Metallurg Magnitogorsk – Ufa 0:0 (*16:00) | D. Moskva – Petrohrad 5:1 (kon.)
koniec
Dynamo Moskva
5:1 (0:0, 3:1, 2:0)
SKA Petrohrad
Pondelok 01.04.2013, 17:30 • Lužniki, Moskva (Rusko) • Play-off KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojované!
    V tretej tretine svoje víťazstvo už domáci hráči Dinama Moskva len potvrdili, keď najskôr v 49. minúte zavŕšil svoj hetrik český útočník Marek Kvapil. Následne sa Petrohradčania odhodlali hrať ešte vabank v šestici, no to sa im už nevyplatilo a posledným piatym gólom do prázdnej brány zavŕšil výsledok na konečných 5:1 domáci Sergej Konkov.

    Dinamo Moskva vyradilo SKA Petrohrad v semifinále výsledkom 4:2 na zápasy a stáva sa prvým finalistom play-off KHL a absolútnym víťazom západnej konferencie KHL!
    Dinamo spozná svojho finálového súpera už čoskoro z dvojice tímov Traktor Čeljabinsk a AK Bars Kazaň.


    Dovidenia pri ďalších online prenosoch play-off KHL.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (20:03:21)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:51
    Z medzikružia tentokrát tvrdo pálil ešte Kokarev, no gólman Ježov bol v strehu a puk zachytil na svojich dobre osadených betónoch.
     
    59:24
    Dinamo Moskva sa zatiaľ nikam neponáhľa, veď o víťazovi tohto stretnutia je už jasné. Moskovčania teda na sto percent postupujú do finále.
     
    58:52
    Petrohradčania hrajú už v plnom počte, no na rade je ďalšie vylúčenie. Tentokrát si za podrazenie odchádza sadnúť Jevgenij Arťjuchin.
     
    58:16
    Sopin nadvakrát tvrdo pálil z ľavej strany, no jeho delovky napokon gólman Ježov zblokoval svojími betónmi a tá druhá skončila až na ochrannej sieti.
     
    57:37
    Petrohradčania sa na krátku chvílu dostali do útočného pásma, no Semjonov tam napokon nedokázal nič vymyslieť. Gólman Jerjomenko teda zatiaľ neinkasuje.
     
    56:59
    Hokejistom Dinama Moskva sa zatiaľ v tejto presilovej hre veľmi nedarí, ale myslím si, že hrajú už len v tréningovom tempe a nemajú čo stratiť.
     
    56:05
    Na rade je ďalšie vylúčenie na strane Petrohradu. Svoje emócie pri úniku Volkova neuniesol kapitán hostí – Nikulin, ktorý si za podrazenie odchádza sadnúť na trestnú lavicu.
     
    55:48
    Z pravej strany sa snažil presadiť ešte Volkov, no jeho zakončenie bolo napokon nepresné a gólman Ježov teda zasahovať nemusel. Pri puku sú však stále hráči Dinama.
     
    55:10
    Dinamo Moskva dalo gól!
    Petrohradčanom sa v tejto hre powerplay veľmi nedarilo, čo tentokrát potvrdil domáci SERGEJ KONKOV, ktorý získal zblokovanú prihrávku od Babenka v strednom pásme a odtiaľ trafil prázdnu bránu hosťujúceho Petrohradu. Bez asistencií.
     
    54:53
    Petrohradčania sa stále snažia niečo vymyslieť, no momentálne sa im naozaj veľmi nedarí. Obrana Dinama na čele s gólmanom Jerjomenkom je v strehu a dobre sa bráni.
     
    54:29
    Gólman Ježov je stále na striedačke, no hokejisti Dinama sa zatiaľ nedokážu dostať k puku. Ak sa im to aj podarí, tak sa previňujú len zakázanými uvoľneniami. Inak tomu nebolo ani tentokrát.
     
    53:55
    K obrovskej šancu sa pred domácou bránou dostal Ramstedt, no ten napokon nedokázal prekonať pozorné betóny gólmana Jerjomenka, ktorý ich rozložil na celú bránkovú čiaru.
     
    53:33
    Tréner domáceho Dinama Moskva si vyžiadal taktický oddychový čas!
     
    53:25
    Táto powerplay hokejistom Petrohradu zatiaľ vychádza, no nedarí sa im zakončovať! Arťjuchin chcel zblokovať odrazený puk na pravej strane, no napokon ho nedokázal trafiť. Po malej chvíli sa domáci previnili zakázaným uvoľnením.
     
    52:59
    Pred domácou bránou poriadne pohrozil Kučerjavenko, ktorého delovka napokon skončila len na pravej žŕdke domácej brány. Následne puk gólman Jerjomenko zachytil vo svojej lapačke.

    Hokejisti Petrohradu hrajú v šestici, je tu teda POWERPLAY!
     
    52:21
    Za posledné sekundy sa nič nezmenilo. Hosťujúci Petrohrad sa snaží ofenzívne presadiť, no zatiaľ sa mu vôbec nedarí. Dinamo sa s veľkým prehľadom bráni.
     
    51:46
    Petrohradčanom sa v tejto presilovej hre vôbec nedarí a Dinamo už s veľkým prehľadom kontroluje priebeh hry. Momentálne z ľavej strany pohrozil Barancev, no gólman Ježov puk zblokoval na zadný mantinel svojou výstrojou.

    Góly a asistencie: 26. Kvapil (Petružálek), 29. Kvapil (Soin, Petružálek), 37. Gorochov (Kokarev, Cvetkov), 49. Kvapil (Petružálek), 56. Konkov – 35. Arťjuchin (Fjodorov)


    Dynamo Moskva: Jerjomenko (Šaryčenkov) – Novák, Graňák, Jalasvaara, Solovjov, Višnevskij, Gorochov, Barancev, Mironov – Soin, Babenko ("C"), Konkov – Cvetkov, Volkov, Kokarev – Gorovikov, Sopin, Kasjančuk – Petružálek, Kvapil, Lukin.
    SKA Petrohrad: Ježov (Kasutin) – Alexandrov, Dallman, Kalinin ("C"), Pervyšin, Semjonov, Vorobjov, Berdjukov, Burdasov – Martensson, Tichonov, Thoresen – Panarin, Varnakov, Ramstedt – Kučerjavenko, Makarov, Afinogenov – Fjodorov, Sigarjov, Arťjuchin.

    Rozhodca: Rafael Kadyrov, Alexej Belov – Viktor Birin, Alexej Medvedev

    Diváci: 7596