Lotyšsko – Arménsko 2:0 (kon.) | Cyprus – Nórsko 0:4 (kon.) | Španielsko – Škótsko 2:0 (kon.)
Chorvátsko – Turecko 0:1 (kon.) | Faerské ostrovy – Poľsko 0:2 (kon.) | Albánsko – Česko 3:0 (kon.)
Bielorusko – Rumunsko 0:0 (kon.) | Andorra – Kosovo 0:3 (kon.)
koniec
Albánsko
3:0 (1:0)
Česko
cz Štvrtok 12.10.2023, 20:45 • Air Albania Stadium, Tirana • Kvalifikácia ME • Skupina E
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásný čtvrteční večer. Vítám vás při sledování kvalifikace na mistrovství Evropy, u zápasu skupiny E mezi Albánií a Českem.
     
    Albánie

    Albánci usilují o historicky druhou účast na evropském šampionátu v historii země. Poprvé se představili na turnaji ve Francii před sedmi lety a celkově obsadili osmnácté místo poté, co ve skupině A obsadili nepostupovou třetí příčku za Francií se Švýcarskem, za zády nechali alespoň Rumuny.

    Svěřenci brazilského trenéra Sylvinha zatím předvádí v kvalifikační skupině parádní výkony. Odstartovali ji sice těsnou porážkou 0:1 v Polsku, následně ovšem porazili 2:0 Moldavsko, 3:1 Faerské ostrovy, remizovali 1:1 v Česku a v doposud posledním utkání oplatili porážku Polsku, doma vyhráli 2:0.
     
    Česko

    Česká, potažmo československá historie na evropských šampionátech je oproti dnešnímu soupeři o poznání bohatší. Největší úspěch přišel v roce 1976 v Jugoslávii, kde Československo urvalo zlato, v roce 1960 i 1980 vybojovalo bronz. Po rozdělení země Česko příjemně překvapilo v roce 1996 stříbrným místem, o osm let později získalo bronzovou medaili.

    Česká republika aktuálně drží druhé postupové místo s osmi body, nemá tedy vůbec nic jistého. Šilhavého družina na úvod vybojovala cenné tři body za domácí výhru 3:1 nad Polskem, ale nenavázala na ni a ve druhém utkání jenom remizovala 0:0 v Moldavsku. Další roli favorita zvládla a porazila 3:0 Faerské ostrovy, aby pak v dalším velmi důležitém klání doma jenom remizovala 1:1 právě s Albánií.
    Z původní nominace vypadli zranění Staněk a Král, donominováni byli Kovář s Masopustem
     
    Úvodní sestavy:

    Albánie: E. Beriša – Hysaj, Ajeti, Djimsiti (C), Mitaj – Asani, Ramadani, Bajrami – Asllani, Cikalleši, Seferi.
    Náhradníci: E. Kastrati, Strakoša – Balliu, Bare, Daku, Gjasula, Laçi, Mihaj, Muci, Muja, Uzuni, Veseli.
    Trenér: Sylvinho

    Česko: Pavlenka – Holeš, Brabec, Krejčí ml. – Coufal, Souček (C), M. Sadílek, D. Jurásek – Černý, Chytil, Kuchta.
    Náhradníci: Kovář, Mandous – Čvančara, Douděra, Hložek, Jurečka, Lingr, Masopust, Provod, L. Sadílek, Stronati, Vitík.
    Trenér: Jaroslav Šilhavý

    Rozhodčí: Makkelie – Steegstra, de Vries (NED).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Uplynulo deset vteřin a Češi poprvé zahrozili! Jan Kuchta si prvním dotekem podržel balón ve vzduchu a vypálil tvrdou ránu nártem, kterou Etrit Beriša pouze vyrazil, dorážejícímu Mojmíru Chytilovi bohužel zakončení vůbec nevyšlo.
    1. Beriša ránu Kuchty pouze vyrazil, Chytilovi dorážka nevyšla
     
    2
    Na druhé straně nabral velkou rychlost Kristjan Asllani, jeden na jednoho ovšem na dobře pracujícího Davida Juráska recept nenašel.
     
    3
    Mojmír Chytil se vydal vysoko napadat albánskou rozehrávku, Elseid Hysaj si pod tlakem pomohl malou domů na připraveného Berišu.
     
    4
    Český kapitán Tomáš Souček středem přihrával Mojmíru Chytilovi, jemuž nevyšla sklepávačka pod sebe na Václava Černého, míč získal Jasir Asani.
     
    5
    Hodně daleko z brány Etrit Beriša vystartoval proti nákopu k levé lajně, před Janem Kuchtou odpálil hrací předmět na útočnou polovinu.
     
    6
    Vladimír Coufal vhodil autové vhazování do nohy Tomáše Holeše, jehož centr našel klubového spoluhráče ze Slavie Mojmíra Chytila, vysokou hlavičku Beriša snadno lapil do rukavic.
     
    7
    Hodně zapojovaný je v úvodu střetnutí Mojmír Chytil, jehož v hlavičkovém souboji porazil Berat Djimsiti, ovšem balón nasměroval pouze do zámezí.
     
    8
    Albánci se rozhodli kombinovat, ale vysoké napadání konkurenta je donutilo k přesunu na vlastní polovinu, Ajeti nakonec přihrával až gólmanovi.
     
    9
    Pohybem si řekl o nákop k levé lajně Taulant Seferi, leč balón se svezl po mokrém trávníku, výsledkem je autové vhazování pro Česko.
     
    9
    Albánie právě vstřelila branku!
    Velká komplikace pro český nároďák! Po nepovedené rozehrávce Juráska na Kuchtu se míče chopil na polovině hřiště Ramadani a doprava nahrál JASIRU ASANIMU, jenž využil volného prostoru ke sběhnutí do středu a vypálení z dvaceti metrů k levé tyči. Balón skočil těsně před Pavlenkou a k radosti zaplněného Air Albania Stadium rozvlnil síť za jeho zády.
    9. Jasir ASANI - 1:0
     
    11
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Václav Černý. Balón pěkně zaplaval, ale bohužel zamířil přímo do středu hřiště, Etrit Beriša na jistotu vyrážel.
     
    12
    S nákopem za obranu si poradil Jakub Brabec, stoper navíc zvládl velmi dobře sklepnout míč k osamocenému Sadílkovi.
     
    13
    David Jurásek prostrčil míč středem na Jana Kuchtu, ten se nedokázal vymanit z obležení tří konkurentů, míč získal Ajeti.
     
    14
    Netrvalo dlouho a Češi znovu kombinovali. Míč se opět dostal k levé lajně na Davida Juráska, s jehož centrem do vápna si albánská defenziva věděla rady.
     
    15
    Fotbalisté v bílých dresech trpělivě kombinují na útočné polovině. Cesta do vápna zatím zůstává uzavřena, Albánie je bezpochyby připravena bránit těsný náskok i za cenu vlastního zdraví.
     
    16
    Balón získal Sokol Cikalleši a po levé lajně směřoval do rychlého brejku, ovšem hned sedmička Čechů se výborně stáhla a nedovolila protihráči přesně rozehrát středem.
     
    17
    Kvalitní centr vyslal do vnitra pokutového území Tomáš Holeš, bohužel Jana Kuchtu míč přeletěl a před Mojmírem Chytilem odklízel Arlind Ajeti.
     
    18
    Na podobné momenty by si měla dávat česká defenziva velký pozor. Sokol Cikalleši postupoval jeden na jednoho, Ladislav Krejčí dobrým stíněním vytlačil soka do úhlu a Jiří Pavlenka střelu zvládl vyrazit směrem ke spoluhráči.
     
    19
    Od pravé lajny centroval do vnitra pokutového území Vladimír Coufal. Příliš dlouhé na Jana Kuchtu, krátké pro Mojmíra Chytila, ideální pro obránce Djimsitiho.
     
    20
    Rozhodit brankáře se při vysokém centru pokusil Tomáš Souček, leč Etrit Beriša se nenechal a ze vzduchu balón suverénně lapil.
     
    21
    Ladislav Krejčí musel pořádně zabrat, aby zablokoval střelu Kristjana Asllaniho, jemuž posléze pomezní odmával ofsajd, ale jak opakované záběry naznačily, tak nejspíše chybně, pozdě se totiž vytáhl Brabec.
     
    22
    Stoper Jakub Brabec předskočil Nedima Bajramiho, a byť se potom do míče zamotal, tak přeci jen zvládl rozehrát k lajně na Vladimíra Coufala.
     
    23
    Elseid Hysaj se snažil obtočit kolem Jana Kuchty, což se mu nepodařilo, každopádně soupeře šikovně nastřelil a získal pro Albánii autové vhazování.
     
    24
    Na trávníku skončil Nedim Bajrami, ale právě jemu arbitr Makkelie odpískal útočný faul, takže z klidné pozice budou rozehrávat Češi.
     
    25
    První žlutou kartu zápasu obdržel český útočník Mojmír Chytil, který po ztrátě zastavil středem do protiútoku postupujícího soka způsobem, že ho objal a držel jej do té doby, dokud nezastavil.
     
    26
    Individuálně si věřil Ylber Ramadani. S velkým štěstím prokličkoval kolem tří konkurentů, nakonec mu stopku vystavil až Jakub Brabec.
     
    27
    Zprvu to vypadalo, že Tomáš Souček vyzkouší střelu ze střední vzdálenosti, ale nakonec ještě hledal kolegu z West Hamu Coufala, Elseid Hysaj k bekovi míč nepustil.
     
    28
    Na druhý pokus už se Vladimír Coufal balónu dočkal, nicméně centr mu vůbec nevyšel, střílený balón proletěl nad hlavami ve vápně přítomných fotbalistů.
     
    29
    Taulant Seferi nabral vysokou rychlost levou stranou, avšak nedostalo se mu dostatečné podpory, takže ve finále nahrával směrem dozadu na Asaniho.
     
    30
    Dost často Albánci zapojují do kombinace i brankáře Etrita Berišu. Stejně jako teď, kdy po nahrávce od Mitaje z první odkopával na útočnou polovinu.
     
    31
    Daleký odkop domácího gólmana měl pod kontrolou Michal Sadílek, osamoceně hlavičkující středopolař nahrál do nohy Holešovi.
     
    32
    Tomáš Souček v poslední chvíli dokázal píchnout balón k lajně Vladimíru Coufalovi, jeho nízký centr Berat Djimsiti pohlídal bez problémů.
     
    33
    Rozehrávající Tomáš Holeš si neporadil tak, jak si sám přál, pomalou nahrávku na Mojmíra Chytila vypíchl Elseid Hysaj.
     
    34
    Do vnitra vápna obdržel přihrávku Mojmír Chytil. Přes Djimsitiho si prostor ke střele nenašel, rozhodčí mu zpětně odmával ofsajd.
     
    35
    Aktivní Václav Černý tělem odtlačil Ramadaniho, načež z pravé strany šestnáctky vyslal střílený centr za tři své spoluhráče a přímo k nohám Asaniho.
     
    36
    Přenesení doprava nevyšlo. Elseid Hysaj se výborně stáhl k Vladimíru Coufalovi a hrací předmět prodloužil do zámezí.
     
    37
    Slibná standardka pro české mužstvo! Dva metry za velkým vápnem Sokol Cikalleši viditelně postrčil Tomáše Součka a Češi už se začínají domlouvat, kdo se exekuce ujme.
     
    38
    Nakonec kopal Václav Černý. Střelu neprovedl vůbec dobře, trefil jenom dobře postavenou čtyřčlennou zeď.
     
    40
    Chvilku to vypadalo, že Češi vyrovnali, ale situace je daleko horší! Mojmír Chytil sice po centru zprava dostal balón za brankovou čáru, jenže rukou. Arbitr Makkelie po dohodě s asistentem navíc dospěli k závěru, že český útočník hrál horní končetinou úmyslně, proto dostal žlutou kartu, a protože už byla druhá, tak následovala i karta červená.
    40. Chytil dostal míč za brankovou čáru rukou, odměnou mu byla druhá žlutá karta
     
    40
    Čechům se samozřejmě celá situace vůbec nelíbí. Mojmír Chytil naznačuje, že hrál ramenem, nicméně ruka byla od těla a směřovala k míči, to je neoddiskutovatelný fakt.
     
    40
    Na ostřejší zákroky si ve zbytku střetnutí bude muset dávat velký pozor Vladimír Coufal, neboť dostal žlutou kartu za příliš hlasité řeči.
     
    42
    Centr Ylbera Ramadaniho našel hlavu Jasira Asaniho, jehož zakončení bylo hodně slabé, Jiří Pavlenka s ním neměl problémy.
     
    43
    Tomáš Souček si poradil s těžkým zpracováním a míč posunul do slibné pozice Tomáši Holešovi, nepovedená střela z levé strany šestnáctky skončila v Berišových rukavicích.
     
    44
    Albánci se samozřejmě nechtějí nechat zatlačit pod tlak proti oslabenému soupeři. Vyvíjejí velký tlak na rozehrávajícího konkurenta a nedovolují mu přesun na útočnou polovinu.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu čtyři minuty.
     
    45+1
    U pravé lajny způsobil volný přímý kop v neprospěch svého mužstva Sokol Cikalleši, nedovoleně atakoval Vladimíra Coufala.
     
    45+2
    Byl to právě Vladimír Coufal, kdo centroval do velkého vápna, po zmatcích se Jakub Brabec nezvládl procpat ke střele přes Djimsitiho.
     
    45+3
    Albánské přečíslení pěti proti třem úspěchem neskončilo. Ylber Ramadani tak dlouho rozmýšlel, až nakonec nahrál mimo dosah Seferiho.
     
    45+4
    S dlouhým nákopem středem hřiště si bez problémů poradil stoper Berat Djimsiti, hlavou míč sklepl k lajně, kde čekal na míč Mitaj.
     
    45+5
    První poločas skončil.
     
    Česká reprezentace si v prvním poločase zadělala na velké problémy, směrem co se postupu na evropský šampionát týče, protože v Albánii prohrává 0:1 a navíc hraje v deseti. Ohromně důležitý vedoucí gól vstřelil v 9. minutě Jasir Asani dobře mířenou střelou k levé tyčce. Češi posléze byli aktivnějším týmem a chvilku to vypadalo, že ve 40. minutě vyrovnali, ale opak byl pravdou, Mojmír Chytil totiž dopravil míč za brankovou čáru rukou, za což si vysloužil druhou žlutou, a tedy i červenou kartu. Ve druhé půli tedy na Česko čeká ohromně těžká výzva, a sice zabojovat alespoň o bod v deseti, navíc proti velmi nahecovanému a celým stadionem podporovanému soupeři.
     
    STATISTIKY PO 1. POLOČASE

    Držení míče: 46 % – 54 %

    Střely celkem: 2 – 7

    Střely na bránu: 2 – 6

    Střely mimo bránu: 0 – 0

    Rohové kopy: 0 – 0

    Ofsajdy: 1 – 1

    Fauly: 5 – 7

    Žluté karty: 0 – 3

    Červené karty: 0 – 1
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 21:50.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Česko:
    ze hřiště odchází Tomáš Holeš, přichází Lukáš Provod.
     
    46
    Hned v úvodu druhé půle zahrozil domácí reprezentant Taulant Seferi, z levého křídla vypálil tvrdou střelu nártem nad břevno.
     
    47
    V silách Davida Juráska určitě bylo, aby vystihl nahrávku Nedima Bajramiho, ovšem zabral příliš pozdě a chyběl mu jeden krok.
     
    48
    Přenesení doprava nevyšlo. Elseid Hysaj měl od začátku pod kontrolou Vladimíra Coufala, kterého bezpečně udržel na zádech.
     
    49
    Nyní už se David Jurásek balónu dočkal, nicméně centroval do vápna na jediného hráče Jana Kuchtu, ten se v obležení tří konkurentů dle očekávání neprosadil.
     
    50
    Dlouhé autové vhazování Davida Juráska prodlužoval nově příchozí Lukáš Provod přímo do rukavic připraveného Etrita Beriši.
     
    51
    Rozběhnutý Nedim Bajrami se s velkou lehkostí prosmýkl kolem Jakuba Brabce, Češi přestáli situaci bez úhony díky výpomoci Vladimíra Coufala.
     
    51
    Albánie právě vstřelila branku!
    Další pohroma pro Česko, domácí mužstvo odskakuje do dvoubrankového náskoku. Propadl Jurásek, za jehož záda dostal nahrávku Asani a v přečíslení zprava nahrával do středu, Cikalleši neúmyslně, ale šikovně zpomalil balón pro TAULANTA SEFERIHO a za dobře umístěnou střelou k pravé tyči se Pavlenka jenom podíval.
    51. Taulant SEFERI - 2:0
     
    53
    Ale pozor! Arbitr Makkelie ještě diskutuje celou situaci s videorozhodčím. Zatím však není úplně jisté, co přesně se řeší.
     
    54
    Ať už se řešilo cokoliv, tak výsledek je takový, že pravidla porušena nebyla, albánský druhý gól zůstává v platnosti!
     
    54
    Střídání v týmu Albánie:
    ze hřiště odchází Jasir Asani, přichází Arbnor Muja.
     
    55
    Tomáš Souček si chtěl s někým narazit, jenže Jan Kuchta neběžel do prostoru, kam český kapitán posílal nahrávku. Domácí získávají míč zadarmo.
     
    56
    Lukáš Provod sklepl míč pro Davida Juráska, jenž přetáhl centr na zadní tyč do prostoru, kam nabíhal Jan Kuchta, toho Elseid Hysaj úspěšně přehlavičkoval.
     
    57
    Po pravé lajně protáhl krok znovu Lukáš Provod, doběhl až k rohovému praporku a odtud zpětným pasem nepřesně hledal Coufala.
     
    58
    Ladislav Krejčí měl co dělat, aby na zádech udržel čerstvého Arbnora Muju a poradil si velmi dobře, soupeře udržel za sebou a zvládl se natočit směrem k soupeřově bráně.
     
    59
    Další nepovedený útok českého týmu. Michal Sadílek zkoušel kolmici za obranu středem hřiště, Berat Djimsiti nepustil balón ke Kuchtovi.
     
    60
    Přestože se chystalo autové vhazování Albánie, tak Nedim Bajrami odkopl míč až za reklamní panely, od rozhodčího zaslouženě obdržel žlutou kartu za zdržování.
     
    61
    Skvělé krytí míče od Lukáše Provoda, který byl pod velkým tlakem, útočným faulem se nakonec provinil stoper Berat Djimsiti.
     
    62
    Žlutý trest míří i na druhou stranu. Lukáš Provod byl na polovině hřiště ztrojený, o míč přišel a dopředu směřujícího Sokola Cikallešiho zezadu povalil na zem.
     
    63
    Tomáš Souček si individuálně nevěřil, proto přihrával k pravé lajně Vladimíru Coufalovi, jehož centr Elseid Hysaj nepustil do vápna.
     
    64
    Střídání v týmu Česko:
    ze hřiště odchází Jan Kuchta, přichází Tomáš Čvančara.
     
    64
    Střídání v týmu Česko:
    ze hřiště odchází Václav Černý, přichází Adam Hložek.
     
    65
    Adam Hložek se hned rozhodl aktivně napadat, ale nebylo mu to nic platné, v klidu hrající Berat Djimsiti si pomohl obloučkem na Maria Mitaje.
     
    66
    Středopolař Lukáš Provod chtěl prostrčit míč za obranu, jenže ho poslal do prostoru, kam si žádný ze spoluhráčů nenabíhal.
     
    67
    Střídání v týmu Albánie:
    ze hřiště odchází Sokol Cikalleši, přichází Mirlind Daku.
     
    67
    Střídání v týmu Albánie:
    ze hřiště odchází Nedim Bajrami, přichází Ernest Muci.
     
    68
    Lukáš Sadílek po levé lajně posunul balón na Lukáše Provoda, střílený centr na přední tyčku suverénně odkopával z první Berat Djimsiti.
     
    69
    Poměrně dlouho si Etrit Beriša dával na čas s rozehrávkou, nakonec odkopával naslepo na útočnou polovinu těsně před Tomášem Čvančarou.
     
    70
    David Jurásek si navedl balón doprostřed, načež vyslal příliš ostrou nahrávku na Tomáše Součka, český kapitán pod tlakem zvládl hrát aspoň za sebe na Brabce.
     
    71
    Netrvalo dlouho a Tomáš Souček zase úřadoval s míčem na kopačkách, nepovedená střela ze střední vzdálenosti pomalým tempem doputovala do rukou brankáře.
     
    72
    Do dobrého místa posílal centr Michal Sadílek. Velká škoda, že Berat Djimsiti lehce zvládl přizvednout mimo dosah za zády číhajícího protihráče.
     
    73
    Albánie právě vstřelila branku!
    Teď už je to jasné, Češi o Euro budou muset zabojovat ve zbývajících zápasech. Třetí inkasované brance předcházela chybná přihrávka Krejčího, po níž Ramadani vyslal po pravé straně Dakua, ten poté odrazil nápor právě Krejčího a přes Brabce nahrál před prázdnou bránu TAULANTU SEFERIMU a křídelník dal jeden z nejsnadnějších gólů kariéry.
    73. Taulant SEFERI - 3:0
     
    75
    Centr od levé lajny nebyl vyloženě špatný, jenže proti balónu výborně vystartoval z brankové čáry Etrit Beriša a lapil ho do rukavic.
     
    76
    Středem se pokusil až do vápna procpat Tomáš Souček, ukázkovým obranným zákrokem českého kapitána zpacifikoval Berat Djimsiti.
     
    77
    Do vysokého míče od pravé lajny se hlavou opřel Ladislav Krejčí a mířil do pravého dolního rohu, Etrit Beriša šel včas k zemi a míč schoval v rukavicích.
     
    78
    Sice si Tomáš Čvančara obhodil Taulanta Seferiho, jenže potom nepřesně nahrával Adamu Hložkovi, spoluhráči poslal míč za paty.
     
    79
    Adam Hložek si připravil palebnou pozici, z levého křídla si potáhl míč do středu, technický obstřel na zadní tyč ovšem bránu minul výrazně.
     
    80
    Češi sice kombinují na útočné polovině, ale co se zakončení týká, tak jsou bezzubí. Elseid Hysaj teď u levé lajn takticky fauloval Provoda.
     
    81
    Česká rozehrávka proběhla na krátkou vzdálenost. Příliš dlouho hráči v bílém na míči nezůstali, pas Součka vystihl Ramadani.
     
    82
    Češi vsadili všechno na jednu kartu a Albánci trestali měrou vrchovatou. Do úniku dostal nahrávku ARBNOR MUJA, který svůj třetí reprezentační start okořenil debutovým gólem, na Pavlenku postupoval tváří v tvář zprava a prostřelil ho přízemním pokusem na přední tyč.
     
    84
    Arbitr Makkelie řečí čtvrtou albánskou trefu s videorozhodčím, řeší se možný ofsajd autora čtvrtého gólu domácího mužstva.
     
    85
    Gól neplatí! Rozhodovaly centimetry, ty nakonec hovořily ve prospěch českého týmu, skórující Arbnor Muja byl v ofsajdu. Každopádně není moc důvod se radovat, na vítězi střetnutí tato skutečnost nic nezmění.
    85. Daku skóroval z těsného ofsajdu
     
    86
    Střídání v týmu Albánie:
    ze hřiště odchází Taulant Seferi, přichází Klaus Gjasula.
     
    86
    Střídání v týmu Česko:
    ze hřiště odchází David Jurásek, přichází David Douděra.
     
    87
    Dobrý centr z levé lajny, bohužel přímo do prostoru, kde se žádný český hráč nenacházel, takže Arlind Ajeti měl snadnou práci s odvrácením nebezpečí.
     
    88
    Po malé domů si Etrit Beriša poradil hodně odvážným způsobem, napadajícímu Hložkovi udělal kličku, až pak odkopával na útočnou polovinu.
     
    89
    Po malé domů Jiří Pavlenka musel rychle jednat, protože na něj vyvinul velký tlak Klaus Gjasula, nákop nasměroval mimo dosah u lajny čekajícího Douděry.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby sedm minut.
     
    90+1
    Na polovině hřiště zradilo zpracování Klausu Gjasulovi, nicméně dlouho smutnit nemusel, protože Součkovi vzápětí nevyšla přihrávka na Sadílka.
     
    90+2
    Sebevědomí Albáncům nechybí. A není divu. Mirlind Daku krásně proskočil mezi Sadílkem a Coufalem, pravým nártem mířil těsně nad břevno.
     
    90+3
    Na polovině hřiště zaváhal Jakub Brabec a trestat mohl Mirlind Daku. Ideální moment k nahrávce však prováhal, navíc se nechal Brabcem dohnat i odzbrojit.
     
    90+4
    Pohybem si řekl o pas k pravé lajně Arbnor Muja, ovšem byl příliš dlouhý, albánský reprezentant neměl žádnou šanci na balón dosáhnout.
     
    90+5
    Lukáši Provodovi zkřížil cestu Elseid Hysaj a centr dokázal zblokovat mimo nebezpečí za cenu rohového kopu.
     
    90+6
    V ne úplně komfortní pozici hlavičkoval Ladislav Krejčí, ještě přes hlavu bránícího Djimsitiho se balón odrazil nad horní tyčku.
     
    90+7
    Zřejmě poslední český útok ztroskotal u Vladimíra Coufala, jeho dobře myšlený centr před Krejčím sebral vyběhnuvší Etrit Beriša.
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    Důležitou bitvu o postup na evropský šampionát zvládla lépe domácí Albánie, která po dalším výborném výkonu porazila českou reprezentaci 3:0.

    Domácí fotbalisté měli to štěstí, že skórovali hned ze své první kloudné příležitosti, v 9. minutě uspěl Jasir Asani ránou z dvaceti metrů k levé tyčce. Čechům navíc výrazně zkomplikoval situaci Mojmír Chytil, který sice ve 40. minutě dostal míč za brankovou čáru, ale jen s přispěním ruky, za což si vysloužil druhou žlutou, a tedy červenou kartu. Češi v deseti utkání nezabalili a usilovali o vyrovnání, ovšem na albánskou obrannou hráz recept nenašli, a navíc inkasovali další dva góly. Hrdinou druhé půle byl Taulant Seferi, jenž dvakrát stál na konci povedené kombinační akce spoluhráčů.

    Albánie si polepšila na třináct bodů a její historicky druhý postup na Euro je už opravdu velmi blízko, před druhým Polskem už mají k dobru čtyři body, na Česko s Moldavskem bodů pět. Češi si první porážkou v kvalifikaci situaci pořádně zkomplikovali a ve zbývajících třech utkáních už by si žádnou další porážku dovolit neměli, jinak se mohou s postupovými ambicemi rozloučit.
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 4:8. Střely mimo: 4:1. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 10:10. (22:54:43)

    Milan Huppert

    Góly: 9. Asani (Ramadani), 51. Seferi (Cikalleši), 73. Seferi (Daku)

    Karty:   60. Bajrami (ALB) – 25. Chytil (CZE), 40. Coufal (CZE), 62. Provod (CZE)   40. Chytil (CZE)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 4:8. Střely mimo: 4:1. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 10:10.
    Albánsko: E. Beriša – Hysaj, Ajeti, Djimsiti (C), Mitaj – Asani (54. Muja), Ramadani, Bajrami (67. Muci) – Asllani, Cikalleši (67. Daku), Seferi (86. Gjasula).
    Náhradníci: E. Kastrati, Strakoša – Balliu, Bare, Laçi, Mihaj, Uzuni, Veseli.

    Tréner: Sylvinho

    Česko: Pavlenka – Holeš (46. Provod), Brabec, Krejčí ml. – Coufal, Souček (C), M. Sadílek, D. Jurásek (86. Douděra) – Černý (64. Hložek), Chytil, Kuchta (64. Čvančara).
    Náhradníci: Kovář, Mandous – Jurečka, Lingr, Masopust, L. Sadílek, Stronati, Vitík.

    Tréner: Jaroslav Šilhavý

    Rozhodca: Makkelie – Steegstra, de Vries (NED)

    Diváci: 20 917