Kanada – Fínsko 4:1 (kon.) | Švédsko – Čína 8:1 (kon.) | Švajčiarsko – Kanada 0:3 (kon.)
koniec
Švédsko
8:1 (4:0, 4:1, 0:0)
Čína
cz Piatok 05.04.2024, 17:00 • Adirondack Bank Center, Utica • MS žien • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    45:18
    Ebba Hedqvistová vyplavala volná mezi kruhy, ale její pokus forhendem vychytala brankářka Číny rozklekem.
     
    34:46
    Thea Johanssonová dostala puk z levé strany do slotu, ale nenašla místo mezi nohama brankářky Číny.
     
    30:39
    Čína se dostala na chvíli z vlastní třetiny a Sara Hjalmarssonová půjde na trestnou lavici za faul na ose hřiště.
     
    27:08
    Jüe Čchü skončila na ledě na pravé straně po faulu Emmy Forsgrenové a jde si na dvě minuty odpočinou na trestnou lavici.
    26:25 Sara HJALMARSSONOVÁ - 8:1
     
    26:25
    Švédsko právě vstřelilo branku! Švédsko si bere sedmibrankové vedení zpátky. SARA HJALMARSSONOVÁ se na pravé straně vyhnula soupeřce a mezi nohama brankářky posílá puk do sítě Číny, 8:1. Asistence: Lina Ljungblomová.
    23:48 Ming-chuej KCHUNG - 7:1
     
    23:48
    Čína právě vstřelila branku!
    Čína se poprvé v zápase dostává na střeleckou listinu. MING-CHUEJ KCHUNG dostala přihrávku na modrou čáru a jela do rychlého kontru, který zakončila parádním bekhendovým blafákem, 7:1. Asistence: S'-ťia Tu.
    22:46 Hanna OLSSONOVÁ - 7:0
     
    22:46
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Seveřanky pokračují v krasojízdě a vedou už o sedm branek. HANNA OLSSONOVÁ si z levé strany najela do mezikruží a forhendem přes chumel hráčů zamířila přesně k pravé tyčce, 7:0. Asistence: Paula Bergströmová a Hilda Svenssonová.
    21:07 Josefin BOUVENGOVÁ - 6:0
     
    21:07
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tre kronor už vedou o šest branek. Lundinová poslal puk zpoza čínská branky na levý kruh, tam byla volná JOSEFIN BOUVENGOVÁ, která jej forhendem expedovala přesně k levé tyčce, 6:0. Asistence: Sofie Lundinová.
    20:50 Sofie LUNDINOVÁ - 5:0
     
    20:50
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédsko jde v úvodu druhého dějství do pětibrankového vedení. Čína ztratila puk u levého mantinelu. SOFIE LUNDINOVÁ dostala puk na modrou a propálila všechno, co jí stálo v cestě, 5:0. Asistence: Ida Karlssonová.
     
    20:15
    Jüe Čchü se dostala po úvodním buly za švédskou branku, ale k zakončení se nedostala.
    17:47 Felizia WIKNER-ZIENKIEWICZOVÁ - 4:0
     
    17:47
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tre kronor jdou v závěru úvodní periody už do čtyřbrankového vedení. Paula Bergströmová vyslala od modré střelu forhendem na branku Číny, mezi kruhy ji ale ještě stačila ještě tečovat FELIZIA WIKNER-ZIENKIEWICZOVÁ a puk poté zapadl do levého rohu. Asistence: Paula Bergströmová.
     
    16:35
    Lina Ljungblomová se dostala na hranici brankoviště k dorážce, ale z první v ložence trefuje jenom tělo brankářky Číny.
     
    14:48
    Lina Ljungblomová ujela po pravé straně do otevřené obrany a na šla na ose volnou kolegy. Hilda Svenssonová ale odmítla hattrick a zamířila forhendem mimo zařízení.
    12:34 Lina LJUNGBLOMOVÁ - 3:0
     
    12:34
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tlak Švédska vyústil ve třetí branku týmu ze severu Evropy. LINA LJUNGBLOMOVÁ se dostala na levém kruhu k vyraženému kotouči a forhendem jej poslala do odkryté části čínské branky, 3:0. Asistence: Linnéa Anderssonová a Paula Bergströmová.
    08:58 Hilda SVENSSONOVÁ - 2:0
     
    08:58
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédsko jde v přesilovce do dvoubrankového vedení. HILDA SVENSSONOVÁ dostala po pěkné souhře puk na pravý kruh a forhendem jej expresně poslala k levé tyčce branky Číny. Asistence: Maja Nylén-Perssonová.
     
    07:55
    Vyloučení v týmu Čína:
    Ťia-sin Wang – 2 min., hákování.
    06:37 Hilda SVENSSONOVÁ - 1:0
     
    06:37
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tre kronor jdou do vedení po pěkné individuální akci. HILDA SVENSSONOVÁ si najela ze středu hřiště, nikým neatakovaná, před branku Číny a ostrou střelou zápěstím prostřeluje čínskou brankářku, 1:0. Bez asistence.

    Vít Káňa

    Góly a asistencie: 7. Svenssonová, 9. Svenssonová (Nylén-Perssonová), 13. Ljungblomová (Anderssonová, Bergströmová), 18. Wikner-Zienkiewiczová (Bergströmová), 21. Lundinová (Karlssonová), 22. Bouvengová (Lundinová), 23. Olssonová (Bergströmová, Svenssonová), 27. Hjalmarssonová (Ljungblomová) – 24. Kchung (Tu)


    Švédsko: Bomanová (Söderbergová) – Jungäkerová, Nylén-Perssonová (A), Bergströmová, Karlssonová, Forsgrenová, Kjellbinová (C), Anderssonová – Ljungblomová (A), Olssonová, Svenssonová – Bouvengová, Hjalmarssonová, Lundinová – Hallinová, Hedqvistová, Johanssonová – Sundinová, Blomová, Thuviková – Wikner-Zienkiewiczová.
    Tréner: Ulf Lundberg

    Čína: Čan (21. J. Wang) – Č. Čao (A), Jü (C), Li, S. Liou, Č. Liou, Tu, Tchien – Čchü, Fang, Kchung – Čang (A), Ču, Kuan – Wen, Jang, C. Čao – I. Wang, Ť. Wang, Wu – Meng.
    Tréner: Scott Spencer

    Rozhodca: Doyleová (USA), Amyová – Toddová (obě CAN), Ernstová (GER)

    Diváci: 2041