Stuttgart – Freiburg 2:1 (kon.) | Norimberk – Fürth 0:1 (kon.)
koniec
VfB Stuttgart
2:1 (2:0)
SC Freiburg
Nedeľa 21.04.2013, 15:30 • Mercedes-Benz-Arena, Stuttgart • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 15:30.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už 30. kole najvyššej futbalovej súťaže v Nemecku – Bundesliga!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie zo štadióna Mercedes-Benz-Arena v Stuttgarte, kde si od 15:30 zmeria sily domáci celok VfB Stuttgart, proti ktorému nastúpi tím SC Freiburg.

    Stuttgart sa momentálne nachádza v tabuľke Bundesligy na priebežnej dvanástej priečke s 36 bodmi a gólovým skóre -15. Pred ním sídli celok z Norimbergu, ktorý má dvojbodový náskok a za Stuttgartom je so stratou dvoch bodov trinásty Wolfsburg. Aktuálna zápasová bilancia Stuttgartu, prehra – výhra – prehra – remíza – výhra, jasne hovorí o tom, že hráči tohto celku podávajú v poslednej dobe len veľmi nestabilné výkony. V poslednej pätici zápasov sa futbalisti Stuttgartu najskôr predviedli na svojej pôde, kde privítali celok Hamburger SV, ktorý ich však zdolal tesne – 1:0. O kolo neskôr si Stuttgartčania na svoje konto pripísali plný bodový zisk, keď dominovali na pôde Eintrachtu Frankfurt výsledkom 2:1. Už v ďalšom kole sa však Stuttgartu na domácej pôde opäť nedarilo, keď favorizovanej Borusii Dortmund podľahli tesne – 1:2. Predposledné odohrané kolo prinieslo hráčov Stuttgartu na pôdu Hannoveru 96, kde sa napokon zrodila bezgólová remíza. Posledný zápas Stuttgartu prelomil nepriaznivú bilanciu, keď práve tento tím zdolal na domácej pôde celok Borussia M'gladbach v pomere 2:0.

    Freiburg je na tom oveľa lepšie ako jeho dnešný súper zo Stuttgartu. Hráči tohto celku sa momentálne nachádzajú na priebežnej piatej priečke so 45 bodmi a gólovým skóre +5. Na štvrtú priečku – Schalke 04 strácajú len jeden bod a šiesta Borussia M'gladbach stráca na Freiburg rovnako len jeden bodík. Aktuálna zápasová bilancia Freiburgu, prehra – prehra – výhra – výhra – výhra, hovorí o tom, že tento tím patrí už k tým lepším a v posledných zápasoch sa naozaj poriadne rozbehol. Posledná pätica zápasov Freiburgu sa odštartovala na domácom štadióne, kde však domáci nestačili na výber Wolfsburgu a podľahli mu v pomere 2:5. Hneď v ďalšom kole obdržal Freiburg ďalšiu nepríjemný "debakel", keď na pôde Borussie Dortmund prehral v pomere 1:5. Od tohto momentu sa však futbalistom Freiburgu začalo dariť a v posledných troch zápasoch si do tabuľky pripísali maximálny počet bodov – deväť. Najskôr na domácej pôde zdolali výber Borussie M'gladbach výsledkom 2:0. Následne sa im zadarilo aj na pôde súpera, keď porazili Hamburger SV najtesnejšou výhrou 1:0. Aj v poslednom odohratom kole sa Freiburgu darilo veľmi dobre, keď pred domácimi fanúšikmi zdolal výber Hannoveru 96 výsledkom 3:1.

    Podarí sa Stuttgartu vyhrať podruhýkrát za sebou na domácej pôde alebo si Freiburg pripíše na svoje konto už štvrtú výhru v rade?
    V hre je však ešte aj remíza...
     
    Úvodné zostavy:

    VfB Stuttgart: Ulreich – Molinaro, Boka, Niedermeier, Sakai, Rüdiger, Gentner, Harnik, Traoré, Maxim, Ibiševič

    SC Freiburg: Baumann – Krmaš, Mujdža, Diagne, Ginter, Günter, Guedé, Makiadi, Schuster, Kruse, Schmid

    Rozhodca: T. Kinhöfer – R. Kunsleben, C. Fischer.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    1
    Lopta sa od hosťujúcich hráčov dostala mimo hracej plochy. Domáci tak majú k dispozícii autové vhadzovanie.
     
    2
    Domáci začínajú svoju akciu z hlbokých defenzívnych pozícii. Loptu si teraz mohol na chvíľku pomojkať aj brankár Ulreich.
     
    2
    Tentokrát vybojovali aut na polovici súpera hráči hostí, ktorí sa tak môžu dostať dopredu takýmto spôsobom.
     
    3
    Štandardná situácia pre hostí...
     
    3
    Hostia sa štandartku pokúsili rozohrať priamo do pokutového územia, kde exekútor priameho kopu hľadal svojich spoluhráčov. Tí sa však k hlavičke nedostali. Loptu do svojich rúk ukryl Ulreich.
     
    4
    Na druhej strane sa na zemi ocitol aj domáci futbalista. Podobná možnosť tak aj pre domáci celok.
     
    5
    Hostia si z priamym kopom dokázali poradiť, odvrátili ho z vlastnej šestnástky, no lopty sa zmocnili opäť len domáci, ktorí kombinujú na polovici súpera.
     
    6
    Domáci stratili v strede poľa loptu. Hostia sa do brejku nevydali, naopak hru upokojili a útočnú akciu rozohrávajú pokojne.
     
    7
    Kruse hľadal z ľavej strany prihrávkou Karima Guedého, ten keby sa dostal k lopte mohol ísť do dobrej príležitosti, no na poslednú chvíľu pred ním zasiahol jeden z domácich obráncov.
     
    8
    Domáci lacno stratili loptu po svojej chybe na vlastnej polovici. Hostia sa však dobre nevydali, loptu poslali až do zadných radov.
     
    8
    Ofenzívna akcia Freiburgu skončila až za domácou bránou, od ktorej bude teraz domáci strážca svätyne Ulriech odkopávať.
     
    9
    V strede poľa sa lopty zmocnil Schmid, ktorý ju dobre potiahol a krížnym centrom hľadal v ľavom rohu šestnástky jedného zo svojich spoluhráčov. Vracajúci sa obránca domácih odhlavičkoval do bezpečia.
     
    10
    Z veľkej vzdialenosti sa k strele odhodlal Boka a podľa toho tá strela aj vyzerala. Bola veľmi nepresná a bránu hostí neohrozila.
     
    11
    Karim Guedé dostal prihrávku na ľavé krídlo, odkiaľ hľadal prízemný centrom pred bránou svojich spoluhráčov. V pokutovom území však nikto z hráčov Freiburgu a domáci nechali loptu preletieť do bezpečia.
     
    12
    Domáci s loptou na kopačkách v strede poľa. Príliš dopredu sa však netlačia. Volia skôr kľudnú rozohrávku zo zadu.
     
    13
    Domáci však už o loptu prišli. Tí majú momentálne na svojich kopačkách hráči hostí, ktorí sú v úvodných minútach predsa len nebezpečnejší. Mali tam už zopár akcií okolo pokutového územia domácich.
     
    14
    Guedé dostal prihrávku od Cruseho, no bol pri ňom Molinaro a od lopty ho čisto, hrou telom odzbrojil.
     
    15
    Domáci si vypracovali peknú šancu. Do šestnástky vnikol z ľavej strany Maxim, ktorý prihral pod seba, kde boli dvaja domáci futbalisti. Horšie postavený Genter sa však ulakomil a vletel do lopty len ľavačkou. Lopta skončila mimo.
     
    16
    Hostia v ofenzíve stroskotali. Lopty sa zmocnili domáci futbalisti, ktorý si ju posúvajú v obrane.
     
    17
    Obrovská príležitosť hostí, ktorí sa po rýchlom brejku mohli ujať vedenia ! Po ľavom krídle skvele unikol Schmid, ktorý prihral do pokutového územia, kde si nabehol Kruse, vypálil z prvej ľavačkou, no domácich skvele zachránil brankár Lreich.
     
    18
    Domáci sú síce pri lopte, no opäť len v zadných pozíciach. Loptu má vo svojich rukách dokonca brankár Ulreich,
     
    19
    Domáci sa snažili vpredu zakombinovať prihrávkami na jeden dotyk, no obrana hostí si dala pozor a loptu odvrátila na autové vhadzovanie.
     
    20
    Vo finálnej fáze hry sú však zatiaľ lepší hostia. Aj teraz dostal Kruse prihrávku do pokutového územia, bol však obsadený, ale získal aspoň roh.
     
    21
    Domáci sa síce ubránili len opäť za cenu toho, že loptu odovzdali hosťom. Tí sa opäť hnali do útoku po pravom krídle. Treba povedať, že zatiaľ hrajú s veľkou chuťou a sú lepší.
     
    22
    Ofenzívna akcia hostí tentoraz stroskotala na nepresnosti. Lopta sa dostala mimo hracej plochy a domáci si tak môžu vydýchnuť. Majú k dispozícii autové vhadzovanie.
     
    22
    Opäť boli pri lopte hostia, no nič z toho nevyťažili. Teda ak nerátame nepresnosť, po ktorej budú mať k dispozícii odkop od brány domáci.
     
    23
    Hráči Freiburgu opäť mútia hlavu domácim na ich polovici. Tí sa síce ubránili, no lopta je opäť len na kopačkách hostí.
     
    24
    Lopta je pri obráncoch domácich, ktorí si posúvajú loptu medzi sebou v akomsi trojuholníku s brankárom Ulreichom.
     
    25
    Artur Boka dobre zachytil odkop hostí a zachránil pre domácich útočné postavenia. Čo však z toho, keď sa domáci opäť sami vytlačili na vlastnú polovicu.
     
    26
    Hra bola po nepresnosti domácich prerušená. Hráči Freiburgu ju už poslali späť do hry a pokúsia sa niečo vymyslieť v ofenzíve.
     
    27
    Videli sme prvú žltú kartu v zápase. Hosťujúci Schuster stratil loptu v strede poľa, keď ho od nej odzbrojil Harnik. Následne Schcuster potiahol Harnika za dres, za čo vidí napomenutie.
     
    28
    Domáci v ofenzíve nič nevymysleli, pri lopte sú opäť hostia. Už sme však hodnú chvíľu nevideli žiadnu nebezpečnú akciu na jednej, či druhej strane. Hra je teraz plná nepresností.
     
    29
    Hostia sa vpredu niečo pokúšali vymyslieť cez Schmida, no ten bol odzbrojený. Do ofenzívy sa tak môžu vydať domáci futbalisti.
     
    30
    Tí nám predviedli konečne akú takú akciu zásluhou Traorého. Nebezpečná šanca však z toho napokon nebola.
     
    31
    Gentner si chcel naraziť loptu s Harnikom, no neúspešne. Hráči hostí tento zámer odhalili a loptu im takpovediac ukradli.
     
    32
    Dopredu sa hnali dvaja hráči čiernej pleti, ktorí obliekajú dres hostí. Avšak ani Senegalčan Diagne, ani Slovák Karim Guedé sa do šance nedostali.
     
    33
    Stuttgart dal gól! Domáci sa dostávajú do vedenia. Harnik nám ukázal, e má skvelú kopaciu techniku. Jemnučkým centrom našiel za obranou pripraveného GENTNERA, ktorý hlavičkou prekonal Baumanna.
     
    34
    Aká bude reakcia hostí, ktorí predsa len prehrávajú troška nešťastne. V Prvom polčase nám zatiaľ predviedli viac a boli aktívnejší, no futbal sa hrá na góly a na tie teda vedú domáci.
     
    35
    Niedermeier zoťal v strede poľa hosťujúceho Makiadiho. Zaobišlo sa to však bez žltej karty. Rozhodca to riešil len dohovrom.
     
    36
    Hostia boli po faule pri lopte, no nič z toho nedokázali vyťažiť. Domáca obrana zafungovala perfektne.
     
    37
    Avšak ani domáci nedokázali v ofenzíve nič vyťažiť. Pri lopte opäť hostia, ktorí však začínajú svoju akciu z hĺbky poľa.
     
    38
    Molinaro sa snažil zaútočiť spoločne s Harnichom, no hosťujúca obrana si poradila. Loptu následne chcel vyviezť Kruse, ktorého vysunul Guedé, no domáci obranca sklzačkou spomalil hru.
     
    39
    V ofenzíve hostia, ktorí majú na útočnej polovici k dispozícii autové vhadzovanie. Podarí sa im z toho niečo vyťažiť ?
     
    40
    Kruse vysunul po ľavom krídle rozbehnutého Schmida, ten loptu síce chytil, no prihral ju späť Krusemu a to nemal robiť. Dvaja domáci obráncovia si s touto dvojicou dokázali poradiť.
     
    41
    Domáci si vybojovali cez ľavého obráncu aut v blízkosti priameho kopu.
     
    42
    Stuttgart dal gól! Hostia sa s rozohrávkou priameho kopu uponáhľali. Loptu im zobral Harnik, ktorý loptu prenechal útočníkovi IBIŠEVIČOVI a ten si v samostatnom nájazde s brankárom Baumannom poradil.
     
    43
    Domáci tak dá sa povedať, vyťažili z minima maximum. V prvom dejstve nemali bohvie akú prevahu, no dva krát skórovali a to je podstatné. Hosťom sa tento stav bude doháňať veľmi ťažko.
     
    44
    Hostia v ofenzíve od 17. minúty, kedy mal veľkú šancu Kruse nič podstatné nevymysleli. A aj keď sú častejšie pri lopte a sú aktívnejší do šance sa dostať nevedia.
     
    45
    Domáci si loptu posúvajú v zadných radoch a viac menej už vyčkávajú na hvizd rozhodcu, ktorý ukonči tento polčas.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    Prvý polčas zápasu medzi Stuttgartom a Freiburgom sa nám práve skončil. Sledovali sme pekný futbal, aktívnejší boli najmä hostia, no po 45 minútach vedú domáci, za ktorých sa dokázali presadiť Gentner a Ibiševič. Či sa ešte hosťom podarí niečo zo zápasom urobiť alebo už domáci tento dobre rozohratý duel dotiahnu do úspešného konca, sa dozviete v našom prenose už o pár minút.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    46
    Martin Harnik mal hneď v úvode druhého polčasu šancu pridať ďalší gól do siete hostí, no jeho strelu dokázal Baumann zneškodniť.
     
    47
    Domáci dokázali opäť zakončiť, no lopta skončila len nad bránou. Odkopávať tak bude Baumann.
     
    48
    Tak ak boli v údove prvého polčasu lepší domáci, tak teraz platí presný opak. Hostia akoby ešte ostali v šatni, domáci ich od úvodu pritlačili do defenzívy.
     
    48
    Prvé striedanie v tomto zápase sa rozhodol učiniť tréner hostí. Z ihriska stiahol Krnaša, na ktorého miesto poslal Hohn. Snaží sa tak niečo s nepriaznivým stavom urobiť aj takýmto spôsobom.
     
    49
    Sakain teraz hrá dosť agresívne, akoby si pýtal od rozhodcu žltú kartu, no ten to vyriešil len ústnym dohovorom.
     
    50
    Hostia mali k dispozícii rohový kop, ktorý rozohral Günter. Jeho center však končí len v rukaviciach Ulriecha.
     
    51
    Hra je prerušená, po tom, čo ostal na zemi po jednom súboji ležať Molinaro.
     
    52
    Hráči oboch tímov využívajú na krátku občerstvovaciu prestávku.
     
    53
    Po prerušení opäť pokračujeme v hre. Pri lopte sú hostia, ktorí sa snažia niečo vymyslieť v ofenzíve.
     
    55
    Hráči hostí nemohli v akcii pokračovať, kedže v ofsajde sa ocitol náš reprezentant Karim Guedé. Ten nastupuje vo Freiburgu na hrote, čo v Slovane, či slovenskej reprezentácii nebývalo zvykom.
     
    56
    Harnik dostal na pravú stranu dobrú prihrávku, využil voľný priestor a tvrdou strelou preveril brankára Baumanna. Lopta letela priamo do stredu brány, takže hosťujúci brankár si poradil.
     
    57
    Držanie lopty je v druhom polčase vzácne vyrovnané – 50% – 50%.
     
    57
    Sme svedkami druhej zmeny v tíme hostí. Ihrisko opustil Schuster, ktorého nahradil Flum.
     
    58
    Hra v druhom polčase je veľmi vyrovnaná, čo nehovoríme len preto, že je vyrovnané držanie lopty, ale aj preto, že ani jeden z tímov nemá výraznejšiu prevahu.
     
    59
    Futbalisti hostí si vypracovali rohový kop, z ktorého však nedokázali nič podstatné vyťažiť.
     
    60
    Domáci sa s loptou na kopačkách nikam neponáhľajú, majú predsa nahrané a tvoriť tak nechávajú hostí, ktorý by sa logicky mali tlačiť dopredu viac, kedže prehrávajú.
     
    61
    Hostia útočia do dobre organizovanej a sformovanej obrany súpera. Stuttgart poctivo bráni a súpera drží na dištanc.
     
    62
    Buka sa cez Mujdža pretláčal tak vehementne, až si v súboji pomohol faulom.
     
    63
    Hostia práve učinili aj poslednú možnosť na striedanie v zápase. Ihrisko opustil Slovák Karim Guedé, ktorého nahradil Santini.
     
    64
    Hra je prerušená po tom, čo si počínal nedovolene Makiadi v súboji s Niedermeierom. Rozhodca si to správne všimol.
     
    65
    Stuttgart sa po dlhšej dobe dostal na súperovu polovicu, kde sa mu však nič výrazne vymyslieť nepodarilo.
     
    66
    Hosťom sa nedarí nič podstatné vymyslieť. Potrebujú dať minimálne dva góly, ak chcú bodovať a čas sa im už neuveriteľne rýchlo kráti.
     
    67
    Günter vidí žltú kartu za nepríjemný faul na jedného z protihráčov.
     
    69
    Domáceho Harnika, ktorý unikal nedovolene zastavil Hohn, za čo vidí od hlavného rozhodcu žlté napomenutie.
     
    70
    Domáci mali po spomínanom faule k dispozícii priamy kop, no nedokázali z neho nič podstatné vyťažiť.
     
    71
    Hostia sa po dlhšej dobe hnali dopredu, no ich snaha bola zastavená. Santini si nedovolene počínal v súboji s Rudigerom.
     
    72
    Freiburg hľadá cestu za súperovu obranu len márne. Síce nechceme predbiehať, no body asi dnes ostanú doma.
     
    73
    Makiadi sa uvoľňoval do sľubnej pozície, no chýbalo mu pár milimetrov, aby sa mohol dostať do zakončenia.
     
    74
    Traoré zabojoval, loptu ešte zachytil na ihrisku, no jeho následný center do pokutového územia nikoho v domácich dresoch nenašiel .
     
    75
    Uvidíme v závere zápasu ešte nejaký gól alebo sa už ani jednému tímu nepodarí skórovať a stav ostane taký, aký je ?.
     
    76
    Po zlom spracovaní Harnika sa lopta dostala až za bránu. Odkopávať od brány tak môže Baumann.
     
    77
    Držanie lopty je síce mierne na strne, hostí no z ich strany sa nedá ani hovoriť o tlaku. Stále platí, že svoju najväčšiu gólovú šancu mali v 17. minúte.
     
    78
    KeĎ to nejde tímu, snažil sa individuálne presadiť Kruse, no jeho snaha nič nepriniesla. Frustrácia hostí v útočnej fáze pokračuje.
     
    79
    Traoré sa dostal k strele, no lopta z jeho kopačky smerovala len presne na Baumanna. Brankár hostí si dokázal poradiť.
     
    80
    Domáci striedajú po prvý krát až teraz. Ihrisko opustil strelec druhého gólu Ibiševič, ktorého do záveru zápasu nahradil Federico Macheda, ktorý je v Stuttgarte na hosťovaní z Manchestru United.
     
    82
    Do konca je síce ešte desať minút, no zápas akoby sa už len dohrával.
     
    83
    Druhé striedanie domácich. Ihrisko opustil Maxim, ktorého nahradil Hajnal.
     
    84
    Do zakončenia sa dostal striedajúci Macheda, no jeho pokus z uhla dokázal Baumann bez problémov chytiť.
     
    85
    Domáci si trpezlivou kombináciou kontrolujú priebeh zápasu a čakajú na záverečný hvizd.
     
    86
    Traoré mohol pridať aj tretí presný zásah, no jeho prízemná strela orazila tyč.
     
    87
    Traoré opustil ihrisko. Na posledné minúty zápasu ho nahradil Okazaki.
     
    88
    Freiburg dal gól! Hosťom sa podarilo z ničoho nič vyrovnať. za obranou sa ocitol voľný SANTINI, ktorý prekonal brankára a ešte záver zápasu zdramatizoval.
     
    89
    Hostia sa logicky tlačia dopredu, naraz cítia šancu na body.
     
    90
    Hlavný rozhodca nadstavuje tri minúty k tomuto zápasu !
     
    90+2
    Domáci vybojovali rohový kop. S jeho rozohrávkou sa Okazaki nikam ponáhľať nebude,
     
    90+3
    Domáci si kontrolujú záver zápasu, o víťazstvo dnes už neprídu.
     
    Koniec zápasu.
     
    Tento zápas sa nám skončil. Domáci ho vyhrali po góloch Ibiševiča a Gentnera. V závere síce ešte znížil Santini, no vyrovnať sa hosťom už nepodarilo. (17:23:43)

    Michal Bakoš

    Góly: 33. Gentner, 42. Ibiševič – 88. Santini

    Karty:   27. Schuster (FRE), 67. Günter (FRE)


    VfB Stuttgart: Ulreich – Molinaro, Boka, Niedermeier, Sakai, Rüdiger, Gentner, Harnik, Traoré, Maxim, Ibiševič
    SC Freiburg: Baumann – Krmaš, Mujdža, Diagne, Ginter, Günter, Guedé, Makiadi, Schuster, Kruse, Schmid

    Rozhodca: T. Kinhöfer – R. Kunsleben, C. Fischer