Zlín – Kolín 5:1 (kon.) | Jihlava – Prostějov 2:4 (kon.) | Znojmo – Frýdek-M. 5:3 (kon.)
Poruba 2011 – Litoměřice 4:3 (3:1 po s.n.) | Přerov – Vsetín 1:3 (kon.) | Pardubice B – Slavia 0:2 (kon.)
Sokolov – Třebíč 1:3 (kon.)
koniec
HC Dukla Jihlava
2:4 (0:0, 2:3, 0:1)
LHK Jestřábi Prostějov
cz Streda 27.09.2023, 17:30 • Zimní stadion Pelhřimov • Chance Liga (CZ) • 6. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Konec zápasu. (20:05:35)
     
    Po bezbrankové první třetině začaly branky padat v části druhé. Jako první se do vedení dostal Prostějov. Dukla během čtyř minut otočila stav, ale ještě do třicáté minuty hosté opět vedli. Utkání se poté lámalo v téměř dvouminutové přesilovce Jihlavy pět na tři, která nebyla využitá. V 51. minutě po chybné jihlavské rozehrávce přidal čtvrtý gól Prostějova Petr Hašek a definitivně tak stvrdil dvě skutečnosti: Dukla poprvé v sezoně neboduje a Prostějov poráží Jihlavu počtvrté za sebou, z toho potřetí na "jejím" pelhřimovském ledě. Konečný výsledek: Jihlava – Prostějov 2:4.
     
    59:33
    Adam Beran se kvůli zakázanému uvolnění Dukly musí vrátit do branky.
     
    59:13
    Tomáš Havránek napřáhl z vrcholu pravého kruhu k povedené střele. Ačkoliv měl Štipčák trošku problémy, i tak stihl úspěšně zasáhnout.
     
    58:11
    Poté se strhla v prostoru před gólmanem Markem Štipčákem potyčka. Ven jde hostující Tomáš Hanousek a domácí Jan Berger, oba dva za hrubost.
     
    58:00
    Tomáš Čachotský vzal odpovědnost na sebe a vypálil z osy hřiště poblíž mezikruží po ledě. Jeho pokus ale prošel těsně vedle levé tyče.
     
    57:50
    Hned po buly utekl domácím puk z pásma, ovšem rychle se vracejí zpět před prostějovskou branku.
     
    57:33
    Hosté se osvobozují na zakázané uvolnění a Dukla ještě zkusí hru v šesti s prázdnou brankou.
     
    57:05
    Handl se nejprve mezi kruhy ke střele nedostal, ovšem kotouč se dostal na pravý kruh pro Lukáše Mareše, jenž se tvrdě opřel do střely. Ovšem na Štipčáka si nepřišel. Poté puk na modré znovu sebral Handl, ale ani on nebyl úspěšný.
     
    56:32
    Hra byla přerušena pro postavení útočícího hráče Prostějova v prostoru Adama Berana.
     
    56:14
    Ofsajd červenožlutých barev.
     
    55:44
    Nedá se úplně říct, že utkání se už jen dohrává. Dukla je ale trošku v křeči a nedokáže najít recept na pozornou obranu Prostějova.
     
    53:37
    Marek Štipčák nyní příliš neviděl na kotouč, ovšem i tak střelu jednoho z hráčů Dukly našel mezi betony.
     
    52:28
    Dukla nadále nenachází prakticky žádný recept na ohrožení Štipčáka. Více práce měl naopak nyní Adam Beran, který likvidoval pokus Venkrbce, jenž se snadno dostal před jeho branku. A to vše za přihlížení 515 diváků.
     
    51:30
    Prostějovští nyní rychle přistupují k soupeři při jeho kombinaci. Puk na vrcholu levého kruhu převzal Richard Cachnín, ale jeho pokus byl zblokován do ochranné sítě.
    50:08 Petr HAŠEK - 2:4
     
    50:08
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Vypadá to, že Dukla zapíše první porážku bez bodu v probíhající sezoně. Nastal jev, který není často k vidění – Tomáš Čachotský na pravém kruhu ztratil puk, čehož využil PETR HAŠEK. Kotouče se jednoduše zmocnil a z předbrankového prostoru rychle poslal puk pod horní tyčku. A nutno říct, že celkem nechytatelně. Bez asistence.
     
    49:25
    Útočný výlet Vlastimila Bilčíka ukončil ofsajd, Vítězslav Brož přejel útočnou modrou o něco dříve, než jí přešel puk.
     
    48:07
    Dukla se po zakázaném uvolnění Protějova snadno dostává do útočného pásma.

    Tomáš Lysý

    Góly a asistencie: 23. Handl, 25. Čachotský (Anděl) – 21. Illéš (Račuk, Hanousek), 28. Hanousek (Illéš, Račuk), 30. Šidlík (Illéš), 51. Hašek


    HC Dukla Jihlava: A. Beran (Chaloupek) – D. Kolář (A), Bilčík, Kočí, Ozols, Chvátal, L. Mareš, Dundáček – Šik, Anděl, Čachotský (C) – Cachnín, Štefančík, T. Havránek – Berger, Handl, Meluzin – V. Brož, Pořízek, Jelínek.
    Tréner: Viktor Ujčík

    LHK Jestřábi Prostějov: Štipčák (Pavelka) – Šidlík, Hanousek, Krejčí, Poledna, Forman, Pěnčík, Kloz – Hašek, Ostřížek, V. Burian (A) – Z. Doležal, Račuk, Illéš – Fronk, Venkrbec (C), Jiránek (A) – Maruna, Antoníček.
    Tréner: Martin Štrba

    Rozhodca: Radek Wagner, Daniel Jechoutek – Milan Jindra, Jakub Teršíp

    Diváci: 515