Metallurg Magnitogorsk – Ufa 0:0 (*16:00) | D. Moskva – Petrohrad 5:1 (kon.)
koniec
Dynamo Moskva
5:1 (0:0, 3:1, 2:0)
SKA Petrohrad
Pondelok 01.04.2013, 17:30 • Lužniki, Moskva (Rusko) • Play-off KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:30.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už šiestom semifinálovom zápase play-off KHL!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie zo štadióna Lužniki v Moskve, kde si od 17:30 zmeria sily domáci celok Dinamo Moskva, ktorý na svojom ľade privíta káder celku SKA Petrohrad.

    Dinamo Moskva je po minuloročnom triumfe podľa mnohých opäť najväčším favoritom na zisk Gagarinovho pohára. Tento tím je podobne ako SKA dlhoročným účastníkom KHL a výkony jeho hráčov sú jedny z najlepších v celej lige. V semifinále minulého ročníka sa dinamu podarilo deklasovať Petrohrad v pomere 4:0 na zápasy a vo finále si poradilo s celkom Avangard Omsk tesne – 4:3 na zápasy.
    V základnej časti Dinamo podávalo opäť veľmi sympatické výkony a napokon skončilo na tretej priečke západnej konferencie so 101 bodmi a gólovým skóre 150:115. Základná časť je však nepodstatná, keďže Dinamo sa minulý rok z rovnako – tretej priečky stalo majstrom.
    V prvom kole play-off sa Dinamo stretlo so slovenským nováčikom KHL – Slovanom Bratislava, ktorý však aktuálnemu majstrovi nerobil takmer žiadne problémy a Dinamo ho napokon zdolalo v pomere 4:0 na zápasy. Najskôr dominovalo na svojom ľade v pomeroch 5:1 a 3:2 po predĺžení, následne si vybojovalo dve výhry aj v Bratislave – 4:2 a 3:2.
    V druhom kole play-off si hráči Dinama zmerali sily vo veľkej moskovskej derby sérii proti tímu CSKA Moskva. Po dvoch zápasoch na ľade CSKA bola séria vyrovnaná, keďže Dinamo najskôr vyhralo v pomere 3:0, no následne prehralo v pomere 2:1. Na ľade Dinama sme mohli vidieť veľmi vyrovnané zápasy, v ktorých sa rozhodovalo až v predĺžení. Dinamo však na domácom ľade obstálo lepšie a zdolalo svojho súpera výhrami 3:2 a 2:1. V poslednom piatom zápase na ľade CSKA Dinamo rozhodlo o svojom postupe výhrou 2:0.

    SKA Petrohrad je dlhoročným členom KHL a v tejto súťaži sa dostal svojími výkonmi medzi tie najlepšie tímy. Pre SKA dopadla dobre aj minulá sezóna, kde si jeho hráči vybojovali konečnú štvrtú priečku. Postúpili do semifinále, no tam sa stretli s aktuálnym majstrom a ich dnešným súperom – Dinamom Moskva, ktorý ich vyradil v pomere 4:0 na zápasy (5:4 po predĺžení, 2:1, 3:1, 6:1).
    V základnej časti tejto sezóny KHL podával celok z Petrohradu skvelé výkony a napokon skončil na čele tabuľky západnej konferencie so 115 bodmi a gólovým skóre 182:116. Toto skóre hovorí, že Petrohrad mal v základnej časti najlepšiu ofenzívu v celej lige.
    V prvom kole play-off si Petrohrad zmeral sily z Atlantom Moskovská oblasť, ktorý však skúsenému tímu SKA nerobil veľké problémy. Petrohrad začal v tejto sérii na svojom ľade, kde potvrdil suverénnosť výhrami 1:0 po predĺžení a 7:0. Následne Atlant znížil stav série na svojo ľade výhrou 3:1. O deň neskôr však Petrohrad pokoril aj hosťujúci ľad výhrou 6:1. Svoj triumf v sérii hráči SKA potvrdili výhrou na domácom ľade v pomere 7:0.
    V druhom kole play-off si Petrohrad zmerial sily s výberom Severstalu Čerepovec a aj tentokrát to šlo hladko. Do semifinále postúpili hráči SKA v pomere 4:0 na zápasy, keď najskôr dominovali na svojom ľade v pomeroch 7:4 a 4:1. Následne sa im podarilo triumfovať aj na ľade Severstalu v pomeroch 4:0 a 4:2.

    Tento semifinálový súboj sme videli aj v minulej sezóne, kde jasne vyhralo Dinamo (4:0 na zápasy).
     
    Prvý semifinálový zápas sa odohral na ľade štadióna Ice Palace v Petrohrade, kde si v piatok 22. marca domáci nepočínali až tak dobre. Hneď v prvej minúte ich Dinamo zastrašilo gólom Janneho Jalasvaaru, ktorý nedal gólmanovi Ježovovi žiadnu šancu. Následne na Jalasvaarovu delovku nadviazal aj slovenský hráč Dinama – Dominik Graňák, ktorý v 20. minúte uzavrel výsledok prvej tretiny na 2:0 v prospech Dinama Moskva. V druhej tretine sa Dinamu darilo opäť viac ako domácim hráčom Petrohradu. V 38. minúte navýšil vedenie Dinama na 3:0 Konstantin Kasjančuk, ktorý nekompromisne prekonal Ježova. V závere tretej tretiny sa však Petrohradčania pozviechali, keď najskôr v 56. minúte skóroval Alexander Kučerjavenko a následne 50 sekúnd pred koncom tretej tretiny aj Viktor Tichonov. Napokon si však Dinamo na petrohradskom ľade svoj náskok udržalo a vyhralo v pomere 3:2 (2:0, 1:0, 0:2).
     
    Druhý semifinálový zápas sa odohral o deň neskôr – v sobotu 23. marca 2013 a opäť v petrohradskom štadióne Ice Palace. Domácim hokejistom však opäť nevyšiel úvod zápasu, čo sa pretavilo aj do konečného výsledku. Najskôr sa gólovo presadil hosťujúci Konstantin Kasjančuk, ktorý prekonal gólmana Kasutina v 8. minúte prvej tretiny. Už v 12. minúte prekonal bezmocného Kasutina hráč Dinama – Denis Mosalev, ktorý nedal gólmanovi Petrohradu šancu. V 16. minúte znižoval na 1:2 domáci Andrej Pervišin, no napokon jeho radosť zneškodnil hosťujúci Alexej Sopin, ktorý skóroval v 19. minúte. Po prvej tretine viedlo Dinamo v pomere 3:1. Na začiatku druhej tretiny nastúpil do brány Petrohradu Ilja Ježov, pre ktorého to vyzeralo celkom dobre, keď domáci dokázali v 31. minúte využiť presilovú hru a gólom Viktora Tichonova znížili stav na 2:3. Netešili sa však veľmi dlho, keďže domáci následne zaváhali v defenzíve a už v 33. minúte upravil na konečných 2:4 hosťujúci Marek Kvapil. Domáci Petrohradčania hrali bez vylúčení, zatiaľčo Dinamo zinkasovalo až štyri dvojminútové tresty. Domáci však dokázali využiť len jednu z týchto presilových hier. V druhom zápase na ľade Petrohradu teda Dinamo vyhralo v pomere 4:2 (3:1, 1:1, 0:0).
     
    Tretí semifinálový zápas sa odohrával v moskovskej aréne Lužniki včera – 26. marca 2013 od 16:30. V prvej tretine tohto stretnutia sme mohli vidieť veľmi vyrovnaný a najmä defenzívny hokej, v ktorom sa napokon nedokázal presadiť ani jeden z tímov, no oveľa aktívnejší boli hráči Petrohradu. Tí svoju aktivitu dokázali pretaviť na góly až v druhej tretine, keď sa najskôr v 29. minúte gólovo presadil Viktor Tichonov a následne v 34. minúte Tony Martensson. Už to vyzeralo s Dinamom veľmi zle, keď sa mu vôbec nedarilo. Na začiatok tretej tretiny však na ľad vstúpil "iný" tím Dinama, ktorý už po 16 sekundách vsietil kontaktný gól zásluhou Dominika Graňáka. O vyrovnanie sa v 49. minúte postaral Alexej Cvetkov. 7 sekúnd pred koncom zápasu dokázalo Dinamo otočiť vedenie na svoju stranu gólom Konstantina Kasjančuka, ktorý si vychutnal bezmocného Ježova. Zlatú bodku sekundu pred koncom zápasu zavesil Jury Babenko, ktorý skóroval do prázdnej brány Petrohradu. Zápas teda skončil výhrou Dinama Moskva v pomere 4:2 (0:0, 0:2, 4:0).
     
    Štvrtý semifinálový zápas sa odohral v stredu 27. marca 2013 na ľade štadióna Lužniki v Moskve od 16:30. V úvode zápasu sa dostali do vedenia domáci hráči Dinama Moskva, za ktorých sa v 14. minúte gólovo presadil Marek Kvapil. Na začiatku druhej tretiny na jeho gól nadviazal aj domáci Alexej Cvetkov, ktorý v presilovej hre zvýšil na 2:0 pre Dinamo. Od tohto momentu však domáci hokejisti úplne vypli a podľa mnohých "pustili" tento semifinálový zápas. Gólovú kanonádu Petrohradu odštartoval v 33. minúte Kevin Dallman, v 35. minúte sa k nemu pridal Michail Varnakov a v 38. minúte aj Jevgenij Arťjuchin. Po druhej tretine teda Petrohrad vyhrával v pomere 3:1. Tretia tretina opäť patrila hosťujúcim hráčom Petrohradu, ktorí sa gólovo presadili až trikrát, keď svoj druhý gól v 46. minúte pridal Kevin Dallman, v 47. minúte skóroval aj Dmitrij Vorobjov. 11 sekúnd pred koncom tretej tretiny poslal puk do prázdnej moskovskej brány ešte Teemu Ramstedt, ktorý uzavrel tento zápas výhrou Petrohradu v pomere 6:2 (0:1, 3:1, 3:0).
     
    Piaty semifinálový zápas týchto dvoch tímov sa odohral 30. marca 2013 na ľade štadióne Ice Palace v Petrohrade od 14:00 SEČ. V prvej tretine hrali oba tímy veľmi opatrne a dávali si veľký pozor v defenzíve. Aj preto bol po dvadsiatich minútach hry stav bezgólový – 0:0. Druhá tretina nebola iná a opäť v nej ani jeden z gólmanov neinkasoval. Gólová impotencia tohto zápasu sa prelomila až v 49. minúte, keď sa gólovo presadil hráč Dinama – Alexej Cvetkov, ktorý Dinamu priblížil bájne finále. V 53. minúte však domáci Viktor Tichonov využil početnú výhodu a vyrovnal gólový účet na 1:1. Následne sa muselo predlžovať, no v prvom predĺžení gól nepadol. Napokon sa domáci Petrohradčania tešili z výhry až v 39. minúte predĺženia, keď gólmana Jerjomenka prekonal domáci Tony Martensson.Tento zápas teda skončil výhrou Petrohradu v pomere 2:1 (0:0, 0:0, 1:1 – 0:0, 1:0) po predĺžení.
     
    Dinamo Moskva vedie po piatich semifinálových stretnutiach tesne – 3:2 a už dnes môže rozhodnúť o svojom postupe do finále!
     
    Úvodné zostavy:

    Dinamo Moskva: Jerjomenko (Šaryčenkov) – Novák, Graňák, Jalasvaara, Solovjov, Višnevskij, Gorochov, Barancev, Mironov – Soin, Babenko ("C"), Konkov – Cvetkov, Volkov, Kokarev – Gorovikov, Sopin, Kasjančuk – Petružálek, Kvapil, Lukin.

    SKA Petrohrad: Ježov (Kasutin) – Alexandrov, Dallman, Kalinin ("C"), Pervyšin, Semjonov, Vorobjov, Berdjukov, Burdasov – Martensson, Tichonov, Thoresen – Panarin, Varnakov, Ramstedt – Kučerjavenko, Makarov, Afinogenov – Fjodorov, Sigarjov, Arťjuchin.

    Rozhodca: Rafael Kadyrov, Alexej Belov – Viktor Birin, Alexej Medvedev.
     
    Pred nami je zápas, ktorý pred naše oči privedie určite veľmi dobrý hokej a práve v ňom môže Dinamo rozhodnúť o svojom postupe do finále play-off. Petrohradčania však určite budú chcieť túto sériu ešte vyrovnať.

    Organizátori tohto zápasu vítajú všetkých účastníkov tohto stretnutia veľmi peknou grafikou a dobrým hudobným predstavením.
    Z útrob štadióna sa ozýva mohutné "Dinamo, Dinamo!".
     
    Na rad prichádza zvuk ruskej národnej hymny, po ktorej uvidíme povzbudenia oboch tímov pri svojich bránach a následný začiatok prvej tretiny.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    00:03
    K puku sa po úvodnom vhadzovaní v prvej tretine dostali hráči hosťujúceho Petrohradu, ktorí ihneď prenikli do útočného pásma, kde sa snažia prekvapiť dobrým útokom.
     
    00:50
    Gorovikov predviedol poriadnu prácu na útočnej modrej čiare, kde intenzívne forčekoval a následne zachytil prihrávku hosťujúceho Kalinina, ktorý sa snažil zaútočiť.
     
    01:15
    Sopin tvrdo pálil spoza ľavého kruhu, no jeho delovka sa napokon od zadného mantinela odrazila len naľavo od hosťujúcej brány. Tam sa puku zmocnili opäť hráči domáceho Dinama.
     
    01:39
    Kasjančuk sa dostal k puku na hranici ľavého kruhu a bekhendom chcel prekvapiť gólmana Ježova. To sa mu však nepodarilo, keďže gólman Petrohradu zachytil puk medzi svojími betónmi.
     
    02:02
    Kokarev sa natlačil pred gólmana Ježova z pravej strany, no napokon bol neúspešný, keďže ho od puku odstavil pozorný Kučerjavenko, ktorý dobre zaspolupracoval s Ježovovými betónmi.
     
    02:55
    Petružálek zaviezol puk do útočného pásma, no napokon pri mantineli o neho prišiel. Obrancovia Dinama však dokázali túto situáciu zvládnuť, stiahli si puk k svojej bráne a odchádzajú striedať.
     
    03:12
    Tichonov nepríjemne pálil z medzikružia, no gólman Jerjomenko bol v strehu a puk zblokoval svojou výstrojou na zadný mantinel. Následne sú však Petrohradčania stále pri puku v útočnom pásme.
     
    03:50
    Dallman preskúšal gólmana Jerjomenka strelou spoza ľavého kruhu, no gólman Dinama napokon nemal s toutou strelou problém a zachytil ju medzi svojími betónmi. Pred Jerjomenkom stál síce Thoresen, no ten napokon puk už nestihol stečovať.
     
    04:18
    Thoresen získal puk v medzikruží a následne chcel na ľavom krídle prihrávkou nájsť Martensson, no to sa mu už nepodarilo, keďže jeho prihrávku zblokoval pozorný obranca Jalasvaara.
     
    04:41
    Ramstedt preskúšal svoje strelecké schopnosti delovkou z hranice ľavého kruhu, no napokon bol neúspešný, keďže puk umiestnil len na ochrannú sieť za bránou domáceho Dinama Moskva.
     
    05:24
    Hokejisti domáceho Dinama sa zatiaľ nikam neponáhľajú a momentálne majú puk na svojich hokejkách za vlastnou bránou. Uvidíme, čo sa im podarí tentokrát vymyslieť.
     
    05:54
    Marek Kvapil sa dostal do skvelej gólovej šance, keď si z ľavého kruhu s pukom nakorčuľoval ku gólmanovi Ježovovi, no napokon bol neúspešný, keďže svojím zakončením len minul petrohradskú svätyňu.
     
    06:25
    Domáci gólman Jerjomenko odchádza zo svojej brány, keďže Moskovčania majú k dispozícii avízované vylúčenie. Zatiaľ si však puk držia na svojich hokejkách len v obrannom pásme.
     
    06:59
    Avízované vylúčenie sa stáva skutočným a na trestnú lavicu si odchádza sadnúť hosťujúci Viktor Tichonov, ktorý sa previnil nedovolenou hrou so zdvihnutou hokejkou. Po tomto vylúčení je na rade komerčná prestávka.
     
    07:25
    Po dobrej prihrávke od Graňáka z ľavej strany sa k puku na pravom kruhu dostal Gorovikov, ktorý z prvej zakončoval, no gólman Ježov jeho zakončenie napokon vyrazil na zadný mantinel svojím ľavým ramenom.
     
    07:33
    Bude sa vylučovať aj na strane domáceho Dinama Moskva. Na dve minúty si za zbytočné podrazenie odchádza sadnúť Gorovikov, ktorý odstavil Ramstedta v strednom pásme. Hrať sa bude v pomere štyroch na štyroch.
     
    08:15
    Kasjančuk tvrdo pálil z hranice pravého kruhu, no napokon bol neúspešný, keďže gólman Ježov jeho delovku zblokoval svojími betónmi do rohu klziska.
     
    08:55
    Momentálne sa puk presúva zo strany na stranu a ani jeden z tímov si zatiaľ nedokáže vytvoriť vážnejšiu gólovú šancu. Zatiaľ sú však aktívnejší hráči Dinama.
     
    09:10
    Petrohradčania hrajú už v plnom počte, no Dinamo ešte tvrdo pohrozilo z pravej strany, keď tvrdo pálil Soin, no jeho delovka vo vyloženej šanci napokon skončila len tesne mimo brány gólmana Ježova.
     
    09:55
    V plnom počte hrajú už aj hráči domáceho Dinama, no zatiaľ sa im veľmi nedarí presadiť sa. Hokejisti Petrohradu sú usadení v útočnom pásme a sympaticky sa bránia.
     
    10:17
    Dinamo sa napokon spod tlaku Petrohradu oslobodilo a dokázalo aj zaútočiť, no napokon hráči Petrohradu puk prevzali a následne sa previnili zakázaným uvoľnením.
     
    10:58
    Burdasov sa snažil spoza domácej brány prekonať gólmana Jerjomenka, no ten mu napokon puk svojou hokejkou vypichol a do útoku poslal svojich spoluhráčov. Momentálne je puk v strednom pásme.
     
    11:21
    Kvapil si vypracoval ďalšiu skvelú šancu, keď tvrdo pálil z pravej strany, no napokon minul priestor petrohradskej brány. Následne skúšal Ježova prekonať spoza brány Jalasvaara, no ten poslal puk len cez bránkovisko k bočnému mantinelu.
     
    11:51
    Panarin sa dostal k puku na pravej strane a tvrdo zakončil, no jeho nebezpečná strela zápästím napokon skončila len na ochrannej sieti. Následne sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    12:24
    Volkov preveril gólmana Ježova jemným nahodením puku na jeho bránu, no Ježov bol napokon úspešný a puk s prehľadom zblokoval na zadný mantinel. Do útoku teda môžu ísť hráči Petrohradu.
     
    12:58
    Dallman napriahol svoju hokejku za pravým kruhom a tvrdo vypálil, no pozorný obranca Graňák jeho delovku napokon zblokoval. Petrohradčania sa však stále držia v útočnom pásme.
     
    13:27
    Hokejisti Dinama po dlhšej chvíli zachytili rozohrávku petrohradského kádra, no napokon sa previnili len zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať pred gólmanom Jerjomenkom. Ešte predtým však uvidíme komerčnú prestávku.
     
    13:48
    Panarinovo zakončenie z pravej strany bolo len veľmi nepresné a skončilo na hokejke Konkova. Ten poslal puk opäť len cez všetky čiary za cenu zakázaného uvoľnenia. Vhadzovať sa teda bude opäť pred Jerjomenkom.
     
    14:24
    Martensson preveril gólmana Jerjomenka tvrdou strelou z ľavej strany, no napokon bol neúspešný. Jeho delovku ešte pred domácou bránou zblokoval jeden z obrancov Dinama.
     
    14:54
    Na druhej strane sa po dobrej prihrávke od Kasjančuka dostal k strele spoza kruhov Graňák, no jeho delovka bola napokon tiež zblokovaná pozorným hosťujúcim Alexandrovom.
     
    15:14
    Mironov našiel dobrou prihrávkou domáceho Gorovikova, no ten napokon pri mantineli na ľavej strane stratil puk a dal tak hosťujúcim hokejistom čas na rýchlu rozohrávku.
     
    15:48
    Arťjuchin si v útočnej kombinácii mierne nerozumel s Burdasovom, čo si okamžite všimol čiarový rozhodca. Ten dlho neváhal a avízoval jasné postavenie mimo hry – ofsajd, po ktorom sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    16:12
    Kokarev sa s pukom dostal na pravý kruh a s ľahkosťou svoj švih namieril presne do ľavého horného rohu petrohradskej brány. Gólman Ježov však puk videl a reflexívne ho zachytil vo svojej dobre osadenej lapačke.
     
    16:51
    Po dobrej prihrávke od od Ramstedta sa k puku dostal Panarin, ktorý tvrdo zakončil z hranice ľavého kruhu, no gólman Jerjomenko puk dobre videl a toto prízemné zakončenie zachytil vo svojej lapačke.
     
    17:20
    Hokejisti Petrohradu si opäť mierne nerozumeli v útočnej kombinácii a ponúkli domácim hráčom šancu na založenie ďalšieho útoku. Tentokrát však len z úrovne svojej brány.
     
    17:49
    Petružálek nekompromisne pálil z pravej strany, no jeho delovku napokon v poslednej chvíli zblokoval pozorný Thoresen, ktorý zachránil gólmana Ježova a zároveň aj celý káder z Petrohradu.
     
    18:26
    Tichonov sa chcel taktickým nahodením presadiť po pravom krídle, no napokon si obhodil pozorného Solovjova, no on sám už cez urasteného obrancu Dinama nedokázal prejsť.
     
    18:59
    Petrohradčania sa opäť dostali do útočného pásma, no napokon si tam nedokázali vytvoriť žiadnu vážnejšiu gólovú šancu. Po malej chvíli sa puku zmocnili hokejisti domáceho Dinama.
     
    19:25
    Fjodorov nekompromisným hitom na oblasť hlavy zložil k ľadu domáceho Soina, no hlavní rozhodcovia si tohto vážneho faulu nevšimli, a tak sa pravdepodobne vylučovať nebude. Pred Ježovom zakročil na hranici faulu aj hosťujúci Semjonov, ktorý zložil k ľadu Konkova, no vylúčenia neprichádzajú.
     
    19:56
    Panarin sa dostal k puku na ľavej strane a po dobrej otočke aj tvrdo zakončoval, no gólman Jerjomenko najskôr puk len vyrazil naľavo od seba. Tento fakt si však rýchlo všimol a následne ho ukryl pod svojou lapačkou.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    V prvej tretine tohto zápasu sme góly nevideli, no v moskovskej Aréne Lužniki je k zhliadnutiu veľmi sympatický hokej, ktorý je na úroveň KHL tradičný. Zatiaľ však oba celky hrajú prevažne defenzívne a snažia sa ťažiť z chýb súpera, no gólmani Jerjomenko a Ježov si počínajú veľmi dobre a svoje tímy držia nad vodou bez inkasovaného gólu. V závere prvej tretiny sa nervozita a emócie na ľade stupňovali a pravdepodobne je aj dobré, že prestávka prišla práve teraz.

    Podarí sa jednému z tímov dostať do vedenia v druhej tretine alebo uvidíme bezgólový účet stretnutia aj po 40 minútach hry?
     
    Pomer striel na bránu v prvej tretine:
    Dinamo Moskva (6) vs. SKA Petrohrad (8)
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:06
    Puk po úvodnom vhadzovaní v druhej tretine získali na svoje hokejky hokejisti Petrohradu, ktorí sa najskôr stiahli k svojej bráne a momentálne sa snažia efektívne preniknúť k moskovskej svätyni.
     
    20:47
    Gólman Ježov sa musí obracať už v prvej minúte druhej tretiny! Najskôr ho strelou z pravej strany preveril Babenko, následne od modrej tvrdo pálil aj Solovjov, no gólman Petrohradu dobre zapracoval svojími betónmi a puk skrotil.
     
    21:24
    Jalasvaara to tentokrát skúšal delovkou od modrej čiary, no jeho projektil bol napokon zblokovaný jedným z hráčov Petrohradu len mimo petrohradskej brány.
     
    21:55
    Na druhej strane sa snažil ofenzívne presadiť Dallman, no jeho strieľaná prihrávka z pravého krídla napokon skončila zblokovaná len v rohu klziska.
     
    22:30
    Hokejisti Dinama Moskva si zahrajú v početnej výhode, keďže domáceho Volkova zložil k ľadu hosťujúci Semjonov. Ten sa previnil nedovolenou hrou so zdvihnutou hokejkou.
     
    22:59
    Úvodnému útoku domáceho celku dokázali hráči Petrohradu odolať. Na Ježova to spoza brány skúšal domáci Sopin, no napokon bol neúspešný, keďže gólman Petrohradu dobre pritlačil svoje betóny k ľavej žŕdke.
     
    23:24
    Višnejvskij nekompromisne zakončoval spoza pravého kruhu, no napokon bol neúspešný, keďže jeho delovku zblokoval jeden z obrancov hosťujúceho Petrohradu.
     
    23:58
    Hokejisti Petrohradu sa zatiaľ veľmi dobre bránia, ba dokonca sa snažia niečo ofenzívne vymyslieť. Tentokrát z pravej strany jemne pálil Kučerjavenko, no gólman Jerjomenko puk radšej prikryl a Petrohradčania tým pádom získali vhadzovanie v útočnom pásme.
     
    24:26
    Solovjov napriahol svoju hokejku na hranici ľavého kruhu, no jeho delovku gólman Ježov napokon svojim pravým betónom zblokoval do rohu klziska. Pri puku sú momentálne hokejisti Petrohadu.
     
    24:55
    Hokejisti Petrohradu hrajú už v plnom počte a okamžite sa presunuli pred bránu gólmana Jerjomenka, kde sa snažia ofenzívne prekvapiť svojho súpera.
     
    25:05
    Dinamo Moskva dalo gól!
    Česká útočná dvojica v drese Dinama Moskva si ukážkovo vychutnala petrohradskú defenzívu! Po skvelej prihrávke od Petružáleka sa k puku v strednom pásme dostal MAREK KVAPIL, ktorý si nakorčuľoval napravo od petrohradskej brány, naznačil strelu, následne si obkorčuľoval bránu a puk zasunul spoza nej za chrbát gólmana Ježova, ktorý sa nestihol premiestniť. Asistenciu si pripiusuje Jakub Petružálek.
     
    25:52
    Z pravej strany tentokrát tvrdo pálil Jalasvaara, no gólman Ježov sa už nenechal nachytať a s veľkým prehľadom zneškodnil strelu moskovského obrancu. Dobre zasiahol svojou lapačkou.
     
    26:21
    Petrohradskí hokejisti pôsobia po prvom inkasovanom góle mierne otrasene a zatiaľ sa im nedarí presadiť sa. Puks a nestabilne presúva zo strany na stranu.
     
    26:57
    Makarov tvrdo pálil z hranice ľavého kruhu, no gólman Jerjomenko napokon zasahovať nemusel, keďže puk letel len na zadný mantinel, teda mimojeho brány.
     
    27:45
    Kvapil z ľavej strany našiel skvelou prihrávkou v medzikruží Petružáleka, no ten sa napokon už neodhodlal strieľať. Následne sa však Dinamo usadilo v pásme a pokračuje po svojej aktivite.
     
    28:05
    Dinamo Moskva dalo gól!
    Marek Kvapil sa gólovo presadil aj podruhýkrát! Po skvelej prihrávkovej kombinácii v podaní domáceho celku sa gólman Ježov už nestihol zorientovať. K puku sa na ľavej strane po prihrávke od Soina dostal spomínaný MAREK KVAPIL, ktorý svojou prízemnou delovkou nedal gólmanovi Ježovovi žiadnu šancu. Asistencie si pripusujú hráči Sergej Soin a Jakub Petružálek.
     
    28:49
    Na ľade moskovskej arény Lužniki sme mohli vidieť ďalšiu snahu domáceho Dinama efektívne zaútočiť, no napokon to domácim tentokrát nevyšlo, keďže sa previnili ofsajdom. Na rade je komerčná prestávka.
     
    29:14
    Hokejisti domáceho Dinama sú herne nabudení a momentálne hrajú oveľa aktívnejšie ako ich súperi z Petrohradu. Tým sa nedarí v žiadnej hernej činnosti, no musia sa vzchopiť, ak chcú zabojovať o postup.
     
    29:50
    Makarov nepríjemne zakončoval spoza kruhov, no gólman Jerjomenko jeho strelu zachytil na svojej pozornej výstroji. Následne sa bude vhadzovať napravo od brány Dinama Moskva.
     
    30:25
    Dallman sa dostal do dobrej šance na pravom kruhu, no napokon sa mu pri rýchlom prieniku zaplietol pod nohy a gólman Jerjomenko teda zasahovať nemusel. Následná strela z otočky v podaní Dallmana bola už len veľmi nepresná.
     
    30:57
    Tentokrát sa nepresnosťou pri útočnom prieniku previnili aj hokejisti Petrohradu, ktorí predviedli svojim fanúšikom len zbytočný ofsajd. Vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    31:10
    Na rade je presilová hra pre hosťujúci Petrohrad. Na dve minúty si za nedovolené bránenie na Alexandrova odchádza sadnúť domáci Mironov.
     
    31:36
    Po skvelej prihrávke od Tichonova sa k puku na ľavej strane dostal Thoresen, ktorý ho následne nabil Kalininovi. Jeho nekompromisnú delovku od modrej čiary však gólman Jerjomenko vyrazil svojími betónmi do bezpečia.
     
    32:08
    Po tvrdej strele od Pervyšina puk nebezpečne pohyboval po moskovskom bránkovisku, no gólman Jerjomenko ho napokon našiel a svojou hokejkou rozohral na hokejky svojich spoluhráčov. Tí sa oslobodili vyhodením puku.
     
    32:56
    Petrohradčanom sa v tejto početnej výhode opäť veľmi nedarí a intenzívny forčeking štvorice domácich hráčov je zatiaľ oveľa dôraznejší ako útoky Petrohadu.
     
    33:19
    Hokejisti domáceho Dinama Moskva sa napokon v tejto početnej nevýhode dokázali ubrániť aj vďaka gólmanovi Jerjomenkovi. Uvidíme, čo si pre nás vymyslia pri svojom útočnom prieniku.
     
    33:54
    K puku sa na pravej strane dostal domáci Kokarev, ktorý tvrdo vypálil, no gólman Ježov puk dobre videl a následne ho zachytil na svojej výstroji. Vhadzovať sa bude naľavo od jeho brány.
     
    34:14
    Petrohrad dal gól!
    Hokejisti Petrohradu však svoje zbrane ešte neskladajú! Fjodorov sa dostal k puku na modrej čiare a následne sa cez dvoch obrancov domáceho celku (Mironov a Jalasvaara) natlačil pred gólmana Jerjomenka a tvrdo zakončil. Jeho delovku však gólman Jerjomenko ešte vyrazil pred seba, no na následnú dorážku JEVGENIJA ARŤJUCHINA z medzikružia už nemal žiaden nárok. Asistenciu si pripisuje Fjodor Fjodorov.
     
    34:52
    Bude sa vylučovať. V početnej výhode si zahrajú hráči domáceho Dinama Moskva, keďže na tresnú lavicu za hrubosť putoval hosťujúci Viktor Tichonov.
     
    35:24
    Gorovikov sa snažil natlačiť do medzikružia, no pozorní petrohradskí obrancovia napokon tohto útočníka Dinama úspešne odstavili, no puk poslali opäť len na hokejky domáceho moskovského tímu.
     
    35:59
    Novák tvrdo pálil z hranice ľavého kruhu, no napokon bol neúspešný. Jeho delovku zblokoval obranca hostí – Alexandrov, ktorý umiestnil puk do rohu klziska.
     
    36:43
    Dinamo Moskva dalo gól!
    Domáci si v presilovej hre opäť prinavrátili svoje dvojgólové vedenie! Tentokrát sa gólovo presadil domáci ILJA GOROCHOV, ktorý obdržal puk po skvelej prihrávke od Kokareva na ľavom kruhu a z prvej svojou delovkou našiel priestor medzi gólmanom Ježovom a pravou žŕdkou petrohradskej brány. Asistencie si pripisujú hráči Denis Kokarev a Alexej Cvetkov.
     
    37:18
    Petrohradčania dostali od domáceho Dinama ďalšiu poriadnu "facku" a nevyzerá to s nimi veľmi dobre. Verím však, že SKA ešte svoje sily neutápa a bude sa snažiť vsietiť nejaký ten gól.
     
    37:57
    Arťjuchin tvrdo pálil spoza pravého kruhu, no napokon jeho delovka skončila len na zadnom mantineli. Gólman Jerjomenko teda tentokrát zasahovať nemusel.
     
    38:29
    Hokejisti Petrohradu si mierne nerozumeli vo svojej prihrávkovej kombinácii a previnili sa len ofsajdom. Po ňom sa bude vhadzovať v neutrálnom strednom pásme.
     
    39:02
    Petrohradčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou odchádza sadnúť domáci Soin, ktorý napadol Fjodorova.
     
    39:24
    Hokejisti Petrohradu sa snažia ofenzívne presadiť a usadiť sa v útočnom pásme, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Domáci sa veľmi dobre bránia a puk poľahky vysielajú do stredného pásma.
     
    39:56
    Gorovikov oslobodil Dinamo Moskva pekným vyhodením puku. Po ňom sa bude vhadzovať v strednom pásme, a tak predpokladám, že v tejto tretine už gól nepadne.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    Po veľmi opatrnej prvej tretine sa v druhej dvadsaťminútovke oba tímy už gólovo rozbehli a tomuto zápasu dali presne to, čo mu ešte chýbalo. Do vedenia v 26. minúte dostali hráči Dinama Moskva, za ktorých sa gólovo presadil český útočník Marek Kvapil. Už v 29. minúte však Kvapil opäť nezaváhal a pridal aj svoj druhý gól v tomto zápase. Petrohradčania však nenechali na seba dlho čakať a v 35. minúte vsietil kontaktný gól Jevgenij Arťjuchin, ktorý nedal Jerjomenkovi žiadnu šancu. V 37. minúte si domáci svoje dvojgólové vedenie prinavrátili, keď početnú výhodu po vylúčení Tichonova využil domáci Ilja Gorochov.

    Podarí sa hokejistom Petrohradu s týmto zápasom ešte niečo urobiť alebo si Dinamo svoje gólové vedenie už ustráži?
    Tretiu tretinu začneme v znení presilovej hry Petrohradu, ktorá bude trvať ešte 62 sekúnd.
     
    Pomer striel na bránu v druhej tretine:
    Dinamo Moskva (7) vs. SKA Petrohad (6)
     
    Zaujímavosťou je, že Marek Kvapil v tomto zápase zatiaľ vystrelil na bránu Petrohradu len dvakrát, no obe strely dostali prívlastok gólové.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    40:02
    K puku sa po úvodnom vhadzovaní v tretej tretine dostali hráči domáceho Dinama Moskva, ktorí hrajú v oslabení, a tak mohli puk poľahky vyhodiť do bezpečia.
     
    40:44
    Po skvelej prihrávke od Thoresena sa k puku v medzikruží dostal Dallman, ktorý tvrdo pálil, no napokon trafil len dobre osadené betóny gólmana Jerjomenka. Následne sa Dinamo oslobodzuje vyhodením puku.
     
    41:10
    Hokejisti Dinama hrajú už v plnom počte, no momentálne sa im veľmi nedarí dostať hru von z ich obranného pásma. Napokon sa im to predsa podarilo, no len za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    41:58
    Po dobrej prihrávke od Makarova sa k puku dostal Dallman, ktorý tvrdo zakončoval z pravej strany, no gólman Jerjomenko zasahovať nemusel, keďže puk letel len mimo jeho brány.
     
    42:24
    Petrohradčania sa snažia ofenzívne presadiť, no zatiaľ sa im vôbec nedarí. Hokejisti domáceho celku sú v strehu a veľmi dobre vykrývajú priestor pred svojou bránou.
     
    42:59
    Jerjomenko sa blysol skvelým zákrokom, keď po skvelej prihrávke od Thoresena čelil delovke z medzikružia od Tichonova, no túto situáciu zvládol a puk zblokoval do bezpečia svojími betónmi.
     
    43:28
    Vorobjov tvrdo pálil spoza ľavého kruhu, no gólman Jerjomenko puk dobre videl a svojími betónmi ho zblokoval len do rohu klziska, kde sa k nemu dostali domáci obrancovia.
     
    43:57
    Po skvelej prihrávke od Varnakova sa Vorobjov dostal do ďalšej dobrej šance, no napokon nezakončoval veľmi dôrazne a jeho strela trafila len betóny gólmana Jerjomenka.
     
    44:24
    Kokarev sa dostal k puku po nepresnej rozohrávke Petrohradu a okamžite sa snažil zaútočiť. V útočnom pásme ho však hokejisti Petrohradu pritlačili k mantinelu a od puku odstavili.
     
    44:57
    Obrancovia Dinama opäť zachytili rozohrávku Petrohradu. Tentokrát sa k puku dostal pozorný Novák, ktorý ho poslal za cenu zakázaného uvoľnenia až za Ježovovu bránu.
     
    45:15
    Dinamo Moskva sa nikam neponáhľa a momentálne dbá najmä na dobre zabezpečenú defenzívu. Tá im zatiaľ vychádza a hokejistom Petrohradu sa nedarí presadiť sa.
     
    45:56
    Makarov poslal puk na Vorobjova, ten ho následne posunul na Afinogenova, no v poslednej chvíli skvele zasiahol domáci Jalasvaara, ktorý puk zblokoval svojou hokejkou do rohu klziska.
     
    46:11
    Po tvrdej delovke od Vorobjova si gólman Jerjomenko pripísal na svoje konto ďalší skvelý zákrok, keď puk zachytil medzi svojími betónmi a hru prerušil. Na rade je komerčná prestávka.
     
    46:59
    Od modrej tentokrát tvrdo pálil Tichonov, no jeho delovka bola napokon jedným z domácich obrancov zblokovaná len na zadný mantinel. Dinamo je momentálne pri puku.
     
    47:51
    Z pravej strany preskúšal gólmana Jerjomenka aj Dallman, no gólman domáceho celku bol aj tentokrát v strehu a puk pohodlne zachytil vo svojej lapačke.
     
    48:16
    Petrohradu sa momentálne naozaj veľmi nedarí, no stále sa snaží. Dinamo sa však fantasticky bráni a nič nenecháva na náhodu.
     
    48:32
    Dinamo Moskva dalo gól!
    Domáci sa dostávajú do trojgólového vedenia! Tipnite si, kto vsietil gól... No predsa MAREK KVAPIL, ktorý sa po fantastickej prihrávke od Petružáleka dostal do samostatného nájazdu, skvelými pohybmi si vychutnal gólmana Ježova a následne zavŕšil svoj hetrik! Tento český útočník si zaslúži naozaj veľké uznanie. Asistenciu si pripisuje Jakub Petružálek.
     
    49:02
    Arťjuchin sa snaží ovládať svoje emócie, no zatiaľ sa mu veľmi nedarí. Momentálne sa dostal do konfliktu s Cvetkovom, no napokon celý náznak potyčky prerušil dohováraním hlavný rozhodca.
     
    49:49
    Petrohradčania sú poriadne otrasení a začínam mať pocit, že pomaly, ale isto vypúšťajú tento zápas. Momentálne sú pri puku hokejisti Dinama, ktorí sa svojími útokmi blížia do bájneho finále.
     
    50:24
    Pervyšin tvrdo pálil z hranice pravého kruhu, no gólman Jerjomenko nemal s týmto projektilom problém a puk svojími betónmi zblokoval na zadný mantinel.
     
    50:55
    Kvapil sa dostal k puku na ľavej strane, no puk napokon len nahodil na petrohradskú bránu. Po tomto nahodení sa k nemu dostali hokejisti Petrohradu, ktorí sa snažia ešte niečo vymyslieť.
     
    51:22
    Na rade je presilová hra pre hosťujúci Petrohrad. Na dve minúty si odchádza sadnúť domáci Konstantin Gorovikov, ktorý sa previnil nedovoleným bránením.
     
    51:46
    Petrohradčanom sa v tejto presilovej hre vôbec nedarí a Dinamo už s veľkým prehľadom kontroluje priebeh hry. Momentálne z ľavej strany pohrozil Barancev, no gólman Ježov puk zblokoval na zadný mantinel svojou výstrojou.
     
    52:21
    Za posledné sekundy sa nič nezmenilo. Hosťujúci Petrohrad sa snaží ofenzívne presadiť, no zatiaľ sa mu vôbec nedarí. Dinamo sa s veľkým prehľadom bráni.
     
    52:59
    Pred domácou bránou poriadne pohrozil Kučerjavenko, ktorého delovka napokon skončila len na pravej žŕdke domácej brány. Následne puk gólman Jerjomenko zachytil vo svojej lapačke.

    Hokejisti Petrohradu hrajú v šestici, je tu teda POWERPLAY!
     
    53:25
    Táto powerplay hokejistom Petrohradu zatiaľ vychádza, no nedarí sa im zakončovať! Arťjuchin chcel zblokovať odrazený puk na pravej strane, no napokon ho nedokázal trafiť. Po malej chvíli sa domáci previnili zakázaným uvoľnením.
     
    53:33
    Tréner domáceho Dinama Moskva si vyžiadal taktický oddychový čas!
     
    53:55
    K obrovskej šancu sa pred domácou bránou dostal Ramstedt, no ten napokon nedokázal prekonať pozorné betóny gólmana Jerjomenka, ktorý ich rozložil na celú bránkovú čiaru.
     
    54:29
    Gólman Ježov je stále na striedačke, no hokejisti Dinama sa zatiaľ nedokážu dostať k puku. Ak sa im to aj podarí, tak sa previňujú len zakázanými uvoľneniami. Inak tomu nebolo ani tentokrát.
     
    54:53
    Petrohradčania sa stále snažia niečo vymyslieť, no momentálne sa im naozaj veľmi nedarí. Obrana Dinama na čele s gólmanom Jerjomenkom je v strehu a dobre sa bráni.
     
    55:10
    Dinamo Moskva dalo gól!
    Petrohradčanom sa v tejto hre powerplay veľmi nedarilo, čo tentokrát potvrdil domáci SERGEJ KONKOV, ktorý získal zblokovanú prihrávku od Babenka v strednom pásme a odtiaľ trafil prázdnu bránu hosťujúceho Petrohradu. Bez asistencií.
     
    55:48
    Z pravej strany sa snažil presadiť ešte Volkov, no jeho zakončenie bolo napokon nepresné a gólman Ježov teda zasahovať nemusel. Pri puku sú však stále hráči Dinama.
     
    56:05
    Na rade je ďalšie vylúčenie na strane Petrohradu. Svoje emócie pri úniku Volkova neuniesol kapitán hostí – Nikulin, ktorý si za podrazenie odchádza sadnúť na trestnú lavicu.
     
    56:59
    Hokejistom Dinama Moskva sa zatiaľ v tejto presilovej hre veľmi nedarí, ale myslím si, že hrajú už len v tréningovom tempe a nemajú čo stratiť.
     
    57:37
    Petrohradčania sa na krátku chvílu dostali do útočného pásma, no Semjonov tam napokon nedokázal nič vymyslieť. Gólman Jerjomenko teda zatiaľ neinkasuje.
     
    58:16
    Sopin nadvakrát tvrdo pálil z ľavej strany, no jeho delovky napokon gólman Ježov zblokoval svojími betónmi a tá druhá skončila až na ochrannej sieti.
     
    58:52
    Petrohradčania hrajú už v plnom počte, no na rade je ďalšie vylúčenie. Tentokrát si za podrazenie odchádza sadnúť Jevgenij Arťjuchin.
     
    59:24
    Dinamo Moskva sa zatiaľ nikam neponáhľa, veď o víťazovi tohto stretnutia je už jasné. Moskovčania teda na sto percent postupujú do finále.
     
    59:51
    Z medzikružia tentokrát tvrdo pálil ešte Kokarev, no gólman Ježov bol v strehu a puk zachytil na svojich dobre osadených betónoch.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované!
    V tretej tretine svoje víťazstvo už domáci hráči Dinama Moskva len potvrdili, keď najskôr v 49. minúte zavŕšil svoj hetrik český útočník Marek Kvapil. Následne sa Petrohradčania odhodlali hrať ešte vabank v šestici, no to sa im už nevyplatilo a posledným piatym gólom do prázdnej brány zavŕšil výsledok na konečných 5:1 domáci Sergej Konkov.

    Dinamo Moskva vyradilo SKA Petrohrad v semifinále výsledkom 4:2 na zápasy a stáva sa prvým finalistom play-off KHL a absolútnym víťazom západnej konferencie KHL!
    Dinamo spozná svojho finálového súpera už čoskoro z dvojice tímov Traktor Čeljabinsk a AK Bars Kazaň.


    Dovidenia pri ďalších online prenosoch play-off KHL.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (20:03:21)

    Góly a asistencie: 26. Kvapil (Petružálek), 29. Kvapil (Soin, Petružálek), 37. Gorochov (Kokarev, Cvetkov), 49. Kvapil (Petružálek), 56. Konkov – 35. Arťjuchin (Fjodorov)


    Dynamo Moskva: Jerjomenko (Šaryčenkov) – Novák, Graňák, Jalasvaara, Solovjov, Višnevskij, Gorochov, Barancev, Mironov – Soin, Babenko ("C"), Konkov – Cvetkov, Volkov, Kokarev – Gorovikov, Sopin, Kasjančuk – Petružálek, Kvapil, Lukin.
    SKA Petrohrad: Ježov (Kasutin) – Alexandrov, Dallman, Kalinin ("C"), Pervyšin, Semjonov, Vorobjov, Berdjukov, Burdasov – Martensson, Tichonov, Thoresen – Panarin, Varnakov, Ramstedt – Kučerjavenko, Makarov, Afinogenov – Fjodorov, Sigarjov, Arťjuchin.

    Rozhodca: Rafael Kadyrov, Alexej Belov – Viktor Birin, Alexej Medvedev

    Diváci: 7596