Mons – Anderlecht 0:5 (kon.) | Gent – Waasland-Beveren 0:2 (kon.) | Kortrijk – Waregem 1:2 (kon.)
Mechelen – Lokeren 2:1 (kon.) | Cercle Bruggy – Leuven 1:1 (kon.)
koniec
RAEC Mons
0:5 (0:2)
R.S.C. Anderlecht
cz Sobota 08.12.2012, 18:00 • Stade Charles Tondreau • Belgická Jupiler Pro League
     
    88
    Anderlecht právě vstřelil branku!

    Tak přeci jen! DIUMERCI MBOKANI se dostal do brejku a sám na branku trefil parádně do horní části branky! Hattrick pro útočníka Konga je konečně na světě!
     
    82
    Perfektní příklad paniky nám teď převedl Nuytinck, který běžel s Mbokanim a Kanuem sám na branku. Obránce domácích ho tak více pouštěl do vápna, že Nuytinck stále víc nevěděl, zda přihrát či zakončit. Nakonec se rozhodl pro ukvapenou střelu mimo.
     
    81
    Anderlecht právě vstřelil branku!

    Matumona sice vystihl směr střely, ale GUILLAUME GILLET to trefil naprosto přesně k tyči a raduje se tak ze čtvrtého gólu hostí!
     
    80
    Myslím, že do branky se postavil Matumona!
     
    79
    Tak tohle je hodně zajímavé! Gólman Berthelin dostává červenou kartu za faul na unikajícího... MBOKANIHO! Penalta pro Anderlecht!
     
    73
    Anderlecht právě vstřelil branku!

    A je rozhodnuto. Klještan běžel v situaci 2na1 s KANUEM, který měl balón. Kanu to nakonec vzal na sebe a lehkým lobem přehodil Berthelina.
     
    70
    No a z následného rohu se hlavičkou prosadil Kanu a trefil tyčku domácí branky!
     
    69
    Vargas již přijímá gratulace od trenérů na střídačce. Na hřišti ho nahradil Brazilec Kanu.
     
    59
    To se nám dějí věci! Jarju zatočil svůj rohový kop do bližšího růžku branky a Proto jen tak tak vytáhl míč z branky! Tak za dvě minuty nám Mons předvedl víc, než za celé utkání.
     
    58
    No a málem jsme to pro Anderlecht zakřikl! Matumona se zničehonic objevil úplně sám ve vápně, ale jeho střelu ke vzdálenější tyčce odvrátil jeden z hostujících obránců na roh! Proto by byl v této situaci bezmocný.
     
    56
    Nonga na hřišti nahrazuje Nicaise a to je první střídání utkání. Osobně si ale myslím, že Nong předvedl v utkání více, než zbytek jeho týmu dohromady.
     
    54
    Perfektní naťukávačka mezi Brunem a Vargasem, ale Brunova střela asi o metr minula vzdálenější růžek domácí branky. Hosté opět přebírají iniciativu!
     
    39
    Anderlecht právě vstřelil branku!

    Tak tohle nemělo chybu!!! O ofsajdu tentokrát nemohla být vůbec řeč! Perfektní míč od Bruna do brejku dostal, kdo jiný, než DIUMERCI MBOKANI a ten z první poslal míč na úrovni jeho prsou do růžku domácí branky! Tohle byla fotbalová paráda!
     
    37
    Bruno dostal perfektní přihrávku za obranu a sám proti gólmanovi Berthelinovi nezaváhal, ale pomezní rozhodčí nakonec odmával ofsajd! Bruno je velmi zklamaný a možná i právem, protože jestli tohle byl ofsajd tak milimetrový!
     
    34
    Skvělý míč na nabíhajícího Mbokaniho a stíhající Timmermans zakopl a strčil tak nechtěne do unikajícího útočníka hostí. Nic jiného, než žlutá karta přijít nemohlo, ač to bylo neúmyslné.
     
    31
    K překvapení všech ale nakonec vidí žlutou kartu i Mbokani.
     
    31
    Diskuze mezi hráči a rozhodčí si k sobě přizval nejaktivnějšího Vana Gijseghema, který nakonec vidí žlutou kartu. Stěžoval si, že nefauloval Mbokaniho, ale z opakovaného záběru je jasné, že k faulu opravdu došlo a tak nic jiného než žlutá karta přijít nemohlo.
     
    29
    Ovšem teď přišla parádní rychlá akce, kde vysunutý Matumona centroval před branku na volného Perbeta, ale ten z první pár metrů před brankou nepochopitelně poslal míč směrem k autové čáře! První gólovka domácích.
     
    5
    Anderlecht právě vstřelil branku!

    Tak Anderlecht se s tím příliš nepáral. Prakticky poprvé se dostal k míči na delší dobu a hned si z toho vynutil gól. Neuvěřitelnou kombinaci na jeden dotek, kde míč šel přes Bruna na Klještana, který poslal přes celé vápno balón na nohu DIUMERCIMU MBOKANIMU a ten se do prázdné branky nemýlí!

    Jakub Šperk

    Góly: 5. Mbokani, 39. Mbokani, 73. Kanu, 81. Gillet (pen.), 88. Mbokani

    Karty:   31. Gijseghem (MNS), 34. Timmermans (MNS), 79. Berthelin (MNS) - 31. Mbokani (AND)


    RAEC Mons: Berthelin - Monteyne, Van Gijseghem, Timmermans, Debisschop - Le Postollec, Jarju, Angeli, Nong, Matumona - Perbet
    R.S.C. Anderlecht: Proto - Kouyaté, Nuytinck, Deschacht, Gillet - Klještan, Biglia, Praet, Bruno, Vargas - Mbokani

    Rozhodca: Smet - Cremers, Dhondt - Van Esch