravil své zaváhání, když z pravé strany pokutového území našel exkluzivní šajtlí u levé tyče LUCHA GONZÁLEZE. Kapitán domácích už neměl problém do odkryté branky poprvé rozvlnit síť, 1:0!
     
    61
    Míč si pro mou osobu dost nepochopitelně vzal James Rodriguez, který dnes zkazil co mohl, a ani pokutový kop z něj prvního střelce večera neudělá. Kieszek dobře trefil stranu a u levé tyče fantasticky vyráží mimo!
     
    61
    Možná rozhodující moment utkání přichází po následném rohu Porta z levé strany. Přízemní míč šel do ruky jednoho z hostujících hráčů, a tak uvidíme pokutový kop!
     
    60
    Po rohovém kopu z pravé strany se vysoký odražený míč dostal na hlavu Otamendiho, jehož hlavičku z bezprostřední blízkosti vyráží Kieszek na roh!
     
    58
    Setúbal snad poprvé ve druhém poločase na útočné polovině, kde útok hostů zastavil včasným zákrokem Otamendi. Miguel Pedro následně v dnešním večeru končí, když jej na trávníku v dresu Vitórie Setúbal nahradí Jorginho.
     
    46
    Porto dělá do druhého poločasu další změnu ve své sestavě. Do hry se zapojí Abdoulaye Ba, jenž na trávníku nahradí Alexe Sandra.
     
    45
    Moutinho kombinoval na levé straně s Varelou, který se sice po druhé nahrávce dostal do nevýhodné pozice k brankové čáře, jenže brilantní stahovačkou se uvolnil a ostrým centrem hledal v malém vápně spoluhráče. James Rodríguez nedosáhl na kulatý nesmysl jen o chlup!
     
    40
    Po autovém vhazování připravil hrudí míč Jackson Martínez pro Atsua, který však pálí mimo. Následně je domácí útočný hráč stažen, když jeho místo na trávníku zaujme Silvestre Varela.
     
    37
    Ten toho sice moc nevymyslel, ale i tak zůstal domácí tým kouče Vítora Pereiry u míče. Ten se dostal na levou stranu, kde Pedro Santos celkem ostře fauloval Moutinha. Třetí žlutá karta za pět minut hry je rezultátem.
     
    33
    A téměř ihned putuje žlutá karta i do domácích řad. Christian Atsu to přehnal s napadáním protihráče a za škaredé došlápnutí na achilovku Pedra Santose vidí napomenutí.
     
    32
    První žlutá karta utkání. Po úniku Jamese Rodrígueze je kartou potrestán hostující defenzivní štít Ney.
     
    24
    Pozor na Setúbal! I on umí řádně zahrozit. Vysoký míč podcenil Otamendi, a tak mohl Pedro Santos zpracovat, posunout si ho na hranici pokutového území a hlavně vypálit. Technický pokus končí zhruba dva metry mimo Heltonovu branku.
     
    22
    Velká šance Porta s číslem dvě. Centrovaný míč z pravé strany připravil pro Jamese Rodrigueze krásným způsobem Jackson Martínez. Prvně jmenovaný stál na penaltě zcela sám, jenže jeho následný pokus končí po skvělém obranném zákroku Venancia mimo. Obránce domácích skluzem odvrací před Kieszekem na roh.
     
    18
    Registrujeme první velkou šanci dnešního klání! Venancio si po po centru z pravé strany vůbec nerozuměl s Kieszekem a Atsu mohl zakončovat z těžkého úhlu do odkryté branky. Levačkou však pálí nad!

    Martin Mišovec

    Góly: 64. Lucho González, 87. Defour

    Karty:   33. Atsu (PRT) – 32. Ney (STL), 37. Pedro Santos (STL), 77. Paulo Tavares (STL), 80. Kiko (STL), 84. Jorginho (STL)

    Nepremenená penalta: 61. James Rodriguez (PRT), brankár Kieszek zneškodnil


    FC Porto: (4-3-3) Helton – Danilo, Otamendi, Mangala, Alex Sandro (46. Ba) – Lucho González (81. Defour), Fernando, Moutinho – James Rodríguez, Jackson Martínez, Atsu (40. Varela).

    Trenér: Vítor Pereira

    Vitória FC Setúbal: (4-2-3-1) Kieszek – Queirós, Venancio, Jorge Luiz, Kiko – Ney, Amaro (82. Makukula) – Miguel Pedro (58. Jorginho), Paulo Tavares, José Pedro (71. Horta) – Pedro Santos.

    Trenér: José Mota

    Rozhodca: Carlos Miguel Taborda Xistra – Nuno Pereira, Paulo Soares