Třinec – Sparta Praha 2:1 (po pr.)
koniec po predl.
HC Oceláři Třinec
2:1 (0:0, 0:0, 1:1 - 1:0) Stav série: 3:3
HC Sparta Praha
cz Štvrtok 11.04.2024, 17:00 • Werk arena, Třinec • Tipsport extraliga (ČR) • Semifinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Vážení přátelé, ještě nekončíme! Když jsem se loučil po nedělním utkání, nebylo jasné, zda se ve WERK ARENĚ ještě sejdeme při extraligovém hokeji. Podmínkou bylo, že Oceláři vyhrají v úterý v Praze a vybojují pokračování série šestým zápasem. A to se Slezanům povedlo – takže semifinálová série HC Oceláři Třinec – HC Sparta Praha pokračuje ve čtvrtek 11. dubna 2024 od 17 hodin šestým pokračováním. Scénář je jasný – pokud vyhraje Sparta, tak postupuje do finále, Ocelářům přistanou na krcích bronzové medaile a skončí jim sezóna. Pokud vyhraje Třinec, rozhodne se o druhém postupujícím za Pardubicemi do finále v sobotu v Praze. Jestli nechcete nebo nemůžete zápas sledovat přímo na stadionu pod Javorovým nebo v televizi, nechte se jim provést prostřednictvím našeho textového online přenosu.
     
    Dosavadní zápasy semifinálové série 2024

    Série se zatím vyvíjí pro Oceláře docela podobně jako čtvrtfinálová série s Motorem České Budějovice. Rychlé vedení 3:0 na zápasy a následná dramatizace. Jak budou pokračovat Oceláři, to uvidíme už ve čtvrtek. V každém případě je možné říct, že minimálně od druhého zápasu se hraje velice vyrovnaná série a oba týmy asi mohou souhlasit s tvrzením, že aktuální stav semifinále, kdy po pěti zápasech jeden tým vede pouze o jeden zápas, je asi spravedlivý.

    2. dubna 2024: HC Sparta Praha – HC Oceláři Třinec 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
    Branky a nahrávky:
    25. Řepík (Irving, Němeček), 43. Forman, 59. O. Najman.

    3. dubna 2024: HC Sparta Praha – HC Oceláři Třinec 3:2 po prodl. (1:0, 0:2, 1:0/1:0)
    Branky a nahrávky:
    17. Moravčík (Lajunen, Mikliš), 60. Chlapík (Kempný), 78. Moravčík (Chlapík, P. Kousal) – 26. Voženílek (A. Nestrašil, Smith), 28. L. Hudáček.

    6. dubna 2024: HC Oceláři Třinec – HC Sparta Praha 2:3 po prodl. (0:1, 1:1, 1:0/0:1)
    Branky a nahrávky:
    24. Cienciala (Helewka, M. Daňo), 57. Kundrátek (Hrehorčák, Čacho) – 6. Buchtele (Lajunen, Mikliš), 36. Řepík (Chlapík, Moravčík), 75. Krejčík (P. Kousal, Hrabík).

    7. dubna 2024: HC Oceláři Třinec – HC Sparta Praha 4:1 (2:0, 0:1, 2:0)
    Branky a nahrávky:
    7. M. Daňo, 16. M. Daňo (Kundrátek, Nedomlel), 49. A. Nestrašil (Marinčin), 58. P. Vrána (Hrehorčák, M. Daňo) – 29. Krejčík (Mikliš, P. Kousal).

    9. dubna 2024: HC Sparta Praha – HC Oceláři Třinec 2:3 (0:2, 1:0, 1:1)
    Branky a nahrávky:
    40. Chlapík (Krejčík, D. Vitouch), 58. Chlapík (Kempný, Roman Horák) – 10. M. Daňo (Cienciala), 13. M. Adámek (Dravecký, L. Hudáček), 57. Helewka (Hrehorčák, Kundrátek).
     
    Z kabiny pražské Sparty

    Pražané se po třech zápasech dostali do výborné pozice. Byli stoprocentní, ostatně jak se jim to dařilo i ve čtvrtfinálové sérii s Libercem, a krok od finále. Následně však dva zápasy ztratili – padli v Třinci i následně na domácím ledě a ve čtvrtek tak opět musejí válčit v dalekém Slezsku. Rudí stále působí sebevědomě, což potvrdil v pozápasovém rozhovoru obránce Jakub Krejčík: „Musíme začít hned od začátku, šlapat do toho a hrát náš hokej, který nám umožnil vést 3:2 v sérii. Není proč se bát, jedeme do Třince vyhrát.“

    Bilance v play off: 9 zápasů, 7/2, skóre 28:20
    Bilance venku v play off: 4 zápasy, 3/1, skóre 14:11
    Forma v posledních 5 zápasech: V – V – V – P – P
    Forma v posledních 10 zápasech: 10 zápasů, 4-4-0-2, skóre 30:21
    Nejproduktivnější hráč: Filip Chlapík 9 (3+6)
    Nejlepší střelec: Miroslav Forman, Jakub Krejčík oba 4

    Ohlas trenéra po předchozím zápase: „Gratuluju Třinci k zaslouženému vítězství. Zdenda řekl hodně. My jsme to na konci udělali trochu zajímavé, ale nevyšlo to. Vedeme 3:2 a jedeme dál. Takhle jednoduchý a krásný hokej je.“ Pavel Gross, hlavní trenér HC Sparta Praha
     
    Z kabiny Ocelářů

    Oceláři se po třech prohraných zápasech na začátku série psychicky zvedli, nastartoval je podařený zápas číslo čtyři a fantastická první třetina pátého zápasu. Následně je trochu dostal dolů gól v čase 39:59. Ve třetí třetině byli Třinečtí zpátky v blocích a závěr utkání i díky třetí brance Helewky a úspěšné trenérské výzvě ubránili. Druhý gól zápasu dal obránce Adámek, který tak gólově zarámoval svůj třístý start v barvách slezského týmu – to se mu podařilo jako sedmému bekovi v klubové historii. „My víme, jak hrají oni, oni zase, jak hrajeme my. My jsme ale ti, co mají nůž na krku a nesmějí prohrát. A jsme i ti, kteří si tady v Praze v O2 areně chtějí zahrát ještě jednou,“ vyhlíží třinecký bek šestý duel.

    Bilance v play off: 12 zápasů, 6/6, skóre 24:25
    Bilance doma v play off: 6 zápasů, 4/2, skóre 14:7
    Forma v posledních 5 zápasech: P – P – P – V – V
    Forma v posledních 10 zápasech: 10 zápasů, 4-0-2-4, skóre 20:25
    Nejproduktivnější hráč: Marko Daňo 9 (4+5)
    Nejlepší střelec: Marko Daňo 4

    Ohlas trenéra po předchozím zápase: „Z naší strany výborná první třetina. Aktivní, agresivní. V té druhé jsme se nechali domácími zatlačit. Byli jsme najednou málo aktivní, dostávali jsme se pod tlak. Ve třetí třetině tam byla kombinace toho, že jsme chtěli být aktivní, ale Sparta ukázala sílu. Zatlačila nás. My jsme ale předvedli obětavý výkon, každý jednotlivec. Na všech frontách, ve všech pozicích. Hráčům děkuju a gratuluju.“ Zdeněk Moták, hlavní trenér HC Oceláři Třinec
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Mazanec) – Marinčin, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Mar. Adámek, Šenkeřík, Polášek – Hrehorčák, Čacho, Nestrašil – L. Hudáček, Cienciala, Daňo – M. Růžička (A), Helewka, Voženílek – Dravecký (A), Vrána (C), M. Roman.
    Trenér: Zdeněk Moták

    HC Sparta Praha: J. Kovář (Kořenář) – Mozík, Kempný (A), Mikliš, Krejčík, Irving, Němeček, Moravčík – Forman (A), Sobotka (C), Buchtele – Chlapík, Horák, D. Vitouch – Harper, Lajunen, Konečný – P. Kousal, O. Najman, Hrabík.
    Trenér: Pavel Gross

    Rozhodčí: A. Jeřábek, L. Květoň – Špůr, Zíka.
     
    Domácí trenérský tým, kterému šéfuje Zdeněk Moták, i dnes proti Spartě vsází v brance na Kacetla a stejnou partu hráčů v poli před ním. Hrajou tedy stejné obranné páry, sedmým bekem je opět Polášek a útočné trojice jsou složeny stejně jako v úterý. Mimo je dlouhodobě zraněný Jeřábek a z hráčů, kteří naskočili do play off, je mimo sestavu Kurovský.

    Hosté, tedy pražská Sparta, její lavičku má na povel Pavel Gross, také v šestém semifinále posílá na šichtu do branky Kováře. V obraně je sedm mužů ve stejném složení jako v úterý, útoky hrají vlastně také totožně, pouze si místo prohodila první a druhá formace. Jako první by tak na led v šestém zápase měli jít hráči ze Sobotkovy formace, druhá půjde Horákova lajna.
    Bude Třinec opět slavit?
     
    V Třinci probíhá předzápasový program. Hlavní aktéři dnešního utkání už byli představeni, nyní vjíždějí na led hráči obou týmů. Za malý moment zazní česká státní hymna a pak začneme. S úderem páté hodiny odpolední by na ledovou plochu, zřejmě mezi Sobotkovu a Čachovu hůl, měl padnout kotouč.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Utkání zahájil vhazováním hlavní rozhodčí Lukáš Květoň. Kotouč vhodil mezi Sobotku a Čacha. Úspěšnější při prvním buly byl hostující expert na vhazování.
     
    00:07
    Zápas začíná ofsajdem hostů. A jelikož byl přes dvě čáry, vhazuje se před Kovářem.
     
    00:32
    Kempný dostal puk do útočné třetiny, kde Forman pohybem přelstil Formana a hosté se dostávají do hry.
     
    00:50
    Čacho vyvezl puk na druhou stranu, ale domácí se na kotouči neudrželi. Oba týmy poprvé střídají.
     
    01:18
    Voženílek vyvezl puk od mantinelu, ale nedokázal dostatečně razantně vystřelit. Irving jeho kotouč odrazil do rohu, kde hraje Helewka.
     
    01:42
    Daňo poslal kotouč do rohu, kde o něj ještě Helewka bojoval. Následně kotouč získal Němeček a přes Kundrátka vyhazuje.
     
    01:52
    Domácí dostali hru zpět do útočného pásma a po Ciencialově střele zasahuje Kovář.
     
    02:24
    Daňo a na druhou stranu Kousal zatáhli puk do útočného pásma, ale pobyt ani jednoho z týmů v koncové zóně netrval dlouho.
     
    02:58
    Hosté se tlačili do útočného pásma, Vrána dojel kotouč u pravého hrazení a bekhendem jej poslal až za Kováře. Icing.
     
    03:37
    Buchtele předal na modré puk Sobotkovi a je z toho pobyt Sparty v útočném pásmu. Šance se zrodila po Kempného nahození, které bylo tečováno před brankoviště přímo k Sobotkovi, ale ten nedokázal ze strany přehodit Kacetlův beton.
     
    04:06
    Hrehorčák z levého křídla z jízdy prověřil Kovářovu pozornost. Bude se vhazovat po pravici sparťanského brankáře.
     
    04:42
    Kundrátek musel za hostujícím hybridním icingem, na zadním hrazení ho prohnal Horák. Hosté bojují v pásmu o puk.
     
    05:01
    Irvingova svižná střela, po které máchl Kacetl lapačkou a lemem ji nasměroval nad branku, se otřela o ochrannou síť za třineckou brankou. Vhazuje se po levici třineckého gólmana.
     
    05:13
    Další Irvingova střela, tentokrát vsadil bek hostů na razanci. Kotouč se otřel o boční síť a následně zpoza branky vyhazuje Šenkeřík do střední zóny.
     
    05:29
    Icing Sparty.
     
    05:41
    Na jedné straně se dopředu tlačil Kousal, ale zezadu ho odzbrojil klepnutím do hokejky Marinčin. Na straně druhé měl prostor na levém křídle Daňo, ale byl netrpělivý při čekání na přihrávku a dostal se do ofsajdu.
     
    06:08
    Cienciala se přes Lajunena dostal za brankou Kováře na puk, nabil na modrou Nedomlelovi a jeho nahození na teč netrefil v brankovišti Hudáček.
     
    06:42
    Forman se na kruhu dostal na puk, nabil na modrou Kempnému, ale jeho střelu zblokoval do strany třinecký bránící hráč.
     
    07:03
    Nestrašil poslal na Kováře svižný puk z pravé strany. Hostující brankář kryje puk v lapačce a zařizuje první komerční přestávku utkání.
     
    07:30
    Adámek nahodil puk do rohu, kde jej vybojoval pro Růžičku Voženílek. Třinecký útočník pak ihned posílal puk přes brankoviště na volného Helewku, ale přihrávka byla zablokována.
     
    08:06
    Sparťané se tlačili před brankoviště, ale domácí ožehavou situaci vyřešili a Roman s Vránou posílají puk na druhou stranu...
     
    08:37
    Marinčin má puk za vlastní brankou a čeká, až mu spoluhráči vystřídají. Sparťané vyčkávají.
     
    08:57
    Konečný dostal zpoza branky nabito na levý kruh, ale před Kacetlem byla taková hradba těl, že ji nedokázal propálil. Puk mimo hřiště po odrazu.
     
    09:21
    Kundrátek ve středním pásmu předal puk Nestrašilovi, který jej zatáhl do rohu a nabil na modrou Šenkeříkovi. Tomu se ale nepovedlo poslat puk před brankoviště a hosté se osvobozují.
     
    10:28
    Vitouch se tlačil do akce dva na jednoho, ale nepředal puk kolegovi. Na druhou stranu poslal puk Voženílek.
     
    10:44
    Růžička získal puk za brankou a bekhendem jej nahrnul do brankoviště. Tady měl prostor pohlídaný Kovář a přerušil hru.
     
    11:23
    Konečný se snažil něco vymyslet v útočném pásmu, ale byl pokryt. Dvojice Nedomlel – Kundrátek zahájila útok domácích, na jejímž konci centroval Hudáček směrem do brankoviště, kam sjížděl Cienciala.
     
    12:06
    Kousal dostal nabito na vrchol levého kruhu a proti jeho svižné střele z první zakročil betonem Kacetl. Následně se kotouč dostal před branku, kde musel Kacetl přikrýt rychle kotouč před dotírajícím Hrabíkem. Následuje další komerční pauza.
     
    12:52
    Chlapíkova svižná nahazovaná střela od modré, kterou poslal na třineckou branku poté, co Forman vyhrál souboj s Nedomlelem v rohu třineckého pásma. Kotouč tečován těsně nad.
     
    13:28
    Nestrašil dostal puk do jízdy na pravém křídle, po vstupu do útočného pásma využil clony a poslal na Kováře svižný puk z vrcholu pravého kruhu. Sparťanský brankář kotouč lapačkou ztečoval mimo.
     
    13:47
    Nestrašil zavezl hru do útočného pásma a z rohu poslal puk bekhendem na Kováře. Sparťanský brankář tentokrát problém neměl a přerušuje.
     
    14:07
    Voženílek dostal puk na levé křídlo, ale přes Mikliše jej před branku nedostal.
     
    14:20
    O chvíli později Voženílek centroval z rohu před branku. Následně poslal puk na Kováře z pravé strany Marinčin. Kotouč je sražen a vhazuje se v útočném pásmu domácích.
     
    14:55
    Krátká mezihra domácích a hosté opět rychle zavezli hru do útočného pásma. Dobrá práce hostů na levém kruhu vyrezultovala v šanci Kousala. Ten měl puk před brankovištěm, ale na bekhendem. Míjí Kacetlovu branku.
     
    15:53
    Forman zatáhl puk do pásma, Sobotka jej dojel v rohu, nabil Irvingovi a jeho střílenou přihrávku před brankou sbíral Buchtele. Nedokázal ale kotouč zkrotit.
     
    16:20
    Vránova formace trochu komplikovaně ale dostala se do pásma. Následně z pravého kruhu poslal těžký projektil na Kováře Dravecký. Hostující brankář měl co dělat, aby kotouč vyrazil do strany.
     
    16:55
    Kacetl schoval do lapačky Lajunenův puk a zařídil přerušení.
     
    17:15
    Voženílek zatáhl puk do pásma a situace vyrezultovala v Helewkovo nahození od modré, které Kovář ihned rozehrál.
     
    17:25
    Na druhé straně z levého kruhu zakončoval Moravčík. Kacetl vyráží.
     
    18:11
    Ciencialova formace bojovala o puk v útočném pásmu. Adámkovo nahození sraženo na zadní mantinel, odkud naslepo centroval před branku Daňo, ale vyhnal tím spoluhráče z pásma.
     
    18:52
    Dva nadějné pokusy. Nejprve Kempný dával od modré na teč nebo dorážku a následně se na přihrávku z levé strany natahoval před brankou Čacho, ale Sobotka situaci pokryl.
     
    19:33
    Vrána bojoval za brankou o kotouč, podržel jej a pokryl a následně poslal na modrou Nedomlelovi. Třinecký bourák zkusil poslat puk na teč a pro Kováře to byla nepříjemná situace. Nakonec se sparťanská jednička zorientovala a kotouč přikryla.
     
    19:50
    Růžička se tlačil k zakončení hned po buly a na druhé straně musel Helewka krotit Lajunena.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní třetina nabídla v prvních minutách vyrovnaný a opatrný hokej. Oceláři měli mírnou střeleckou převahu, ale do šancí se moc nedostával ani jeden tým. Více šancí, které mohly vést k ohrožení branky či dokonce otevření skóre, se zrodilo až ve druhé polovině úvodní dvacetimintuovky. Nejprve na přelomu třinácté minuty ohrozil branku na jedné straně Chlapík a na druhé Nestrašil, pak měli ještě velmi dobré příležitosti Kousal a Dravecký. Ani jedna z těch situací ale gólem neskončila a jelikož na přesilovou hru také čekáme, stav je po první třetině bezbrankový.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely na branku 12:6
    Střely mimo 3:5
    Zblokované střely 3:8
    Hity 0:3
    Vhazování 7:12
    Trestné minuty 0:0
     
    Druhá třetina bude zahájena cca v 17:53.
     
    Aktéři zápasu se vracejí na bojiště, za minutu pokračujeme.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Buly mezi Sobotkou a Čachem tentokrát vyhrál třinecký hráč.
     
    20:08
    Kovář už po osmi sekundách přerušuje ošemetnou situaci u své levé tyče.
     
    20:20
    Hrehorčákovi po buly nevyšla přihrávka na modrou a byla z toho rychlá akce Sparty. Formana při pokusu o zakončení pokryl Smith, ale Forman se následně stejně dostal k zakončení z pravé strany a Kacetl schoval puk do teploměru.
     
    20:47
    Kundrátek vyhodil po hrazení kolem Irvinga, který musel sprintovat za svou branku. Tam se nyní bojuje o puk.
     
    21:09
    Dravecký vyšťouchal puk na modrou Adámkovi, jehož nahození spíš na teč Kovář našel a schoval.
     
    21:32
    Hudáček dal ve středním pásmu svižný puk Daňovi, který jej dával na střed, ale hosté kotouč nadzvedli až do hlediště. Diváci naštěstí byli pozorní a nikdo nepřišel k újmě.
     
    21:40
    Po buly v pásmu Sparty zůstal na ledě ležet Voženílek. Hra je po chvíli přerušená, byť se rozhodčí nechystali vylučovat. K třineckému hráči zamířili členové realizačního týmu a rozhodčí se jdou poradit.
     
    Porada byla rychlá, nikdo ze sudích zřejmě nic neviděl a na video se hlavní rozhodčí nechystají kouknout. Vhazuje se ve střední třetině blíž třineckému pásmu, tedy tam, kde byla hra při přerušení.
     
    21:46
    Smith zatahoval po levém křídle puk do pásma, ale měl netrpělivé spoluhráče = ofsajd.
     
    22:16
    Domácí protihra trvala krátko. Na sparťanské polovině sebral puk a nabral rychlost Krejčík, zatáhl hru před Kacetla a z levého kruhu vyzkoušel třineckého brankáře.
     
    22:22
    Po buly v útočném pásmu vystřelil od modré Moravčík, Kacetl kotouč betonem nadzvedl do vzduchu a ten padl kousek od pravé tyče. Než se dostal Forman k dorážce, pohlídali si domácí situaci.
     
    22:28
    Moravčík opět nahazuje. Kotouč se odrazil od zadního hrazení, Kacetl jej nepohlídal a vyplaval před brankovištěm. Odtud zakončoval Buchtele, ale Kacetl byl na místě. Dobrá šance hostů!
     
    23:05
    Dravecký s Vránou udělali v pásmu tlak na Moravčíka s Kempným. Kotouč ale nezískali, dali ale kolegům možnost vystřídat.
     
    23:21
    Vhazování po pravici sparťanského brankáře. Zatím je druhá třetina ještě opatrnější a rozkouskovanější než první hrací doba. Jde opravdu o hodně.
     
    23:33
    Hosté se dostali jednoduše do pásma a trochu se rýsovala akce tři na jednoho z jejich pohledu. Horák, který táhl po pravé straně puk, to vzal na sebe a bekhendem zakončoval přes Marinčina. Velmi nepřesně.
     
    24:17
    Další závar ve třineckém pásmu. Krejčíkovo nahození Kacetl vůbec neviděl. A následně se mi před brankou zjevili dva hráči. Prostor musel čistit Čacho.
     
    25:03
    Hra je trochu plynulejší teď. Domácí byli tři směrem dopředu ve středním pásmu. Kotouč získal na modré Kundrátek a po vstupu do útočné třetiny zkusil vystřelit s clonou. Clona ale odrazila puk do rohu.
     
    25:42
    Růžička sebral puk v rohu a snažil se na modrou nabít Šenkeříkovi. Hosté situaci pokryli a zakládají útok na druhou stranu.
     
    26:03
    Chvíli se bojovalo v útočném pásmu Sparty. Bez šance i střely, na druhou stranu jedou Růžička s Voženílkem.
     
    26:27
    Sobotka byl jako jediný útočník Sparty odzbrojen a Marinčin vyváží se Sobotkou v závěsu hru na druhou stranu.
     
    26:52
    Teď se skoro nepřerušuje a hraje se ze strany na stranu. V náznaku šance rychle zpacifikován Čacho.
     
    27:16
    Hrehorčák nenápadně po zemi centroval před branku, kde v trajektorii přihrávky byli dva spoluhráči. Po odrazu od mantinelu je založena akce Sparty.
     
    27:54
    Chlapík s Vitouchem proti Ciencialovi. Neuspěli, o mantinel vyhazuje Hrehorčák.
     
    28:04
    Vitouch se tlačil před branku, kde byl volný puk. Zkoušel zakončit bekhendem, ale byl zablokován Adámkem. Následuje komerční přestávka po velmi dlouhé pasáži bez přerušení. Jak jsem si před pěti minutami stěžoval, jak je hra rozkouskovaná, tak teď nám borci na ledě ukázali úplně jiný hokej. Šancí se ale rodí minimum.
     
    28:45
    Hodně komplikovaná akce domácích, ale nakonec z toho byla velká šance! Voženílek posunul po pravé straně puk Vránovi, který si najel na střed a těsně minul Kovářovu branku.
     
    29:24
    Teď bojovali o puk sparťané v útočném pásmu, ale přihrávka zpoza branky nenašla adresát a Hudáček vyváží hru.
     
    30:06
    Adámek pod tlakem Formana za brankou ztratil puk a ten nakonec od modré poslal nepřesně na teč či dorážku Moravčík.
     
    30:28
    Tuhý boj o puk v obranné třetině Třince. Daňo posouvá aspoň do neutrálních vod.
     
    30:59
    Chlapík vystřelil z levého kruhu a zlomil při tom Vránovi hůl. Hosté bojují o kotouč v útočném pásmu.
     
    31:28
    Tuhá pasáž, tvrdý boj. Dravecký skolil u mantinelu Vitoucha, ale domácí se na dlouho neosvobodili.
     
    32:02
    Další fragment druhé třetiny, kdy se válčilo o kotouč kolem mantinelů ve třineckém obranném pásmu. Domácí teď stěží aspoň vytahují puk z pásma. Romanovi se to povedlo až nadvakrát.
     
    32:52
    Sparta pokračuje v pásmu. Voženílek obral Konečného, ale následně puk získal Harper. Kundrátek má puk na holi, ale nevyhazuje. Hosté jsou stále v pásmu, ale ke střelám a šancí se – zatím – nedostávají.
     
    33:08
    Uvidíme, co teď. Po těžké pasáži budou unaveni Oceláři čelit buly ve svém pásmu po icingu.
     
    33:16
    Voženílek vyvezl puk a dal unavené skvadře vystřídat.
     
    33:34
    Buchtele vytáhl puk, Forman si jej natáhl na pravý kruh, ale jeho střela moc neohrozila Kacetla.
     
    33:47
    Buchtele zakončoval zblízka, ale neměl kudy kotouč do branky procpat. Odraženou střelu si našel Kacetl a je zde další komerční pauza.
     
    34:00
    Horák hrál teď tvrdě kolem hrazení a s pukem na holi vjel až do Kacetlova brankoviště, kde po šavlované Kacetl přikrývá puk. Následně se chytli Hrehorčák s Chlapíkem, ale diskuze je rychle přerušená.
     
    34:22
    Sparta pokračovala v pásmu. Vitouchovu aktivitu nejprve přerušil Kacetl, následně za brankou odzbrojil Marinčin.
     
    34:32
    Domácí po čase vyvezli hru a donutili Kováře přerušit hru. Vhazuje se po levici sparťanského brankáře.
     
    34:47
    Hudáček získal na modré puk, předal Ciencialovi, který okamžitě vysunul Daňa. Ten měl trochu prostoru, ale zakončení na bekhend. Ten si Kovář pohlídal, domácí ale mají aspoň buly.
     
    35:30
    Kousal s Hrabíkem si předali puk a zkoušeli něco vymyslet v útočném pásmu. Dravecký ale vytahuje hru.
     
    36:15
    Komplikovaná pasáž Ocelářů v útočném pásmu. Následně zakládaný útok Sparty zpacifikoval na obranné modré Helewka.
     
    36:50
    Domácím se teď daří likvidovat pokusy hostů ještě ve střední zóně.
     
    37:22
    Kempného zablokoval Voženílek s Růžičkou rozjíždějí akci na útočnou polovinu Třince.
     
    37:49
    Bojuje se o puk tentokrát v útočné třetině Třince. Vrána se nedostal k teči Marinčinova nahození a následně Nestrašil z osy prověřil Kováře, který se musel natáhnout po nějakém čase, kdy v brance tuhnul.
     
    38:41
    Chlapík vjel do útočné třetiny, najel na osu a předal na levý kruh Němečkovi. Jeho střela se otřela o třineckého hráče a skončila v ochranné síti.
     
    39:01
    Chlapík se dostal do pásma a motal Šenkeříka, ale trochu zamotal i sám sebe. Nakonec poslal puk bekhendem směrem na třineckou branku a Kacetl přerušil hru.
     
    39:20
    Krátký pobyt Ocelářů v útočném pásmu sparťané končí jednoduchým vyhozením.
     
    39:36
    Kotouč mimo hřiště a vhazuje se mezi modrými čarami.
     
    39:48
    Kovář zaváhal za brankou, když se zdálo, že rozehraje dopředu, ale poslal puk dozadu. Tam byl pouze Hrehorčák, který se snažil hned za tyč zakončit, ale tam natáhl hokejku vracející se Kovář.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ani ve druhé třetině jsme se nedočkali střelce první branky šestého semifinále. Hra byla ze začátku ještě opatrnější a rozkouskovanější než v první třetině, ale následně se děj stal trochu dynamičtějším. Sparťané byli aktivnější, byli častěji v útočném pásmu, měli více střel. Ovšem vzhledem k tomu, kolik času v útočné třetině strávili, do mnoha šancí se nedostali. Několik závarů ale hosté měli, vyberme například šanci Buchteleho po odrazu puku od zadního hrazení před Kacetlovu branku. Ale ani Oceláři nebyli bez šance, největší možná měl po individuálním vyjetí na slot Vrána.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely na branku 17:18
    Střely mimo 6:10
    Zblokované střely 6:15
    Hity 3:4
    Vhazování 15:24
    Trestné minuty 0:0
     
    Třetí třetina bude zahájena v 18:48.
     
    Hráči se vracejí na led. Utkání bude za minutu pokračovat třetí třetinou. Uvidíme, zda to bude poslední hrací doba dnešního utkání, nebo bude vyžadovat ještě prodloužení. To bychom měli vědět zhruba za pětatřicet až čtyřicet minut.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Třetí třetina začala. Sobotka s Čachem vyhrál buly.
     
    40:11
    A hosté se ihned bezhlavě a přímočaře jali útočit proti třinecké brance. Sobotka zakončoval ponořený do brankoviště, Kacetl uhájil brankovou čáru.
     
    40:23
    Roman dostal puk ve střední třetině, dostal do hostujících hráčů prostor a z pravého křídla si najel k zakončení na vrchol levého kruhu. Odtud jeho svižnou střelu schoval do lapačky Kovář.
     
    40:53
    Nedomlel byl navázán v souboji u mantinelu, kotouč šel na modrou k Irvingovi, který jej potáhl a vystřelil. Střela se odrazila před Kacetla, ale tam jej pohlídala domácí obrana.
     
    41:00
    Sparta právě vstřelila branku!
    Oceláři zaváhali ve vlastním pásmu při rozehrávce, vznikla situace dva na jednoho, kotouč šel na osu na ONDŘEJE NAJMANA, který z ideální pozice na slotu trefil horní patra Kacetlovy branky. Asistence: Pavel Kousal. Stav utkání 0:1.
    41:00 Ondřej NAJMAN - 0:1
     
    41:28
    Boj o puk za třineckou brankou. Situaci pro domácí řeší Marinčin, který získal puk, a Helewka, který jej vyvezl.
     
    41:50
    Hráči jsou v rohu obranného pásma Sparty. Těsně před tím střílel z úhlu Voženílek, ale střela neohrozila Kováře.
     
    42:24
    Kundrátek získal puk a posunul jej do neutrální zóny, ale tam si domácí při kombinaci nerozuměli. Posunuli kotouč dopředu a šli střídat.
     
    43:08
    Hosté jsou nadále aktivní v útočné třetině a dělají domácím problémy. Vitouch se snažil poslat puk do brankoviště, tam si to ale Třinečtí pokryli.
     
    43:32
    Smith po modré nabil Marinčinovi a jeho střelu z první sparťanský blok nadzvedl vysoko do vzduchu, odkud kotouč sebral Kovář.
     
    43:39
    Tentokrát kotouč šel po modré na druhou stranu a Kovář se musel hodně natahovat po Smithově střele. Ale viděl ji, takže to nebyl problém.
     
    44:00
    Teď hosté dvakrát jednoduše dostali puk z vlastního pásma a se zakládáním útoků se trápí domácí.
     
    44:27
    Forman se tlačil přes Vránu po pravé straně, ale před branku nenacentroval. Kundrátek pokryl přihrávku.
     
    44:44
    Zakázané uvolnění hráčů Sparty.
     
    45:01
    Najman dojel nahozený puk a odehrál jej o skla do středního pásma. Rozehrávka mu ale nevyšla odrazem do hry, kotouč skončil na střídačce Sparty.
     
    45:12
    Helewkovi s Nestrašilem nevyšel přechod do útočné třetiny a je z toho ofsajd.
     
    45:29
    Adámek zablokoval nahození od modré čáry a snažil se vysunout do úniku Hrehorčáka. Ten byl na modré sám, ale nezpracoval puk.
     
    46:16
    Kundrátek se střetl ve středním pásmu s Konečným. Ten tak pouze nahodil a šel střídat.
     
    46:38
    Hudáček vystřelil po Kovářově brance z velkého úhlu, ale netrefil. Následně Marinčin získal puk a objížděl branku, ale nikam se nedostal.
     
    46:49
    Hra bude pokračovat po komerční přestávce.
     
    46:54
    Sobotka dostal na pravé straně svižnou přihrávku do úniku ze strany, ale byl netrpělivý a nachytaný v ofsajdu.
     
    47:25
    Třinecká obrana teď stěží vytlačila hosty z pásma a Voženílek se zkoušel rozjet po levém křídle.
     
    47:53
    Dravecký s Romanem se snažili vystoupit proti rozehrávce hostů, ale ti prostřednictvím Chlapíka snadno dostávají kotouč do útočného pásma.
     
    48:09
    Závar kolem Kacetlovy branky, Horák v brankovišti, snažil se dorážet. Třinecký brankář přikryl kotouč, který před tím zahrál o brankovou konstrukci.
     
    48:35
    Domácí pobyli v pásmu, Smith nahazoval od modré. Následně na druhé straně Vránovi utíká puk, za kterým míří Kousal.
     
    49:26
    Dva neúspěšné pokusy domácích o rozehrávku útočné akce. Na druhou stranu zatáhl puk Forman a z pravého kruhu vyzkoušel Kacetlovu pozornost.
     
    49:40
    Prvním vyloučeným hráčem utkání je až téměř po padesáti minutách hry Libor Hudáček (TRI) za podrážení. Hosté mají šanci pojistit si vedení nebo minimálně ušetřit dvě minuty času.
     
    50:12
    Tři střelecké pokusy Sparty. Sobotka ze slotu zablokován, Horák z pravého kruhu minul a podruhé byl také zablokován.
     
    50:45
    Kundrátek zablokoval další Horákovu střelu a následně po drobném závaru před třineckou brankou Kacetl kryje.
     
    51:13
    Čacho s Draveckým se teď vysunuli až do neutrální zóny, následně domácí vyhazují s přispěním třineckého brankáře.
     
    51:35
    Hrabík v obrovské šanci na brankovišti, ale netrefil branku. Divíme se všichni včetně něho, jak je to možné.
     
    51:52
    Hudáčkovi nevyšla přihrávka a takto vysunul Najmana do jízdy na druhou stranu. V obranné třetině jej ale zablokoval Smith.
     
    52:38
    Nedomlel s Voženílkem zastavili puk a hledají kombinaci směrem dopředu.
     
    53:00
    Domácím se teď nedaří vůbec nic. Chlapík snadno získal puk a jen tak jej nahodil za třineckou branku a ušetřil další sekundy.
     
    53:37
    Marinčin s Adámkem drží puk ve vlastním pásmu a domácí střídají.
     
    53:55
    Dravecký zpoza branky nabil na modrou Kundrátkovi a jeho střelu s nápřahem až ke stropu musel vyrazit Kovář. Po čase se sparťanský brankář protáhl, ale problém s touto střelou neměl.
     
    54:14
    Domácí se snažili o kombinaci, ale sami se zbavili puku a musejí jej znova nahánět u své branky.
     
    54:38
    Forman zaútočil, ale minul třineckou branku. Na druhou stranu táhl akci Hudáček, ale zapomněl za sebou puk. Domácí z toho vybojovali aspoň vhazování v útočném pásmu po komerční přestávce.
     
    54:58
    Hosté jsou v útočném pásmu, drží puk v rohu. Když jej ztratili, nepodařilo se domácím založit kloudnou útočnou akci.
     
    55:29
    Akce dva na jednoho až tři na dva, do které se ale Oceláři stihli vrátit. Následně ale Horák nahrává na modrou Krejčíkovi a hosté drží pásmo.
     
    56:13
    Dravecký zleva nabil na osu Romanovi, ten byl ale zablokován. Následně Oceláři bojují v pásmu o puk.
     
    56:36
    Nedomlel zlomil na modré hůl a vypadalo to na brejk Sparty. Situaci ale dojel zezadu Roman.
     
    57:17
    Ciencialova formace vybojovala v rohu puk, který mířil na modrou, odkud nahodil Adámek. Teč před brankou Kovářovi trochu starostí nadělala, puk ale nemířil do branky.
     
    58:00
    Tuhý boj o puk ve třineckém útočném pásmu.
     
    58:24
    Hosté vyhodili tak šikovně, že musel vyjet a rozehrát Kacetl. Následně táhl puk po pravé straně Vrána a jeho střelu odrazil do ochranné sítě Moravčík.
     
    I sedmé utkání v Třinci v play off sleduje vyprodaná WERK ARENA = 5 400 diváků.
     
    58:24
    Třinečtí si vzali třicet sekund na poradu a do útočného pásma míří na vhazování v šesti mužích a bez brankáře.
     
    58:49
    Oceláři vyhráli buly v útočném pásmu a tlačí...
     
    59:09
    Dva těžké bloky zaznamenali hosté. Na druhou stranu vyjel s pukem Forman, ale od červené netrefil.
     
    59:25
    Horák nepřebruslil Kundrátka a je z toho icing.
     
    59:29
    Ciencialovu střelu hned po buly odrazil do ochranné sítě Horák.
     
    59:33
    Krejčík vyhazuje do střední třetiny.
     
    59:46
    Následně sprintuje pro puk Hudáček.
     
    59:59
    Puk je v síti. Zpoza branky jej tam Třinečtí při power play dostali. Na časomíře ale svítí nuly. Rozhodčí situaci určitě půjdou prozkoumat. Uvidíme, zda to bylo v čase...
     
    59:59
    Třinec právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelné! Puk skutečně prošel do branky za čárou ještě před uplynutím normální hrací doby a gól je uznán. Kotouč zpoza branky odrazem o Kováře za brankovou čáru dostal DANIEL VOŽENÍLEK. Asistence: David Cienciala, Andrej Nestrašil. Stav utkání 1:1.
    59:59 Daniel VOŽENÍLEK - 1:1
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Neuvěřitelný příběh a zajímavá série pokračuje. Hosté si přetáhli do začátku třetí části převahu z druhé části hry a hned na konci první minuty akci hostů zakončil střelou do horních pater Kacetlovy branky Ondřej Najman. V dalším průběhu třetí třetiny si hosté poměrně bezproblémově náskok drželi, nepouštěli Slezany do žádných větších šancí, ba i střel proti Kovářovi povolili minimum. Sparta následně nevyužila přesilovku a v závěru šli domácí do power play. Když se zdálo, že hosté už otevírají finálovou bránu, puk byl za brankou a do konce chyběly jednotky sekund, nahrnul kotouč zpoza branky o Kováře za brankovou čáru Daniel Voženílek. Jelikož na kostce čas doběhl do konce, šli rozhodčí zkontrolovat situaci na video, podle něhož zjistili, že ve chvíli, kdy kotouč přešel brankovou čáru, ještě zbýval čas normální hrací doby. Jdeme tak do prodloužení, které bude trvat tak dlouho, až se rozhodne.
     
    Statistiky po třetí třetině:

    Střely na branku 24:25
    Střely mimo 11:15
    Zblokované střely 13:23
    Hity 3:5
    Vhazování 29:30
    Trestné minuty 2:0
     
    První prodloužení bude zahájeno cca v 19:45.
     
    Zhruba za dvě minuty začneme nastavený čas. Máme tyto jistoty – určitě uvidíme po utkání obrovskou euforii. Buď tu domácí poté, co otočí zápas a vynutí si sedmý zápas série, nebo tu hostující po postupu do finále. Další jistotou je to, že tohle utkání rozhodne gól ze hry, nebudou rozhodovat nájezdy. Nejistotou je to, kdy zápas skončí – může se klidně hrát několik dalších dvacetiminutovek.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:01
    Jdeme na to...
     
    60:14
    Domácí hned vyndávají puk z pásma, pro který jedou hosté.
     
    60:32
    Další odražená aktivita hostů. Buchtele rozehrává z vlastního pásma.
     
    60:56
    Horák dvakrát odzbrojen. Hrehorčák rozehrává.
     
    61:03
    Icing domácích.
     
    61:18
    Vitouch zatáhl hru po pásma a za brankou je masírován Kundrátkem.
     
    61:45
    Hosté ztratili ve středním pásmu puk a Nestrašil poslal bojovat o kotouč Čacha.
     
    62:05
    Smithova schovaná střela končí v ochranné síti. Kovář netušil, kde má puk.
     
    62:17
    Domácí vyhráli buly, ale Konečný získal puk a vyvezl hru.
     
    62:27
    Krejčík dostal puk na modrou, Kacetl si musel jeho nahození najít a odrazil jej do ochranné sítě.
     
    62:47
    Vzruch v útočném pásmu. U mantinelu zůstali zaklínění dva hráči a následně šel puk před branku na Helewku. Ten se ale nezorientoval, aby zakončil.
     
    63:30
    Sparta dostala puk za Kacetla a šla střídat.
     
    63:54
    Sobotka s Formanem s vypětím všech sil dostali puk do útočného pásma.
     
    64:03
    Schovanou Kempného ránu si našel a přikryl Kacetl.
     
    64:20
    Dva zablokované střelecké pokusy hostů. Následně Adámek vytečoval puk za branku.
     
    64:46
    Domácí se ubránili a zaútočili na druhé straně. Hrehorčák s Čachem předali puk Voženílkovi, jehož schovanou střelu vyrazil Kovář s velkým štěstím.
     
    65:06
    Další rána na Kacetla. Irvingův pokus schoval třinecký brankář do lapačky. Následně za brankou drobná kontroverze.
     
    65:32
    Marinčin přes Draveckého dalekonosně nahodil na Kováře, který radši kvůli dojíždějícímu Vránovi přerušuje.
     
    65:44
    Vyhozený kotouč ze sparťanského obranného pásma končí až v hledišti, ale zřejmě to bylo s tečí. Nevylučuje se.
     
    66:14
    Boj o puk v útočném pásmu Třince, ale domácí se k zakončení nedostali. Hosté s vypětím sil dostali hru mimo svou zónu.
     
    66:51
    Sobotka posouvá hru do střední třetiny, ale tam sbírá Smith a rozehrává na druhou stranu.
     
    67:54
    Další pobyt Ocelářů v útočném pásmu. Domácí posouvají puk po prknech a hledají ideální řešení.
     
    68:26
    Hrehorčák se tlačil do útoku, ale na poslední chvíli jej pokryl hostující obránce.
     
    68:52
    Zblokovaný Daňův pokus a na druhou stranu vyváží puk Najman.
     
    69:21
    Třinec právě vstřelil branku!
    Domácí mohou objednat dopravu do Prahy. Adámek nahodil od modré puk na sparťanskou branku, před Kovářem udělal zásadní práci DAVID CIENCIALA, který tečoval puk mimo dosah sparťanského brankáře. Dnešní utkání je po necelých deseti minutách prodloužení rozhodnuto! Asistence: Marian Adámek, Libor Hudáček. Konečný stav utkání 2:1.
    69:21 David CIENCIALA - 2:1
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepší hráči utkání: Daniel Voženílek – Vladimír Sobotka.
     
    No, tak viděli jsme věci, které nejsou určitě každodenní. Sparta ve třetí třetině dala vedoucí gól, šla sebevědomě za vítězstvím a vše se vyvíjelo po její mysli. Sekundu před třetí sirénou srovnal Voženílek a zápas šel do prodloužení. V něm v desáté minutě nahodil od modré Adámek a po teči Davida Ciencialy skončil puk mimo Kovářův dosah.
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku 26:29
    Střely mimo 14:16
    Zblokované střely 17:26
    Hity 3:6
    Vhazování 34:34
    Trestné minuty 2:0
     
    Já vám děkuji za pozornost. Jistotou je, že se z Třince už v semifinálové sérii nepřihlásíme. Zda se ještě shledáme s extraligovým hokejem ve WERK ARENĚ, o tom rozhodne výsledek sedmého utkání – to se bude hrát v sobotu 13. dubna 2024 od 13 hodin v pražské O2 areně. Mějte se hezky! (20:09:53)

    Michal Samiec

    Góly a asistencie: 60. Voženílek (Cienciala, Nestrašil), 70. Cienciala (Mar. Adámek, L. Hudáček) – 41. O. Najman (P. Kousal)


    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Mazanec) – Marinčin, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Mar. Adámek, Šenkeřík, Polášek – Hrehorčák, Čacho, Nestrašil – L. Hudáček, Cienciala, Daňo – M. Růžička (A), Helewka, Voženílek – Dravecký (A), Vrána (C), M. Roman.
    Tréner: Zdeněk Moták

    HC Sparta Praha: J. Kovář (Kořenář) – Mozík, Kempný (A), Mikliš, Krejčík, Irving, Němeček, Moravčík – Forman (A), Sobotka (C), Buchtele – Chlapík, Horák, D. Vitouch – Harper, Lajunen, Konečný – P. Kousal, O. Najman, Hrabík.
    Tréner: Pavel Gross

    Rozhodca: A. Jeřábek, L. Květoň – Špůr, Zíka

    Diváci: 5 400 (vyprodáno)
    Třinec 4 3 Sparta Praha
    #1 Utorok 02.04.2024 • 18:30
    Sparta Praha - Třinec 3:0
    #2 Streda 03.04.2024 • 18:00
    Sparta Praha - Třinec 3:2 koniec po predl.
    #3 Sobota 06.04.2024 • 17:00
    Třinec - Sparta Praha 2:3 koniec po predl.
    #4 Nedeľa 07.04.2024 • 18:00
    Třinec - Sparta Praha 4:1
    #5 Utorok 09.04.2024 • 18:30
    Sparta Praha - Třinec 2:3
    #6 Štvrtok 11.04.2024 • 17:00
    Třinec - Sparta Praha 2:1 koniec po predl.
    #7 Sobota 13.04.2024 • 13:00
    Sparta Praha - Třinec 2:3 koniec po predl.