Toronto – Buffalo 5:2 (kon.) | Carolina – Florida 4:1 (kon.) | Montreal – Ottawa 4:3 (kon.)
NY Islanders – Philadelphia 2:1 (kon.) | Nashville – Tampa Bay 1:2 (po pr.) | Winnipeg – Calgary 2:3 (0:1 po s.n.)
Edmonton – Vancouver 2:1 (po pr.) | Anaheim – San Jose 4:2 (kon.) | Vegas – LA Kings 3:4 (po pr.)
koniec po predl.
Edmonton Oilers
2:1 (0:0, 1:1, 0:0 - 1:0)
Vancouver Canucks
cz Štvrtok 28.09.2023, 03:00 • Rogers Place, Edmonton • Príprava NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    52:10
    Přesilovka Edmontonu končí předčasně. Důvodem je nedovolené bránění Evandera Kanea před svatyní konkurenta, Kanaďan zbytečně ostře trefil Soucyho.
     
    51:08
    Těžké chvíle čekají na Vancouver, který míří do čtyř. Fauloval Conor Garland, jemuž ujížděl Leon Draisaitl, forvard Canucks si pomohl držením.
     
    40:44
    Smolný trest po Eliase Petterssona, jenž v souboji s protihráčem ztratil stabilitu a při pádu hokejkou trefil vysokou holí do obličeje kolemjedoucího Draisaitla.
     
    37:34
    Přesilovku si zahraje Vancouver. Darnell Nurse ve vysoké rychlosti zezadu narazil do Dakoty Joshuy, jeho počínání rozhodčí vyhodnotili jako nedovolené bránění.
     
    29:36
    Druhá přesilovka pro Vancouver v krátkém časovém sledu. Test z kategorie zbytečných obdržel Leon Draisaitl, když mimo hlavního dění hry bolestivě sekl přes rukavici Nilse Ämana.
     
    26:05
    Početní převaha pro Canucks. Za katr byl rozhodčími poslán kanadský forvard Ryan Nugent-Hopkins, ten na modré čáře drobným, ale viditelným háčkem rozhodil Quinna Hughese.
     
    13:26
    Druhý trest do řad Vancouveru a znovu je důvodem držení, Cole McWard tímto nedovoleným způsobem zpomalil v rozletu Connora Browna.
     
    10:03
    První početní převahu si vyzkouší i Edmonton. Menší dvouminutový trest si vysloužil Quinn Hughes za držení pronikajícího Ryana.
     
    04:03
    Domácí míří do tří! Na lavici hanby doplnil Boucharda švédský útočník Mattias Janmark, za vlastní bránou nedovoleně poslal na hrazení McWarda.
     
    02:23
    První přesilovou hru si zahraje hostující Vancouver. Na obranné modré hrál proti pravidlům Evan Bouchard, krosčekem poslal k ledu Eliase Petterssona.

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 34. Nugent-Hopkins (Draisaitl), 61. McDavid (Bouchard) – 31. Q. Hughes (Kuzmenko, Pettersson)


    Edmonton Oilers: Skinner (Pickard) – Bouchard, Nurse, Desharnais, Gleason, Kemp, Niemeläinen – C. Brown, McDavid (C), E. Kane – Hyman, Draisaitl (A), Nugent-Hopkins (A) – Janmark, Sutter, Foegele – Ryan, Pederson, Erne.
    Tréner: Jay Woodcroft

    Vancouver Canucks: DeSmith (S. Martin) – Soucy, Q. Hughes (C), T. Myers (A), Brisebois, McWard, Wolanin – Kuzmenko, Pettersson (A), Höglander – Studnicka, Blueger, Äman – Garland, Räty, Bains – Dries, Sasson, Joshua.
    Tréner: Rick Tocchet

    Rozhodca: Skilliter, Brace – Murchison, Toomey

    Diváci: 16 700