Kanada – Fínsko 4:1 (kon.) | Švédsko – Čína 8:1 (kon.) | Švajčiarsko – Kanada 0:3 (kon.)
koniec
Švajčiarsko
0:3 (0:2, 0:0, 0:1)
Kanada
cz Piatok 05.04.2024, 21:00 • Adirondack Bank Center, Utica • MS žien • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
    59:41 Sarah FILLIEROVÁ - 0:3
     
    59:41
    Kanada právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto! Brianne Jennerová se dostala k puku u levého mantinelu. Posunula ho na kapitánku Marii-Philip Poulinovou, která rozjela SARAH FILLIEROVOU. Ta s kotoučem dobruslila na útočnou modrou a zamířila do opuštěné branky. Asistence: Marie-Philip Poulinová a Brianne Jennerová.
    07:46 Sarah NURSEOVÁ - 0:2
     
    07:46
    Kanada právě vstřelila branku!
    Teď už Kanaďanky navyšují svůj náskok! Lara Stalderová rozehrála v obranném pásmu na slepo jen k pravému mantinelu, kde puk sebrala SARAH NURSEOVÁ. Ta si vybruslila do střelecké pozice na kruhu pro vhazování a švihem nad pravé rameno překonala brankářku Švýcarska – 2:0. Bez asistence.
    01:10 Emma MALTAISOVÁ - 0:1
     
    01:10
    Kanada právě vstřelila branku!
    Skvělý začátek Kanady, která otevírá skóre po 70 sekundách! Natalie Spoonerová se natlačila z levé strany do brankoviště. Brändliová vyrazila kotouč levým betonem jen k EMMĚ MALTAISOVÉ a ta dorážkou otevřela skóre. Asistence: Natalie Spoonerová a Renata Fastová.

    Martin Augustin

    Góly a asistencie: 2. Maltaisová (Spoonerová, Fastová), 8. Nurseová, 60. Fillierová (Poulinová, Jennerová)


    Švajčiarsko: Brändliová (Maurerová) – Baechlerová, Christenová, Vallarioová, Rosselová, Wetliová, Büchiová – Enzlerová, Müllerová (A), Stalderová (C) – Leemannová, Martiová, Zimmermannová – Herzigová, Ryhnerová, Weyová – Schaeferová, Ingoldová, Quennecová (A).
    Tréner: Colin Müller

    Kanada: Maschmeyerová (Campbellová) – Larocqueová (A), Fastová, Sheltonová, Ambroseová, N. Goslingová, Bellová, Bourbonnaisová – Fillierová, Poulinová (C), Jennerová – Maltaisová, Nurseová, Spoonerová – Clarková, Turnbullová (A), Staceyová – J. Goslingová, O'Neillová, Serdachnyová – Rattrayová.
    Tréner: Troy Ryan

    Rozhodca: Rapinová, Tassoniová (USA) – Clarkeová, Suchanková (POL)