Getafe – Espanyol 0:2 (kon.) | La Coruña – Bilbao 1:1 (kon.) | Osasuna – Sociedad 0:0 (kon.)
Sevilla – Atlético Madrid 0:1 (kon.)
koniec
FC Sevilla
0:1 (0:0)
Atlético Madrid
Nedeľa 21.04.2013, 21:00Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Zápas sa nám napokon skončil 0:1, keď sa o jediný zásah zápasu postaral po spornej situácii Falcao. Veľký podiel na víťazstve mal aj brankár Courtois, ktorý chytil v druhom polčase minimálne tri góly Sevilly. Navyše domáci mali aj kus smoly, ako v závere zápasu, kedy trafil Rakitič len brvno. Atlético hralo svoju tradičnú hru založenú na obrannej hre s prechodom do rýchlych brejkov a opäť im to vyšlo. Ja sa na dnes s Vami lúčim. Prajem pekný zvyšok večera. (22:55:33)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Posledné sekundy zápasu. Už sa pravdepodobne nič nezmení.
     
    90+2
    Domáci sa stále snažia, no ich útoky sú dobre odrážané. Vpredu sa snažili pohroziť aj hostia, no stroskotalo to na ich nepresnosti.
     
    90+1
    Domáci mali obrovskú šancu na vyrovnanie. K rozohrávke priameho kopu sa postavil Rakitič, ktorý loptu nádherne zakrútil do pravého horného rohu. Zdalo sa, že z toho bude nádherný gól, no lopta napokon skončila len na brvne.
     
    90
    Courtois bol za zdržiavenie hry potrestaný žltou kartou.
     
    90
    Nadstavovať sa budú tri minúty.
     
    89
    Domáci si teraz v krátkom časovom intervale vypracovali dve obrovské šance na vyrovnanie. Najprv sa po pravom krídle presadil svojou rýchlosťou Navas. Lopta sa po jeho centri dostala na zadnú tyč, kde hlavičkoval Rakitič. Skvele však opäť zasiahol Courtois, ktorý vyrazil končekmi prstov na rohový kop. Po rohu prišiel center na zadnú tyč, kde zakončoval Negredo, no tiesnený sa presadiť nedokázal.
     
    88
    Následný rohový kop bol úspešne odvrátený, no opäť len k hráčom Seville. Prienikovú prihrávku posielal do šestnástky Rakitič, no tá bola nepresná.
     
    87
    Kondogbia natiahol strelou ľavačkou Courtoisa, ktorý bol donútený vyraziť na roh.
     
    86
    Domáci útočia, sú s loptou na súperovej polovici. Hostia sa už výlučne sústreďujú len na defenzívnu činnosť.
     
    85
    Negredo sa bil opäť otočený chrbtom k bráne, no bol až príliš agresívny a faulom pripravil svoj tím o loptu.
     
    84
    Snaha o vyrovnanie zo strany domáceho celku pokračuje. Do nejakej vyloženejšej šance sa však hráči Seville dostať nevedia už od začiatku druhého dejstva, kedy ich šancu skvele zlikvidoval Courtois.
     
    83
    Ofenzívna akcia domáceho celku vedená po pravom krídle bola úspešne zastavená. Hráči Atlética sú v defenzíve veľmi dôslední.
     
    82
    Center do pokutového územia skončil v rukách Courtoisa. Predchádzajúce tri minúty sa niesli v znamení celého zápasu. Domáci kombinovali, snažili sa, no nič z toho nevyťažili.
     
    79
    Posledné striedanie domáceho celku. Ihrisko opustil Navaro, na ktorého miesto vyhehol Baba.
     
    78
    Atlético sa tak dokázalo presadiť, ako to väčšinou vie v každom zápase. Aj napriek tomu, že sú hostia po väčšine tímom, ktorý je menej aktívny v ofenzíve, dokážu zápasy vyhrávať. Sú strašne efektívni v zakončený,
     
    77
    Veľmi kontroverzný gól Atlética. Domáci hráči reklamovali hru rukou, či ofsajd zakončujúceho Falcaa, no rozhodca ich výhrady neberie na vedomie.
     
    76
    Atlético dalo gól! Lopta sa odrazila od hornej časti ruky Suaréza na ľavé krídlo, odkiaľ prišiel center na zadnú tyč, kde sa lopty zmocnil Raul Garciá. Ten to napálil priamo na bránu a lopty sa ešte šuchol padajúci FALCAO, ktorý tak dostáva svoj tím do vedenia.

    Michal Bakoš

    Góly: 76. Falcao

    Karty:   36. Botia (SEV) – 11. Falcao (MAD), 24. Godín (MAD), 58. Suaréz (MAD), 59. Costa (MAD)


    FC Sevilla: Beto – Navaro, Coke, Juan Cala, Botia, Alberto Moreno, Reyés, Navas, Rakitič, Kondogbia, Negredo
    Atlético Madrid: Courtois – Miranda, Juanfran, Filip Luiz, Godin, Gabi, Suaréz, Rodriguéz, Koke, Falcao, Diego Costa