Čeljabinsk – Kazaň 3:2 (kon.)
koniec
Traktor Čeljabinsk
3:2 (2:0, 0:1, 1:1)
Ak Bars Kazaň
Utorok 02.04.2013, 15:00 • Traktor-Arena, Čeljabinsk (Rusko) • Play-off KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:50
    Táto powerplay hokejistom Kazane veľmi nevyšla, keď sa previnili ďalším ofsajdom. Tentokrát však už nemajú takmer žiaden čas – do konca ostáva už len 10 sekúnd hry a vhadzovať sa bude v strednom pásme!
     
    59:19
    Hokejisti Čeljabinska sa zatiaľ veľmi dobre bránia a nedávajú svojím súperom takmer žiadnu šancu na úspešné zakončenie smerom na bránu gólmana Garnetta.
     
    59:00
    Barulin už-už korčuľoval von zo svojej brány, no jeho spoluhráči sa previnili ofsajdom, po ktorom sa bude vhadzovať v strednom pásme!
     
    58:50
    Tréner hosťujúcej Kazane si vyžiadal oddychový čas, po ktorom sa bude vhadzovať v strednom pásme!
     
    58:45
    Zaripov sa dostal do fantastickej gólovej šance, no napokon bol neúspešný, keďže pred gólmanom Garnettom tvrdo vystrelil, no ochranca čeljabinskej svätyne puk vyrazil svojím ramenom len za svoju bránu.
     
    57:59
    Do fantastickej gólovej šance sa dostali hokejisti Čeljabinska, ktorí mali k dispozícii prečíslenie 2 na 1. Z ľavej strany ho zakončil Kosticyn, no gólman Barulin skvele rozložil svoje betóny na ľad a puk zblokoval do rohu klziska.
     
    56:57
    Gólmana Barulina tentokrát poriadne potrápili strely od Popova a následne aj od Bulisa, ktoré smerovali na bránu Kazane z ľavej strany. Ochranca kazaňskej svätyne však v oboch prípadoch dobre zapracoval svojími betónmi.
     
    54:32
    Kazaň dala gól!
    Kazaňčania svoje zbrane ešte nezložili a to potvrdili aj tentokrát, keď sa k puku za pravým kruhom dostal ALEXEJ MOROZOV, ktorý tvrdo zakončil a napokon poriadne prekvapil gólmana Garnetta, ktorý čakal letiaci puk v lapačke. Ten mu však po prízemnej delovke prešiel pomedzi jeho betóny do čeljabinskej siete. Asistenciu si pripisuje Ilja Nikulin.
     
    53:19
    Ničuškin sa dostal do úniku a v súboji jedného na jedného sa napokon odhodlal len bekhendovo zakončovať z pravej strany. Jeho delovku však gólman Barulin vyrazil napravo od seba, kde si nakorčuľovával Jakucenja, no napokon už puk nestihol zachytiť.
     
    51:45
    Čistov sa dostal k puku na pravej strane, no napokon bol za domácich hráčov v útočnom pásme len sám. Rozhodol sa nakorčuľovať od medzikružia a tvrdo zakončiť, no jeho bekhend skončil len na hokejke pozorného Nikulina.
     
    48:47
    Kosticyn získal dobrú prihrávku do medzikružia a následne tvrdo zakončil, no gólman Barulin bol v strehu a tentokrát puk po Kosticynovej delovke zachytil vo svojej lapačke.
     
    45:55
    Čeljabinsk dal gól!
    Domáci sa opäť dostávajú do dvojgólového vedenia! K puku sa za bránou gólmana Barulina dostal Antipov, ktorý skvelou prihrávkou spoza nej našiel v medzikruží ANDREJA POPOVA. Ten nezaváhal a nekompromisnou delovkou vymietol pavučinku medzi Barulinovými betónmi. Asistenciu si pripisuje Vladimir Antipov.
     
    45:29
    Ničuškin ukázal svoj herný dôraz a po dobrých kľučkách vypálil z hranice ľavého kruhu! Jeho delovka však skončila len na výstroji pozorného gólmana Barulina, ktorý prerušuje hru.
     
    42:20
    Zaripov sa dostal do fantastickej gólovej šance, keď si nakorčuľoval pred gólmana Garnetta cez medzikružie a tvrdo zakončil, no napokon bol neúspešný, keďže gólman Barulin jeho bekhendové zakončenie zblokoval do bezpečia.
     
    39:54
    Z ľavej strany skúšal vyrovnať ešte Kornejev, no jeho delovka bola napokon neúspešná, keďže gólman Garnett svojou vyrážačkou vyrazil puk z pravého horného rohu svojej brány na zadný mantinel.
     
    39:18
    Kazaňčania sa dostali do fantastickej gólovej šance, keď z pravej strany tvrdo pálil Kontiola, jeho delovku však gólman Garnett zblokoval svojím pravým betónom. Následne sa snažil zakončovať ešte Jakucenja, no jeho projektil skončil len mimo čeljabinskej brány.
     
    38:42
    Po tvrdej strele od Lukojanova z ľavej strany gólman Garnett zachytil puk na svojej výstroji, no následne sa vedľa jeho brány odohrala potyčka medzi Rjabykinom a Golubevom. Tú síce rozhodcovia oddelili, no obaja kohúti si odchádzajú odpykať dvojminútové tresty za hrubosť.
     
    37:59
    Kuljaš po dobrje prihrávke od Medvedeva tvrdo pálil spoza pravého kruhu, no gólman Garnett sa stihol dobre premiestniť a puk zachytil na svojej pozornej výstroji!
     
    36:07
    Na rade je prvá presilová hra pre hosťujúcu Kazaň. Na dve minúty si za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou odchádza sadnúť domáci Jan Bulis.
     
    35:28
    Karpov sa dostal do skvelej gólovej šance, keď bol osamotený za bránou hosťujúcej Kazane, následne sa však rozhodol prihrávať na Nesterova, ktorého jemný projektil gólman Barulin zachytil na bránkovej čiare pod svojou lapačkou.
     
    31:24
    Petrov to skúšal z centrálnej časti pravého kruhu, no jeho delovku si gólman Garnett sklepol svojím betónom a následne puk pre istotu ukryl vo svojej lapačke, čím upokojuje tempo hry.
     
    29:15
    Do skvelej gólovej šance sa tentokrát dostal Zaripov, ktorý tvrdo pálil z hranice ľavého kruhu, no jeho delovka napokon skončila len odrazená od pravej žŕdky domácej brány!
     
    27:24
    Kazaň dala gól!
    Jednoducho vyzerajúci útok štvrtej kazaňskej formácie sa napokon končí gólovo! Po skvelej prihrávke spoza brány od Žerdeva sa k puku pred gólmanom Garnettom dostal Lukojanov, ktorý sa otočil a krátkou prihrávkou našiel DENISA GOLUBEVA, ktorý z hranice ľavého kruhu nekompromisne prekonal bezmocného Garnetta. Asistencie si pripisujú hráči Artjom Lukojanov a Nikolaj Žerdev.
     
    25:50
    Do fantastickej šance po prihrávke od Ničuškina sa dostal Popov, no ten napokon trafil len betóny kazaňského gólmana. Následne sa títo dvaja hráči Čeljabinska zrazili naľavo od brány Kazane.
     
    24:28
    Petrov si nakarčuľoval na stred a tvrdo zakončil, no gólman Garnett napokon zasahovať nemusel, keďže ešte pred ním sa k puku dostal pozorný Rjabykn, ktorý puk zblokoval svojou korčuľou.
     
    19:24
    Ničuškin ukázal svoj mladý herný dôraz a poriadne sa zahral s kazaňskou defenzívou. Jeho tvrdé zakončenie z hranice pravého kruhu však bolo zblokované pozorným Zaripovom len mimo kazaňskej brány.
     
    17:04
    Hokejisti Kazane nebezpečne pohrozili aj v oslabení, keď sa k puku na pravej strane dostal Immonen a dobrou prihrávkou chcel nájsť Lukojanova na ľavom krídle. Jeho projektil však zachytil pozorný Vasilčenko, ktorý založil ďalší útok domáceho celku.
     
    16:34
    Na rade je ďalšie vylúčenie na strane hosťujúcej Kazane. Na dve minúty si odchádza sadnúť hosťujúci Zaripov, ktorý sa previnil nedovoleným bránením v strednom pásme.
     
    15:44
    Garnett tentokrát poriadne podržal svoj tím nad vodou! Ofenzívne sa snažil po prihrávke od Obuchova presadiť Immonen, no jeho strelu z ľavej strany gólman Čeljabinska vyrazil do bezpečia po skvelom reflexe svojím pravým betónom.
     
    13:55
    Glinkin sa snažil z rohu klziska natlačiť pred bránu hostí a tvrdo zakončiť, no tentokrát veľmi dobre zapracoval Nikulin, ktorý mu v poslednej chvíli puk vypichol a nedovolil mu zakončovať.
     
    12:28
    Opäť skvelý Barulin! Obrana Kazane je momentálne absolútne neplatná a domáci hokejisti si s ňou robia, čo len chcú. Po nepresnej rozohrávke od Immonena sa k puku dostal domáci Popov, ktorý následne vystrelil, no gólman Barulin jeho delovku zblokoval len na zadný mantinel. Tam sa však k puku dostal Ničuškin, ktorý však trafil z otočky len Barulinovu výstroj.
     
    11:59
    Gólman Barulin si na svoje konto pripísal ďalší fantastický zákrok, keď najskôr zneškodnil delovku od Popova a následne zblokoval aj dorážku od Antipova. Následne hru prerušil a vhadzovať sa bude po jeho ľavici.
     
    10:40
    Čeljabinsk dal gól!
    Domáci sú už v dvojgólovom vedení! ANTON GLINKIN sa dostal k puku naľavo od brány hosťujúcej Kazane, následne si nakorčuľoval na ľavý kruh a následne do medzikružia. Odtiaľ tvrdo vystrelil a gólman Barulin nedokázal na jeho tvrdú strelu zareagovať. Nepomohol mu ani obranca Nikulin, ktorý padol pri bráne hostí na ľad. Asistenciu si pripisuje Maxim Karpov.
     
    10:19
    Na druhej strane si dobrý zákrok na svoje konto pripísal gólman Garnett, ktorý nevidel, kde je puk, no po skvelej prihrávke od Morozova ho delovkou z medzikružia trafil Zaripov.
     
    09:45
    Po fantastickej prihrávke od Kontiolu sa k puku na pravej strane dostal Kosticyn, ktorý si urobil sťahovačku a tvrdo vypálil, no gólman Barulin bol v strehu a puk svojími betónmi a výstrojou dokázal zblokovať mimo svojho bránkoviska.
     
    08:18
    Čeljabinsk dal gól!
    Domáci hokejisti Traktora Čeljabinsk sa v tejto presilovej hre dostávajú do vedenia! Po fantastickej prihrávke od Čistova spoza kazaňskej brány sa k puku v medzikruží dostal JAN BULIS, ktorý nekompromisnou delovkou nedal gólmanovi Barulinovi žiadnu šancu. Asistencie si pripisujú hráči Stanislav Čistov a Jevgeny Kuznecov.
     
    07:47
    Čistov sa snažil po pravom krídle dostať k bráne Kazane, no napokon ho pri jeho prieniku fauloval hosťujúci Darzinš, ktorý sa pevinil nedovoleným podrazením.
     
    05:59
    Po skvelej prihrávke od Morozova sa k delovke na hranici pravého kruhu dostal Nikulin, no gólman Garnett bol v strehu a puk s veľkým prehľadom zachytil na svojej výstroji. Následne ho stihol ešte rýchlo rozohrať!
     
    Hokejisti Kazane vedú po piatich odohaných semifinálových stretnutiach proti Traktoru Čeljabinsk v pomere 3:2 na zápasy!

    Góly a asistencie: 9. Bulis (Čistov, Kuznecov), 11. Glinkin (Karpov), 46. Popov (Antipov) – 28. Golubev (Lukojanov, Žerdev), 55. Morozov (Nikulin)


    Traktor Čeljabinsk: Garnett (Fokin) – Quint, Rjabykin, Vasilčenko, Belov, Katičev, Razin, Šinin, Nesterov – Čistov, Bulis, Kuznecov – Kontiola, Jakucenja, Kosticyn – Popov, Ničuškin, Antipov – Lemtjugov, Glinkin, Karpov.
    Ak Bars Kazaň: Barulin (Garipov) – Nikulin, Kornejev, Kuljaš, Medvedev, Zacharčuk, Chomitsky, Jarullin – Zaripov, Kapanen, Morozov – Pesonen, Immonen, Obuchov – Darzinš, Tereščenko, Petrov – Golubev, Lukojanov, Žerdev.

    Rozhodca: Alexej Anisimov, Eduard Odins – Sergej Morozov, Roman Šichanov