Metallurg Magnitogorsk – Ufa 0:0 (*16:00) | D. Moskva – Petrohrad 5:1 (kon.)
koniec
Dynamo Moskva
5:1 (0:0, 3:1, 2:0)
SKA Petrohrad
Pondelok 01.04.2013, 17:30 • Lužniki, Moskva (Rusko) • Play-off KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:52
    Petrohradčania hrajú už v plnom počte, no na rade je ďalšie vylúčenie. Tentokrát si za podrazenie odchádza sadnúť Jevgenij Arťjuchin.
     
    58:16
    Sopin nadvakrát tvrdo pálil z ľavej strany, no jeho delovky napokon gólman Ježov zblokoval svojími betónmi a tá druhá skončila až na ochrannej sieti.
     
    56:05
    Na rade je ďalšie vylúčenie na strane Petrohradu. Svoje emócie pri úniku Volkova neuniesol kapitán hostí – Nikulin, ktorý si za podrazenie odchádza sadnúť na trestnú lavicu.
     
    55:10
    Dinamo Moskva dalo gól!
    Petrohradčanom sa v tejto hre powerplay veľmi nedarilo, čo tentokrát potvrdil domáci SERGEJ KONKOV, ktorý získal zblokovanú prihrávku od Babenka v strednom pásme a odtiaľ trafil prázdnu bránu hosťujúceho Petrohradu. Bez asistencií.
     
    54:29
    Gólman Ježov je stále na striedačke, no hokejisti Dinama sa zatiaľ nedokážu dostať k puku. Ak sa im to aj podarí, tak sa previňujú len zakázanými uvoľneniami. Inak tomu nebolo ani tentokrát.
     
    53:33
    Tréner domáceho Dinama Moskva si vyžiadal taktický oddychový čas!
     
    52:59
    Pred domácou bránou poriadne pohrozil Kučerjavenko, ktorého delovka napokon skončila len na pravej žŕdke domácej brány. Následne puk gólman Jerjomenko zachytil vo svojej lapačke.

    Hokejisti Petrohradu hrajú v šestici, je tu teda POWERPLAY!
     
    51:22
    Na rade je presilová hra pre hosťujúci Petrohrad. Na dve minúty si odchádza sadnúť domáci Konstantin Gorovikov, ktorý sa previnil nedovoleným bránením.
     
    48:32
    Dinamo Moskva dalo gól!
    Domáci sa dostávajú do trojgólového vedenia! Tipnite si, kto vsietil gól... No predsa MAREK KVAPIL, ktorý sa po fantastickej prihrávke od Petružáleka dostal do samostatného nájazdu, skvelými pohybmi si vychutnal gólmana Ježova a následne zavŕšil svoj hetrik! Tento český útočník si zaslúži naozaj veľké uznanie. Asistenciu si pripisuje Jakub Petružálek.
     
    45:56
    Makarov poslal puk na Vorobjova, ten ho následne posunul na Afinogenova, no v poslednej chvíli skvele zasiahol domáci Jalasvaara, ktorý puk zblokoval svojou hokejkou do rohu klziska.
     
    42:59
    Jerjomenko sa blysol skvelým zákrokom, keď po skvelej prihrávke od Thoresena čelil delovke z medzikružia od Tichonova, no túto situáciu zvládol a puk zblokoval do bezpečia svojími betónmi.
     
    Zaujímavosťou je, že Marek Kvapil v tomto zápase zatiaľ vystrelil na bránu Petrohradu len dvakrát, no obe strely dostali prívlastok gólové.
     
    39:02
    Petrohradčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou odchádza sadnúť domáci Soin, ktorý napadol Fjodorova.
     
    36:43
    Dinamo Moskva dalo gól!
    Domáci si v presilovej hre opäť prinavrátili svoje dvojgólové vedenie! Tentokrát sa gólovo presadil domáci ILJA GOROCHOV, ktorý obdržal puk po skvelej prihrávke od Kokareva na ľavom kruhu a z prvej svojou delovkou našiel priestor medzi gólmanom Ježovom a pravou žŕdkou petrohradskej brány. Asistencie si pripisujú hráči Denis Kokarev a Alexej Cvetkov.
     
    34:52
    Bude sa vylučovať. V početnej výhode si zahrajú hráči domáceho Dinama Moskva, keďže na tresnú lavicu za hrubosť putoval hosťujúci Viktor Tichonov.
     
    34:14
    Petrohrad dal gól!
    Hokejisti Petrohradu však svoje zbrane ešte neskladajú! Fjodorov sa dostal k puku na modrej čiare a následne sa cez dvoch obrancov domáceho celku (Mironov a Jalasvaara) natlačil pred gólmana Jerjomenka a tvrdo zakončil. Jeho delovku však gólman Jerjomenko ešte vyrazil pred seba, no na následnú dorážku JEVGENIJA ARŤJUCHINA z medzikružia už nemal žiaden nárok. Asistenciu si pripisuje Fjodor Fjodorov.
     
    32:08
    Po tvrdej strele od Pervyšina puk nebezpečne pohyboval po moskovskom bránkovisku, no gólman Jerjomenko ho napokon našiel a svojou hokejkou rozohral na hokejky svojich spoluhráčov. Tí sa oslobodili vyhodením puku.
     
    31:36
    Po skvelej prihrávke od Tichonova sa k puku na ľavej strane dostal Thoresen, ktorý ho následne nabil Kalininovi. Jeho nekompromisnú delovku od modrej čiary však gólman Jerjomenko vyrazil svojími betónmi do bezpečia.
     
    31:10
    Na rade je presilová hra pre hosťujúci Petrohrad. Na dve minúty si za nedovolené bránenie na Alexandrova odchádza sadnúť domáci Mironov.
     
    28:05
    Dinamo Moskva dalo gól!
    Marek Kvapil sa gólovo presadil aj podruhýkrát! Po skvelej prihrávkovej kombinácii v podaní domáceho celku sa gólman Ježov už nestihol zorientovať. K puku sa na ľavej strane po prihrávke od Soina dostal spomínaný MAREK KVAPIL, ktorý svojou prízemnou delovkou nedal gólmanovi Ježovovi žiadnu šancu. Asistencie si pripusujú hráči Sergej Soin a Jakub Petružálek.
     
    27:45
    Kvapil z ľavej strany našiel skvelou prihrávkou v medzikruží Petružáleka, no ten sa napokon už neodhodlal strieľať. Následne sa však Dinamo usadilo v pásme a pokračuje po svojej aktivite.
     
    25:05
    Dinamo Moskva dalo gól!
    Česká útočná dvojica v drese Dinama Moskva si ukážkovo vychutnala petrohradskú defenzívu! Po skvelej prihrávke od Petružáleka sa k puku v strednom pásme dostal MAREK KVAPIL, ktorý si nakorčuľoval napravo od petrohradskej brány, naznačil strelu, následne si obkorčuľoval bránu a puk zasunul spoza nej za chrbát gólmana Ježova, ktorý sa nestihol premiestniť. Asistenciu si pripiusuje Jakub Petružálek.
     
    22:30
    Hokejisti Dinama Moskva si zahrajú v početnej výhode, keďže domáceho Volkova zložil k ľadu hosťujúci Semjonov. Ten sa previnil nedovolenou hrou so zdvihnutou hokejkou.
     
    20:47
    Gólman Ježov sa musí obracať už v prvej minúte druhej tretiny! Najskôr ho strelou z pravej strany preveril Babenko, následne od modrej tvrdo pálil aj Solovjov, no gólman Petrohradu dobre zapracoval svojími betónmi a puk skrotil.
     
    19:25
    Fjodorov nekompromisným hitom na oblasť hlavy zložil k ľadu domáceho Soina, no hlavní rozhodcovia si tohto vážneho faulu nevšimli, a tak sa pravdepodobne vylučovať nebude. Pred Ježovom zakročil na hranici faulu aj hosťujúci Semjonov, ktorý zložil k ľadu Konkova, no vylúčenia neprichádzajú.
     
    17:49
    Petružálek nekompromisne pálil z pravej strany, no jeho delovku napokon v poslednej chvíli zblokoval pozorný Thoresen, ktorý zachránil gólmana Ježova a zároveň aj celý káder z Petrohradu.
     
    11:21
    Kvapil si vypracoval ďalšiu skvelú šancu, keď tvrdo pálil z pravej strany, no napokon minul priestor petrohradskej brány. Následne skúšal Ježova prekonať spoza brány Jalasvaara, no ten poslal puk len cez bránkovisko k bočnému mantinelu.
     
    09:10
    Petrohradčania hrajú už v plnom počte, no Dinamo ešte tvrdo pohrozilo z pravej strany, keď tvrdo pálil Soin, no jeho delovka vo vyloženej šanci napokon skončila len tesne mimo brány gólmana Ježova.
     
    07:33
    Bude sa vylučovať aj na strane domáceho Dinama Moskva. Na dve minúty si za zbytočné podrazenie odchádza sadnúť Gorovikov, ktorý odstavil Ramstedta v strednom pásme. Hrať sa bude v pomere štyroch na štyroch.
     
    06:59
    Avízované vylúčenie sa stáva skutočným a na trestnú lavicu si odchádza sadnúť hosťujúci Viktor Tichonov, ktorý sa previnil nedovolenou hrou so zdvihnutou hokejkou. Po tomto vylúčení je na rade komerčná prestávka.
     
    05:54
    Marek Kvapil sa dostal do skvelej gólovej šance, keď si z ľavého kruhu s pukom nakorčuľoval ku gólmanovi Ježovovi, no napokon bol neúspešný, keďže svojím zakončením len minul petrohradskú svätyňu.
     
    Dinamo Moskva vedie po piatich semifinálových stretnutiach tesne – 3:2 a už dnes môže rozhodnúť o svojom postupe do finále!

    Góly a asistencie: 26. Kvapil (Petružálek), 29. Kvapil (Soin, Petružálek), 37. Gorochov (Kokarev, Cvetkov), 49. Kvapil (Petružálek), 56. Konkov – 35. Arťjuchin (Fjodorov)


    Dynamo Moskva: Jerjomenko (Šaryčenkov) – Novák, Graňák, Jalasvaara, Solovjov, Višnevskij, Gorochov, Barancev, Mironov – Soin, Babenko ("C"), Konkov – Cvetkov, Volkov, Kokarev – Gorovikov, Sopin, Kasjančuk – Petružálek, Kvapil, Lukin.
    SKA Petrohrad: Ježov (Kasutin) – Alexandrov, Dallman, Kalinin ("C"), Pervyšin, Semjonov, Vorobjov, Berdjukov, Burdasov – Martensson, Tichonov, Thoresen – Panarin, Varnakov, Ramstedt – Kučerjavenko, Makarov, Afinogenov – Fjodorov, Sigarjov, Arťjuchin.

    Rozhodca: Rafael Kadyrov, Alexej Belov – Viktor Birin, Alexej Medvedev

    Diváci: 7596