Toronto – Buffalo 5:2 (kon.) | Carolina – Florida 4:1 (kon.) | Montreal – Ottawa 4:3 (kon.)
NY Islanders – Philadelphia 2:1 (kon.) | Nashville – Tampa Bay 1:2 (po pr.) | Winnipeg – Calgary 2:3 (0:1 po s.n.)
Edmonton – Vancouver 2:1 (po pr.) | Anaheim – San Jose 4:2 (kon.) | Vegas – LA Kings 3:4 (po pr.)
koniec po predl.
Edmonton Oilers
2:1 (0:0, 1:1, 0:0 - 1:0)
Vancouver Canucks
cz Štvrtok 28.09.2023, 03:00 • Rogers Place, Edmonton • Príprava NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    60:55 Connor MCDAVID - 2:1
     
    60:55
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto, vítězí Oilers! V momentě, kdy CONNOR MCDAVID naskočil na led, tak mu Bouchard adresoval parádní nahrávku mezi dvojici protihráčů. Nejproduktivnější hráč loňské sezóny následně perfektně provedl bekhendový blafák, DeSmithovi poslal kotouč za brankovou čáru podél levého betonu. Asistence: Evan Bouchard.
     
    52:10
    Přesilovka Edmontonu končí předčasně. Důvodem je nedovolené bránění Evandera Kanea před svatyní konkurenta, Kanaďan zbytečně ostře trefil Soucyho.
     
    51:08
    Těžké chvíle čekají na Vancouver, který míří do čtyř. Fauloval Conor Garland, jemuž ujížděl Leon Draisaitl, forvard Canucks si pomohl držením.
     
    41:09
    Málem to byl ale Vancouver, který v oslabení strhl vedení na svou stranu, Teddy Blueger však v úniku těsně bráněný nenašel mezeru mezi Skinnerovými betony.
     
    40:44
    Smolný trest po Eliase Petterssona, jenž v souboji s protihráčem ztratil stabilitu a při pádu hokejkou trefil vysokou holí do obličeje kolemjedoucího Draisaitla.
     
    37:34
    Přesilovku si zahraje Vancouver. Darnell Nurse ve vysoké rychlosti zezadu narazil do Dakoty Joshuy, jeho počínání rozhodčí vyhodnotili jako nedovolené bránění.
    33:54 Ryan NUGENT-HOPKINS - 1:1
     
    33:54
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Příliš dlouho hostující mužstvo vedení neudrželo! RYAN NUGENT-HOPKINS za bránou přihrál po mantinelu Draisatlovi a vydal se před ni, kam dostal zpětnou nahrávku přesně do hokejku, proti ráně po ledě DeSmith příliš pozdě srazil k sobě betony. Asistence: Leon Draisaitl.
    30:22 Q. HUGHES - 0:1
     
    30:22
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Domácí nedisciplinovanost potrestána, důležitý první gól střílí Kosatky! QUINN HUGHES si vyměnil puk s Kuzmenkem, aby následně vyslal prudkou ránu zápěstím. Skinner přes Garlanda skoro nic neviděl, kotouč mu propadl za brankovou čáru mezi betony. Asistence: Andrej Kuzmenko a Elias Pettersson.
     
    29:36
    Druhá přesilovka pro Vancouver v krátkém časovém sledu. Test z kategorie zbytečných obdržel Leon Draisaitl, když mimo hlavního dění hry bolestivě sekl přes rukavici Nilse Ämana.
     
    26:05
    Početní převaha pro Canucks. Za katr byl rozhodčími poslán kanadský forvard Ryan Nugent-Hopkins, ten na modré čáře drobným, ale viditelným háčkem rozhodil Quinna Hughese.
     
    13:26
    Druhý trest do řad Vancouveru a znovu je důvodem držení, Cole McWard tímto nedovoleným způsobem zpomalil v rozletu Connora Browna.
     
    10:03
    První početní převahu si vyzkouší i Edmonton. Menší dvouminutový trest si vysloužil Quinn Hughes za držení pronikajícího Ryana.
     
    04:03
    Domácí míří do tří! Na lavici hanby doplnil Boucharda švédský útočník Mattias Janmark, za vlastní bránou nedovoleně poslal na hrazení McWarda.
     
    02:23
    První přesilovou hru si zahraje hostující Vancouver. Na obranné modré hrál proti pravidlům Evan Bouchard, krosčekem poslal k ledu Eliase Petterssona.

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 34. Nugent-Hopkins (Draisaitl), 61. McDavid (Bouchard) – 31. Q. Hughes (Kuzmenko, Pettersson)


    Edmonton Oilers: Skinner (Pickard) – Bouchard, Nurse, Desharnais, Gleason, Kemp, Niemeläinen – C. Brown, McDavid (C), E. Kane – Hyman, Draisaitl (A), Nugent-Hopkins (A) – Janmark, Sutter, Foegele – Ryan, Pederson, Erne.
    Tréner: Jay Woodcroft

    Vancouver Canucks: DeSmith (S. Martin) – Soucy, Q. Hughes (C), T. Myers (A), Brisebois, McWard, Wolanin – Kuzmenko, Pettersson (A), Höglander – Studnicka, Blueger, Äman – Garland, Räty, Bains – Dries, Sasson, Joshua.
    Tréner: Rick Tocchet

    Rozhodca: Skilliter, Brace – Murchison, Toomey

    Diváci: 16 700