Zlín – Kolín 5:1 (kon.) | Jihlava – Prostějov 2:4 (kon.) | Znojmo – Frýdek-M. 5:3 (kon.)
Poruba 2011 – Litoměřice 4:3 (3:1 po s.n.) | Přerov – Vsetín 1:3 (kon.) | Pardubice B – Slavia 0:2 (kon.)
Sokolov – Třebíč 1:3 (kon.)
koniec
HC Dukla Jihlava
2:4 (0:0, 2:3, 0:1)
LHK Jestřábi Prostějov
cz Streda 27.09.2023, 17:30 • Zimní stadion Pelhřimov • Chance Liga (CZ) • 6. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:11
    Poté se strhla v prostoru před gólmanem Markem Štipčákem potyčka. Ven jde hostující Tomáš Hanousek a domácí Jan Berger, oba dva za hrubost.
     
    58:00
    Tomáš Čachotský vzal odpovědnost na sebe a vypálil z osy hřiště poblíž mezikruží po ledě. Jeho pokus ale prošel těsně vedle levé tyče.
    50:08 Petr HAŠEK - 2:4
     
    50:08
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Vypadá to, že Dukla zapíše první porážku bez bodu v probíhající sezoně. Nastal jev, který není často k vidění – Tomáš Čachotský na pravém kruhu ztratil puk, čehož využil PETR HAŠEK. Kotouče se jednoduše zmocnil a z předbrankového prostoru rychle poslal puk pod horní tyčku. A nutno říct, že celkem nechytatelně. Bez asistence.
     
    41:11
    Nyní mohou domácí děkovat Adamu Beranovi, že je ještě udržel ve hře. Marek Račuk si totiž krásně vyměnil puk se Zdeňkem Doležalem, od kterého dostal pas mezi kruhy. Roztáhnutého jihlavského gólmana v jeho brankovišti ale tváří v tvář nepřehodil.
     
    36:57
    Dukla se dostala do hezkého přečíslení tři na dva. Štefančík dal na pravé straně modré puk pro Cachnína, ke kterému včas přistoupil obránce. Havlíčkobrodský odchovanec mu proto kotouč před brankou vrátil, ovšem slovenský forvard Štipčáka zblízka nepřekonal.
     
    33:58
    Následný protiútok musel zastavit Marek Chvátal, který mezi kruhy fauloval soupeře, když ho podrazil. Rázem je tu výhoda pro Prostějov.
     
    31:55
    Dukla bude hrát 1 minutu a 42 sekund dlouhou přesilovku pět na tři po faulu v pravém rohu branky, kterého se dopustil Petr Krejčí za zdržování hry, konkrétně za zašlapování puku.
     
    31:37
    Dá Dukla ve své dvacáté přesilovce v sezoně konečně branku nebo Prostějov ve dvacátém oslabení inkasuje čtvrtou branku? Odpověď budeme vědět za chvíli. Vilém Burian jde ven na dvě minuty za napadení.
    29:39 Petr ŠIDLÍK - 2:3
     
    29:39
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Skóre se přelévá z jedné strany na druhou a nyní jsou na koni opět Prostějovští. Jakub Illéš zapisuje dnes již třetí asistenci. Poslal kotouč na modrou pro PETRA ŠIDLÍKA a odchovanec jihlavského hokeje ukázal, že je produktivním obráncem. Opřel se do kotouče a ten skončil až v síti. Asistence: Jakub Illéš.
    27:16 Tomáš HANOUSEK - 2:2
     
    27:16
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Příchod TOMÁŠE HANOUSKA se Prostějovu opravdu vyplácí. Obránce, který do kádru Jestřábů přišel z B-týmu Pradubic, dostal ideální pas od Illéše prakticky mezi kruhy, kam si sjel. Jeho rána z první po ledě prošla přesně k levé tyčce branky. V pěti zápasech má Hanousek již osm bodů (4+4). Asistence: Jakub Illéš, Marek Račuk.
     
    26:29
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava:
    Patriks Ozols – 2 min., vysoká hůl.
    24:34 Tomáš ČACHOTSKÝ - 2:1
     
    24:34
    Dukla právě vstřelila branku!
    Na světě je třetí vstřelená branka v rychlém časovém sledu. TOMÁŠ ČACHOTSKÝ ukázal své výborné bruslařské umění. Útočník Dukly přebral na vrcholu pravého kruhu pas od Anděla a dostal se do předbrankového prostoru, Štipčák mu nebyl schopen uzmout puk, protihráč Venkrbec prakticky jen stínoval a hrající ikona Dukly po ledě zakončila přesně. Jde o první gól "Čagyho" v sezoně a celkově jeho 272. branka v červenožlutém. Nadále tak posouvá post nejlepšího novodobého střelce klubu v historii. Asistence: Lukáš Anděl.
    22:47 Tobiáš HANDL - 1:1
     
    22:47
    Dukla právě vstřelila branku!
    Celou první třetinu se čekalo na gól marně, nyní přichází dvě branky v rozmezí dvou a čtvrt minuty. TOBIÁŠ HANDL si našel puk v rohu za brankou, povyjel si na pravý kruh, opřel se do kotouče a proti jeho pokusu už byl Štipčák bezmocný. Bez asistence.
     
    22:05
    Richard Cachnín měl na holi vyrovnání. Puk po jeho střele byl možná lehce ztečován a prošel těsně vedle pravé tyče Štipčáka.
    20:31 Jakub ILLÉŠ - 0:1
     
    20:31
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Hosté se hned po buly dostali do útočného pásma a střílí úvodní branku zápasu. JAKUB ILLÉŠ dává proti svému bývalému týmu gól, když lehkou tečí z kruhů zakončil kombinaci přihrávajícího Račuka a Hanouska. Právě druhý uvedený má už sedmý bod v dosavadní sezoně. Prostějov tak dává v pátém utkání pátý přesilovkový gól. Asistence: Marek Račuk, Tomáš Hanousek.
     
    19:34
    Prostějovští využili situace k útoku a Otakar Šik v prostoru mezi kruhy před svou brankou sekl soupeře. Do první přesilovky v utkání tak jde Prostějov, jenž ve čtyřech utkáních využil hned čtyři početní výhody (21,05%).
     
    17:51
    Obrovská šance Dukly! Po kombinaci v útočném pásmu se domácí fanoušci už radovali z branky, ovšem rozhodčí rozpažil a puk zřejmě neprošel brankovou čáru. Nemohu sloužit, neviděl jsem bohužel ani střelecký pokus, ani puk.
     
    17:28
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov:
    Petr Krejčí – 2 min., držení.
     
    12:47
    Ani Otakaru Šikovi zatím není přáno. Velešikovný forvard si sjel s pukem po dobré přihrávce mezi kruhy. Vypálil mezi vyrážečku a beton, což je pro gólmany vždy nepříjemné místo, ovšem odchovanec hodonínského hokeje Marek Štipčák se opět vyznamenal a koncem lapačky puk vyrazil. Prostějov poté vyhazuje na zakázané uvolnění.
     
    10:50
    Nějakou jadrnou nadávku nyní mohl Marcel Štefančík vypustit z úst a napadá mne jich hned několik. Richard Cachín, který hraje od začátku sezony ve velmi dobré formě, si udělal z obránce mezi kruhy kužel. Viděl, že je už blízko Štipčákovi, proto poslal puk podél něj na volného slovenského útočníka, ale puk po Štefančíkově možná nepříliš důrazném zakončení zůstal těsně před brankovou čárou.
     
    09:34
    Lukáš Anděl se po svém (zatím krátkodobém) návratu do Dukly mohl podruhé zapsat mezi střelce. Šikovně si počíhal před brankou na střelu aktivního Šika a radost po jeho teči zastavila až pravá tyčka.
     
    06:01
    Tomáš Čachotský se mohl zbavit nule na kontě vstřelených branek, zatím má "pouze" tři přesné přihrávky. Před Štipčákem si počkal na odražený puk, kterým nejprve brankáře Prostějova neohrozil. Poté si kotouč lépe srovnal na bekhend a jeho střela po ledě se k pravé tyčce nevešla. Dojíždějícímu Šikovi chyběly k dorážce dva tři metry.
     
    05:31
    Vilém Burian je znovu v akci. Dostal puk přesně na osu hřiště a opřel se do puku jako dělostřelec. Betony Adama Berana jsou dnes již vyklepány a zbaveny zbytku prachu.
     
    02:37
    Tahle přesilovka Dukly není vůbec špatná. Jihlavští kombinují v pásmu, ovšem střela Šika byla zblokovaná, Marešův pokus prolétl těsně vedle, další pokus Otakara Šika z levého kruhu vyrazil Štipčák a když se kotouč dostal na pravý kruh pro Tomáše Čachotského, tak jihlavský útočník netrefil polovinu volné branky.
     
    01:26
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov:
    Matouš Venkrbec – 2 min., sekání.

    Tomáš Lysý

    Góly a asistencie: 23. Handl, 25. Čachotský (Anděl) – 21. Illéš (Račuk, Hanousek), 28. Hanousek (Illéš, Račuk), 30. Šidlík (Illéš), 51. Hašek


    HC Dukla Jihlava: A. Beran (Chaloupek) – D. Kolář (A), Bilčík, Kočí, Ozols, Chvátal, L. Mareš, Dundáček – Šik, Anděl, Čachotský (C) – Cachnín, Štefančík, T. Havránek – Berger, Handl, Meluzin – V. Brož, Pořízek, Jelínek.
    Tréner: Viktor Ujčík

    LHK Jestřábi Prostějov: Štipčák (Pavelka) – Šidlík, Hanousek, Krejčí, Poledna, Forman, Pěnčík, Kloz – Hašek, Ostřížek, V. Burian (A) – Z. Doležal, Račuk, Illéš – Fronk, Venkrbec (C), Jiránek (A) – Maruna, Antoníček.
    Tréner: Martin Štrba

    Rozhodca: Radek Wagner, Daniel Jechoutek – Milan Jindra, Jakub Teršíp

    Diváci: 515