Čeljabinsk – Kazaň 3:2 (kon.)
koniec
Traktor Čeljabinsk
3:2 (2:0, 0:1, 1:1)
Ak Bars Kazaň
Utorok 02.04.2013, 15:00 • Traktor-Arena, Čeljabinsk (Rusko) • Play-off KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojované!
    Tretia tretina mohla tento zápas ešte zdramatizovať, keď sa hráči Kazane snažili vyrovnať, no napokon sa im to nepodarilo a v 46. minúte sa gólovo presadil domáci Andrej Popov, ktorý z bezprosrednej blízkosti delovkou prekonal gólmana Barulina. V 55. minúte tvrdým prízemným projektilom spoza pravého kruhu vsietil kontaktný gól ešte kazaňský hráč Alexej Morozov, no to bola posledná gólová bodka zápasu.

    Čeljabinsk ubránil tesnú výhru v pomere 3:2 a odvrátil aj druhý mečbal Kazane!
    Stav semifinálovej série je teda 3:3 a rozhodovať sa bude v poslednom siedmom zápase v Kazani (4. apríl).


    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z play-off ruskej KHL.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (17:23:40)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:50
    Táto powerplay hokejistom Kazane veľmi nevyšla, keď sa previnili ďalším ofsajdom. Tentokrát však už nemajú takmer žiaden čas – do konca ostáva už len 10 sekúnd hry a vhadzovať sa bude v strednom pásme!
     
    59:19
    Hokejisti Čeljabinska sa zatiaľ veľmi dobre bránia a nedávajú svojím súperom takmer žiadnu šancu na úspešné zakončenie smerom na bránu gólmana Garnetta.
     
    59:00
    Barulin už-už korčuľoval von zo svojej brány, no jeho spoluhráči sa previnili ofsajdom, po ktorom sa bude vhadzovať v strednom pásme!
     
    58:50
    Tréner hosťujúcej Kazane si vyžiadal oddychový čas, po ktorom sa bude vhadzovať v strednom pásme!
     
    58:45
    Zaripov sa dostal do fantastickej gólovej šance, no napokon bol neúspešný, keďže pred gólmanom Garnettom tvrdo vystrelil, no ochranca čeljabinskej svätyne puk vyrazil svojím ramenom len za svoju bránu.
     
    58:18
    Kazaňčania sa natlačili do útočného pásma, no následne stratili puk. Zmocnili sa ho hokejisti Traktora, ktorí sa však previnili len zakázaným uvoľnením.
     
    57:59
    Do fantastickej gólovej šance sa dostali hokejisti Čeljabinska, ktorí mali k dispozícii prečíslenie 2 na 1. Z ľavej strany ho zakončil Kosticyn, no gólman Barulin skvele rozložil svoje betóny na ľad a puk zblokoval do rohu klziska.
     
    57:28
    Hokejisti Kazane sa stále snažia ofenzívne presadiť a vsietiť vyrovnávajúci gól, no momentálne sa im veľmi nedarí. Po tvrdej delovke od Obuchova gólman Garnett zachytil puk vo svojej pozornej lapačke.
     
    56:57
    Gólmana Barulina tentokrát poriadne potrápili strely od Popova a následne aj od Bulisa, ktoré smerovali na bránu Kazane z ľavej strany. Ochranca kazaňskej svätyne však v oboch prípadoch dobre zapracoval svojími betónmi.
     
    56:21
    Pred hokejistami Kazane sú ešte necelé štyri minúty, no zatiaľ sa im darí ofenzívne sa presadzovať. Hráči Traktora sú však v strehu a očividne si chcú svoje vedenie ustrážiť.
     
    55:57
    Nikulin tentokrát tvrdo pálil od modrej čiary, no jeho delovka bola napokon zblokovaná len mimo klziska. Následne sa však kvôli technickému priestupku bude vhadzovať v stredovom kruhu.
     
    55:22
    Čeljabinsk opäť poriadne zabral, no momentálne sa mu veľmi nedarí. Kazaňčania sú nabudení a očividne chcú ešte tento zápas zdramatizovať vyrovnávajúcim gólom.
     
    54:32
    Kazaň dala gól!
    Kazaňčania svoje zbrane ešte nezložili a to potvrdili aj tentokrát, keď sa k puku za pravým kruhom dostal ALEXEJ MOROZOV, ktorý tvrdo zakončil a napokon poriadne prekvapil gólmana Garnetta, ktorý čakal letiaci puk v lapačke. Ten mu však po prízemnej delovke prešiel pomedzi jeho betóny do čeljabinskej siete. Asistenciu si pripisuje Ilja Nikulin.
     
    53:57
    Morozov tvrdo pálil z pravej strany, no tentokrát bol neúspešný, keďže jeho delovku zblokoval pozorný Čistov, ktorý zakladá ďalší rýchly útok Traktora Čeljabinsk.
     
    53:19
    Ničuškin sa dostal do úniku a v súboji jedného na jedného sa napokon odhodlal len bekhendovo zakončovať z pravej strany. Jeho delovku však gólman Barulin vyrazil napravo od seba, kde si nakorčuľovával Jakucenja, no napokon už puk nestihol zachytiť.
     
    52:59
    Hokejisti Kazane sa stále snažia ofenzívne presadiť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Pri puku sú momentálne hostia, ktorí sú usadení v útočnom pásme.
     
    52:21
    Medvedev si zo stredného pásma chcel nakorčuľovať až ku gólmanovi Garnettovi a tvrdo zakončiť, no napokon ho svojim ramenom odstavil pozorný Jakucenja, ktorý uchmatol puk.

    Góly a asistencie: 9. Bulis (Čistov, Kuznecov), 11. Glinkin (Karpov), 46. Popov (Antipov) – 28. Golubev (Lukojanov, Žerdev), 55. Morozov (Nikulin)


    Traktor Čeljabinsk: Garnett (Fokin) – Quint, Rjabykin, Vasilčenko, Belov, Katičev, Razin, Šinin, Nesterov – Čistov, Bulis, Kuznecov – Kontiola, Jakucenja, Kosticyn – Popov, Ničuškin, Antipov – Lemtjugov, Glinkin, Karpov.
    Ak Bars Kazaň: Barulin (Garipov) – Nikulin, Kornejev, Kuljaš, Medvedev, Zacharčuk, Chomitsky, Jarullin – Zaripov, Kapanen, Morozov – Pesonen, Immonen, Obuchov – Darzinš, Tereščenko, Petrov – Golubev, Lukojanov, Žerdev.

    Rozhodca: Alexej Anisimov, Eduard Odins – Sergej Morozov, Roman Šichanov