Motor ČB – Plzeň 4:1 (kon.) | Litvínov – Kometa Brno 6:3 (kon.) | Pardubice – Sparta Praha 4:3 (kon.)
Liberec – Třinec 1:3 (kon.)
koniec
HC Dynamo Pardubice
4:3 (3:2, 0:0, 1:1)
HC Sparta Praha
cz Utorok 31.10.2023, 18:00 • Enteria arena, Pardubice • Tipsport extraliga (ČR) • 16. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Šlágr 16. kola Tipsport extraligy zvládly lépe domácí Pardubice, které v pohledném utkání přestřílely pražskou Spartu těsným výsledkem 4:3.

    Parádní podívanou přinesla hlavně úvodní pětiminutovka zápasu, v níž padlo hned pět branek. Na dvě trefy Roberta Říčky našli Sparťané odpověď, nakonec i na zásah Davida Ciencialy, avšak o poznání později, až ve 43. minutě zásluhou Vladimíra Sobotky. Rozhodující okamžik klání přinesla 45. minuta, kdy rychlou odpověď na úspěch soupeře našel přesnou střelou z pravého kruhu do bližší šibenice Martin Kaut. Sparťané v závěru vyzkoušeli powerplay, ani ta ovšem nevedla ke kýženému srovnání.

    Svěřenci trenéra Varadi odrazili nápor Litvínova, zůstávají před ním rozdílem jediného bodu. Sparta zůstává na třetím místě, manko na čelo se po dnešku navýšilo na osm bodů. (20:31:23)
     
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Pardubice zvítězí! Ještě vylepšit konečnou podobu výsledku měl v plánu v pádu střílející David Musil, avšak mířil jen do posledního bránícího soupeře.
     
    59:43
    Třikrát v krátkém časovém sledu se Sparťané chtěli prodrat do útočné třetiny, leč nespěli ani v jednom případě, křižnou nahrávku doleva Říčka přizvedl mimo hrací plochu.
     
    59:27
    Oddechový čas pro tým HC Sparta Praha.
     
    59:27
    Domácí jsou zase o kousek blíže zisku třech bodů, protože soupeři nevyšel přechod přes útočné pásmo a rozhodčí odpískal ofsajd.
     
    58:45
    Sparta zkouší štěstí v šesti! V pravém kruhu nahazoval na teč Filip Chlapík, Roman Horák nasměroval kus černé gumy mimo tři tyče.
     
    58:19
    Roman Will skončil v jednu chvíli vsedě, nicméně soupeř této skutečnosti nevyužil, Jani Lajunen zrovna přihrával Ondřeji Najmanovi za brusle.
     
    57:47
    Ještě z vlastní poloviny nahazoval Michal Kempný, ovšem zakázané uvolnění se nepíská, protože nejblíže k puku měl Pavel Kousal.
     
    57:27
    Zpracování rukavicí Moravčíkovi vůbec nevyšlo a z levého kruhu potom pálil zápěstím Lukáš Radil, Josef Kořenář touš vyrazil lapačkou.
     
    56:51
    Šikovně si Lukáš Sedlák zkusil narazit o Josefa Kořenáře, ten ovšem úmysl soka přečetl a puk vyrazil k levému mantinelu.
     
    56:15
    Dynamo udělalo důležitý krok směrem k zisku tří bodů, ubránilo oslabení po zbytečném trestu Martina Kauta. Sparta nyní bude mít cestu za čtvrtým vstřeleným gólem zase o něco těžší.
     
    55:55
    Ne, tohle se nepovedlo. Filip Chapík přihrával na modrou čáru Vladimíru Sobotkovi, ovšem na modré čáře stojící útočník neměl šanci na nepřesnou nahrávku dosáhnout.
     
    55:22
    Michal Kempný nabil do pravého kruhu Vladimíru Sobotkovi, ostrou forhendovou střelu zblokoval David Musil.
     
    54:39
    Z ostrého úhlu se pokusil Romana Willa překvapit Pavel Kousal, narazil však na připravený levý beton gólmana přilepený u levé tyče.
     
    54:11
    Faul, na nějž by nejen Martin Kaut, ale celé Pardubice mohly hodně doplatit. Mimo hlavního dění hry útočník zezadu nesmyslně srazil protihráče k ledu a dostal zasloužené dvě minuty za napadení.
     
    53:47
    Sparta má ponechanou výhodu. Filip Chlapík odjel za vlastní bránu, kde čeká na vystřídání, mezitím Kořenář zamířil na střídačku.
     
    53:14
    Zakázané uvolnění způsobil Jan Kolář, který přecenil rychlostní schopnosti Adama Musila, ten na puk nedosáhl ani nataženou hokejkou.
     
    52:50
    Také Jakub Krejčík odseděl na lavici hanby kompletní dvě minuty. Pokračuje se pět na pět a Sparta nadále živí naději na bodový zisk.
     
    52:05
    Hodně nepovedená přesilovka Pardubic pěti proti třem, Němeček už je na ledě! Po nepřesné střele Čerešňáka navíc zvládl vyhodit Irving.
     
    51:44
    Dlouho trvající kombinaci nakonec zakončil střelou zpoza pravého kruhu Lukáš Radil, Josef Kořenář zdárně zakročil vyrážečkou.
     
    51:12
    Lukáš Radil vyzkoušel křižnou přihrávku na Tomáše Hyku, kterou pozastavil Jani Lajunen, takže nemohla dojít k přímému zakončení.
     
    50:45
    Početní převahu pěti proti třem si vyzkouší i Pardubice, protože Jakub Krejčík naprosto jasně trefil hokejkou holí do obličeje Roberta Kousala. Dvojnásobná přesilovka může trvat až 70 vteřin.
     
    50:15
    Začíná pardubická přesilovka, trest Davida Musila vypršel. Dynamo v případě úspěchu může udělat velký krok směrem k zisku cenných tří bodů.
     
    49:55
    Sparťanská přesilovka končí předčasně. Důvodem je prohřešek obránce Davida Němečka, obránce dohrál soupeře po odhození puku rukavicí a muži v pruhovaném jeho počínání vyhodnotili jako napadení.
     
    49:43
    Nepovedená střela Michala Kempného od modré čáry, střelu zblokoval první blokující Matej Paulovič, i on si vysloužil potlesk publika.
     
    49:12
    Vyhození Dvořáka po levém mantinelu ještě Michal Kempný ztlumil, jenže přímo k Martin Kautovi, ten vyhazoval bez problémů.
     
    48:51
    Kombinační akci mužstva z hlavního města završil střelou zápěstím Jakub Krejčík, Roman Will na puk velmi dobře viděl a znovu ho podržel až do přerušení.
     
    48:35
    Pardubice hrají ve čtyřech! Není bez překvapení, že Lukáš Radil se okamžitě zapojuje, každá ruka se teď hodí.
     
    48:22
    První nebezpečí zastavil Roman Will, když skvěle zmenšil střelecký úhel Aaronu Irvingovi a kotouč bezpečně podržel ve výstroji.
     
    48:08
    Komplikace pro Dynamo! Hosté mají k dispozici přesilovku pěti proti třem, ta může trvat až 22 vteřin. Za podražení míří za katr Adam Musil.
     
    47:34
    Riku Sihvonen se málem odvděčil za důvěru v dresu Sparty vstřeleným gólem, zprava křižnou střelou orazítkoval tyčku!
     
    47:21
    Fanoušci potleskem ocenili pardubickou činnost v defenzivě, tu završil David Musil úspěšným vyhozením po pravém mantinelu.
     
    47:03
    Tvrdou dělovku od modré čáry vyprodukoval Aaron Irving. Roman Will nemusel předvést zákrok, kotouč zamířil vedle pravé tyčky.
     
    46:31
    Lukáš Radil si vzápětí při návratu do zadních řad nepočínal vůbec dobře, protihráče jedoucího po pravém mantinelu zbytečně zahákoval a oslabil tak svůj tým.
     
    46:18
    Po přihrávce od Tomáše Zohorny si Lukáš Radil z pravého kruhu potáhl puk do mezikruží, odtud ovšem pod tlakem beka promáchl naprázdno.
     
    45:43
    Tělem Vladimír Sobotka výborně podržel soupeře za sebou a mezi kruhy přihrál Miroslavu Formanovi, Roman Will zasáhl levým betonem.
     
    45:23
    Lukáš Sedlák prostrčil puk k Tomáši Hykovi, jeho zpětná nahrávka do středu skončila u bránícího Michala Kempného.
     
    44:44
    Do přehuštěného prostoru nahazoval Ondřej Vála, Michal Moravčík pravou bruslí odkopl kus černé gumy k pravému mantinelu.
     
    44:05
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Netrvalo dlouho a lídr tabulky je zase o krok napřed! Cienciala převzal nahrávku Koláře a ze středu přes tři protihráče posunul touš do pravého kruhu na MARTINA KAUTA, ránu do bližšího horního růžku do této doby stoprocentní Kořenář nezastavil. Asistence: David Cienciala a Jan Kolář.
     
    43:45
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Lukáš Sedlák, jeden na jednoho ovšem proti Ondřeji Miklišovi kličkou zprava do středu neuspěl.
     
    42:51
    Sparta právě vstřelila branku!
    Grossova družina i potřetí srovnává! Nejprve dostal od Chlapíka puk v přečíslení VLADIMÍR SOBOTKA, dobře mířenou střelu Will perfektním zákrokem lapačkou vyrazil nad břevno. Jenže situace se opakovala, Chlapík znovu posunul do pravého kruhu Sobotkovi, který volil pro změnu křižný pokus zápěstím a na ten už pardubický gólman nedosáhl. Asistence: Filip Chlapík.
     
    42:40
    David Musil zkusil dlouhým pasem vyslat do úniku Ondřej Rohlík, pardubické křídlo čtvrté formace nezvládlo těžké zpracování.
     
    42:17
    Na modrou dostal pobídku Michal Moravčík, ovšem pro Willa nebezpečí nezpůsobil, forhendovou dělovku poslal vedle cílového zařízení.
     
    41:45
    Jan Kolář tělem dohrál Riku Sihvonena, ten přesto zvládl po pravém mantinelu prodloužit puk na volného Michala Kempného.
     
    41:03
    Zpoza levého kruhu vyzkoušel střelu zápěstím Tomáš Zohorna, svižným projektilem zasáhl jen dobře clonícího konkurenta.
     
    40:24
    S nahozením od modré čáry si Josef Kořenář poradil bez problémů, puk schoval ve výstroji a nepustil ho do hvizdu rozhodčího.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny! Na buly uspěl Lukáš Sedlák, Tomáš Hyka potom nepřesným křižným pasem hledal Roberta Říčku.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:45.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 17 – 16.
     
    Prostřední dvacetiminutovka utkání mezi Pardubicemi a Spartou gól nepřinesla, Dynamo zůstává o jednu branku napřed. Navrch měli domácí, avšak soupeř i s notnou dávkou štěstí zůstal v těsném kontaktu. Jednou za Kořenáře zakročil před brankovou čárou Mikliš, o pár minut později zase výborný blok zaznamenal Irving. Sám Kořenář se vyznamenal v situaci jeden na jednoho proti Adamu Musilovi, aby nakonec paradoxně mohla v závěru části skórovat Sparta, dělovku Kempného brankář Will s notnou dávkou štěstí ztlumil vyrážečkou.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:51
    Pardubice ještě jednou vybojovaly útočné pásmo, nicméně žádné další střele už nedošlo a Ondřej Vála měl po nepovedeném zpracování naopak co dělat, aby na zádech udržel Pavla Kousala.
     
    39:22
    Lukáš Radil zpoza brány nahrával do levého kruhu, kde Robert Kousal pusil hrací předmět za sebe na Tomáše Dvořáka, tvrdou střelu těsně nad ledem Kořenář udržel ve výstroji a konečně dopřál spoluhráčům možnost kompletně prostřídat lajnu.
     
    38:48
    Znovu byla Sparta pod velkým tlakem a Ondřej Mikliš po zisku kotouče volil vysoké nahození. Všichni kromě Chlapíka stihli vystřídat.
     
    38:24
    Lukáš Sedlák zprava poslal puk přes Sobotku do brankoviště, kde Josef Kořenář píchl touš vyrážečkou mimo Hykův dosah.
     
    37:53
    Zakázané uvolnění Pardubic. Ondřej Vála přecenil rychlostní schopnosti Adama Musila, jenž nesmazal ztrátu na Moravčíka.
     
    37:28
    Zničehonic mohlo být vyrovnáno! Kde se vzal, tu se vzal v pravém kruhu úplně volný Michal Kempný, který střílel na zadní tyč do Willova protipohybu, gólman nicméně stihl zareagovat a vyrazil puk vyrážečkou, aby ho posléze zalehl ještě před brankovou čárou.
     
    36:57
    Protiútok Sparty neměl dlouhého trvání. Filip Chlapík neměl dostatek sil, proto po přejetí středové čáry jenom nahazoval po levém mantinelu.
     
    36:28
    Skoro to vypadá, jako kdyby hrály domácí přesilovku. Od mantinelu nahazoval Jan Mandát, Tomáš Vondráček na puk o kousek nedosáhl.
     
    35:49
    Moravčíkovi vyhození po pravém mantinelu vůbec nevyšlo, z početného souboje o puk nakonec vyšel jako vítěz Dvořák, jenž nabil na modrou Davidu Musilovi a Kořenář zasahoval levým betonem.
     
    35:18
    Do defenzivy příkladně zabral Tomáš Zohorna. Počkal, co Filip Chlapík udělá, kličku vystihl a znovu získal puk pro Pardubice.
     
    34:45
    Dynamo pokračuje v tlaku. Na modré snadné zpracování zvládl David Musil, forhendové nahození nasměroval těsně nad ledem mimo tři tyče.
     
    34:09
    Odvážná klička Ondřeje Mikliše po pravém mantinelu na Lukáše Sedláka nevyšla, osamocený pardubický centr posléze jenom nahazoval za bránu a odjel na střídačku.
     
    33:33
    Lukáš Sedlák posunul kotouč na modrou čáru k Janu Kolářovi, jeho nahození vedle pravé tyče se neúspěšně pokusil tečovat Tomáš Hyka.
     
    33:01
    Přečíslení dvou na jednoho čtvrtý pardubický gól nepřineslo. Matej Paulovič volil střelu, z pravého kruhu střílel na zadní tyč a Kořenář zasáhl vyrážečkou.
     
    32:49
    Jan Buchtele protečováním puku zabránil hrozbě zakázaného uvolnění, následně Adam Musil rozvinul protiútok nepovolenou přihrávkou rukou.
     
    32:00
    Mezi dva protihráče si zkusil puk tělem hodit Ondřej Vála, Michal Kempný pardubického obránce bez problémů odzbrojil tělem.
     
    31:36
    Ondřej Vála nahazoval kotouč od modré čáry a nic netušící Robert Kousal tečoval hrací předmět jen nad břevno Kořenářovy brány.
     
    31:13
    Na modré těžkou nahrávku zpracoval Jakub Krejčík a vystřelil forhendem, kotouč usměrnil poměrně výrazně vedle levé tyče.
     
    30:07
    Ihned po buly vypálil štiplavou forhendovou ránu Robert Říčka, Josef Kořenář šel včas do pokleku a kotouč schoval ve výstroji.
     
    30:04
    Josef Kořenář zastavil nahození za vlastní bránou, rozehrál na spoluhráče, který pod tlakem vyhazoval až na zakázané uvolnění.
     
    29:36
    Debut v letošní sezóně chtěl okořenit gólem Adam Musil, ale ani svou druhou velkou příležitost v zápase nevyužil, po skvěle sehraném přečíslení tří proti dvěma se ocitl sám před Kořenářem, který forhendovou střelu zastavil vyrážečkou.
     
    29:20
    Téměř čtyřminutovou pasáž bez přerušení ukončil až útočník Sparty stojící v brankovišti, rozhodčí vykázal hru do středního pásma.
     
    28:55
    Na jedničku si v defenzivě poradil Jan Kolář, správně odhadl, kudy Jakub Konečný povede kličku a soka odstavil čistým způsobem.
     
    28:29
    Křižnou přihrávku zpracoval v levém kruhu David Němeček, proti svižnému forhendovému pokusu dal Roman Will včas betony k sobě.
     
    27:57
    Na dvojici soupeřů si věřil Roman Horák, leč příliš daleko se nedostal, pardubičtí beci jej skřípli do kleští a získali puk pro sebe.
     
    27:20
    Tomáš Zohorna ze středu rozvinul akci nahrávkou doprava na Roberta Kousala, křižný pokus se mezi tři tyče nevešel.
     
    26:47
    Od modré vyslal tvrdou dělovku zkušený obránce Jan Kolář, kus černé gumy namířil o pár čísel vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    26:22
    V mezikruží si hledal střeleckou pozici Miroslav Forman, přes hokejku Dvořáka zamířil puk vysoko nad horní tyčku.
     
    25:14
    Adam Musil si krásně přes tři protihráče posunul touš do pravého kruhu, odkud křižnou střelu Kořenář vyrazil, David Cienciala vzápětí dorážel a mimo brankoviště nacházejícího se Kořenáře skvěle zastoupil parádním blokem Aaron Irving.
     
    25:00
    Ostrým projektilem se od modré čáry prezentoval Michal Moravčík, Roman Will úspěšně zasáhl koncem své vyrážečky.
     
    24:41
    Po přejezdu do útočné třetiny vypálil sparťanský zadák tvrdou forhendovou střelu, tu bránící hokejista zvedl do ochranné sítě.
     
    24:23
    Z otočky nahazoval od modré čáry Ondřej Najman, ovšem trefil do chráněné oblasti hned prvního bránícího konkurenta.
     
    23:45
    Lukáš Sedlák postupoval spolu s Tomášem Hykou do přečíslení dvou na jednoho, nahrávku doleva zastavil padající Aaron Irving.
     
    23:27
    Nepřesně rozehrával i Roman Will, avšak ani Sparta netrestala, zaváhání brankáře skvěle odčinil ležící a blokující obránce.
     
    22:57
    Pardubice rychle otočily hru, ale příliš dlouho v ofenzivě nezůstaly, pas Lukáše Sedláka na Tomáše Hyku zastavil Michal Kempný.
     
    22:28
    Jan Buchtele si věřil individuálně proti dvěma konkurentům. Neuspěl, protihráče ukázkovým způsobem odzbrojil David Musil.
     
    21:57
    Po nepovedené rozehrávce Josefa Kořenáře sahaly Pardubice po čtvrtém gólu, leč neúspěšně! První střelu pokryl ve spolupráci s obránci, druhá mířila přes jeho hlavu do brány, ovšem za gólmana kousek před brankovou čárou skvěle zapracoval rukavicí Mikliš.
     
    21:19
    Ondřej Mikliš si pohlídal vyhození Ondřeje Vála, udržel na zádech Adama Musila, jenže potom nepřesným pasem způsobil icing.
     
    20:38
    Na druhé polovině kluziště zahrozil Miroslav Forman, tvrdou forhendovou ránu Roman Will s notnou dávkou štěstí vyhlavičkoval.
     
    20:12
    Po startu druhé části pohrdl velkou příležitostí Lukáš Sedlák! Nastartoval středem, tělem odmítl posledního obránce, ovšem forhendovou střelu usměrnil o kousek vedle levé tyčky.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:55.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 8 – 6.
     
    Šlágr 16. kola mezi Pardubicemi a Spartou začal neuvěřitelnou přestřelkou, kdy bylo v úvodních pěti minutách k vidění hned pět gólů, přičemž o jeden více vstřelilo domácí mužstvo. Na trefu Roberta Říčky odpověděl Jan Buchtele, na druhý Říčkův zásah v přesilovce zase našel reakci Filip Chlapík. Dynamo o pár vteřin později odskočilo do vedení potřetí, kdy mizernou Němečkovu rozehrávku potrestal měrou vrchovatou David Cienciala. Trenér Gross po třetím inkasovaném gólu sáhl k výměně brankářů, Kováře nahradil Kořenář a od té doby další branka nepadla.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:53
    Poslední útok ještě mohl podniknout Martin Kaut, ale zřejmě už neměl dostatek sil, po pravém mantinelu jenom nahazoval za Kořenářovu svatyni.
     
    19:29
    Dlouho se hráči v rudých dresech v útočném pásmu nezdrželi, Vladimír Sobotka totiž vyslal nepovedenou zadovku na Filipa Chlapíka.
     
    18:45
    Vysoko vysunul napadání Robert Kousal, nicméně Moravčíkovi moc práce nenadělal, obránce po mantinelu zapojil volného Sobotku.
     
    18:24
    Roman Will dlouhým pasem našel Roberta Říčku, který z jedničky dával na Lukáše Sedláka, se střelou z ostrého úhlu Kořenář neměl vážnější problémy.
     
    17:53
    Lukáš Sedlák posunul touš po levém mantinelu na Tomáše Hyku, ten se nedokázal stáhnout do středu přes dobře pracujícího Moravčíka.
     
    17:02
    Branková konstrukce zachránila Spartu od čtvrtého inkasovaného gólu! Okamžitě po buly vypálil Martin Kaut, Kořenář máchl lapačkou na prázdno, avšak nemusel této skutečnosti litovat.
     
    16:38
    Po pravém mantinelu nabral vysokou rychlost Jani Lajunen, ten přetlačil Válu a nabil Irvingovi, jeho tvrdou ránu bolestivě schytal spoluhráč David Vitouch.
     
    16:01
    Vzápětí Vladimír Sobotka neúmyslně před vlastní bránou ztlumil nahození pro Roberta Kousala, jemuž nevyšla forhendová střela z otočky.
     
    15:47
    Pobyt Sparty v útočné třetině neměl dlouhého trvání. Vladimír Sobotka si věřil individuálně, leč sám proti dvěma neuspěl.
     
    15:23
    Michal Moravčík s problémy, ale přece dokázal dostat puk alespoň do středního pásma, následně nepřesným bekhendovým pasem hledal Sobotku.
     
    14:36
    Při návratu po zranění se mohl okamžitě prosadit Adam Musil, k němuž se šťastně kotouč odrazil, avšak brankáře napálil přímo do výstroje.
     
    14:20
    Spoluhráčům vypomohl s rozehrávkou Roman Will, který za vlastní bránou zastavil nahození a s hlavou nahoře našel vlevo volného Košťálka.
     
    13:44
    Pavel Kousal požadoval od Romana Horáka nahození do pásma, ale k tomu nedošlo, proto se střední útočník Sparty musel stáhnout, jinak by byl odpískán ofsajd.
     
    13:17
    Ofenzivní složku mužstva podpořil Jan Košťálek. Dostal se však do těsné blízkosti Josefa Kořenáře, na nějž recept nenašel.
     
    12:42
    Dobrá zpráva pro Pardubice, Lukáš Sedlák je zpátky na ledové ploše. Pasem jej hledal Peter Čerešňák, žabičku centr elitní lajny nezpracoval.
     
    12:15
    Ze středního pásma vyslal padající kotouč směrem do brány hostující obránce, Roman Will nezaváhal a postaral s o přerušení hry.
     
    11:37
    Střílený pas Tomáše Zohorny do předbrankového prostoru měl v plánu tečovat Lukáš Radil, ovšem Michal Kempný konkurenta přetlačil.
     
    11:13
    Proti nahození Petera Čerešňáka od pravého mantinelu toho Josef Kořenář moc neviděl, tečující Robert Kousal přizvedl kotouč nad břevno.
     
    10:35
    Po nájezdu do útočného pásma vystřelil ostrý forhendový projektil Michal Kempný, pozorný Roman Will suverénně schoval touš do výstroje.
     
    10:03
    Zdánlivě snadná rozehrávka nadělala velké problémy Ondřeji Miklišovi, jehož obral David Cienciala a v pokračující akci dostal puk na modrou Ondřej Vála, střelu zápěstím Kořenář vyrazil vyrážečkou.
     
    09:43
    Po střetu s Michalem Moravčíkem bolestivě narazil hlavou do zadního mantinelu Lukáš Sedlák, jenž otřesený zůstal ležet na ledě, rozhodčí pochopitelně přerušil hru.
     
    09:08
    Odvážně si do trojice konkurentů troufl najet Pavel Kousal, puk udržel na hokejce, avšak nevyšla mu nahrávka na Konečného.
     
    08:30
    Pardubice jsou kompletní. Úvodní oslabení zvládly bez větších problémů, Ondřej Vála mohl po návratu v klidu odjet na střídačku, protože hra pobíhala ve střední třetině.
     
    08:09
    Do přehuštěného prostoru vystřelil Michal Kempný, Roman Will si po úspěšném zákroku poradil i s dorážkou Sobotky.
     
    07:44
    Jakub Krejčík tentokráte v roli přihrávajícího hráče, když v pravém kruhu našel Pavla Kousala, forhendový pokus z první zblokoval obětavě padající brankář.
     
    07:21
    Sparťané přeci jen obsadili útočnou třetinu a zakončení vyšlo na zadáka Jakuba Krejčíka, pokus zápěstím kryl Roman Will vyrážečkou.
     
    06:50
    Domácí se zatím brání bez problémů. Vyhodili krátce po buly, následně se po pravém mantinelu povedlo vyhodit i Mateji Paulovičovi.
     
    06:27
    Ondřej Vála při střele napálil Pavla Kousala, který si poté dělal zálusk na samostatný únik, Vála jej zastavil v poslední chvíli za cenu faulu, dostal dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    05:51
    Od levého mantinelu nahazoval za bránu Lukáš Sedlák, na hattrick pomýšlející Robert Říčka vzápětí neuspěl proti Ondřeji Miklišovi.
     
    05:32
    Dočkáme se zklidnění? Sparta podnikla nadějný protiútok po levé lajně, dobrou práci však odvedl bránící David Musil, když touš získal a při vyhození ho poslal na střídačku mezi spoluhráče.
     
    04:30
    Tři góly během necelých pěti minut to je opravdu hodně. Jakub Kovář toho má dost a dnešní utkání pro něj končí nečekaně brzy, do brankoviště se staví Josef Kořenář.
     
    04:29
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Parádní podívaná nahoru dolů pokračuje a máme tu pátý gól! Mizernou rozehrávku Němečka zpoza brány zastavil DAVID CIENCIALA a ten tváří v tvář Kovářovi uspěl střelou mezi betony. Bez asistence.
     
    03:27
    Sparta právě vstřelila branku!
    Opravdu neuvěřitelný úvod utkání, hosté opět srovnávají krok velmi rychle! Forman našel před bránou trestuhodně volného FILIPA CHLAPÍKA, jenž uspěl forhendovým pokusem na Willovu vyrážečku. Asistence: Miroslav Forman a Vladimír Sobotka.
     
    03:07
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Dynamo je znovu o krok napřed, po inkasované brance ještě v téže přesilovce rozvlnilo síť. ROBERT ŘÍČKA první střelou orazítkoval břevno, puk se k němu posléze vrátil a tentokráte už Kováře propálil tvrdou ránou k pravé tyči. Sledujeme parádní úvod střetnutí! Asistence: Robert Kousal a Jan Košťálek.
     
    02:11
    Sparta právě vstřelila branku!
    První oslabení hostů dlouho netrvalo, to druhé začínají perfektně! Po bloku Krejčíka vystartoval Lajunen do přečíslení a křižným pasem doprava našel JANA BUCHTELEHO, jenž proti svému bývalému zaměstnavateli uspěl ránou do odkrytého prostoru u bližší tyčky. Asistence: Jani Lajunen a Jakub Krejčík.
     
    01:47
    Netrvalo dlouho a Sparta míří znovu do čtyř. Rozjetého Martina Kauta zastavil Pavel Kousal pouze za cenu nedovoleného bránění.
     
    01:01
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Domácí favorit nabídnutou přesilovku využívá a ujímá se vedení! Košťálek přihrál od modré do levého kruhu na ROBERTA ŘÍČKU, jehož ne příliš povedená rána z první šťastně propadla mezi Kovářovými betony. Asistence: Jan Košťálek a David Cienciala.
     
    00:29
    Brzkou přesilovku si zahraje pardubické Dynamo. Menší dvouminutový trest si vysloužil Miroslav Forman za nebezpečnou hru vysokou holí.
     
    00:10
    Zápas mezi Pardubicemi a Spartou odstartoval! Buly ovládl Vladimír Sobotka, Michal Kempný posléze nepřesně rozehrál k levému mantinelu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dynamo Pardubice: Will (Klouček) – Čerešňák, D. Musil, Košťálek, T. Dvořák, Kolář, Vála – Hyka, Sedlák (C), Říčka – Radil, Zohorna (A), R. Kousal (A) – Kaut, A. Musil, Cienciala – Vondráček, Rohlík, Mandát – Paulovič.
    Trenér: Václav Varaďa

    HC Sparta Praha: J. Kovář (Kořenář) – Krejčík, Moravčík, Němeček, Irving, Kempný, Mikliš, Mozík – Chlapík, Sobotka (C), Forman (A) – D. Vitouch, Horák, P. Kousal (A) – Konečný, Lajunen, Sihvonen – Buchtele, O. Najman, Hauser.
    Trenér: Pavel Gross

    Rozhodčí: Šír, Mrkva – Lederer, Bohuněk.
     
    Pardubice jsou momentálně absolutními lídry Tipsport extraligy, na první místo se vrátili po porážce s Litvínovem, kdy v minulém kole přivezly tři body z ledu Kladna. Sparta v minulém kole na domácí půdě vydolovala dva body za výhru v prodloužení proti třineckým Ocelářům.
     
    Pardubickou enteria arenu dnes čeká opravdu pikantní souboj! Budeme svědky souboje průběžně prvního a třetího týmu Tipsport extraligy, k vidění bude prvotřídní hokej a věřme, že bude na toto utkání zcela vyprodáno. Startujeme v 18 hodin!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 2. Říčka (Košťálek, Cienciala), 4. Říčka (R. Kousal, Košťálek), 5. Cienciala, 45. Kaut (Cienciala, Kolář) – 3. Buchtele (Lajunen, Krejčík), 4. Chlapík (Forman, Sobotka), 43. Sobotka (Chlapík)


    HC Dynamo Pardubice: Will (Klouček) – Čerešňák, D. Musil, Košťálek, T. Dvořák, Kolář, Vála – Hyka, Sedlák (C), Říčka – Radil, Zohorna (A), R. Kousal (A) – Kaut, A. Musil, Cienciala – Vondráček, Rohlík, Mandát – Paulovič.
    Tréner: Václav Varaďa

    HC Sparta Praha: J. Kovář (5. Kořenář) – Krejčík, Moravčík, Němeček, Irving, Kempný, Mikliš, Mozík – Chlapík, Sobotka (C), Forman (A) – D. Vitouch, Horák, P. Kousal (A) – Konečný, Lajunen, Sihvonen – Buchtele, O. Najman, Hauser.
    Tréner: Pavel Gross

    Rozhodca: Šír, Mrkva – Lederer, Bohuněk

    Diváci: 10 194