Třinec – Kladno 4:3 (po pr.) | Mladá Boleslav – Pardubice 1:4 (kon.) | Hradec Králové – Olomouc 5:3 (kon.)
Liberec – Vítkovice 2:1 (kon.) | Kometa Brno – Plzeň 4:1 (kon.) | Sparta Praha – Litvínov 3:1 (kon.)
koniec po predl.
HC Oceláři Třinec
4:3 (1:2, 1:0, 1:1 - 1:0)
Rytíři Kladno
cz Utorok 28.11.2023, 17:00 • Werk arena, Třinec • Tipsport extraliga (ČR) • 23. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    61:42
    Třinec právě vstřelil branku!
    Na základě zkoumání brankové situace s videorozhodčím bylo zjištěno, že gólu nebylo dosaženo zjevným kopnutím, gól je tak uznán. Za střelce branky je označen DANIEL VOŽENÍLEK. Asistence: Andrej Nestrašil. Konečný stav utkání 4:3.
     
    61:42
    Kotouč končí v kladenské síti, ale rozhodčí jedou situaci ještě dořešit s videem. Nestrašil totiž orazítkoval tyč Bowovy branky a následně do brankoviště vpadl Voženílek a od něj kotouč skončil za brankovou čárou. Rozhodčí ještě situaci prověří, zda to bylo podle pravidel. Rozhodnutí na ledě znělo – branka.
     
    59:59
    Pánik získal ve vlastním pásmu puk, postupoval v situace dva na dva s Voženílkem a v útočném pásmu šikovně motal hlavu hostujícím hráčům. Nakonec Jake Dotchin (KLA) mu padl pod nohy a je vyloučen. Přesně sekundu před koncem normální hrací doby tak začne Ocelářům přesilovka. Faulem je podrážení.
     
    49:32
    Kladno právě vstřelilo branku!
    To se jim ale nedaří. Oceláři ztrácejí puk ve vlastním pásmu, kotouč následně zpoza branky zamířil na vrchol pravého kruhu. Tam jej získal na hůl JIŘÍ TICHÁČEK a poslal svižnou střelu na Mazancovu branku. Kotouč se prudce odrazil od vnitřní konstrukce branky a rozhodčí si raději situaci ještě posvětili od videa. Asistence: Eduards Tralmaks, Chris Martenet. Stav utkání 3:3.
     
    48:55
    Od Draveckého se dostal kotouč před branku na úplně volného Voženílka. Ten na vrcholu brankoviště zkusil Bowovi kličku, ale neuspěl.
     
    46:06
    Marian Adámek (TRI) zahákoval v útočném pásmu Rytířů Antonína Melku a dává hostům přesilovou hru k dispozici. Pokud dobře počítám, jedná se o třetí přesilovku, která Kladenským začne hned po komerční pauze.
     
    44:16
    Třinec právě vstřelil branku!
    Nakonec se ale Oceláři prosazují. Puk dostal na levém křídle do hole Nestrašil, který si jej potáhl na levý puntík a vystřelil. Zřejmě tam bylo ještě lehké usměrnění od DANIELA VOŽENÍLKA, který je označen za střelce. Každopádně Bow toho moc neviděl a kotouč skončil v jeho síti. Asistence: Andrej Nestrašil, Jakub Jeřábek. Stav utkání 3:2.
     
    43:01
    Za podrážení je už z hráčské lavice vytáhnut Jakub Klepiš (KLA).
     
    42:16
    Roman předal ve středním pásmu puk Hrehorčákovi, který jej zatáhl do útočné třetiny a zpětnou přihrávkou hledal Romana. Toho nenašel, ale do puku plácl úplně volný z druhé vlny najíždějící Polášek, ale trefil ležícího Bowa.
     
    39:54
    Ale přesto ještě byla k vidění velká šance. Kundrátek dostal puk do jízdy na levém křídle a individuálně prošel až před Bowa, ale neprosadil se.
     
    38:37
    Oceláři ještě budou hrát v závěru druhé třetiny přesilovku. Za vražení na hrazení je vyloučen Antonín Melka (KLA).
     
    38:35
    Procházka se zarazil v útočném pásmu s pukem a Oceláři rychle otočili hru. Hrehorčák z pravé strany centroval před branku, kde byl Roman, ale ten usměrnil puk těsně nad.
     
    37:01
    Jeřábek teď od modré trefil bránícího kladenského hráče, kotouč zapadl za Bowa, ale než jej stačil Voženílek doklepnout do odkryté sítě, kanadský brankář byl na ledě a zakročil.
     
    35:38
    Přesilovka hostů končí o 32 sekund dřív. Za sekání je vyloučen i kladenský kapitán – Radek Smoleňák (KLA) už sedí na trestné lavici.
     
    34:10
    Dalším vyloučeným třineckým hráčem je Petr Vrána (TRI). Třinecký kapitán je vyloučen za sekání. Přesilová hra Kladna začne opět po komerční přestávce.
     
    33:45
    Pytlík byl nepokrytý před brankou, kde se snažil dorazit za Mazance Smoleňákovu střelu z velkého úhlu. Nepodařilo se mu dát dost důrazu do střely.
     
    29:33
    A velká šance na druhé straně! Sikora vyjel s pukem z rohu a nahrál na slot, kde byl volný Nestrašil. Jeho střelu Bow odrazil betonem.
     
    27:20
    Rychlá kombinace Ticháček – Klepiš a křížně na Tralmakse, kterému tyč vzala hattrickový zásah!
     
    27:12
    Smoleňák přihrál Pytlíkovi na pravý puntík a jeho svižnou střelu našel třinecký brankář v lapačce!
     
    26:19
    Po čase útočná aktivita hostů. Melka se probíjel útočným pásmem a byl faulován. Jako druhý třinecký hokejista míří za katr Viliam Čacho (TRI), který je vyloučen za hákování. Hra bude pokračovat po komerční přestávce.
     
    24:58
    Domácí teď byli sami dva před Bowem. Jeřábek vedl puk a na levé straně měl ještě Pánika. Zkusil sám vystřelit, kanadský brankář chytá.
     
    23:51
    Čacho získal ve středním pásmu puk na Slováčkovi, obešel jej a postupoval na Bowa. Ze strany chtěl nahrát zpět na Doktora za sebou, ale byl faulován. Vyloučen je další hostující hráč, tentokrát Ondřej Slováček (KLA) za podrážení.
     
    20:46
    Třinec právě vstřelil branku!
    Kladenský snajpr nepobyl na trestné lavici dlouho. Po devíti sekundách jej vrátil zpět do hry RICHARD PÁNIK, který se prosadil z předbrankového prostoru. Asistence: Andrej Nestrašil, Jakub Jeřábek. Stav utkání 2:2.
     
    20:37
    První třinecká formace byla zpět v pásmu velice rychle a při manévru kolem kladenské branky byl podražen Pánik. Fauloval jej Eduards Tralmaks (KLA). Střelec obou kladenských branek je vyloučen za podrážení.
     
    16:04
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Hosté ale svou přesilovku na rozdíl od domácího týmu využijí. Mazanec vyrazil před sebe střelu z osy od modré čáry, kotouč se dostal ke Klepišovi, který ukázal přehled a poslal křížný puk na pravý kruh. Tam byl EDUARDS TRALMAKS a pohotově poslal z první puk do sítě. Asistence: Jakub Klepiš, Radek Smoleňák. Stav utkání 1:2.
     
    15:16
    Přesilovku si v první třetině zahraje také Kladno. Adam Smith (TRI) je prvním vyloučeným hráčem, když fauloval po pravém hrazení postupujícího Ticháčka. Jeho přestupkem je nedovolené bránění.
     
    14:05
    Pánik opět s nápaditou akcí z vlastní poloviny hřiště. Projel mezi obránci Kladna až před Bowa, ale zde měl trochu problém pokrýt puk a v malém prostoru ukvedlat Bowa a nakonec situaci kladenský brankář pokryl.
     
    13:11
    Čacho s Draveckým teď dělali obrovské problémy napadáním v útočném pásmu Ticháčkovi s Pytlíkem. Nakonec se k puku na modré čáře dostal Marinčin a jeho nahození tečoval Čacho těsně vedle.
     
    11:29
    Krásnou akcí se teď prezentoval Doktor! Získal puk na útočnou modrou, potáhl jej a vystřelil přes obránce. Puk směřoval do podobného místa jako u Pánikovy branky, ale Bow tentokrát zakročil a pohlídal si i následnou Doktorovu dorážku.
     
    10:02
    Hned po obnovení hry po vstřelené brance se valila na Bowa akce tři na dva. Nestrašil dal doprava na Kurovského, který měl na výběr buď vystřelit, nebo zkusit vyzvat před brankou Sikoru. Vsadil na střelu, ale ta mu nevyšla.
     
    09:40
    Třinec právě vstřelil branku!
    A skutečně je to tak. Rozhodčí zpětně prozkoumali situaci po svižné střele RICHARDA PÁNIKA z pravého křídla a čas je vrácen o necelé tři minuty. Asistence: Martin Marinčin. Stav utkání 1:1.
     
    09:46
    Richard Pánik teď zřejmě vyrovnal. Trefil tak přesně šibenici Bowovy branky, až zmátl hlavního rozhodčího. Ten rozpažil, ale skutečně to vypadalo na branku. Hrajeme zatím dál.
     
    07:25
    V závěru přesilovky ještě Adámek nahrál Kurovskému do ideální pozice na ose útočného pásma v mezikruží, ale třinecký forvard minul.
     
    05:28
    Oceláři teď hráli krátkou výhodu, když Antonín Melka (KLA) se provinil držením hole. V této krátké pasáži nahrál Voženílek na osu Pánikovi, ale jeho střela od modré byla sražena nad.
     
    04:31
    Hosté teď podrželi Oceláře před jejich brankou, ti se musejí uvolnit pouze zakázaným způsobem. Rytíři byli nastěhovaní před Mazancem a velkou šanci měl Procházka, který dostal před branku puk od modré od Ticháčka a zkoušel se vytočit. Před Mazancem byl sám, třinecký brankář ale včas zasáhl.
     
    03:24
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Hosté ale o malý moment později otevírají skóre. EDUARDS TRALMAKS získal puk za modrou čáru, najel si na hranu pravého kruhu a odtud trefil horní patra třinecké branky. Asistence: Denis Kusý. Stav utkání 0:1.

    Michal Samiec

    Góly a asistencie: 10. Pánik (Marinčin), 21. Pánik (Nestrašil, J. Jeřábek), 45. Voženílek (Nestrašil, J. Jeřábek), 62. Voženílek (Nestrašil) – 4. Tralmaks (Kusý), 17. Tralmaks (Klepiš, Smoleňák), 50. Ticháček (Tralmaks, Martenet)


    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – Marinčin, Smith, Kundrátek, J. Jeřábek, Adámek, Polášek, Nedomlel – Voženílek, Vrána (C), Pánik – Kurovský, Sikora, Nestrašil (A) – Hrehorčák, Holinka, M. Roman – Doktor, Čacho, Dravecký (A).
    Tréner: Zdeněk Moták

    Rytíři Kladno: Bow (Brízgala) – Dotchin (A), Hejda, Martenet, Ticháček, Veber, Slováček – M. Procházka, Klepiš, Tralmaks – Sideroff, Pytlík, Kusý – Frolík, Melka, Jarůšek – Strnad (A), Babka, Smoleňák (C) – Bláha.
    Tréner: Otakar Vejvoda

    Rozhodca: J. Ondráček, Vrba – Hlavatý, Rožánek

    Diváci: 3 939