Motor ČB – Plzeň 4:1 (kon.) | Litvínov – Kometa Brno 6:3 (kon.) | Pardubice – Sparta Praha 4:3 (kon.)
Liberec – Třinec 1:3 (kon.)
koniec
HC Dynamo Pardubice
4:3 (3:2, 0:0, 1:1)
HC Sparta Praha
cz Utorok 31.10.2023, 18:00 • Enteria arena, Pardubice • Tipsport extraliga (ČR) • 16. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    54:11
    Faul, na nějž by nejen Martin Kaut, ale celé Pardubice mohly hodně doplatit. Mimo hlavního dění hry útočník zezadu nesmyslně srazil protihráče k ledu a dostal zasloužené dvě minuty za napadení.
     
    50:45
    Početní převahu pěti proti třem si vyzkouší i Pardubice, protože Jakub Krejčík naprosto jasně trefil hokejkou holí do obličeje Roberta Kousala. Dvojnásobná přesilovka může trvat až 70 vteřin.
     
    49:55
    Sparťanská přesilovka končí předčasně. Důvodem je prohřešek obránce Davida Němečka, obránce dohrál soupeře po odhození puku rukavicí a muži v pruhovaném jeho počínání vyhodnotili jako napadení.
     
    48:08
    Komplikace pro Dynamo! Hosté mají k dispozici přesilovku pěti proti třem, ta může trvat až 22 vteřin. Za podražení míří za katr Adam Musil.
     
    47:34
    Riku Sihvonen se málem odvděčil za důvěru v dresu Sparty vstřeleným gólem, zprava křižnou střelou orazítkoval tyčku!
     
    46:31
    Lukáš Radil si vzápětí při návratu do zadních řad nepočínal vůbec dobře, protihráče jedoucího po pravém mantinelu zbytečně zahákoval a oslabil tak svůj tým.
     
    44:05
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Netrvalo dlouho a lídr tabulky je zase o krok napřed! Cienciala převzal nahrávku Koláře a ze středu přes tři protihráče posunul touš do pravého kruhu na MARTINA KAUTA, ránu do bližšího horního růžku do této doby stoprocentní Kořenář nezastavil. Asistence: David Cienciala a Jan Kolář.
     
    42:51
    Sparta právě vstřelila branku!
    Grossova družina i potřetí srovnává! Nejprve dostal od Chlapíka puk v přečíslení VLADIMÍR SOBOTKA, dobře mířenou střelu Will perfektním zákrokem lapačkou vyrazil nad břevno. Jenže situace se opakovala, Chlapík znovu posunul do pravého kruhu Sobotkovi, který volil pro změnu křižný pokus zápěstím a na ten už pardubický gólman nedosáhl. Asistence: Filip Chlapík.
     
    37:28
    Zničehonic mohlo být vyrovnáno! Kde se vzal, tu se vzal v pravém kruhu úplně volný Michal Kempný, který střílel na zadní tyč do Willova protipohybu, gólman nicméně stihl zareagovat a vyrazil puk vyrážečkou, aby ho posléze zalehl ještě před brankovou čárou.
     
    29:36
    Debut v letošní sezóně chtěl okořenit gólem Adam Musil, ale ani svou druhou velkou příležitost v zápase nevyužil, po skvěle sehraném přečíslení tří proti dvěma se ocitl sám před Kořenářem, který forhendovou střelu zastavil vyrážečkou.
     
    25:14
    Adam Musil si krásně přes tři protihráče posunul touš do pravého kruhu, odkud křižnou střelu Kořenář vyrazil, David Cienciala vzápětí dorážel a mimo brankoviště nacházejícího se Kořenáře skvěle zastoupil parádním blokem Aaron Irving.
     
    21:57
    Po nepovedené rozehrávce Josefa Kořenáře sahaly Pardubice po čtvrtém gólu, leč neúspěšně! První střelu pokryl ve spolupráci s obránci, druhá mířila přes jeho hlavu do brány, ovšem za gólmana kousek před brankovou čárou skvěle zapracoval rukavicí Mikliš.
     
    20:12
    Po startu druhé části pohrdl velkou příležitostí Lukáš Sedlák! Nastartoval středem, tělem odmítl posledního obránce, ovšem forhendovou střelu usměrnil o kousek vedle levé tyčky.
     
    17:02
    Branková konstrukce zachránila Spartu od čtvrtého inkasovaného gólu! Okamžitě po buly vypálil Martin Kaut, Kořenář máchl lapačkou na prázdno, avšak nemusel této skutečnosti litovat.
     
    06:27
    Ondřej Vála při střele napálil Pavla Kousala, který si poté dělal zálusk na samostatný únik, Vála jej zastavil v poslední chvíli za cenu faulu, dostal dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    04:30
    Tři góly během necelých pěti minut to je opravdu hodně. Jakub Kovář toho má dost a dnešní utkání pro něj končí nečekaně brzy, do brankoviště se staví Josef Kořenář.
     
    04:29
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Parádní podívaná nahoru dolů pokračuje a máme tu pátý gól! Mizernou rozehrávku Němečka zpoza brány zastavil DAVID CIENCIALA a ten tváří v tvář Kovářovi uspěl střelou mezi betony. Bez asistence.
     
    03:27
    Sparta právě vstřelila branku!
    Opravdu neuvěřitelný úvod utkání, hosté opět srovnávají krok velmi rychle! Forman našel před bránou trestuhodně volného FILIPA CHLAPÍKA, jenž uspěl forhendovým pokusem na Willovu vyrážečku. Asistence: Miroslav Forman a Vladimír Sobotka.
     
    03:07
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Dynamo je znovu o krok napřed, po inkasované brance ještě v téže přesilovce rozvlnilo síť. ROBERT ŘÍČKA první střelou orazítkoval břevno, puk se k němu posléze vrátil a tentokráte už Kováře propálil tvrdou ránou k pravé tyči. Sledujeme parádní úvod střetnutí! Asistence: Robert Kousal a Jan Košťálek.
     
    02:11
    Sparta právě vstřelila branku!
    První oslabení hostů dlouho netrvalo, to druhé začínají perfektně! Po bloku Krejčíka vystartoval Lajunen do přečíslení a křižným pasem doprava našel JANA BUCHTELEHO, jenž proti svému bývalému zaměstnavateli uspěl ránou do odkrytého prostoru u bližší tyčky. Asistence: Jani Lajunen a Jakub Krejčík.
     
    01:47
    Netrvalo dlouho a Sparta míří znovu do čtyř. Rozjetého Martina Kauta zastavil Pavel Kousal pouze za cenu nedovoleného bránění.
     
    01:01
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Domácí favorit nabídnutou přesilovku využívá a ujímá se vedení! Košťálek přihrál od modré do levého kruhu na ROBERTA ŘÍČKU, jehož ne příliš povedená rána z první šťastně propadla mezi Kovářovými betony. Asistence: Jan Košťálek a David Cienciala.
     
    00:29
    Brzkou přesilovku si zahraje pardubické Dynamo. Menší dvouminutový trest si vysloužil Miroslav Forman za nebezpečnou hru vysokou holí.

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 2. Říčka (Košťálek, Cienciala), 4. Říčka (R. Kousal, Košťálek), 5. Cienciala, 45. Kaut (Cienciala, Kolář) – 3. Buchtele (Lajunen, Krejčík), 4. Chlapík (Forman, Sobotka), 43. Sobotka (Chlapík)


    HC Dynamo Pardubice: Will (Klouček) – Čerešňák, D. Musil, Košťálek, T. Dvořák, Kolář, Vála – Hyka, Sedlák (C), Říčka – Radil, Zohorna (A), R. Kousal (A) – Kaut, A. Musil, Cienciala – Vondráček, Rohlík, Mandát – Paulovič.
    Tréner: Václav Varaďa

    HC Sparta Praha: J. Kovář (5. Kořenář) – Krejčík, Moravčík, Němeček, Irving, Kempný, Mikliš, Mozík – Chlapík, Sobotka (C), Forman (A) – D. Vitouch, Horák, P. Kousal (A) – Konečný, Lajunen, Sihvonen – Buchtele, O. Najman, Hauser.
    Tréner: Pavel Gross

    Rozhodca: Šír, Mrkva – Lederer, Bohuněk

    Diváci: 10 194