Toronto – Buffalo 5:2 (kon.) | Carolina – Florida 4:1 (kon.) | Montreal – Ottawa 4:3 (kon.)
NY Islanders – Philadelphia 2:1 (kon.) | Nashville – Tampa Bay 1:2 (po pr.) | Winnipeg – Calgary 2:3 (0:1 po s.n.)
Edmonton – Vancouver 2:1 (po pr.) | Anaheim – San Jose 4:2 (kon.) | Vegas – LA Kings 3:4 (po pr.)
koniec po predl.
Edmonton Oilers
2:1 (0:0, 1:1, 0:0 - 1:0)
Vancouver Canucks
cz Štvrtok 28.09.2023, 03:00 • Rogers Place, Edmonton • Príprava NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování přípravy NHL, u zápasu mezi Edmontonem a Vancouverem.
     
    Edmonton Oilers

    Hokejisté Edmontonu v přípravě zatím čekají na premiérové vítězství, když v prvním utkání prohráli doma v napínavém souboji s Winnipegem 1:2 po samostatných nájezdech, načež stejnému soupeři, jen na jeho půdě, podlehli přesvědčivě 0:5. Olejáři tradičně spoléhají na dva fenomenální hokejisty, jimiž jsou Connor McDavid a Leon Draisaitl. Pod vedením kanadsko-německého dua Oilers loni dokráčeli do čtvrtfinále, v šesti utkáních vypadli s pozdějším držitelem Stanley Cupu z Vegas.
     
    Vancouver Canucks

    Horší start do přípravy mít Vancouver nemohl. Na úvod změřil síly s Calgary a v aréně Flames utržil ostudný debakl 0:10. Kosatky v loňském ročníku zůstaly daleko za postupovými příčkami, v Západní konferenci obsadily jedenáctou příčku s mankem dvanácti bodů na poslední postupující Winnipeg. Letos Tocchetova družina určitě plánuje výrazněji promluvit do bitvy o vyřazovací fázi, ale nutno podotknout, že se s ní příliš nepočítá a ani výsledek prvního přípravného zápasu prognózám nepřidal, spíš naopak.
     
    Úvodní sestavy:

    Edmonton Oilers: Skinner (Pickard) – Bouchard, Nurse, Desharnais, Gleason, Kemp, Niemeläinen – C. Brown, McDavid (C), E. Kane – Hyman, Draisaitl (A), Nugent-Hopkins (A) – Janmark, Sutter, Foegele – Ryan, Pederson, Erne.
    Trenér: Jay Woodcroft

    Vancouver Canucks: DeSmith (S. Martin) – Soucy, Q. Hughes (C), T. Myers (A), Brisebois, McWard, Wolanin – Kuzmenko, Pettersson (A), Höglander – Studnicka, Blueger, Äman – Garland, Räty, Bains – Dries, Sasson, Joshua.
    Trenér: Rick Tocchet

    Rozhodčí: Skilliter, Brace – Murchison, Toomey.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Utkání mezi Edmontonem a Vancouverem odstartovalo! Domácí se okamžitě vrhli do útoku, nahození od levého mantinelu bránu netrefilo.
     
    00:42
    Na druhou stranu se vydal Elias Pettersson, ale příliš daleko se nedostal, neuspěl jeden na jednoho proti Evanu Bouchardovi.
     
    01:20
    Kličkovaná Zacha Hymana příliš dlouho netrvala. Jednoho protihráče se Kanaďan zbavil, na Quinna Hughese již nevyzrál.
     
    01:57
    Spoluhráčům vypomohl s rozehrávkou Stuart Skinner, když za vlastní bránou zatavil nahození a po pravém mantinelu si vybral volného Darnella Nurse.
     
    02:23
    První přesilovou hru si zahraje hostující Vancouver. Na obranné modré hrál proti pravidlům Evan Bouchard, krosčekem poslal k ledu Eliase Petterssona.
     
    02:54
    Hokejistům v bílých dresech se zatím nedaří usadit v útočné třetině, po pravém mantinelu úspěšně vyhazoval Derek Ryan.
     
    03:24
    Možnost otevřít střelecký účet celku mohl Quinn Hughes, jeho tvrdou ránu zblokoval ještě před Skinnerem obětavý Darnell Nurse.
     
    03:55
    Dobrou práci odvedl za vlastní bránou Vincent Desharnais. Nejenže podržel cenné vteřiny. nakonec zvládl středem i vyhodit.
     
    04:03
    Domácí míří do tří! Na lavici hanby doplnil Boucharda švédský útočník Mattias Janmark, za vlastní bránou nedovoleně poslal na hrazení McWarda.
     
    04:30
    Ve třech se Olejáři ubránili, pokračuje tradiční přesilovka pěti proti čtyřem. Hosté se ani k ničemu nedostali z důvodu vyhození Nurse.
     
    05:01
    Stuart Skinner musel řešit dvojí nebezpečí a poradil si brilantně. Ránu od modré vyrazil betonem, ty pak včas srazil k sobě, aby pokryl i dorážku Höglandera.
     
    05:43
    Ve vlastním oslabení zahrozil Warren Foegele, jenž měl před sebou posledního protihráče, ovšem na Quinna Hughese nevyzrál.
     
    06:10
    Utkání pokračuje v pěti na obou stranách. Domácí mužstvo navíc mohlo v klidu vystřídat, v útočné třetině podržel puk u pravého mantinelu Zach Hyman.
     
    06:57
    Poprvé o sobě dal výrazně vědět Connor McDavid! Z ostrého úhlu chtěl nastřelit brankáře, který si měl puk srazit sám za vlastní záda, DeSmith se však nachytat nenechal.
     
    07:11
    Hosté rychle otočili hru, ale ani jim se zatím síť rozvlnit nepodařilo, Stuart Skinner hravě pokryl slabou střelu Conora Garlanda.
     
    07:47
    Přes konkurenta zajímavě schovával střelu Carson Soucy, leč nebylo mu to nic platné, protože cílové zařízení těsně minul.
     
    08:23
    Z pravého křídla ostře nahazoval před bránu finský mladík Aatu Räty, Arshdeep Bains natahoval hokejku za pukem bez úspěchu.
     
    08:59
    Od zadního mantinelu se nahození Hughese odrazilo do brankoviště, Stuart Skinner byl v pozoru a puk přikryl lapačkou.
     
    09:18
    Connor McDavid se s obrovskou lehkostí uvolnil přes tři konkurenty, zleva pak nahrál Evanderu Kaneovi, jehož rána bez přípravy prosvištěla kousek vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    09:40
    Od úvodních minut Quinn Hughes potvrzuje, že moc rád podporuje ofenzivu. Z vrcholku levého kruhu si na Skinnera nepřišel.
     
    09:59
    Středem kluziště projel až do útočného pásma Jack Studnicka, načež si sjel do levého křídla a z otočky střílel zápěstím pouze do bočního oblouku.
     
    10:03
    První početní převahu si vyzkouší i Edmonton. Menší dvouminutový trest si vysloužil Quinn Hughes za držení pronikajícího Ryana.
     
    10:15
    Hned v úvodních vteřinách přesilovky Olejáři způsobili velký rozruch před soupeřovou svatyní. Puk se nakonec ocitl u bránícího Soucyho, který vyhodil odrazem o levý mantinel.
     
    11:16
    Ryan Nugent-Hopkins periferně viděl Evana Boucharda, přesto mu nahrávka na modrou vůbec nevyšla, zadáka zahnal zpět do střední třetiny.
     
    11:57
    Po prudkém pasu Evandera Kanea chtěl Warren Foegele z první sklepávat před bránu, avšak kotouč mu smolně přeskočil přes čepel hole.
     
    12:28
    Už při hře pět na pět volil Evander Kane pro změnu střelu z mezikruží, zápěstím nasměroval hrací předmět o pár čísel nad břevno.
     
    12:59
    Do pozice za kruhy dostal přihrávku Brandon Sutter, zkušený čtyřiatřicetiletý Kanaďan vypálil po rychlém zpracování vedle levé tyče.
     
    13:11
    Při ponechané výhodě zahrozil Connor McDavid, jemuž DeSmith sočil na naznačení střely, kanadská megastar posléze z velkého úhlu minula odkrytou bránu.
     
    13:26
    Druhý trest do řad Vancouveru a znovu je důvodem držení, Cole McWard tímto nedovoleným způsobem zpomalil v rozletu Connora Browna.
     
    14:29
    Opět nám Connor McDavid ukázal neuvěřitelné zrychlení, nicméně změna skóre zatím nepřichází protože Casey DeSmith zastavil jeho střelu výborným zákrokem pravým betonem.
     
    14:52
    Na ledě už je druhá přesilovková formace a i ta už si zvládla vytvořit zajímavou příležitost, dorážející Warren Foegele ani nadvakrát neprocpal touš za gólmanova záda.
     
    15:30
    Tlak Edmontonu ještě pár vteřin pokračoval. Nakonec nepřesnou přihrávku do středu vystihl Quinn Hughes, vyslal oblouček středem a umožnil spoluhráčům vystřídat.
     
    15:57
    Individuálně si věřil Nils Höglander. Jeden na jednoho na dobře pozičně pracujícího Darnella Nurse ale nevyzrál. Hraje kanadský bek.
     
    16:27
    Od pravého mantinelu překvapivě střílel Derek Ryan. Casey DeSmith reagoval pozdě, přesto zvládl zasáhnout pravým betonem.
     
    16:52
    Skákající puk doputoval až ke Conoru Garlandovi, jemuž se zakončit přes tři konkurenty nepovedlo, zpacifikoval ho Phil Kemp.
     
    17:25
    Hraje se ve vysokém tempu a bez přerušování. Ofenzivu podpořil Vincent Desharnais, pod tlakem Rätyho ale jenom nahazoval do útočné třetiny naslepo po levém mantinelu.
     
    17:59
    Hosté rychle otočili hru. V situaci dvou proti dvěma zkoušel Teddy Blueger nahrávku, Nils Äman si neporadil s jejím zpracováním.
     
    18:12
    Akci domácího mužstva zastavil Jack Studnicka a pokusil se založit rychlý protiútok, jenže Eliasi Petterssonovi přihrál do ofsajdu.
     
    18:43
    Arshdeep Bains se od pravého mantinelu zvládl protlačit až před Stuarta Sinnera, z bezprostřední blízkosti jej trefil do pravého betonu.
     
    19:29
    Rychle na druhou stranu, kde Derek Ryan ustál tlak Briseboise a nabil na modrou čáru Evanu Bouchardovi, střelu zápěstím skryl DeSmith do lapačky.
     
    19:57
    Edmonton chtěl v závěrečných vteřinách úvodního dějství podniknout ještě jeden útok, ale bylo hned jasné, že po bekhendovém nahození Lane Pederson nemůže včas dojet puk.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka zápasu mezi Edmontonem a Vancouverem gól nepřinesla. Jak se očekávalo, tak domácí mužstvo má herně navrch, ovšem velmi dobrý výkon zatím předvádí gólman DeSmith, jenž už má na kontě deset úspěšných zákroků, zatímco Skinner na druhé straně musel zasahovat pouze třikrát.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 10 – 3.
     
    Další třetina začne přibližně ve 4:00.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! První útok patřil hokejistům Canucks, Conor Garland nevyzrál na Evana Boucharda.
     
    20:43
    Po pravém mantinelu nabral vysokou rychlost Darnell Nurse a zvládl i vpálit, ostrý projektil se vznesl o pár čísel nad horní tyčku.
     
    21:05
    Tvrdou střelou od modré čáry se prezentoval Carson Soucy, clonící Connor Brown přizvedl touš až do ochranné sítě.
     
    21:39
    O poznání slabší pokus vyprodukoval zpoza kruhů Tyler Myers, Stuart Skinner vyrážečkou odrazil kotouč do rohu kluziště.
     
    22:22
    Na teč cíleně nahazoval Ben Gleason, Leon Draisaitl v těžké pozici nasměroval kus černé gumy vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    22:47
    Rozjetý Adam Erne viděl v levém kruhu osamoceného Dereka Ryana, přes hokejku Sheldona Driese k němu však nahrávku neprocpal.
     
    23:08
    Tvrdou dělovku vyprodukoval od levého mantinelu Darnell Nurse, Casey DeSmith na střelu velmi dobře viděl a vyrazil ji levým betonem.
     
    23:45
    Vancouver hraje oproti prvnímu přípravnému zápasu o poznání lépe. Andrej Kuzmenko po levém mantinelu ujel Bouchardovi, následně nahrával za paty Petterssonovi.
     
    24:21
    Connor McDavid zprava nabil do palebné pozice mezi kruhy Evanderu Kaneovi, střelu směřující k pravé tyči brankář DeSmith zpacifikoval nadvakrát.
     
    24:38
    Zakázané uvolnění Canucks. Čtyřiadvacetiletý americký bek Phil Kemp měl co dělat, aby na zádech udržel Jacka Studnicku.
     
    25:17
    Přečíslení tří proti dvěma řešil Leon Draisaitl ránou zápěstím z pravého kruhu, puk letící těsně nad zemí DeSmith kryl levým betonem.
     
    25:48
    Cole McWard volil křižnou přihrávku do levého kruhu na Quinna Hughese, svižná rána zápěstím přehuštěným prostorem až ke Skinnerovi neprošla.
     
    26:05
    Početní převaha pro Canucks. Za katr byl rozhodčími poslán kanadský forvard Ryan Nugent-Hopkins, ten na modré čáře drobným, ale viditelným háčkem rozhodil Quinna Hughese.
     
    26:32
    Andrej Kuzmenko nahrávkou zpoza brány hledal na vrcholku levého kruhu Nilse Höglandera, Švéd rychlou přihrávku promáchl.
     
    27:00
    Domácí zvládli zaútočit i v oslabení! Warren Foegele si počkal na Dereka Ryana a v pravý moment nahodil na hranici brankoviště, kanadský spoluhráč forhendovou střelou trefil DeSmitha do pravého ramene.
     
    27:49
    Přenesení doprava na Quinna Hughese nevyšlo. Nahrávku zvedl vysoko do vzduchu Warren Foegele, vzápětí úspěšně vyhodil Darnell Nurse.
     
    28:13
    Tlak Canucks ještě pokračoval i pár vteřin po vypršení trestu Nugenta-Hopkinse, nahození Soucyho od modré podržel Skinner ve výstroji.
     
    28:58
    Středem postupoval do příležitosti Evander Kane. Pokusil se žabičkou za obranu vyzvat ke skórování McDavida, leč nahrávku zastavil Brisebois.
     
    29:11
    Znovu v akci Guillaume Brisebois, jenž e nenechal rozhodit dotírajícím Kanem a odrazem o pravý mantinel zvládl touš poslat do střední třetiny.
     
    29:36
    Druhá přesilovka pro Vancouver v krátkém časovém sledu. Test z kategorie zbytečných obdržel Leon Draisaitl, když mimo hlavního dění hry bolestivě sekl přes rukavici Nilse Ämana.
     
    30:22
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Domácí nedisciplinovanost potrestána, důležitý první gól střílí Kosatky! QUINN HUGHES si vyměnil puk s Kuzmenkem, aby následně vyslal prudkou ránu zápěstím. Skinner přes Garlanda skoro nic neviděl, kotouč mu propadl za brankovou čáru mezi betony. Asistence: Andrej Kuzmenko a Elias Pettersson.
    30:22 Q. HUGHES - 0:1
     
    31:22
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Vincent Desharnais, jenž vyzkoušel od pravého mantinelu střelu zápěstím na přední tyč, Casey DeSmith se nachytat nenechal.
     
    31:58
    Na druhou stranu se vydal Conor Garland. Nevšímal si spoluhráčů se sám se od mantinelu chtěl prodrat až před bránu, v čemž mu zamezil Gleason.
     
    32:20
    Vedoucí gól dal hokejistům Vancouveru viditelně větší sebevědomí. Jack Studnicka se zbavil osobního strážce, zápěstím potom vystřelil příliš vysoko.
     
    32:45
    Hokejisté v bílých dresech pokračují v útočení. Ke vstřelenému gólu chtěl Quinn Hughes přidat i asistenci, Andrej Kuzmenko tečoval vedle levé tyče.
     
    33:24
    Správně Elias Pettersson očekával, že Evander Kane bude nahrávat Connoru McDavidovi, kus černé gumy sebral pro sebe.
     
    33:54
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Příliš dlouho hostující mužstvo vedení neudrželo! RYAN NUGENT-HOPKINS za bránou přihrál po mantinelu Draisatlovi a vydal se před ni, kam dostal zpětnou nahrávku přesně do hokejku, proti ráně po ledě DeSmith příliš pozdě srazil k sobě betony. Asistence: Leon Draisaitl.
    33:54 Ryan NUGENT-HOPKINS - 1:1
     
    34:06
    Connor Brown si v pravém kruhu vyměnil puk s Connorem McDavidem, svižnou ránu zápěstím posléze vyslal těsně nad břevno.
     
    34:47
    V mezikruží dostal volný prostor Max Sasson, leč střela zápěstím mu vůbec nevyšla, kus černé gumy vyslal o kus vedle pravé tyče.
     
    35:19
    Defenzivní povinnosti splnil Warren Foegele na jedničku, když obral Joshuu, aby následně bekhendem vyhodil touš aspoň do střední třetiny.
     
    35:52
    Jack Studnicka chtěl z první posunout kotouč do jízdy Sheldonu Driesovi, jenže ten se zrovna vydal směr střídačka, takže hrají domácí.
     
    36:23
    Ruský útočník Andrej Kuzmenko vyvinul vysokou rychlost po pravém mantinelu. Dojel až do kruhu, odtud vypálil zápěstím do Skinnerovy výstroje.
     
    36:48
    Zach Hyman si hodil puk k pravému mantinelu a vyzval k rychlostnímu souboji Quinna Hughese, před nějž nezvládl natlačit tělo.
     
    37:14
    Leon Draisaitl se mezi dvěma protihráči prodral do mezikruží. Na střelu si nevěřil a s zadovkou Zach Hyman nepočítal, hokejku dal k ledu pozdě.
     
    37:34
    Přesilovku si zahraje Vancouver. Darnell Nurse ve vysoké rychlosti zezadu narazil do Dakoty Joshuy, jeho počínání rozhodčí vyhodnotili jako nedovolené bránění.
     
    38:04
    Pěkné kombinaci chyběla jenom gólová tečka. Křižný pas Andreje Kuzmenka směřoval do pravého kruhu na Eliase Petterssona, který z první střílel nepřesně.
     
    38:40
    Kolotoč v útočném pásmu ukončil slabým nahozením od modré čáry Christian Wolanin, Stuart Skinner podržel touš ve výstroji.
     
    39:07
    Před bránou clonil Sheldon Dries, nicméně Skinne si našel prostor, odkud viděl na ránu Quinna Hughese, tu vyrazil koncem pravého betonu.
     
    39:48
    Při hře pět na pět ještě zkusil zahrozit švédský forvard Mattias Janmark, brzy ale pochopil, že sám proti třem nemá moc šancí na úspěch a udělal oblouk do obranného pásma.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední dvacetiminutovka nabídla dva góly, po jednom na každé straně. Vedoucí gól vstřelili hosté ve 31. minutě, kdy přesilovou hru využil Quinn Hughes. Edmonton prohrával pouze tři minuty, srovnání obstaral Ryan Nugent-Hopkins, jenž po výměně puku s Draisaitlem prostřelil DeSmitha rychlou střelou mezi betony. Třetí třetina slibuje dramatickou podívanou, o vítězi mohou rozhodovat maličkosti.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 19 – 11.
     
    Další třetina začne přibližně ve 4:55.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Connor McDavid pronikl do útočného pásma po levém mantinelu, střelu zápěstím zblokoval Carson Soucy.
     
    40:44
    Smolný trest po Eliase Petterssona, jenž v souboji s protihráčem ztratil stabilitu a při pádu hokejkou trefil vysokou holí do obličeje kolemjedoucího Draisaitla.
     
    41:09
    Málem to byl ale Vancouver, který v oslabení strhl vedení na svou stranu, Teddy Blueger však v úniku těsně bráněný nenašel mezeru mezi Skinnerovými betony.
     
    41:53
    Domácí rychle otočili hru. Leon Draisaitl nabil na modrou čáru Evanu Bouchardovi, dělová rána prosvištěla o kousek nad břevnem.
     
    42:13
    Kosatky se evidentně nebojí útočit ani v oslabení. Christian Wolanin obdržel přihrávku do levého kruhu, načež ztroskotal na pravém betonu gólmana.
     
    42:59
    Z trestné lavice se navrátivší Elias Pettersson se hned zapojil do akce, nahrávkou po pravé ruce vybídl ke skórování Teddyho Bluegera, ránu zápěstím Skinner vyrazil ramenem.
     
    43:16
    Do akce musel rovněž Casey DeSmith a nevedl si vůbec zle, když zmenšil střelecký úhel Mattiasi Janmarkovi a střelu na zadní, levou tyč schoval do lapačky.
     
    43:46
    Tyler Myers po pravém mantinelu nahodil za bránu soupeře, kde měl hru pod kontrolou Evan Bouchard, Driese před sebe nepustil.
     
    44:17
    Zpoza levého kruhu nahazoval Quinn Hughes, ruský útočník Andrej Kuzmenko tečoval jenom do protihráče Darnella Nurse.
     
    44:44
    V přečíslení dvou na jednoho Zach Hyman váhal příliš dlouho a před přihrávkou mu kus černé gumy zezadu sebral Carson Soucy.
     
    45:20
    Lotyšský útočník Teddy Blueger vyslal vysoký oblouček k pravému mantinelu, kde Draisaitlem těsně bráněný Jack Studnicka zaváhal při zpracování.
     
    45:58
    Evander Kane určitě ještě mohl přihrávat McDavidovi, ale věřil si sám, přes konkurenta vyslal tvrdou střelu zápěstím o pár čísel vedle levé tyčky.
     
    46:33
    Přerušuje se opravdu jen minimálně. Derek Ryan vyzval k rychlostnímu souboji Guillaumea Briseboise, proti obránci prohrál.
     
    46:45
    Zničehonic hosté postupovali do přečíslení. Jack Studnicka se rozhodl pro střelu forhendu, tu zblokoval Darnell Nurse.
     
    47:27
    Bekhendovým zakončením z levého kruhu chtěl Elias Petterson zaskočit Stuarta Skinnera, gólman včas srazil betony k sobě.
     
    47:50
    Neúspěch v ofenzivě evidujeme i na druhé straně, kdy Ryan Nugent-Hopkins nezpracoval dobře myšlenou žabičku od Draisaitla.
     
    48:15
    Nedorozumění mezi Brandonem Sutterem a Mattiasem Janmarkem znamenalo přerušení hry pro ofsajd, oba hokejisté si celou situaci vyříkali cestou na střídačku.
     
    48:51
    S vysokým obloučkem Warrena Foegeleho neměl Casey DeSmith žádné problémy, kotouč udržel v lapačce a na rozehrávku si netroufl.
     
    49:27
    Connor McDavid na sebe natáhl dva konurenty, načež posunul puk doleva na Connora Browna, který marně hledal volný prostor u bližší tyčky.
     
    49:57
    Odvážně kličkující Evan Bouchard v obranném pásmu kličkou vyřadil ze hry Briseboise, přes Petterssona potom raději jen vyhazoval do střední třetiny.
     
    50:28
    Christian Wolanin nahozením po levém mantinelu našel rozjetého Andreje Kuzmenka, nahrávku pod sebe zblokoval Gleason bruslemi.
     
    50:45
    Pravou stranou nabral vysokou rychlost Mattias Janmark, nicméně došlo k jeho zdvojení a kus černé gumy pro sebe uzmul Cole McWard.
     
    51:08
    Těžké chvíle čekají na Vancouver, který míří do čtyř. Fauloval Conor Garland, jemuž ujížděl Leon Draisaitl, forvard Canucks si pomohl držením.
     
    51:30
    A byl to právě Leon Draisaitl, do chtěl potrestat faul na svou osobu, střelu zápěstím z pravého kruhu DeSmith schoval pod levým betonem.
     
    52:01
    Ne, tohle se McDavidovi nepovedlo. Váhal s rozehrávkou příliš dlouho, aby mu nakonec v blízkosti modré čáry puk vypíchl skvěle pracující Teddy Blueger.
     
    52:10
    Přesilovka Edmontonu končí předčasně. Důvodem je nedovolené bránění Evandera Kanea před svatyní konkurenta, Kanaďan zbytečně ostře trefil Soucyho.
     
    53:14
    Hostům začíná přesilová hra. Za trojici hokejistů schoval střelu Tyler Myers, Stuart Skinner se štěstím vyrazil puk koncem lapačky.
     
    53:36
    Christian Wolanin střílenou přihrávkou našel hokejku Quinna Hughese, po jehož teči kotouč zasáhl domácího brankáře do masky.
     
    54:11
    S koncem Kaneova trestu vyslal štiplavou střelu zápěstím od modré čáry Quinn Hughes, Lane Pederson ji obětavě zblokoval do ochranné sítě.
     
    54:42
    Vincent Desharnais vyzkoušel oblouček za obranu do prostoru, kam najížděl Connor McDavid, na konkurenta nepustil puk Quinn Hughes, touš ze vzduchu stáhl do rukavice.
     
    55:23
    Do jízdy obdržel puk Leon Draisaitl, který z pravého kruhu vyslal ostrou střelu zápěstím, Casey DeSmith změnu stavu nepřipustil.
     
    55:44
    Tlak druhé formace Oilers pokračoval. Leon Draisaitl pro změnu v roli asistenta našel Ryana Nugenta-Hopkinse, Kanaďan poslal poskakující puk vedle pravé tyče.
     
    56:27
    Samozřejmě útočit nezapomněl ani Vancouver. Přes osobního strážce vypálil z pravého kruhu Andrej Kuzmenko, Skinner proti nepřesnému pokusu zasahovat nemusel.
     
    56:48
    Conor Garland u mantinelu přetlačil Bainse, načež mohl litovat skutečnosti, že v levém kruhu volnému Petterssonovi poslal přihrávku daleko za brusle.
     
    57:09
    Domácí mužstvo zůstává pod tlakem. Staut Skinner vyrazil nahození od modré před sebe, následně zvládl pokrýt i dorážku mladého Fina Rätyho.
     
    57:39
    Spíše z nouze střílel Max Sasson z levého kruhu slabě zápěstím, puk směřující na zadní tyč proletěl o kus vedle cílového zařízení.
     
    58:12
    Sám proti čtyřem bojoval Nils Äman statečně, nakonec se musel slonit před obráncem Vincentem Desharnaisem, následoval oblouček do středního pásma.
     
    58:57
    Elias Pettersson prodloužil střílený pas za sebe na Andreje Kuzmenka, ruský forvard nevyzrál jeden na jednoho na Boucharda.
     
    59:18
    Ofenzivní složku mužstva podpořil Evan Bouchard a dostal dobrou přihrávku mezi kruhy, tvrdou střelu schytal clonící Bains.
     
    59:43
    Do puku se pořádně opřel Darnell Nurse, ale vítěznou trefu nenaznamenal, DeSmithovu svatyni minul poměrně výrazně.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Základní hrací doba o vítězi zápasu mezi Edmontonem a Vancouverem nerozhodla, uvidíme prodloužení. Ve třetí dvacetiminutovce stojí za vypíchnutí jediná akce, a sice ta Teddyho Bluegera ze 42. minuty, kdy se lotyšský útočník v oslabení dostal do úniku, ale mezeru mezi Skinnerovými betony nenašel.
     
    Střely na bránu po 3. třetině: 28 – 22.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:10
    Drama pokračuje při hře tří proti třem! Elias Pettersson po úspěšném buly o pár vteřin později sám střílel z pravého kruhu vedle protější tyče.
     
    60:55
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto, vítězí Oilers! V momentě, kdy CONNOR MCDAVID naskočil na led, tak mu Bouchard adresoval parádní nahrávku mezi dvojici protihráčů. Nejproduktivnější hráč loňské sezóny následně perfektně provedl bekhendový blafák, DeSmithovi poslal kotouč za brankovou čáru podél levého betonu. Asistence: Evan Bouchard.
    60:55 Connor MCDAVID - 2:1
     
    Konec zápasu.
     
    Edmonton se na třetí pokus konečně v přípravě na novou sezónu dočkal vítězství, když na domácím stadiónu udolal Vancouver 2:1 v prodloužení.

    Vedoucí gól obstaral ve 31. minutě obránce Canucks Quinn Hughes v přesilové hře, o pouhé dvě minuty později ovšem vrátil stav do vyrovnané podoby Ryan Nugent-Hopkins. Další góly do konce základní hrací doby nepadly a šlo se tak do prodloužení, v němž si vzal slovo domácí kapitán Connor McDavid, jenž dostal nahrávku do úniku a ten vyřešil parádním bekhendovým blafákem.

    Čtvrté přípravné utkání odehraje Edmonton v noci z pátka na sobotu doma proti Calgary, Vancouver se hned zítra představí v aréně Seattlu.
     
    Utkání přihlíželo 16 700 diváků.
     
    Statistika
    Střely na bránu: 29 – 22 | Přesilová hra: 0/4 – 1/6 | Trestné minuty: 12 – 8

    Tři hvězdy utkání
    1. Stuart Skinner (EDM) – 21 zákroků
    2. Casey DeSmith (VAN) – 27 zákroků
    3. Connor McDavid (EDM) – 1+0 (05:41:28)
    Vancouver v přípravě neuspěl ani na druhý pokus

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 34. Nugent-Hopkins (Draisaitl), 61. McDavid (Bouchard) – 31. Q. Hughes (Kuzmenko, Pettersson)


    Edmonton Oilers: Skinner (Pickard) – Bouchard, Nurse, Desharnais, Gleason, Kemp, Niemeläinen – C. Brown, McDavid (C), E. Kane – Hyman, Draisaitl (A), Nugent-Hopkins (A) – Janmark, Sutter, Foegele – Ryan, Pederson, Erne.
    Tréner: Jay Woodcroft

    Vancouver Canucks: DeSmith (S. Martin) – Soucy, Q. Hughes (C), T. Myers (A), Brisebois, McWard, Wolanin – Kuzmenko, Pettersson (A), Höglander – Studnicka, Blueger, Äman – Garland, Räty, Bains – Dries, Sasson, Joshua.
    Tréner: Rick Tocchet

    Rozhodca: Skilliter, Brace – Murchison, Toomey

    Diváci: 16 700