Michalovce – Nitra 2:4 (kon.) | Košice – Nové Zámky 5:1 (kon.) | Zvolen – Humenné 4:3 (kon.)
HC Slovan – Spišská N. Ves 4:2 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Trenčín 2:3 (kon.) | Poprad – B. Bystrica 2:0 (kon.)
koniec
HK DUKLA Ingema Michalovce
2:4 (0:0, 2:1, 0:3)
HK Nitra
Utorok 31.10.2023, 17:30Tipos Extraliga (SR) • 15. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Michalovce prehrali už tretí zápas v rade, keď opäť nevyužili výhodu domáceho prostredia a Nitra v poslednej tretine predviedla skvelý obrat, ktorý najprv započal Harper vyrovnávajúcim gólom v presilovej hre a o víťazný gól hostí v kritickom čase pár minút pred koncom sa postaral Cotton. Domáci už mali málo času na odpoveď, navyše im podľa predstáv nevyšla ani power play, keď v šestici bez brankára ani poriadne neohrozili Košarišťana a po stratenom puku trojbodové víťazstvo hostí 4:2 spečatil Gates.To je odo mňa z tohto zápasu všetko, ďakujem za pozornosť a prajem Vám príjemný zvyšok utorkového večera! (19:46:31)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:50
    Nitra dala gól! Domáca snaha bola príliš čitateľná a bez strely, napokon nepresne prihral Daugavinš, čo využili hostia na rýchly protiútok a BRENT GATES bol na hranici modrej čiary faulovaný, ale aj tak v páde trafil do opustenej domácej brány! Asistencie: Gajdoš, Jackson
     
    58:57
    Domáci už potrebujú viac strieľať, čo pochopil a urobil aj Acolatse, ale Košarišťan s prehľadom puk chytil a nedopustil prípadné dorážky.
     
    58:18
    Oddychový čas pre tím HK DUKLA Ingema Michalovce.
     
    58:18
    Hostia netakticky vyhodili na zakázané uvoľnenie, takže dávajú príležitosť domácim vyskúšať hru bez brankára.
     
    56:21
    Nitra dala gól! Hostia otáčajú vývoj v poslednej tretine a úlne zaslúžene, pretože v posledných momentoch postupne stupňovali svoj tlak a napokon ALEX COTTON trafil nádherne z ľavého horného rohu od modrej čiary, keď sa jeho milimetrová strela ešte odrazila od tyčky do domácej brány! Asistencia: Slovák
     
    54:36
    Dlhý časový úsek, v ktorom sa hralo bez prerušenia, ale hostia v posledných chvíľach však predsa len roztočili malý kolotoč v útočnom pásme, ktorý však skončil dobrým blokom Solenského a puk sa odrazil na ochrannú sieť.
     
    49:35
    Veľmi pekná akcia hostí, keď bol puk pretečovaný v strednom pásme na Bučeka, ktorý sa rútil vo veľkej rýchlosti do šance, ale ešte chcel prihrávať Harperovi do odkrytej bránky, lenže to nebol dobrý nápad a Harper na ňu nestihol dosiahnuť.
     
    48:23
    Ani hosťom sa nepodarila dlhá rozohrávka z vlastného pásma, ktorá skončila zakázaným uvoľnením.
     
    47:23
    Konečne aj nejaká práca pre Košarišťana, keď musel zakročiť po strele Paločko, ktorému puk na modrej čiare posunul Macejko.
     
    47:09
    Domáci sa v poslednej tretine naďalej hľadajú, pretože po vyrovnávajúcom góle pôsobia zaskočeným dojmom a dopustili sa zakázaného uvoľnenia.
     
    46:18
    Obe mužstvá tak opäť musia skúsiť zabojovať o vedúci gól, ktorý by ich priblížil k trom bodom, teraz sa o jednoduché zakončenie postaral Vitáloš a Škorvánek si pripísal úspešný zákrok.
     
    44:37
    Nitra dala gól! Hostia tiež využívajú svoju prvú presilovú hru v zápase, aj keď dlho to nevyzeralo vôbec nebezpečne, ale napokon sa Gill odhodlal k strele, ktorú dokázal šikovne tečovať dobre postavený STEPHEN HARPER za chrbát bezmocného Škorvánka! Asistencia: Gill
     
    43:38
    Vylúčenie v tíme HK DUKLA Ingema Michalovce:
    Jasečko – 2 min., sekanie.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Hostia mali zápas dobre rozbehnutý po tom, čo skóre otvoril Okoličány, lenže prišlo vylúčenie Slováka a Pearson využil prvú presilovú hru v zápase. Následne prišla aj individuálna chyba Cottona, ktorú chladnokrvne potrestal Kabáč a zrazu sú domáci bližšie k trom bodom po dvoch tretinách. Tretia tretina sa začne približne o 19:05.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    38:57
    Domácich veľmi povzbudila rýchly obrat v skóre a pokračujú v ofenzívnej hre, Pišoja pálil bez prípravy príklepom z ľavej strany po Paločkovej zadovke, ale Košarišťan bol pripravený a puk ukryl.

    Filip Kosnáč


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK DUKLA Ingema Michalovce. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 32. Pearson (Daugavinš, Acolatse), 36. Kabáč – 30. Okoličány (Bajtek), 45. Harper (Gill), 57. Cotton (Slovák), 60. Gates (Gajdoš, Jackson)


    HK DUKLA Ingema Michalovce: Škorvánek(Glosár) – Pišoja, Acolatse, Bindulis, Macejko, Mihálik, Jasečko, Michalčin, Fedor – Santos, Pearson, Daugavinš – Valach, Suja, Bajlončík – Paločko, Solenský, Varga – Kabáč, Buc, Vašaš
    Tréner: P. Kúdelka

    HK Nitra: Košarišťan(Kašík) – Mezei, Cotton, Gajdoš, Valent, Bača, Vitáloš, Fatul, Bajtek – Buček, Gill, Harper – Jackson, Gates, Slovák – Čederle, Hrnka, Bubela – Okoličány, Pobežal, Lacka
    Tréner: A. Stavjaňa

    Rozhodca: Žák, Snášel – Stanzel, Jedlička