Čeljabinsk – Kazaň 3:2 (kon.)
koniec
Traktor Čeljabinsk
3:2 (2:0, 0:1, 1:1)
Ak Bars Kazaň
Utorok 02.04.2013, 15:00 • Traktor-Arena, Čeljabinsk (Rusko) • Play-off KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojované!
    Tretia tretina mohla tento zápas ešte zdramatizovať, keď sa hráči Kazane snažili vyrovnať, no napokon sa im to nepodarilo a v 46. minúte sa gólovo presadil domáci Andrej Popov, ktorý z bezprosrednej blízkosti delovkou prekonal gólmana Barulina. V 55. minúte tvrdým prízemným projektilom spoza pravého kruhu vsietil kontaktný gól ešte kazaňský hráč Alexej Morozov, no to bola posledná gólová bodka zápasu.

    Čeljabinsk ubránil tesnú výhru v pomere 3:2 a odvrátil aj druhý mečbal Kazane!
    Stav semifinálovej série je teda 3:3 a rozhodovať sa bude v poslednom siedmom zápase v Kazani (4. apríl).


    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z play-off ruskej KHL.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (17:23:40)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:50
    Táto powerplay hokejistom Kazane veľmi nevyšla, keď sa previnili ďalším ofsajdom. Tentokrát však už nemajú takmer žiaden čas – do konca ostáva už len 10 sekúnd hry a vhadzovať sa bude v strednom pásme!
     
    59:19
    Hokejisti Čeljabinska sa zatiaľ veľmi dobre bránia a nedávajú svojím súperom takmer žiadnu šancu na úspešné zakončenie smerom na bránu gólmana Garnetta.
     
    59:00
    Barulin už-už korčuľoval von zo svojej brány, no jeho spoluhráči sa previnili ofsajdom, po ktorom sa bude vhadzovať v strednom pásme!
     
    58:50
    Tréner hosťujúcej Kazane si vyžiadal oddychový čas, po ktorom sa bude vhadzovať v strednom pásme!
     
    58:45
    Zaripov sa dostal do fantastickej gólovej šance, no napokon bol neúspešný, keďže pred gólmanom Garnettom tvrdo vystrelil, no ochranca čeljabinskej svätyne puk vyrazil svojím ramenom len za svoju bránu.
     
    58:18
    Kazaňčania sa natlačili do útočného pásma, no následne stratili puk. Zmocnili sa ho hokejisti Traktora, ktorí sa však previnili len zakázaným uvoľnením.
     
    57:59
    Do fantastickej gólovej šance sa dostali hokejisti Čeljabinska, ktorí mali k dispozícii prečíslenie 2 na 1. Z ľavej strany ho zakončil Kosticyn, no gólman Barulin skvele rozložil svoje betóny na ľad a puk zblokoval do rohu klziska.
     
    57:28
    Hokejisti Kazane sa stále snažia ofenzívne presadiť a vsietiť vyrovnávajúci gól, no momentálne sa im veľmi nedarí. Po tvrdej delovke od Obuchova gólman Garnett zachytil puk vo svojej pozornej lapačke.
     
    56:57
    Gólmana Barulina tentokrát poriadne potrápili strely od Popova a následne aj od Bulisa, ktoré smerovali na bránu Kazane z ľavej strany. Ochranca kazaňskej svätyne však v oboch prípadoch dobre zapracoval svojími betónmi.
     
    56:21
    Pred hokejistami Kazane sú ešte necelé štyri minúty, no zatiaľ sa im darí ofenzívne sa presadzovať. Hráči Traktora sú však v strehu a očividne si chcú svoje vedenie ustrážiť.
     
    55:57
    Nikulin tentokrát tvrdo pálil od modrej čiary, no jeho delovka bola napokon zblokovaná len mimo klziska. Následne sa však kvôli technickému priestupku bude vhadzovať v stredovom kruhu.
     
    55:22
    Čeljabinsk opäť poriadne zabral, no momentálne sa mu veľmi nedarí. Kazaňčania sú nabudení a očividne chcú ešte tento zápas zdramatizovať vyrovnávajúcim gólom.
     
    54:32
    Kazaň dala gól!
    Kazaňčania svoje zbrane ešte nezložili a to potvrdili aj tentokrát, keď sa k puku za pravým kruhom dostal ALEXEJ MOROZOV, ktorý tvrdo zakončil a napokon poriadne prekvapil gólmana Garnetta, ktorý čakal letiaci puk v lapačke. Ten mu však po prízemnej delovke prešiel pomedzi jeho betóny do čeljabinskej siete. Asistenciu si pripisuje Ilja Nikulin.
     
    53:57
    Morozov tvrdo pálil z pravej strany, no tentokrát bol neúspešný, keďže jeho delovku zblokoval pozorný Čistov, ktorý zakladá ďalší rýchly útok Traktora Čeljabinsk.
     
    53:19
    Ničuškin sa dostal do úniku a v súboji jedného na jedného sa napokon odhodlal len bekhendovo zakončovať z pravej strany. Jeho delovku však gólman Barulin vyrazil napravo od seba, kde si nakorčuľovával Jakucenja, no napokon už puk nestihol zachytiť.
     
    52:59
    Hokejisti Kazane sa stále snažia ofenzívne presadiť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Pri puku sú momentálne hostia, ktorí sú usadení v útočnom pásme.
     
    52:21
    Medvedev si zo stredného pásma chcel nakorčuľovať až ku gólmanovi Garnettovi a tvrdo zakončiť, no napokon ho svojim ramenom odstavil pozorný Jakucenja, ktorý uchmatol puk.
     
    51:45
    Čistov sa dostal k puku na pravej strane, no napokon bol za domácich hráčov v útočnom pásme len sám. Rozhodol sa nakorčuľovať od medzikružia a tvrdo zakončiť, no jeho bekhend skončil len na hokejke pozorného Nikulina.
     
    51:18
    Petrov napriahol svoju hokejku spoza kruhov a tvrdo vystrelil, no puk mieril len presne na Garnettovu hruď a napokon ho gólman Čeljabinska zachytil vo svojej lapačke.
     
    50:41
    Kazaňčania sú stále pri puku, no stále majú čoraz menej a menej času na aspoň vyrovnanie zápasu. Čeljabinsk sa veľmi dobre bráni a nič nenecháva na náhodu. Momentálne sa hrá pred Garnettom.
     
    49:57
    Lukojanov tentokrát tvrdo pálil z hranice pravého kruhu, no jeho delovka napokon trafila len nohu spoluhráča Žerdeva, ktorý clonil pred gólmanom Garnettom.
     
    49:26
    Lukojanov sa dostal s pukom na pravú stranu a následne sa snažil kľučkami presadiť a skórovať, no napokon bol neúspešný. Úspešne ho odstavila dvojica domácich obrancov.
     
    48:47
    Kosticyn získal dobrú prihrávku do medzikružia a následne tvrdo zakončil, no gólman Barulin bol v strehu a tentokrát puk po Kosticynovej delovke zachytil vo svojej lapačke.
     
    48:15
    Morozov to tentokrát skúšal z hranice pravého kruhu, no gólman Garnett bol aj tentokrát v strehu a puk svojím pravým betónom zblokoval do bezpečného rohu klziska.
     
    47:49
    Kapanen preveril Garnetta tvrdou strelou z hranice ľavého kruhu, no napokon bol neúspešný, keďže gólman Traktora puk dobre videl a zachytil ho medzi svojími betónmi.
     
    47:11
    Darzinš získal puk na ľavom krídle a následne ho nahodil smerom na domácu bránu, no gólman Garnett bol v strehu a puk si najskôr zblokoval a následne ho zachytil vo svojej dobre osadenej lapačke.
     
    46:56
    Kazaňčania sú pri puku a snažia sa niečo vymyslieť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Traktor sa bráni naozaj veľmi dobre a hosťom dovoľuje prihrávať si puk len po obvode útočného pásma.
     
    46:12
    Z pravého kruhu tentokrát tvrdo zakončoval domáci Belov, no gólman Barulin puk dobre videl a následne ho ukryl na svojej výstroji. Po tomto zákroku nasleduje komerčná prestávka.
     
    45:55
    Čeljabinsk dal gól!
    Domáci sa opäť dostávajú do dvojgólového vedenia! K puku sa za bránou gólmana Barulina dostal Antipov, ktorý skvelou prihrávkou spoza nej našiel v medzikruží ANDREJA POPOVA. Ten nezaváhal a nekompromisnou delovkou vymietol pavučinku medzi Barulinovými betónmi. Asistenciu si pripisuje Vladimir Antipov.
     
    45:29
    Ničuškin ukázal svoj herný dôraz a po dobrých kľučkách vypálil z hranice ľavého kruhu! Jeho delovka však skončila len na výstroji pozorného gólmana Barulina, ktorý prerušuje hru.
     
    44:58
    Hra sa presúva pomaly, ale isto pred bránu domáceho celku, kde si chcú Kazaňčania vybojovať rýchly vyrovnávajúci gól, no hokejisti Traktora neváhajú a bránia sa naozaj veľmi dobre.
     
    44:22
    Kazaňčania sa snažia ofenzívne presadiť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Sú síce usadení v okolí domácej brány, no tam hráči Traktora veľmi dobre vykrývajú priestor a svojim súperom nedávajú veľa šancí na zakončenie.
     
    43:45
    Nikulin tvrdo pálil od modrej čiary, no jeho zakončeniu chýbala potrebná presnosť a hlavne dôraz. Puk napokon skončil len na hokejkách pozorných hokejistov Čeljabinska.
     
    42:58
    Kazaňčania sú zatiaľ oveľa aktívnejší, no veľmi sa im nedarí. Hokejisti Traktora však nič nenechávajú na náhdou a veľmi dobre sa bránia. Na ich čele stojí pozorný gólman Garnett.
     
    42:20
    Zaripov sa dostal do fantastickej gólovej šance, keď si nakorčuľoval pred gólmana Garnetta cez medzikružie a tvrdo zakončil, no napokon bol neúspešný, keďže gólman Barulin jeho bekhendové zakončenie zblokoval do bezpečia.
     
    41:58
    Na druhej strane sa ofenzívne presadil Morozov, ktorý tvrdo pálil z hranice pravého kruhu, no jeho nekompromisný projektil napokon gólman Garnett zblokoval svojími betónmi do rohu klziska.
     
    41:14
    Kosticyn tvrdo pálil z medzikružia, kde získal puk po prihrávke od Jakucenju, no jeho delovku napokon gólman Barulin zblokoval do bezpečia svojou dobre osadenou výstrojou.
     
    40:51
    Úvod tretej tretiny je na oboch stranách veľmi opatrný a ani jeden z celkov nechce urobiť žiadnu chybu. Zatiaľ sú však aktívnejší hráči Čeljabinska, ktorí držia puk na svojich hokejkách.
     
    40:03
    Puk po úvodnom vhadzovaní v tretej tretine získali na svoje hokejky hokejisti Čeljabinska, ktorí sa snažia okamžite ofenzívne presadiť. Kazaň automaticky vysoko forčekuje.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    Pomer striel na bránu v druhej tretine:
    Traktor Čeljabinsk (8) vs. AK Bars Kazaň (12)
     
    V druhej tretine sa ofenzívne výkony oboch tímov už ako-tak vyrovnali, no napokon sa z gólu tešili len hokejisti Kazane. Za nich sa po fantastickej prihrávkovej kombinácii presadil v 28. minúte Denis Golubev, ktorý svojou delovkou nedal gólmanovi Garnettovi žiadnu šancu. Druhá dvadsaťminútovka priniesla pred naše oči veľa vyložených šancí a dokonca aj žŕdku v znení hosťujúceho Zaripova, no napokon padol len jeden gól.

    Podarí sa Kazani v druhej tretine aspoň vyrovnať alebo Čeljabinsk odvráti druhý mečbal Kazane v riadnom hracom čase?
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    39:54
    Z ľavej strany skúšal vyrovnať ešte Kornejev, no jeho delovka bola napokon neúspešná, keďže gólman Garnett svojou vyrážačkou vyrazil puk z pravého horného rohu svojej brány na zadný mantinel.
     
    39:18
    Kazaňčania sa dostali do fantastickej gólovej šance, keď z pravej strany tvrdo pálil Kontiola, jeho delovku však gólman Garnett zblokoval svojím pravým betónom. Následne sa snažil zakončovať ešte Jakucenja, no jeho projektil skončil len mimo čeljabinskej brány.
     
    38:42
    Po tvrdej strele od Lukojanova z ľavej strany gólman Garnett zachytil puk na svojej výstroji, no následne sa vedľa jeho brány odohrala potyčka medzi Rjabykinom a Golubevom. Tú síce rozhodcovia oddelili, no obaja kohúti si odchádzajú odpykať dvojminútové tresty za hrubosť.
     
    38:16
    Hokejisti Traktora Čeljabinsk hrajú už v plnom počte a darí sa im držať puk na svojich hokejkách. Hosťom teda táto početná výhoda úplne nevyšla.
     
    37:59
    Kuljaš po dobrje prihrávke od Medvedeva tvrdo pálil spoza pravého kruhu, no gólman Garnett sa stihol dobre premiestniť a puk zachytil na svojej pozornej výstroji!
     
    37:22
    Nikulin tvrdo pálil spoza kruhov, no jeho delovku zblokoval pozorný Čistov, ktorý následne puk vyhodil až za bránu gólmana Barulina. Kazaňčania sa však stále snažia zaútočiť.
     
    36:51
    Hokejistom Kazane sa v tejto početnej výhode zatiaľ veľmi nedarí a domáci sa veľmi dobre bránia. Uvidíme, ako dlho a či im to počas necelých dvoch minút ešte vydrží.
     
    36:07
    Na rade je prvá presilová hra pre hosťujúcu Kazaň. Na dve minúty si za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou odchádza sadnúť domáci Jan Bulis.
     
    35:28
    Karpov sa dostal do skvelej gólovej šance, keď bol osamotený za bránou hosťujúcej Kazane, následne sa však rozhodol prihrávať na Nesterova, ktorého jemný projektil gólman Barulin zachytil na bránkovej čiare pod svojou lapačkou.
     
    34:59
    Hokejisti Kazane sú usadení v útočnom pásme, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Stredné pásmo hokejisti Čeljabinska veľmi dobre bránia a svojim súperom naozaj nedávajú veľmi veľa priestoru.
     
    34:24
    Po zaujímavej strele od Glinkina z pravej strany sa k puku dostal až gólman Barulin, ktorý ho zachytil na svojej výstroji. Následne sa bude vhadzovať po jeho ľavici.
     
    33:59
    Herné tempo tohto zápasu sa mierne upokojilo. Oba tímy sa snažia ofenzívne presadiť, no momentálne vynikajú defenzívy oboch tímov, ktoré už nenechávajú nič na náhodu.
     
    33:26
    Kosticyn si s pukom nakorčuľoval do medzikružia, no jeho delovka bola napokon neúspešná. Puk skončil len na pleksiskle za bránou hosťujúcej Kazane. Tam si ho následne prevzali hokejisti hosťujúceho celku.
     
    32:53
    Medvedev sympatickou prihrávkou našiel nebráneného Kuljaša, no jemu puk nesadol na plánovanú delovku a napokon jeho zakončenie skončilo len na hokejke jedného z domácich obrancov.
     
    32:09
    Kazaňčanom to tentokrát celkom vyšlo, keď z ľavej strany tvrdo pálil Žerdev. Jeho delovka však gólmana Garnetta nezastrašila – puk zachytil na svojej výstroji. Po komerčnej prestávke sa bude teda vhadzovať pred Garnettom.
     
    31:56
    Oba tímy si vytvorili zaujímavú útočnú kombináciu, no tentokrát to ani jednému z nich nevyšlo. Na rade je teda ďalší útok hosťujúcej Kazane, ktorá sa dravo prebíja cez stredné pásmo.
     
    31:24
    Petrov to skúšal z centrálnej časti pravého kruhu, no jeho delovku si gólman Garnett sklepol svojím betónom a následne puk pre istotu ukryl vo svojej lapačke, čím upokojuje tempo hry.
     
    30:54
    Na druhej strane sa snažil gólovo presadiť Ničuškin, no kľučka mu mierne nevyšla a jeho následné zakončenie putovalo len na bezpečný zadný mantinel.
     
    30:17
    Lukojanov tvrdo pálil z pravého kruhu, no jeho delovku gólman Garnett dobre videl a puk zachytil na svojej výstroji. Následne však puk ešte stihol efektívne rozohrať.
     
    29:58
    Hra sa presúva zo strany na stranu a momentálne sú oba tímy v ofenzíve poriadne aktívne. Tentokrát skúšal tvrdo páliť Jakucenja, no jeho delovku gólman Barulin zblokoval svojími betónmi do rohu klziska.
     
    29:15
    Do skvelej gólovej šance sa tentokrát dostal Zaripov, ktorý tvrdo pálil z hranice ľavého kruhu, no jeho delovka napokon skončila len odrazená od pravej žŕdky domácej brány!
     
    28:29
    Do skvelej gólovej šance sa tentokrát dostal Čistov, no jeho delovka z medzikružia napokon skončila len vysoko nad bránou hosťujúcej Kazane. Na radeje útok hosťujúcich hokejistov.
     
    27:59
    Z pravej strany tentokrát tvrdo pálil domáci Kuznecov, no gólman Barulin bol v strehu, dobre sa presunul a puk napokon zachytil na svojej dobre osadenej výstroji.
     
    27:24
    Kazaň dala gól!
    Jednoducho vyzerajúci útok štvrtej kazaňskej formácie sa napokon končí gólovo! Po skvelej prihrávke spoza brány od Žerdeva sa k puku pred gólmanom Garnettom dostal Lukojanov, ktorý sa otočil a krátkou prihrávkou našiel DENISA GOLUBEVA, ktorý z hranice ľavého kruhu nekompromisne prekonal bezmocného Garnetta. Asistencie si pripisujú hráči Artjom Lukojanov a Nikolaj Žerdev.
     
    27:10
    Glinkin sa dostal k puku na pravej strane, no jeho delovka napokon skončila len poriadne mimo brány hosťujúcej Kazane a načiahla sa až na ochrannú sieť. Vhadzovať sa bude teda v strednom pásme.
     
    26:54
    Po dobrej prihrávke od Immonena sa k puku na pravom kruhu dostal Morozov, ktorý tvrdo zakončoval, no gólman Garnett jeho delovku napokon zachytil vo svojej dobre osadenej lapačke.
     
    26:05
    Na rade je komerčná prestávka, po ktorej sa bude vhadzovať pred gólmanom Barulinom, ktorý po tvrdej strele od Antipova zachytil puk vo svojej lapačke.
     
    25:50
    Do fantastickej šance po prihrávke od Ničuškina sa dostal Popov, no ten napokon trafil len betóny kazaňského gólmana. Následne sa títo dvaja hráči Čeljabinska zrazili naľavo od brány Kazane.
     
    24:57
    Čistov získal puk na ľavej strane a následne chcel na pravej strane nájsť Kuznecova, no to sa mu už nepodarilo. Pozorný Žerdev prihrávku zblokoval a snaží sa zaútočiť.
     
    24:28
    Petrov si nakarčuľoval na stred a tvrdo zakončil, no gólman Garnett napokon zasahovať nemusel, keďže ešte pred ním sa k puku dostal pozorný Rjabykn, ktorý puk zblokoval svojou korčuľou.
     
    23:54
    Čistov sa snažil z ľavého kruhu kľučkou prejsť do medzikružia a zakončiť, no napokon mu puk vypichol pozorný Zacharčuk, ktorý zakladá útok Kazane.
     
    23:24
    Quint sa dostal k puku na ľavej strane a následne sa snažil v medzikruží nájsť Glinkina, no to sa mu napokon už nepodarilo. Pozorný obranca Zacharčuk puk zblokoval na zadný mantinel a následne zakladá útok Kazane.
     
    22:47
    Popov sa dostal k puku na ľavej strane a rozhodol sa samostatne odstaviť kazaňskú defenzívu, no to sa mu nepodarilo. Pozorný Nikulin puk Popovovi vypichol a následne ho poslal do stredného pásma.
     
    22:11
    Na druhej strane tvrdo pálil z medzikružia Antipov, no puk napokon letel len presne na výstroj gólmana Barulina, a tak nemal s týmto pukom žiaden problém. Vhadzovať sa bude po Barulinovej ľavici.
     
    21:49
    Z hranice ľavého kruhu preveril strelou gólmana Garnetta Zaripov, no jeho pekný švih napokon skončil len v lapačke gólmana domáceho Čeljabinska. Následne sa bude vhadzovať naľavo od jeho svätyne.
     
    21:16
    Kazaňčania sú hneď v úvode druhej tretiny aktívnejší a snažia sa niečo zaujímavé vymyslieť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Čeljabinsk sa veľmi dobre bráni a nedáva svojmu súperovi veľa priestoru.
     
    20:46
    Garnett mierne vykorčuľoval zo svojej brány a následne pukm prihral na Zaripova. Ten ho však poslal cez bránkovisko z ťažkého uhla len na bočný mantinel. Následne sa k puku dostávajú domáci.
     
    20:03
    K puku sa po úvodnom vhadzovaní v druhej tretine dostali hráči hosťujúcej Kazane, ktorí si však puk stiahlilen k svojej bráne, odkiaľ sa snažia niečo vymyslieť.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    Pomer striel na bránu v prvej tretine:
    Traktor Čeljabinsk (9) vs. AK Bars Kazaň (5)
     
    V prvej tretine mali jasnú ofenzívnu prevahu hráči domáceho Traktoru Čeljabinsk, ktorí hrali naozaj ukážkovo a svojich súperov s prehľadom eliminovali. Kazaň hrala naopak veľmi zle a súboje dohrávala len veľmi nedôrazne. Aj to sa podpísalo pod to, že domáci vedú už 2:0. Najskôr sa v presilovej hre (9. minúta) presadil Jan Bulis, ktorý nebránený dorazil puk do brány Kazane po prihrávke od Čistova. Následne v 11. pridal druhý gól domácich Anton Glinkin, ktorý zobral zodpovednosť na seba a prekonal kazaňskú defenzívu z ľavého kruhu.

    Podarí sa hokejistom Kazane v druhej tretine zabrať a aspoň vyrovnať gólový účet tohto stretnutia?
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    19:57
    Čeljabinsk sa stále drží v útočnom pásme, no zatiaľ sa Kazaň bráni veľmi dobre a vyzerá to tak, že domáci už tretí gól v prvej tretine nestihnú vsietiť.
     
    19:24
    Ničuškin ukázal svoj mladý herný dôraz a poriadne sa zahral s kazaňskou defenzívou. Jeho tvrdé zakončenie z hranice pravého kruhu však bolo zblokované pozorným Zaripovom len mimo kazaňskej brány.
     
    18:50
    Hokejisti Kazane sa v druhom oslabení napokon dokázali ubrániť a momentálne sa usadili v útočnom pásme. Tam sa však domáci veľmi dobre bránia a očividne inkasovať nechcú.
     
    18:24
    Kosticyn sa takmer nebránený preštrikoval až k bráne kazaňského tímu a tvrdo zakončil, no gólman Barulin puk zachytil na svojich betónoch a snaží sa rozohrať puk na hokejky svojich obrancov.
     
    17:59
    Kazaňčania sa v tejto početnej nevýhode bránia zatiaľ veľmi dobre, no tentokrát ich mierne ohrozil Kuznecov, ktorý tvrdo pálil z medzikružia, no jeho delovka napokon skončila len na výstroju gólmana Barulina.
     
    17:04
    Hokejisti Kazane nebezpečne pohrozili aj v oslabení, keď sa k puku na pravej strane dostal Immonen a dobrou prihrávkou chcel nájsť Lukojanova na ľavom krídle. Jeho projektil však zachytil pozorný Vasilčenko, ktorý založil ďalší útok domáceho celku.
     
    16:34
    Na rade je ďalšie vylúčenie na strane hosťujúcej Kazane. Na dve minúty si odchádza sadnúť hosťujúci Zaripov, ktorý sa previnil nedovoleným bránením v strednom pásme.
     
    16:05
    Herné tempo v tomto zápase sa pomaly dáva do normálu a Kazaň začína svojim súperom konkurovať, no uvidíme, ako dlho to hosťom dokáže vydržať.
     
    15:44
    Garnett tentokrát poriadne podržal svoj tím nad vodou! Ofenzívne sa snažil po prihrávke od Obuchova presadiť Immonen, no jeho strelu z ľavej strany gólman Čeljabinska vyrazil do bezpečia po skvelom reflexe svojím pravým betónom.
     
    14:58
    Tereščenko nepríjemne pálil spoza kruhov, no gólman Garnett napokon zasahovať nemusel, keďže delovka kazaňského útočníka letela len mimo jeho brány.
     
    14:25
    Kazaňčania sa pomaly, ale isto herne prebúdzajú. Darzinš zaviezol puk do útočného pásma, kde si ho momentálne hokejisti Kazane veľmi dobre prihrávajú.
     
    13:55
    Glinkin sa snažil z rohu klziska natlačiť pred bránu hostí a tvrdo zakončiť, no tentokrát veľmi dobre zapracoval Nikulin, ktorý mu v poslednej chvíli puk vypichol a nedovolil mu zakončovať.
     
    13:25
    Mierny náznak ofenzívnej snahy sme mohli vidieť aj na strane hosťujúcej Kazane,no tá napokon neuspela. Po nepresnej strele od Obuchova sa k puku dostali hokejisti Čeljabinska.
     
    12:41
    Na rade je ďalšia komerčná prestávka, po ktorej sa bude vhadzovať pred gólmanom Barulinom. Traktor Čeljabinsk hrá momentálne naozaj nádherne.
     
    12:28
    Opäť skvelý Barulin! Obrana Kazane je momentálne absolútne neplatná a domáci hokejisti si s ňou robia, čo len chcú. Po nepresnej rozohrávke od Immonena sa k puku dostal domáci Popov, ktorý následne vystrelil, no gólman Barulin jeho delovku zblokoval len na zadný mantinel. Tam sa však k puku dostal Ničuškin, ktorý však trafil z otočky len Barulinovu výstroj.
     
    11:59
    Gólman Barulin si na svoje konto pripísal ďalší fantastický zákrok, keď najskôr zneškodnil delovku od Popova a následne zblokoval aj dorážku od Antipova. Následne hru prerušil a vhadzovať sa bude po jeho ľavici.
     
    11:24
    Hokejisti Kazane pôsobia mierne otraseným dojmom a momentálne sa im naozaj veľmi nedarí. Čeljabinsk je na hernom koni a stále veľmi efektívne útočí.
     
    10:40
    Čeljabinsk dal gól!
    Domáci sú už v dvojgólovom vedení! ANTON GLINKIN sa dostal k puku naľavo od brány hosťujúcej Kazane, následne si nakorčuľoval na ľavý kruh a následne do medzikružia. Odtiaľ tvrdo vystrelil a gólman Barulin nedokázal na jeho tvrdú strelu zareagovať. Nepomohol mu ani obranca Nikulin, ktorý padol pri bráne hostí na ľad. Asistenciu si pripisuje Maxim Karpov.
     
    10:19
    Na druhej strane si dobrý zákrok na svoje konto pripísal gólman Garnett, ktorý nevidel, kde je puk, no po skvelej prihrávke od Morozova ho delovkou z medzikružia trafil Zaripov.
     
    09:45
    Po fantastickej prihrávke od Kontiolu sa k puku na pravej strane dostal Kosticyn, ktorý si urobil sťahovačku a tvrdo vypálil, no gólman Barulin bol v strehu a puk svojími betónmi a výstrojou dokázal zblokovať mimo svojho bránkoviska.
     
    09:12
    Jakucenja sa dostal k puku na pravom kruhu a z otočky tvrdo zakončoval, no gólman Barulin bol v strehu a puk svojím ramenom vyrazil na zadný mantinel. Domáci sa však stále držia v útočnom pásme.
     
    09:50
    Hokejisti hosťujúcej Kazane však svoje zbrane zatiaľ neskladajú a snažia sa niečo vymyslieť. Tentokrát hneď po vhadzovaní vútočnom pásme tvrdo pálil hosťujúci Medvedev, no gólman Garnett zachytil jeho delovku vo svojej lapačke.
     
    08:18
    Čeljabinsk dal gól!
    Domáci hokejisti Traktora Čeljabinsk sa v tejto presilovej hre dostávajú do vedenia! Po fantastickej prihrávke od Čistova spoza kazaňskej brány sa k puku v medzikruží dostal JAN BULIS, ktorý nekompromisnou delovkou nedal gólmanovi Barulinovi žiadnu šancu. Asistencie si pripisujú hráči Stanislav Čistov a Jevgeny Kuznecov.
     
    07:47
    Čistov sa snažil po pravom krídle dostať k bráne Kazane, no napokon ho pri jeho prieniku fauloval hosťujúci Darzinš, ktorý sa pevinil nedovoleným podrazením.
     
    07:28
    Hokejisti domáceho celku sú stále aktívnejší a snažia sa ofenzívne presadiť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Pozorní hráči Kazane sa veľmi dobre bránia a nič nenechávajú na náhodu. Momentálne sa hrá prevažne v strednom pásme.
     
    06:58
    Hokejisti Kazane si mierne nerozumeli v prihrávkovej kombinácii a previnili sa prihrávkou ruku. Po nej sa bude vhadzovať v strednom pásme. Ešte predtým však uvidíme komerčnú prestávku.
     
    06:27
    Na druhej strane sa dobrým zákrokom blysol aj gólman Barulin, ktorý zneškodnil dobrú prihrávku od Antipova na Ničuškina a následne betónom zblokoval aj snahu o zakončenie spoza jeho brány v podaní Ničuškina.
     
    05:59
    Po skvelej prihrávke od Morozova sa k delovke na hranici pravého kruhu dostal Nikulin, no gólman Garnett bol v strehu a puk s veľkým prehľadom zachytil na svojej výstroji. Následne ho stihol ešte rýchlo rozohrať!
     
    05:27
    Domáci hokejisti sa opäť usadili v útočnom pásme, no ich prihrávkovú kombináciu napokon hráči Kazane zachytili. Následne sa však previnili len zakázaným uvoľnením.
     
    04:58
    Po peknej prihrávke od Kosticyna sa k zakončeniu v medzikruží dostal Kontiola, no jeho delovka z prvej gólmana Barulina napokon neprekvapila a puk svojími betónmi zblokoval na zadný mantinel.
     
    04:21
    Jakucenja dobre našiel Kosticyna na ľavom kruhu, no ten sa napokon už neodhodlal ísť do súboja proti dvojici kazaňských obrancov, ktorí ho následne od puku úspešne odstavili.
     
    03:58
    Lukojanov sa dostal k puku napravo od domácej brány, no napokon ho poslal cez bránkovisko len na bočný mantinel, kde si ho forčekujúci Kazaňčania prebrali.
     
    03:25
    K puku sa v útočnom pásme tentokrát dostali aj hráči Kazane, keď sa naľavo od brány domáceho celku s pukom pohyboval Žerdev, no ten svojou prihrávkou už nedokázal nájsť voľného Lukojanova. Hostia však stále ostávajú v útočnom pásme.
     
    02:56
    Domáci Belov napriahol svoju hokejku ešte v strednom pásme a nekompromisnou delovkou ohrozil gólmana Barulina. Ten bol však v strehu a puk zachytil medzi svojími betónmi a následne prerušil hru.
     
    02:18
    Od začiatku tohto zápasu sú aktívnejší hráči domáceho Traktora Čeljabinsk, no Kazaňčania nenechávajú nič na náhodu a zatiaľ sa bránia veľmi dobre.
     
    01:59
    Antipov sa s pukom dostal do útočného pásma a následne sa natlačil k bočnému mantinelu. Pristavil sa však pri ňom pozorný obranca Kazane – Nikulin, ktorý mu puk vypichol a snaží sa niečo vymyslieť.
     
    01:24
    Aj gólman Garnett si už siahol na puk a musel zasahovať. Tentokrát čelil tvrdej delovke z ľavého kruhu od Kuljaša, ktorý však puk umiestnil len na výstroj gólmana domáceho Čeljabinska.
     
    00:58
    Momentálne sú pri puku opäť hráči domáceho Traktora, ktorí sa snažia ofenzívne presadiť, no zatiaľ je hosťujúca Kazaň jasne proti a veľmi dobre forčekuje. Uvidíme, ako dlho jej to vydrží.
     
    00:22
    Ihneď po vyhratom vhadzovaní v znení domáceho celku pálil z ľavej strany Kuznecov, no gólman Barulin bol v strehu a puk zblokoval svojimi betónmi na zadný mantinel.
     
    00:16
    K puku sa po úvodnom vhadzovaní v tomto zápase dostali hráči hosťujúcej Kazane, ktorí sa na krátku chvíľu stiahli k svojej bráne, odkiaľ sa snažia zaútočiť. Následne sa však previnili zakázaným uvoľnením.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    Celou Traktor Arénou sa ozýva zvuk ruskej národnej hymny. O malú chvíľu sa bude môcť vhodiť úvodné buly šiesteho semifinálového zápasu týchto dvoch tímov.
     
    Rozhodcovia sú už na ľadovej ploche, teraz je na rade slávnostný nástup hráčov domáceho Traktoru Čeljabinsk.

    Kazaňčania pomaly vychádzajú z tunela medzi ich šatňami a ľadovou plochou, no aj ich si čeljabinskí organizátori uctili slávnostným predstavením mien. Práve Kazaňčania dnes môžu využiť svoj druhý mečbal a postúpiť do bájneho finále play-off KHL.
     
    Úvodné zostavy:

    Traktor Čeljabinsk: Garnett (Fokin) – Quint, Rjabykin, Vasilčenko, Belov, Katičev, Razin, Šinin, Nesterov – Čistov, Bulis, Kuznecov – Kontiola, Jakucenja, Kosticyn – Popov, Ničuškin, Antipov – Lemtjugov, Glinkin, Karpov.

    AK Bars Kazaň: Barulin (Garipov) – Nikulin, Kornejev, Kuljaš, Medvedev, Zacharčuk, Chomitsky, Jarullin – Zaripov, Kapanen, Morozov – Pesonen, Immonen, Obuchov – Darzinš, Tereščenko, Petrov – Golubev, Lukojanov, Žerdev.

    Rozhodca: Alexej Anisimov, Eduard Odins – Sergej Morozov, Roman Šichanov.
     
    Hokejisti Kazane vedú po piatich odohaných semifinálových stretnutiach proti Traktoru Čeljabinsk v pomere 3:2 na zápasy!
     
    Piaty semifinálový zápas sa odohrával 31. marca 2013 v kazaňskej Tatneft-Arene od 15:00 SEČ. Od začiatku boli aktívnejší hráči domácej Kazane, no napokon nedokázali nájsť ten správny recept na gólmana Garnetta, ktorý výrazne držal svoj tím nad vodou. V prvej tretine sa ako prví gólovo presadili hokejisti Traktora, za ktorých v 16. minúte skóroval Jan Bulis. V druhej tretine sa vyznamenali najmä gólmani Barulin a Garnett, a tak gól nepadol. Domáci hráči Kazane sa však napokon dokázali presadiť v 50. minúte, keď využil presilovú hru o dvoch mužov svojou delovkou Ilja Nikulin. Víťaz tohto zápasu sa v riadnom hracom čase nenašiel a muselo sa rozhodovať až v predĺžení, ktoré zvládli lepšie hokejisti Traktora, ktorí v 80. minúte zásluhou Petriho Kontiolu zničili prvý semifinálový mečbal Kazane. Traktor Čeljabinsk teda v tomto zápase vyhral v Kazani výsledkom 2:1 (1:0, 0:0, 0:1 – 1:0) po predĺžení.
     
    Štvrtý semifinálový zápas týchto dvoch celkov sa odohrával 28. marca 2013 od 14:00 SEČ v čeljabinskej Traktor-Arena. Mnohí predpokladali, že aj v tomto zápase sa bude hrať skôr defenzívne a veľa gólov neuvidíme, no napokon ich padlo až jedenásť. Oveľa lepšie začali domáci hráči Traktora, ktorí sa už v 3. minúte dostali do vedenia gólom Ničuškina a v 16. minúte po góle Jakucenju viedli už 2:0. V 19. minúte však Kazaň dokázala využiť presilovú hru gólom Morozova, ktorý znížil gólový účet zápasu na 1:2. V 25. minúte tvrdo pálil a aj skóroval kazaňský hráč Kuljaš, ktorý vyrovnal na 2:2. Následne sa hráči Kazane v 27. minúte po góle Lukojanova dostali do vedenia, no v 37. minúte využil presilovú hru domácich Jan Bulis, ktorý vyrovnal na 3:3. V poslednej minúte druhej tretiny však Bulis využil aj ďalšiu presilovú hru a poslal Čeljabinsk do vedenia 4:3. 50. minúta priniesla ďalší gól Traktora v podaní Kontiolu, ktorý zvýšil vedenie domácich na 5:3. Kazaňčania sa však nevzdali a v 56. minúte dokázali za 28 sekúnd gólmi Morozova a Darzinša vyrovnať na 5:5. Následne sa predlžovalo a v 17. minúte tohto predĺženia skóroval kazaňský útočník Danis Zaripov, ktorý získal cenný triumf pre Kazaň. Hráči Kazane vyhrali v tomto zápase na ľade Čeljabinska v pomere 6:5 po predĺžení (1:2, 2:2, 2:1 – 1:0).
     
    Tretí semifinálový zápas týchto dvoch celkov sa odohral včera – 26. marca 2013 v čeljabinskej Traktor-Arene. Oba tímy hrali od začiatku zápasu veľmi dobre v defenzíve, čo sa odrazilo na malom počte gólov. Výborný výkon podali aj gólmani Konstantin Barulin (kryl 48 striel Traktoru) a Michael Garnett (kryl 39 striel Kazane). V riadnom hracom čase napokon gól nepadol, a tak sa muselo rozhodovať až v predĺžení. Ani v tom prvom sa však nerozhodlo a gól padol až na konci toho druhého, keď sa v 99. minúte gólovo presadil hráč Čeljabinska – Anton Glinkin, ktorý delovkou z medzikružia nedal gólmanovi Barulinovi žiadnu šancu. Traktor Čeljabinsk teda v treťom semifinále vyhral v pomere 1:0 (0:0, 0:0, 0:0 – 1:0) po predĺžení.
     
    Druhý semifinálový zápas sa odohral opäť v kazaňskej Tatneft-Arene od 14:00 SEČ. V prvej tretine tohto zápasu mali diváci na očiach veľmi vyrovnaný hokej plný dobrej defenzívy, a tak je logické, že gól počas prvých dvadsiatich minút nepadol. V druhej tretine to však bolo už o niečo pestrejšie, keď sa najskôr v 33. minúte gólovo presadil hráč Kazane – Denis Kuljaš, ktorý využil presilovú hru a nedal gólmanovi Garnettovi šancu. Na Kuljašov gól naviazal už v 39. minúte Danis Zaripov, ktorý v hre 5 na 5 dokázal prekonať Garnetta po skvelej prihrávkovej kombinácii a zvýšil tak skóre na 2:0 pre Kazaň. V tretej tretine sa mierne zadarilo aj hráčom Čeljabinska, ktorí sa však presadili len raz, keď v 53. minúte skóroval Jan Bulis, ktorý nedal šancu gólmanovi Barulinovi. Následne však hráči Čeljabinsku poriadne zaváhali, keď sa za podrazenie nechal vylúčiť Kosticyn. Kazaň túto početnú výhodu využila gólom Jarkka Immonena v 56. minúte. Ten uzavrel výhru Kazane na hodnote 3:1 (0:0, 2:0, 1:1).
     
    Prvý semifinálový zápas týchto dvoch celkov sa odohral 23. marca 2013 od 14:00 v kazaňskej Tatneft-Arena. Z prvého dôležitého triumfu sa po veľmi vyrovnanom zápase napokon tešili domáci hráči celku Ak Bars Kazaň, ktorý zdolali Čeljabinsk v pomere 2:1 po predĺžení (1:1, 0:0, 0:0 – 1:0). Už v 2. minúte tohto zápasu sa po vylúčení domáceho Chomitskeho za držanie gólovo presadil hosťujúci Jevgeny Kuznecov, ktorý poslal Traktor do vedenia 1:0. V 11. minúte však domáci hráči domácej Kazane zobudili a zásluhov Danisa Zaripova dokázali v presilovej hre vyrovnať na 1:1. Od tohto momentu už góly v riadnom hracom čase nepadli, a tak sa predlžovalo. V predĺžení sa napokon lepšie darilo hráčom Kazane, ktorí v 65. minúte využili presilovú hru zásluhou gólu z hokejky Konstantina Kornejeva.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už šiestom semifinálovom zápase play-off KHL!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie zo štadióna Traktor-Arena v Čeljabinsku, kde si od 15:00 SEČ zmeria sily domáci celok Traktor Čeljabinsk, ktorý na svojom ľade privíta tím AK Bars Kazaň.

    Traktor Čeljabinsk si v minulej sezóne počínal ešte lepšie ako jeho dnešný súper z Kazane. V základnej časti si hráči Traktoru vybojovali vedenie v tabuľke východnej konferencie, následne v osemfinále zdolali Jugru v pomere 4:1 na zápasy. V štvrťfinále si počínali tiež veľmi dobre, keď vyradili Kazaň v pomere 4:2 na zápasy, no napokon v semifinále prehrali proti výberu Avangard Omsk v pomere 1:4 na zápasy.
    V základnej časti tejto sezóny si veľmi dobre počínal aj druhý účastník tohto semifinále – Traktor Čeljabinsk, ktorý si svojimi výkonmi vybojoval sympatickú tretiu priečku, kde nazbieral 98 bodov a gólové skóre 152:120. Traktor mal na svojom konte po základnej časti 31 výhier a 21 prehier.
    V prvom kole play-off si Traktor Čeljabinsk zmeral sily so šiestym tímom – Barys Astana, ktorý však dnešného účastníka semifinále poriadne potrápil. Po dvoch zápasoch na domácom ľade (3:4 po predĺžení a 3:5) Traktor už prehrával 0:2 na zápasy, no v Astane vyrovnal sériu výhrami 3:1 a 3:2 na 2:2. Následne sa Traktor dostal do vedenia výhrou na domácom ľade v pomere 6:3, no Astana dominovala na svojom ľade v pomere 4:2 a vyrovnala tak stav série na 3:3. V poslednom rozhodujúcom zápase Traktor rozhodol o svojom postupe pred svojími fanúšikmi výhrou 5:3 a uzavrel sériu na konečných 4:3.
    V druhom kole play-off to už mal Čeljabinsk o niečo ľahšie ako v tom prvom. Hokejky hráčov Traktoru sa skrížili s výberom Avangardu Omsk, ktorý vyradil Čeljabinsk v semifinále minulej sezóny. Hráči Avangardu však tentokrát toľko šťastia už nemali, keď v prvých dvoch zápasoch na svojom ľade nedokázali vsietiť ani gól a Traktor ich zdolal výsledkami 5:0 a 3:0. V prvom zápase na domácom ľade Traktor opäť dominoval v pomere 3:0, no v druhom už Omsk zabojoval a uhral výhru 3:1. Rozhodlo sa však hneď v piatom zápase v Omsku, kde hokejisti Traktoru deklasovali hráčov Avangardu výsledkom 4:0. Traktor teda postúpil cez Omsk do semifinále hladko – 4:1 na zápasy a pomstil sa za minuloročné vyradenie priam ukážkovo.

    Káder tímu Ak Bars Kazaň si veľmi dobre počínal aj v minulej sezóne, keď si vybojoval veľmi sympatickú šiestu priečku. Na toto umiestnenie sa hráči Kazane dostali po dobrých výkonoch v základnej časti, po vyradení Ufy v osemfinále (4:2 na zápasy), no vo štvrťfinále už boli prikrátki na ich dnešného súpera – Traktor Čeljabinsk, ktorý ich zdolal v pomere 4:2 na zápasy.
    V základnej časti tejto sezóny sa celok z Kazane po skvelých herných výkonoch umiestnil na čele tabuľky východnej konferencie so 104 bodmi a gólovým skóre 157:112. Len 112 inkasovaných gólov potvrdilo Kazani druhú najlepšiu defenzívu (po CSKA Moskva) v celej základnej časti KHL, kde si hráči tohto tímu pripísali na svoje konto až 34 výhier a len 18 prehier.
    V prvom kole play-off tejto sezóny si hráči Kazane zmerali sily s posledným postupujúcim z východnej konferencie – tímom Neftechimik Nižnekamsk. Ako sa od Kazane očakávalo, tak úlohu jasného favorita potvrdila s veľkým prehľadom, keď na domácom ľade vyhrala v pomeroch 5:1 a 3:0, a napokon dominovala aj v Nižnekamsku výsledkami 2:1 a 3:2 po predĺžení.
    V druhom kole play-off si Kazaň zmerala sily s výberom celku Salavat Julajev Ufa, ktorý ju poriadne potrápil. Po dvoch zápasoch v Kazani bola séria na strane Ufy – 2:0, keďže Kazaň najskôr prehrala 2:3 a aj v pomere 0:2. V Ufe však Kazaňčania ukázali svoju enormnú silu a napokon zdolali výber domáceho celku výsledkami 3:0 a 5:3. Séria sa po štyroch zápasoch teda vyrovnala na 2:2. V ďalších dvoch zápasoch sa taktiež nerozhodlo, keďže najskôr Kazaň vyhrala na svojom ľade v pomere 4:3 po predĺžení a následne rovnaký výsledok v predĺžení pred svojimi fanúšikmi uhrala aj Ufa. V poslednom rozhodujúcom zápase boli šťastnejší napokon domáci Kazaňčania, ktorý dominovali v pomere 4:3 a postúpili tak do semifinále.

    Play-off súboj týchto dvoch tímov sme mohli vidieť aj v minulej sezóne, kde si Kazaň zmerala sily s Čeljabinskom vo štvrťfinále. Práve vtedy sa Traktor tešil z postupu po výhre v sérii v pomere 4:2 na zápasy.
    Ako tomu bude v tomto dôležitom semifnále (konferenčnom finále)?
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 15:00.

    Góly a asistencie: 9. Bulis (Čistov, Kuznecov), 11. Glinkin (Karpov), 46. Popov (Antipov) – 28. Golubev (Lukojanov, Žerdev), 55. Morozov (Nikulin)


    Traktor Čeljabinsk: Garnett (Fokin) – Quint, Rjabykin, Vasilčenko, Belov, Katičev, Razin, Šinin, Nesterov – Čistov, Bulis, Kuznecov – Kontiola, Jakucenja, Kosticyn – Popov, Ničuškin, Antipov – Lemtjugov, Glinkin, Karpov.
    Ak Bars Kazaň: Barulin (Garipov) – Nikulin, Kornejev, Kuljaš, Medvedev, Zacharčuk, Chomitsky, Jarullin – Zaripov, Kapanen, Morozov – Pesonen, Immonen, Obuchov – Darzinš, Tereščenko, Petrov – Golubev, Lukojanov, Žerdev.

    Rozhodca: Alexej Anisimov, Eduard Odins – Sergej Morozov, Roman Šichanov