Liége – Charleroi 6:1 (kon.)
koniec
Standard Liége
6:1 (5:0)
Sporting Charleroi
cz Piatok 07.12.2012, 20:30 • Stade Maurice Dufrasne, Lutych • Belgická Jupiler Pro League
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Poslední tři utkání:
    Royal Charleroi SC – KV Mechelen 1:1
    Club Bruggy – Royal Charleroi SC 1:0
    Royal Charleroi SC – KV Kortrijk 2:0
     
    Royal Charleroi SC momentálně okupuje třináctou příčku ligové tabulky a na rozdíl od Standardu má spíše záchranářské myšlenky. Na první sestupovou, tedy patnáctkou pozici, má Charleroi náskok pouhých čtyř bodů. Royal aktuálně neoplývá nijak dobrou formou, z posledních pěti utkání si odnesl pouze jednu výhru, a to v posledním kole proti Kortrijku.
     
    Poslední tři utkání:
    SV Zulte Waregem – Standard Lutych 0:0
    Standard Lutych – Lierse SK 3:0
    Waasland-Beveren – Standard Lutych 0:2
     
    Standard Lutych, loni čtvrtý celek ligy, je aktuálně na pátém místě tabulky, když z dosavadních osmnácti zápasů vybojoval 29 bodů. Na první lídra tabulky z Anderlechtu Lutych ztrácí už jedenáct bodů. V posledních zápasech se Standardu převážně dařilo, naposledy dokázal vybojovat plný počet bodů na hřišti Waasland-Beveren.
     
    Vítejte u sledování předehrávky devatenáctého kola první fotbalové belgické soutěže, v níž proti sobě nastoupí Standard Lutych a Royal Charleroi SC. Utkání se rozehraje v 20:30.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Van Damme vyslal po lajně Batshuayia, který chvíli čaroval s míčem u rohového praporku, posléze přihrál na Ezekiela, který ale o míč přišel.
     
    2
    Domácí Standard se usadil na polovině soupeře a nepouští ho k míči. Ezekielovi nechybělo k balonu mnoho, přesto však míč doputoval až k Mandandovi, který máíč nasledně odkopnul.
     
    3
    William Vainqueur dostal nabito od ezekiela, jeho rána ale mířila hodně vysoko nad Mandandovu klec. Hostující brankář tak mohl zůstat v klidu.
     
    4
    M'Poku se z dálky odhodlal vystřelil, avšak Mandanda jeho pokus vyrazil jen před sebe, kde stál Batshuayi a chtěl dorážet. Ze zadu ho však seknul Delvedin Džinić, který je vyloučen.
     
    4
    Následuje penalta pro domácí!
     
    5
    Standard právě vstřelil branku!
    Míč si na pentaltový puntík postavil YONI BUYENS, který střelou do pravé části branky otvírá skóre zápasu.
     
    7
    Standard právě vstřelil branku!
    Krásný fotbalový moment a domácí Standard Lutych vede už o dvě branky! WILLIAM VAINQUER se do míče opřel z dobrých pětadvacetimetrů a svou střelou vymetl pravou šibenici Mandandovy branky.
     
    9
    Už to mohlo být dokonce o tři branky, když ke vzdálenější tyči z kraje vápna pálil Buyens, tentokrát se ale Mandanda po míči natáhnul a balon vytěsnil na roh.
     
    10
    Rychle ale mohl odpovědět hostující kapitán Rossini, který ale hlavičkoval jen těsně nad domácí klec. fantastická podívaná!
     
    12
    Charleroi se chvíli vymanil z velkého tlaku domácího celku a má míč na svých kopačkách.
     
    13
    Buzaglova dlouhá nahrávka nikoho nenašla, a tak mohli jít do protiútoku hosté. Ani Kawashima se nezdá být dvakrát jistý, když nadvakrát musel likvidoval střelu Miličeviće.
     
    14
    Buzaglo zahrával míč ze standartní situace, ve vápně hostujícího celku ale nikoho v červeném nenašel.
     
    15
    Batshuayi upadnul v pokutovém území a dožadoval se další penalty, nyní ale zůstal hlavní arbitr v klidu a tento moment nechal bez povšimnutí.
     
    16
    Miličević byl při úniku kolem pravé postranní čáry faulován, volný přímý kop pro Sporting.
     
    17
    Sám faulovaný Miličević se chopil exekuce této standartky a svým míčem našel hlavu Kudemora, ten ale v obklopení domácích beků míč usměrnil pouze za sebe. Následně faulovan Rossini, a míče se tak znovu ujmou domácí fotbalisté.
     
    18
    Nejprve Ezekiel a posléze Batshuayi měli na kopačkách další branku domácího celku! Mandanda se teď ale vyznamenal!
     
    19
    Na druhé straně však bude zahrávat další volný přímý kop Miličevič.
     
    20
    Švýcarský fotbalista Danijel Miličević vyzkoušel vystřelit rovnou na branku Kawashimy, jeho pokus ale do škatulky gólových rozhodně nepatřil.
     
    21
    Ziguy Badibanga se nejpreve vyhnul Cimanovi a utíkal po lajně, poté ho však zastavili domácí nedovoleně a hosté mohou rozehrát další standartku.
     
    22
    Tradiční exekutor těchto situací nyní svým centrem našel Satliho, který ale nastřelil pouze jednoho z domácích obránců. Hráči Charleroiu se dožadují pokutového kopu po údajném zásahu rukou, podle sudího tomu tak nebylo.
     
    24
    Ziguy Badibanga působí v posledních chvílích hodně frustrovaně. Nejprve se mu nepovedlo obejít dva domácí hráče poté jeho týmu nebyla odpískána pentalta. Teď mohl být sám rád, že neviděl za nedovolený zákrok na Van Damma kartu.
     
    25
    Buzaglův centr od rohového praporku k ničemu zásadnímu nevedl, i přesto však zůstávají domácí hráči u kulatého nesmyslu.
     
    26
    Během chvíle jsme mohli už potřetí v ploné parádě vidět Badibangu. Jeho kličky teď ale domácího Laurenta Cimana neoklamaly.
     
    27
    Fotbalisté Sportingu operují s míčem na své polovině hřiště a vymýšlejí, jak by vyzráli na domácí defenzívu.
     
    28
    Obránce Standardu Goreux si předpoknul míč po pravé straně a následně ho adresoval do vápna, před jeho spoluhráči ale odklidil míč do bezpečí Martos.
     
    29
    Ezekiel se provinil útočným faulem, hosté tak na chvíli mohou vydechnout.
     
    30
    Domácí fotbalisté se pomalu snažili odemykat zámek od obrany sportingu, prozatím se jim ale ten správný klíč najít nepodařilo.
     
    31
    Domácí mají po nedovoleném zákroku na M'Poka výhodu přímého kopu, kterého se zřejmě ujme Buzaglo.
     
    32
    Standard právě vstřelil branku!
    Náramně provedný přímák! MAOR BUZAGLO se technickou ranou do levého horního růžku hostující branky nádherně prosazuje a jen tak zůročuje jasnou dominanci svého týmu! 3:0.
     
    34
    Sporting Charleroi je průběžnýnm výsledkem zápasu značně zaskočen a nemůže se prakticky dostat k míči.
     
    35
    Vann Damme je známý jako bek, který si rád přijdě na chuť ofenzivním laskominkám. Tentokrát si s míčem naběhl až k rohovému praporku, odkud centroval míč na Batshuayiu, tomu se ale nepovedlo zakončit podle jeho představ.
     
    36
    Na trávníku zůstává ležet M'Poku, který tvrdě zajel Bopp, jenž na něj po té spadnul a způsobil domácímu útočníkovi zranění.Sám Paul-José M'Poku ale dostává za faul žlutou kartu.
     
    38
    Standard právě vstřelil branku!
    Koncert v podání Standardu! Domácí využívají rychlého kontru, když se míče chopil Buzaglo, proplul s ním až do vápna, viděl za sebou však naběhnušího REGINALA GOREUXE,který přízemní střelou dává už na 4:0!
     
    40
    Standard právě vstřelil branku!
    Tak to je opravdová kanonáda! Z velkého tlaku vzešel už pátý domácí gól. Tentokrát se ale do listiny střelců zapisuje DANIJEL MILIŠEVIČ, který Ezekielovu střelu srazil do vlastní sítě.
     
    42
    Hostující fanoušci ukazují, že jsou hodně nespokojení, ne však tím správným způsobem. Ze sektoru hostů létají vytržené sedačky.
     
    43
    Hosté jsou v ofenzívě naprosto bezzubí, Standard má hru jednoznačně ve svých rukách.
     
    44
    Domácí zahrávají rohový kop, do pokutového území Mandandy poletí další míč.
     
    45
    Buzaglo se proháčkoval z levé strany až do vápna, odkup kroutil svou střelu do levého horního růžky branky Sportingu, míč ale minul konstrukci jen o pár centrimentrů.
     
    45
    V první půli se bude nastavovat 60 vteřin.
     
    První poločas skončil.
     
    Končí první poločas utkání mezi Standardem Lutych a Sportingem Charleroi. I když byli domácí už před utkáním velkými favority, určitě se nečekalo, že po první pětačtyřicetiminutovce povedou nad svým soupeřem už o pět gólů. Postupně se za domácí prosadili Buyens, Vainqueur, Buzaglo a Goreux. Když si dal navíc vlastní gól Miliševič, je prozatimní stav utkání 5:0 pro domácí. Druhá půle začne přibližně v 21:35.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Do druhé půle vyběhli hosté s novou tváří. Viktora Boppa nahrazuje Christophe Diandy.
     
    47
    Dobrou příležitost z přímého kopu měl Van Damme, jeho střela ale nezamířila mezi tři tyče Mandandovy svatyně.
     
    49
    Tlak Lutychu stále neupadá, nebezpečný míč se tentokrát kroutil od rohového praporku, Mandanda tentokrát mohl zůstat v klidu.
     
    50
    Útok domácího celku je teď na chvíli zastaven, hosté se zmocnili míče a kombinují na vlastní polovině.
     
    51
    Domácí teď byli dokonce donuceni zahrát míč do zámezí, hosté tak dále budou u míče.
     
    52
    N'Gangův centrovaný pokus nikoho v černobílém nenašel a do útoku mohou jít domácí.
     
    53
    Imoh Ezekiel měl hned za zády Džiniče, i tak se ale domácímu forvardovi povedlo zakončit, Mandanda ale jeho pokus zkrotil v rukavicích.
     
    54
    Hostující fanoušci jsou nepříčetní! Na hřiště začali létat dymovnice a další různé předměty! Rozhodčí posílá hráče do šaten a minímálně na pár minut bude utkání zastaveno!
     
    Velmi sympatické gesto od hostujícího kouče Yannicka Ferrery, který přišel až ke kotli příznivců jeho klubu a prosí fanoušky o klid.
     
    46
    Ještě úřed začátkem druhé půle přišel na hřiště na domácí straně Pocognoli, jenž nahradil M'Poku a z hostující strany Fabris, který zastal místo po Badibangovi.
     
    54
    Utkání v 54. minutě pokračuje dál!
     
    55
    Do útoku se hned tlačí domácí mužstvo, nejprve Batshuayi dlouho motal hlavu Satlimu. Následně vypálil nad hostující branku Buzaglo.
     
    56
    Střelce druhé domácí branky Williama Vainqueura střídá Nacho González.
     
    57
    Hosté na chvíli přerušili obléhání domácího Standardu a hrají si s míčem na své polovině.
     
    58
    Buyens se pokoušel o centr, ten však byl zablokován už prvním hráčem. Posléze vypálil jedovatou ránu z nějakých pětadvaceti metrů Ciman, našel ale jen dobře postaveného Parfaita Mandandu.
     
    60
    Sporting Charleroi právě vstřelil branku!
    Sotva jsem chtěl napsat, že je Charleroi v ofenzívě absoltuně nemohoucí, hosté korigují stav zápasu na 1:5 z jejich pohledu. Po výborném centru Miličeviće se hlavou prosazuje hostující kapitán GIUSEPPE ROSSINI.
     
    62
    Hosty tato branka očividně povzbudila, Standard se však brání dobře a nehodlá připustit další branku v jejich síti.
     
    63
    To už jsou však na útočné steči domácí! Míč si vzal na kopačky výborný technik Maor Buzaglo, obešel dva hráče, ale tím třetím už byl zastaven za hranicí pravidel. Z jednoho přímáku už Buzaglo dnes gól dal. Co teď?
     
    64
    Nakonec se exekuce chopil kapitán Van Damme, který ale nápálil míč pouze do zdi.
     
    65
    Standard právě vstřelil branku!
    Standard vede 6:1. Další okulahjodící akce v podání domácích. Dlouhý míč přes půlku hřiště adresoval Ciman na Van Damme, který elegantně z první našel IMOHA EZEKIELA, který dává hlavou na 6:1.
     
    66
    Střelec zatím poslední branky Imoh Ezekiel odchází, nahrazuje ho Luiz Phellype.
     
    68
    Jelle Van Damme vyslal na Mandandu jedovatou falekonostou ránu, kterou ale francouzský brankář vytěsnil na roh.
     
    69
    Domácí jsou u míče na vlastní polovině, stále se však snaží vymyslet, jak dát další branku.
     
    70
    Faulovaný Buzaglo, přímý kop pro domácí celek.
     
    70
    Nyní na sebe vzal zodpovědnost Laurent Ciman, který tvrdým projektilem nadělal Mandandovi hodně práce.
     
    71
    Kapitán a zatím jediný střelec Sportingu Giuseppe Rossini odchází, přichází Harlem-Eddy Gnohéré.
     
    72
    Právě čerstvý Gnohéré se v pokutovém území domácího týmu tlačil do zakončení, k míči se nakonec hostující útočník dostal, nedokázal jej ale umístit do míst, kterými by rozhodil brankáře Kawashimu.
     
    73
    I přesto, že je stav 6:1 sledujeme i nadále pěknou fotbalovou podívanou. Ani jeden z týmů nehodlá bránit, šance střídá šanci.
     
    75
    Centrovaný míč Luize Phellypeho nikoho v červeném nenašel, míč tak doputoval až k Mandandovi, který rozehrává míč na své spoluhráče.
     
    76
    Charleroi se na delší dobu usadil na půli domácího celku, domácí ale jen posouvají svůj obranný val, a pro Sporting je tak velmi složité propracovat se až ke Kawashimově brance.
     
    77
    Fandové Sportingu si asi opravdu nedají říct. Na polovině Chraleroiu se objevila dymovnice, která zahalila několik desítek metrů. Zdá se ale, že rozhodčí tentokrát nechá hru pokračovat bez přerušení.
     
    78
    Do šance si nabíhal Gnohéré, ale k tomu, aby míč zasáhnul, mu chybělo asi půl metru.
     
    79
    Po pár minutách se vydali soupeřovu polovinu hřiště navštívit také domácí, tentokrát se jim ale nic kloudného vyčarovat nepodařilo.
     
    80
    Sporting bude v těsné blízkosti Kawashimovy branky vhazovat.
     
    81
    Fotbalisté Charleroiu se ale na míči neudrželi dlouho a domácí se osvobozují dlouhým nákopem na útočníky.
     
    82
    Rychlý kontr v podání domácího družstva s tradičním tahonem po čáře kapitánem Van Dammem, ten se po chvíli rozhodl adresovat míč do pokutového území, našel však pouze gólmana Mandandu.
     
    83
    Nyní se o rozruch před Mandandou postaral centr z kopačky Goreuxe, který měl přistát na hlavě Van Damma, ještě před ním ale míč do bezbečí odpaluje Satli.
     
    85
    Ciman nedovoleně atakoval Gnohérého, je odpískán faul. Míč pro Sporting.
     
    86
    Kudemor v tísni Cimana neudržel míč na hrací ploše, míč půjde do hry z kopačky domácího strážce svatyně Eiji Kawashimy.
     
    87
    Lobovaný pas jen se štěstím nepropadl až za obranu hostujícího celku, kde mohl jít do samostatného úniku Phellype.
     
    88
    Ani jeden z týmů už se do ofenzívy zbytečně nehrnou, utkání už se více méně dohrává. O osudu zápasu už přeci jenom bylo rozhodnuto už po prví půli.
     
    89
    Ještě jeden roh pro Sporting.
     
    90
    Roh se však hostům vůbec nepovedl, naopak mohli do protiútoku uhánět domácí, ani oni však nebyli na útočném výletu úspěšní.
     
    91
    Ve druhém poločase budou nastaveny dvě minuty.
     
    92
    Zřejmě v poslední šanci utkání se zjevil domácí Buzaglo, který svým dalekonosným pokusem ale branku Mandandy netrefil.
     
    Konec zápasu.
     
    Druhá půle už tak bohatá na branky sice nebyla, přesto jsem se dočkali ještě dvou branek navrch. Nejprve za Sporting snížil jejich kapitán Rossini, vzápětí ale vrátil domácím pětibrankové vedení Ezekiel, který tak stanovil i konečnou podobu dnešního zápasu. Standard Lutych poráží Sporting Charleroi vysoko 6:1.
     
    Já se s vámi loučím, budu se těšit v neděli u přenosu ruské KHL, kdy se na sebe narazí týmy Dinama Minsk a Dinama Riga. (22:34:27)

    David Jahoda

    Góly: 5. Buyens (pen.), 7. Vainqueur, 32. Buzaglo, 38. Goreux, 40. Miličević (vla.), 65. Ezekiel - 60. Rossini

    Karty:   36. M'Poku (STA)   4. Džinić (CHL)


    Standard Liége: Kawashima – Van Damme (C), Ciman, Goreux, Kanu – Vainqueur, Buyens, Buzaglo - M'Poku, Batshuayi, Ezekiel.
    Sporting Charleroi: Mandanda – Džinić, N'Ganga, Martos, Satli – Kaya, Miličević, Bopp, Kudemor – Rossini (C), Badibanga.

    Rozhodca: Gumienny – Hermans, Leroy