Motor ČB – Plzeň 4:1 (kon.) | Litvínov – Kometa Brno 6:3 (kon.) | Pardubice – Sparta Praha 4:3 (kon.)
Liberec – Třinec 1:3 (kon.)
koniec
HC Dynamo Pardubice
4:3 (3:2, 0:0, 1:1)
HC Sparta Praha
cz Utorok 31.10.2023, 18:00 • Enteria arena, Pardubice • Tipsport extraliga (ČR) • 16. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Šlágr 16. kola Tipsport extraligy zvládly lépe domácí Pardubice, které v pohledném utkání přestřílely pražskou Spartu těsným výsledkem 4:3.

    Parádní podívanou přinesla hlavně úvodní pětiminutovka zápasu, v níž padlo hned pět branek. Na dvě trefy Roberta Říčky našli Sparťané odpověď, nakonec i na zásah Davida Ciencialy, avšak o poznání později, až ve 43. minutě zásluhou Vladimíra Sobotky. Rozhodující okamžik klání přinesla 45. minuta, kdy rychlou odpověď na úspěch soupeře našel přesnou střelou z pravého kruhu do bližší šibenice Martin Kaut. Sparťané v závěru vyzkoušeli powerplay, ani ta ovšem nevedla ke kýženému srovnání.

    Svěřenci trenéra Varadi odrazili nápor Litvínova, zůstávají před ním rozdílem jediného bodu. Sparta zůstává na třetím místě, manko na čelo se po dnešku navýšilo na osm bodů. (20:31:23)
     
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Pardubice zvítězí! Ještě vylepšit konečnou podobu výsledku měl v plánu v pádu střílející David Musil, avšak mířil jen do posledního bránícího soupeře.
     
    59:43
    Třikrát v krátkém časovém sledu se Sparťané chtěli prodrat do útočné třetiny, leč nespěli ani v jednom případě, křižnou nahrávku doleva Říčka přizvedl mimo hrací plochu.
     
    59:27
    Oddechový čas pro tým HC Sparta Praha.
     
    59:27
    Domácí jsou zase o kousek blíže zisku třech bodů, protože soupeři nevyšel přechod přes útočné pásmo a rozhodčí odpískal ofsajd.
     
    58:45
    Sparta zkouší štěstí v šesti! V pravém kruhu nahazoval na teč Filip Chlapík, Roman Horák nasměroval kus černé gumy mimo tři tyče.
     
    58:19
    Roman Will skončil v jednu chvíli vsedě, nicméně soupeř této skutečnosti nevyužil, Jani Lajunen zrovna přihrával Ondřeji Najmanovi za brusle.
     
    57:47
    Ještě z vlastní poloviny nahazoval Michal Kempný, ovšem zakázané uvolnění se nepíská, protože nejblíže k puku měl Pavel Kousal.
     
    57:27
    Zpracování rukavicí Moravčíkovi vůbec nevyšlo a z levého kruhu potom pálil zápěstím Lukáš Radil, Josef Kořenář touš vyrazil lapačkou.
     
    56:51
    Šikovně si Lukáš Sedlák zkusil narazit o Josefa Kořenáře, ten ovšem úmysl soka přečetl a puk vyrazil k levému mantinelu.
     
    56:15
    Dynamo udělalo důležitý krok směrem k zisku tří bodů, ubránilo oslabení po zbytečném trestu Martina Kauta. Sparta nyní bude mít cestu za čtvrtým vstřeleným gólem zase o něco těžší.
     
    55:55
    Ne, tohle se nepovedlo. Filip Chapík přihrával na modrou čáru Vladimíru Sobotkovi, ovšem na modré čáře stojící útočník neměl šanci na nepřesnou nahrávku dosáhnout.
     
    55:22
    Michal Kempný nabil do pravého kruhu Vladimíru Sobotkovi, ostrou forhendovou střelu zblokoval David Musil.
     
    54:39
    Z ostrého úhlu se pokusil Romana Willa překvapit Pavel Kousal, narazil však na připravený levý beton gólmana přilepený u levé tyče.
     
    54:11
    Faul, na nějž by nejen Martin Kaut, ale celé Pardubice mohly hodně doplatit. Mimo hlavního dění hry útočník zezadu nesmyslně srazil protihráče k ledu a dostal zasloužené dvě minuty za napadení.
     
    53:47
    Sparta má ponechanou výhodu. Filip Chlapík odjel za vlastní bránu, kde čeká na vystřídání, mezitím Kořenář zamířil na střídačku.
     
    53:14
    Zakázané uvolnění způsobil Jan Kolář, který přecenil rychlostní schopnosti Adama Musila, ten na puk nedosáhl ani nataženou hokejkou.
     
    52:50
    Také Jakub Krejčík odseděl na lavici hanby kompletní dvě minuty. Pokračuje se pět na pět a Sparta nadále živí naději na bodový zisk.

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 2. Říčka (Košťálek, Cienciala), 4. Říčka (R. Kousal, Košťálek), 5. Cienciala, 45. Kaut (Cienciala, Kolář) – 3. Buchtele (Lajunen, Krejčík), 4. Chlapík (Forman, Sobotka), 43. Sobotka (Chlapík)


    HC Dynamo Pardubice: Will (Klouček) – Čerešňák, D. Musil, Košťálek, T. Dvořák, Kolář, Vála – Hyka, Sedlák (C), Říčka – Radil, Zohorna (A), R. Kousal (A) – Kaut, A. Musil, Cienciala – Vondráček, Rohlík, Mandát – Paulovič.
    Tréner: Václav Varaďa

    HC Sparta Praha: J. Kovář (5. Kořenář) – Krejčík, Moravčík, Němeček, Irving, Kempný, Mikliš, Mozík – Chlapík, Sobotka (C), Forman (A) – D. Vitouch, Horák, P. Kousal (A) – Konečný, Lajunen, Sihvonen – Buchtele, O. Najman, Hauser.
    Tréner: Pavel Gross

    Rozhodca: Šír, Mrkva – Lederer, Bohuněk

    Diváci: 10 194