Zlín – Kolín 5:1 (kon.) | Jihlava – Prostějov 2:4 (kon.) | Znojmo – Frýdek-M. 5:3 (kon.)
Poruba 2011 – Litoměřice 4:3 (3:1 po s.n.) | Přerov – Vsetín 1:3 (kon.) | Pardubice B – Slavia 0:2 (kon.)
Sokolov – Třebíč 1:3 (kon.)
koniec
HC Dukla Jihlava
2:4 (0:0, 2:3, 0:1)
LHK Jestřábi Prostějov
cz Streda 27.09.2023, 17:30 • Zimní stadion Pelhřimov • Chance Liga (CZ) • 6. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u dalšího kola Chance ligy, která má na programu čtvrté utkání během jednoho týdne. V rámci 6. kola se proti sobě postaví tabulkově druhá HC Dukla Jihlava, která odstartovala sezonu výborně a LHK Jestřábi Prostějov, jenž naopak s pěti body ze čtyř zápasů spokojení být nemohou. Utkání startuje na Zimním stadionu v Pelhřimově od 17:30 hodin.
     
    HC Dukla Jihlava:
    Vypadá to, že si Dukla zvyká na podmínky tříletého azylu mimo svoje hájemství. Zatímco v uplynulé sezoně v prvních třech kolech prohrála, nyní je to jiná písnička. Svěřenci trenéra Viktora Ujčíka mají po pěti kolech třináct bodů a jen smolná koncovka předešlého domácího zápasu proti Vsetínu je připravila o plný počet.

    Dukla zažívá nejlepší start do sezony za posledních dvanáct let a pokud proti Prostějovu zapíše tři body, tak tuto metu překoná. Tehdy měla po šesti kolech 14 bodů.

    Poslední zápasy Dukly:
    Třebíč – Dukla 1:2
    Dukla – Vsetín 5:6 pr.
    Kolín – Dukla 1:2
    Dukla – Prostějov 4:1
    Znojmo – Dukla 2:3
     
    LHK Jestřábi Prostějov:
    Tým s dravým ptákem ve znaku je o tom o poznání hůře, zatím dokázal nastřádat ve čtyřech zápasech jen pět bodů. A to je na semifinalistu uplynulého ročníku soutěže zapeklitě málo. Je ale možné, že Prostějov bude potřebovat trošku více času, aby zase fungoval jako dobře namazaný stroj, jelikož v průběhu mezisezonní pauzy hledal nového trenéra za Aleše Tottera, jenž odešel na Slovensko.

    V kádru Prostějova navíc nalezneme spoustu zkušených borců, kteří by určitě měli tým pozvednout do vyšších pater tabulky. Řada z nich navíc prošla i Duklou.

    Poslední zápasy Prostějova:
    Prostějov – Zlín 1:4
    Přerov – Prostějov 3:4 pr.
    Prostějov – Sokolov 6:3
    Litoměřice – Prostějov 4:2.
     
    Ze statistik:

    Nejproduktivnější hráči:
    Otakar Šik (JIH): 5 zápasů, 6 bodů (2+4)
    Tomáš Hanousek (PRO): 4 zápasy, 6 bodů (3+3)

    Nejlepší střelci:
    Šimon Jelínek (JIH): 5 zápasů, 4 góly
    Tomáš Hanousek (PRO): 4 zápasy, 3 góly

    Nejvíce asistencí:
    Otakar Šik (JIH): 5 zápasů, 4 asistence
    David Ostřížek (PRO): 4 zápasy, 4 asistence

    Nejproduktivnější obránci:
    Patriks Ozols (JIH): 5 zápasů, 3 body (0+3)
    Tomáš Hanousek (PRO): 4 zápasy, 6 bodů (3+3)

    Brankáři:
    Adam Beran (JIH): 4 zápasy, 93,69%, 1,6 průměr
    Jaroslav Pavelka (PRO): 3 zápasy, 87,88%, 3,38 průměr.
     
    Poslední vzájemné zápasy:
    Dukla – Prostějov 3:6 (44. kolo 22/23)
    Prostějov – Dukla 3:2 (31. kolo 22/23)
    Dukla – Prostějov 3:5 (18. kolo 22/23)
    Prostějov – Dukla 2:4 (5. kolo 22/23)
    Dukla – Prostějov 4:2 (44. kolo 21/22)
     
    Jak už bylo řečeno, na obou stranách najdeme poměrně dost hokejistů, kteří dlouze či krátce působili v dresu soupeře. Za Duklu oblékali v minulosti prostějovský dres obránce Daniel Kolář (4 sezony), další obránce Alex Rašner (necelé 2 sezony) a nové útočné posily Dukly Šimon Jelínek (1 sezona), Jan Berger (půl sezony) a David Bartoš (1 sezona).

    Naopak jihlavští fanoušci si zcela jistě pamatují obránce Petra Šidlíka s útočníkem Tomášem Jiránkem, jelikož oba s Duklou vybojovali postup do extraligy v sezoně 2016/2017. Poměrně nedávno působili v jihlavském dresu také forvardi Jiří Fronk a Jakub Illéš. Všichni čtyři dohromady odehráli v Dukle 686 utkání.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: A. Beran (Chaloupek) – D. Kolář (A), Bilčík, Kočí, Ozols, Chvátal, L. Mareš, Dundáček – Šik, Anděl, Čachotský (C) – Cachnín, Štefančík, T. Havránek – Berger, Handl, Meluzin – V. Brož, Pořízek, Jelínek.

    LHK Jestřábi Prostějov: Štipčák (Pavelka) – Šidlík, Hanousek, Krejčí, Poledna, Forman, Pěnčík, Kloz – Hašek, Ostřížek, V. Burian (A) – Z. Doležal, Račuk, Illéš – Fronk, Venkrbec (C), Jiránek (A) – Maruna, Antoníček.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:39
    První jihlavský útok končí na připraveném Marku Štipčákovi, který dnes vůbec poprvé v sezoně chytá od začátku. Celkově pak v sezoně jde do branky podruhé.
     
    01:09
    Jakub Illéš si sjel před branku na tečovaný puk, ovšem Adam Beran byl připraven, puk vyrazil svým betonem.
     
    01:26
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov:
    Matouš Venkrbec – 2 min., sekání.
     
    01:57
    Dukla sice vyhrála buly a chvilku kombinovala, poté ale po chybce opustila útočné pásmo.
     
    02:37
    Tahle přesilovka Dukly není vůbec špatná. Jihlavští kombinují v pásmu, ovšem střela Šika byla zblokovaná, Marešův pokus prolétl těsně vedle, další pokus Otakara Šika z levého kruhu vyrazil Štipčák a když se kotouč dostal na pravý kruh pro Tomáše Čachotského, tak jihlavský útočník netrefil polovinu volné branky.
     
    03:26
    Vyloučený Matouš Maximilián Venkrbec je na ledě a Dukla tak nevyužila v sezoně ani osmnáctou přesilovou hru. Jihlavští hokejisté i nadále čekají na gól v přesilovce.
     
    04:41
    Fabien Kočí si na obranné modré dobře poradil proti Vilému Burianovi. Zkušeného útočníka přibrzdil a ten se dostal do ofsajdu.
     
    04:49
    Rozehrávka Dukly po vyhraném buly končí zakázaným uvolněním.
     
    05:31
    Vilém Burian je znovu v akci. Dostal puk přesně na osu hřiště a opřel se do puku jako dělostřelec. Betony Adama Berana jsou dnes již vyklepány a zbaveny zbytku prachu.
     
    06:01
    Tomáš Čachotský se mohl zbavit nule na kontě vstřelených branek, zatím má "pouze" tři přesné přihrávky. Před Štipčákem si počkal na odražený puk, kterým nejprve brankáře Prostějova neohrozil. Poté si kotouč lépe srovnal na bekhend a jeho střela po ledě se k pravé tyčce nevešla. Dojíždějícímu Šikovi chyběly k dorážce dva tři metry.
     
    07:41
    Na druhé straně to vypadalo, že rozehrávka Prostějova také skončí ofsajdem, ale sudí nakonec rozpažili.
     
    08:48
    Také Prostějov se poprvé výrazněji usadil před jihlavskou brankou. Jeho kombinace je ale podobná jako při přesilovce Dukly, tedy prakticky žádná střela na branku.
     
    09:17
    Dukla ihned po převzetí kotouče zaútočila. Podél modré šel puk na Otakara Šika, jehož střelu našel Štipčák v betonech.
     
    09:34
    Lukáš Anděl se po svém (zatím krátkodobém) návratu do Dukly mohl podruhé zapsat mezi střelce. Šikovně si počíhal před brankou na střelu aktivního Šika a radost po jeho teči zastavila až pravá tyčka.
     
    10:50
    Nějakou jadrnou nadávku nyní mohl Marcel Štefančík vypustit z úst a napadá mne jich hned několik. Richard Cachín, který hraje od začátku sezony ve velmi dobré formě, si udělal z obránce mezi kruhy kužel. Viděl, že je už blízko Štipčákovi, proto poslal puk podél něj na volného slovenského útočníka, ale puk po Štefančíkově možná nepříliš důrazném zakončení zůstal těsně před brankovou čárou.
     
    12:03
    Tahle první třetina zatím určitě baví. Akce zejména v posledních minutách střídá akci a nyní měl Marek Štipčák při střele Meluzína z předbrankového prostoru znovu poměrně dost práce. Svůj tým ale znovu podržel, jako v první třetině již několikrát.
     
    12:47
    Ani Otakaru Šikovi zatím není přáno. Velešikovný forvard si sjel s pukem po dobré přihrávce mezi kruhy. Vypálil mezi vyrážečku a beton, což je pro gólmany vždy nepříjemné místo, ovšem odchovanec hodonínského hokeje Marek Štipčák se opět vyznamenal a koncem lapačky puk vyrazil. Prostějov poté vyhazuje na zakázané uvolnění.
     
    13:10
    Další zakázané uvolnění Prostějova.
     
    13:40
    Bilčík si při rozehrávce nepříliš rozuměl s Havránkem a Dukla o puk přichází. Je to ale jedna z mála ztrát zatím slušné jihlavské třetiny, leč doposud bezbrankové.
     
    15:05
    Nicméně jsem si jist, že dříve nebo později se branky dočkáme. Fanoušci jistě mají v živé paměti gólové hody při vzájemných zápasech obou soupeřů.
     
    15:35
    Protiútok Prostějova zastavili čistým způsobem obránci Dukly a domácí se také vydali do útočení. Ve finále celé akce se chvilku sám u levé tyče Štipčáka ocitl Radek Pořízek, nicméně ani on na dvaadvacetiletého brankáře nevyzrál.
     
    16:26
    Stejně tak dopadl i pokus Paktikse Ozolse, obrannou jihlavskou kometu dosvadních pěti zápasů, od modré čáry
     
    17:08
    Filip Dundáček vyslal vůbec své první dva projektily v této sezoně. Při obou z nich se před brankou dostával k puku Richard Cachnín, ale v obou případech neuspěl. Jednou zakončil vedle, podruhé byl zablokován.
     
    17:28
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov:
    Petr Krejčí – 2 min., držení.
     
    17:51
    Obrovská šance Dukly! Po kombinaci v útočném pásmu se domácí fanoušci už radovali z branky, ovšem rozhodčí rozpažil a puk zřejmě neprošel brankovou čáru. Nemohu sloužit, neviděl jsem bohužel ani střelecký pokus, ani puk.
     
    19:00
    Ozolsův pokus od modré viděl Štipčák velmi dobře a neměl problém zasáhnout.
     
    19:20
    Čachotský dával křižný pas brankovištěm na Šika, který chtěl zakončovat z první, ovšem puk mu zřejmě kvůli nerovnosti na ledě přeskočil hokejku.
     
    19:34
    Prostějovští využili situace k útoku a Otakar Šik v prostoru mezi kruhy před svou brankou sekl soupeře. Do první přesilovky v utkání tak jde Prostějov, jenž ve čtyřech utkáních využil hned čtyři početní výhody (21,05%).
     
    19:48
    Střela Hanouska od modré prošla mimo branku Berana, nikdo puk netečoval, proto je stav stále bezbrankový a po první třetině i takový skončí.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní perioda bavila a je s podivem, že z několika šancí branka nepadla. Dukla měla dvě přesilové hry, avšak bez využití. Ve velké šanci byl jihlavský útočník Anděl, jehož teč zastavila tyčka a po výborné kombinaci Cachnína zblízka nedal velkou šanci Štefančík. Příležitosti měl na holi i Čachotský, ale také bez využití. Na druhé straně hrozil zejména Burian, ovšem tak velké šance rozhodně neměl. V závěru třetiny při přesilovce již zvedali jihlavští fanoušci ruce nad hlavu, ale jejich miláčci puk za čáru nedostali. Do druhé třetiny za stavu 0:0 půjde Prostějov s výhodou 94 sekund dlouhé přesilovky.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:17.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:31
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Hosté se hned po buly dostali do útočného pásma a střílí úvodní branku zápasu. JAKUB ILLÉŠ dává proti svému bývalému týmu gól, když lehkou tečí z kruhů zakončil kombinaci přihrávajícího Račuka a Hanouska. Právě druhý uvedený má už sedmý bod v dosavadní sezoně. Prostějov tak dává v pátém utkání pátý přesilovkový gól. Asistence: Marek Račuk, Tomáš Hanousek.
    20:31 Jakub ILLÉŠ - 0:1
     
    21:41
    Dukla zatím s odpovědí nepřišla, její útok si Jestřábi v pohodě pohlídali.
     
    22:05
    Richard Cachnín měl na holi vyrovnání. Puk po jeho střele byl možná lehce ztečován a prošel těsně vedle pravé tyče Štipčáka.
     
    22:47
    Dukla právě vstřelila branku!
    Celou první třetinu se čekalo na gól marně, nyní přichází dvě branky v rozmezí dvou a čtvrt minuty. TOBIÁŠ HANDL si našel puk v rohu za brankou, povyjel si na pravý kruh, opřel se do kotouče a proti jeho pokusu už byl Štipčák bezmocný. Bez asistence.
    22:47 Tobiáš HANDL - 1:1
     
    24:20
    Před oběma brankami bylo rušno. Dukla mohla střílet od modré, ale Marešovi nesedl puk na pořádnou střelu. Na druhé straně byl připraven proti útoku hostí Adam Beran.
     
    24:34
    Dukla právě vstřelila branku!
    Na světě je třetí vstřelená branka v rychlém časovém sledu. TOMÁŠ ČACHOTSKÝ ukázal své výborné bruslařské umění. Útočník Dukly přebral na vrcholu pravého kruhu pas od Anděla a dostal se do předbrankového prostoru, Štipčák mu nebyl schopen uzmout puk, protihráč Venkrbec prakticky jen stínoval a hrající ikona Dukly po ledě zakončila přesně. Jde o první gól "Čagyho" v sezoně a celkově jeho 272. branka v červenožlutém. Nadále tak posouvá post nejlepšího novodobého střelce klubu v historii. Asistence: Lukáš Anděl.
    24:34 Tomáš ČACHOTSKÝ - 2:1
     
    26:29
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava:
    Patriks Ozols – 2 min., vysoká hůl.
     
    26:46
    Prostějovští začali i druhou přesilovku dobře a pětice hráčů v červeném je usazena před Beranem. Ten měl proti střele Ostřížka plné betony práce. Následně dostal přihrávku do předbrankového prostoru Vilém Burian, jeho teč ale srazil jeden z hráčů Dukly do ochranné sítě.
     
    27:16
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Příchod TOMÁŠE HANOUSKA se Prostějovu opravdu vyplácí. Obránce, který do kádru Jestřábů přišel z B-týmu Pradubic, dostal ideální pas od Illéše prakticky mezi kruhy, kam si sjel. Jeho rána z první po ledě prošla přesně k levé tyčce branky. V pěti zápasech má Hanousek již osm bodů (4+4). Asistence: Jakub Illéš, Marek Račuk.
    27:16 Tomáš HANOUSEK - 2:2
     
    29:39
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Skóre se přelévá z jedné strany na druhou a nyní jsou na koni opět Prostějovští. Jakub Illéš zapisuje dnes již třetí asistenci. Poslal kotouč na modrou pro PETRA ŠIDLÍKA a odchovanec jihlavského hokeje ukázal, že je produktivním obráncem. Opřel se do kotouče a ten skončil až v síti. Asistence: Jakub Illéš.
    29:39 Petr ŠIDLÍK - 2:3
     
    31:20
    Jihlavští hokejisté byli nyní v dílčím útlumu, ze kterého jej vysvobozuje faul jednoho z hráčů soupeře. Beran už spěchá na střídačku, aby Dukla mohla hrát chvilku v šesti.
     
    31:37
    Dá Dukla ve své dvacáté přesilovce v sezoně konečně branku nebo Prostějov ve dvacátém oslabení inkasuje čtvrtou branku? Odpověď budeme vědět za chvíli. Vilém Burian jde ven na dvě minuty za napadení.
     
    31:55
    Dukla bude hrát 1 minutu a 42 sekund dlouhou přesilovku pět na tři po faulu v pravém rohu branky, kterého se dopustil Petr Krejčí za zdržování hry, konkrétně za zašlapování puku.
     
    32:13
    Rána od modré se neujala, Štipčák v brance hostí byl pozorný.
     
    32:31
    Dukla se štěstím udržela puk na modré. Kolářova rána po Čachotského pasu byla tečována Andělem, ale nad branku.
     
    33:05
    Ani další jihlavská kombinace nevedla k vážnéjšímu ohrožení branky a hosté se na chvilku osvobozují. Mají to ale nyní dále na svou střídačku.
     
    33:37
    Hosté hrají ve čtyřech.
     
    33:55
    A v pěti, Kočímu nesedla na hokejku přihrávka Čachotského z pravé strany.
     
    33:58
    Následný protiútok musel zastavit Marek Chvátal, který mezi kruhy fauloval soupeře, když ho podrazil. Rázem je tu výhoda pro Prostějov.
     
    35:13
    Prostějov nyní pojímá přesilovku spíše oddechově po krizovém momentu dlouhém téměř dvě minuty v podobě dvojnásobného oslabení, které hosté zvládli. Až nyní lehce ohrozili Berana.
     
    35:20
    Dukla posílá puk ven z pásma.
     
    35:58
    Chvátal se na trestné lavici příliš strachovat nemusel, přesilovka Prostějova nebyla příliš nebezpečná a hosté tak poprvé v dnešním mači početní výhodu nevyužili.
     
    36:57
    Dukla se dostala do hezkého přečíslení tři na dva. Štefančík dal na pravé straně modré puk pro Cachnína, ke kterému včas přistoupil obránce. Havlíčkobrodský odchovanec mu proto kotouč před brankou vrátil, ovšem slovenský forvard Štipčáka zblízka nepřekonal.
     
    38:07
    Po souboji v rohu u branky se Brož vyháčkoval s pukem a snažil se ho předat mezi kruhy pro Jelínka, přihrávka byla ale zblokovaná.
     
    39:40
    Kočího nahození od modré zblokovali hosté a puk končí v rohu za brankou. Dukla se ještě ale drží v pásmu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině padlo hned pět branek. Brankostroj načal 31 sekund po začátku třetiny Jakub Illéš, který usměrnil mezi kruhy střílený pas Račuka do sítě. Dukla kontrovala dvěma brankami během necelých dvou minut. Nejprve se po samostatné akci z pravého kruhu prosadil Tobiáš Handl a první gól v sezoně vstřelil i Tomáš Čachotský, který se prosmýkl brankovištěm a po ledě zakončil. Jenže Dukla šla následně do oslabení a Prostějov využil i druhou přesilovku. Opět u toho byl Jakub Illéš, který nahrál prakticky mezi kruhy Tomáši Hanouskovi a obránce Prostějova zaznamenal osmý bod v pátém utkání. To nebylo ale všechno, pátý gól během devíti minut a osmi sekund vstřelil Petr Šidlík, kterému v pádu přihrál na modrou Jakub Illéš a pokus produktivního beka skončil až v síti. Jihlava může znovu žehrat na přesilovky, nedlouho poté měla 1:42 minuty dlouhou výhodu pět na tři, ale nebezpečná nebyla. Proto Prostějov vede po dvou třetinách 3:2.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:12.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:35
    Hosté vstoupili do třetí části s velkým elánem a pokus Haška prošel těsně vedle levé tyčky Berana.
     
    41:11
    Nyní mohou domácí děkovat Adamu Beranovi, že je ještě udržel ve hře. Marek Račuk si totiž krásně vyměnil puk se Zdeňkem Doležalem, od kterého dostal pas mezi kruhy. Roztáhnutého jihlavského gólmana v jeho brankovišti ale tváří v tvář nepřehodil.
     
    43:46
    Hraje se sice častěji před prostějovskou brankou, ale hosté zatím své vedení brání bez vážnějších problémů.
     
    44:36
    Snaha Bergera o protečování puku přes střední pásmo neprošla, naopak do útočného pásma se dostali hosté. Beran ale našel puk ve své lapačce.
     
    45:38
    Dukla začíná další útočnou akci od své vlastní branky, puk vyváží Daniel Kolář.
     
    46:07
    Bilčík si chtěl sjet s pukem mezi kruhy, ovšem dostal se do srážky se Šimonem Jelínkem a domácí tak o puk přišli.
     
    46:24
    Prostějovská akce nemůže pokračovat kvůli ofsajdu.
     
    46:57
    U pravé tyče Štipčáka se na chvilku zjevil s pukem Šimon Jelínek, ale už byl trošku vychýlený a ani neměl dostatečnou koordinaci, aby lépe zakončil.
     
    48:07
    Dukla se po zakázaném uvolnění Protějova snadno dostává do útočného pásma.
     
    49:25
    Útočný výlet Vlastimila Bilčíka ukončil ofsajd, Vítězslav Brož přejel útočnou modrou o něco dříve, než jí přešel puk.
     
    50:08
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Vypadá to, že Dukla zapíše první porážku bez bodu v probíhající sezoně. Nastal jev, který není často k vidění – Tomáš Čachotský na pravém kruhu ztratil puk, čehož využil PETR HAŠEK. Kotouče se jednoduše zmocnil a z předbrankového prostoru rychle poslal puk pod horní tyčku. A nutno říct, že celkem nechytatelně. Bez asistence.
    50:08 Petr HAŠEK - 2:4
     
    51:30
    Prostějovští nyní rychle přistupují k soupeři při jeho kombinaci. Puk na vrcholu levého kruhu převzal Richard Cachnín, ale jeho pokus byl zblokován do ochranné sítě.
     
    52:28
    Dukla nadále nenachází prakticky žádný recept na ohrožení Štipčáka. Více práce měl naopak nyní Adam Beran, který likvidoval pokus Venkrbce, jenž se snadno dostal před jeho branku. A to vše za přihlížení 515 diváků.
     
    53:37
    Marek Štipčák nyní příliš neviděl na kotouč, ovšem i tak střelu jednoho z hráčů Dukly našel mezi betony.
     
    55:44
    Nedá se úplně říct, že utkání se už jen dohrává. Dukla je ale trošku v křeči a nedokáže najít recept na pozornou obranu Prostějova.
     
    56:14
    Ofsajd červenožlutých barev.
     
    56:32
    Hra byla přerušena pro postavení útočícího hráče Prostějova v prostoru Adama Berana.
     
    57:05
    Handl se nejprve mezi kruhy ke střele nedostal, ovšem kotouč se dostal na pravý kruh pro Lukáše Mareše, jenž se tvrdě opřel do střely. Ovšem na Štipčáka si nepřišel. Poté puk na modré znovu sebral Handl, ale ani on nebyl úspěšný.
     
    57:33
    Hosté se osvobozují na zakázané uvolnění a Dukla ještě zkusí hru v šesti s prázdnou brankou.
     
    57:50
    Hned po buly utekl domácím puk z pásma, ovšem rychle se vracejí zpět před prostějovskou branku.
     
    58:00
    Tomáš Čachotský vzal odpovědnost na sebe a vypálil z osy hřiště poblíž mezikruží po ledě. Jeho pokus ale prošel těsně vedle levé tyče.
     
    58:11
    Poté se strhla v prostoru před gólmanem Markem Štipčákem potyčka. Ven jde hostující Tomáš Hanousek a domácí Jan Berger, oba dva za hrubost.
     
    59:13
    Tomáš Havránek napřáhl z vrcholu pravého kruhu k povedené střele. Ačkoliv měl Štipčák trošku problémy, i tak stihl úspěšně zasáhnout.
     
    59:33
    Adam Beran se kvůli zakázanému uvolnění Dukly musí vrátit do branky.
     
    Po bezbrankové první třetině začaly branky padat v části druhé. Jako první se do vedení dostal Prostějov. Dukla během čtyř minut otočila stav, ale ještě do třicáté minuty hosté opět vedli. Utkání se poté lámalo v téměř dvouminutové přesilovce Jihlavy pět na tři, která nebyla využitá. V 51. minutě po chybné jihlavské rozehrávce přidal čtvrtý gól Prostějova Petr Hašek a definitivně tak stvrdil dvě skutečnosti: Dukla poprvé v sezoně neboduje a Prostějov poráží Jihlavu počtvrté za sebou, z toho potřetí na "jejím" pelhřimovském ledě. Konečný výsledek: Jihlava – Prostějov 2:4.
     
    Konec zápasu. (20:05:35)

    Tomáš Lysý

    Góly a asistencie: 23. Handl, 25. Čachotský (Anděl) – 21. Illéš (Račuk, Hanousek), 28. Hanousek (Illéš, Račuk), 30. Šidlík (Illéš), 51. Hašek


    HC Dukla Jihlava: A. Beran (Chaloupek) – D. Kolář (A), Bilčík, Kočí, Ozols, Chvátal, L. Mareš, Dundáček – Šik, Anděl, Čachotský (C) – Cachnín, Štefančík, T. Havránek – Berger, Handl, Meluzin – V. Brož, Pořízek, Jelínek.
    Tréner: Viktor Ujčík

    LHK Jestřábi Prostějov: Štipčák (Pavelka) – Šidlík, Hanousek, Krejčí, Poledna, Forman, Pěnčík, Kloz – Hašek, Ostřížek, V. Burian (A) – Z. Doležal, Račuk, Illéš – Fronk, Venkrbec (C), Jiránek (A) – Maruna, Antoníček.
    Tréner: Martin Štrba

    Rozhodca: Radek Wagner, Daniel Jechoutek – Milan Jindra, Jakub Teršíp

    Diváci: 515