Třinec – Liberec 4:1 (kon.)
koniec
HC Oceláři Třinec
4:1 (2:0, 0:1, 2:0)
Bílí Tygři Liberec
cz Štvrtok 21.09.2023, 17:00 • WERK ARENA, Třinec • Tipsport extraliga (ČR) • 3. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:24
    Třinec právě vstřelil branku!
    Domácí brání závěr ukázkově, vidíme řadu bloků a výborné čištění prostoru před Mazancem. Po dalším takovém náznaku závaru před Mazancem se dostal puk v obranné třetině k RICHARDU PÁNIKOVI, který se z podobné pozice jako před chvíli už do prázdné klece nemýlil. Asistence: Jakub Jeřábek, Daniel Kurovský. Stav utkání 4:1.
     
    58:51
    Pánik přetlačil soupeře na obranné modré a ihned poslal puk na odkrytou branku soupeře a ten minul pravou tyč možná o decimetr. Vhazování před Mazancem.
     
    57:10
    Hosté drží pásmo, a tak Král opět vyjíždí z branky a hosté pokračují v power play!
     
    57:03
    Hosté ale ještě nejsou bez šance! Domácím se nepodařilo vyhodit a úplně sám na Mazance z pravé strany najížděl Rychlovský!
     
    56:43
    Třinec právě vstřelil branku!
    Hostům se ale po buly v útočném pásmu nepodařilo dostat na puk a chvíli zůstal zatavený u mantinelu. Nakonec s kotoučem na holi do hřiště vyjeli domácí, puk dostal ve středním pásmu MARKO DAŇO a zhruba přesně ze středového puntíku trefil prázdnou branku. Asistence: Daniel Voženílek. Stav utkání 3:1.
     
    56:25
    Je to tak! Liberecká branka je prázdná a hosté hrají v šesti proti pěti.
     
    56:12
    Smithovi propadl puk ve středním pásmu a hostům se rýsovala situace dva na jednoho. Klíma to zkusil z pravé strany a těsně minul Mazancovu branku.
     
    54:38
    Velký závěr před Mazancem! Hosté se dostali kombinačně dopředu, obránce McCoshen rozehrál od modré situaci doprava, odkud zakončoval Rychlovský. Následně byl Mazanec dezorientován, hosté toho ale nevyužili. Situaci končí Kurovský, který vyváží puk.
     
    47:54
    Horká situace před třineckou brankou vyrezultovala v další faul na domácí straně. Pykat teď bude kapitán Petr Vrána (TRI), který je vykázán za hrubost. Hra bude pokračovat po komerční pauze.
     
    47:17
    V obrovské šanci teď byl na levém kruhu Bulíř, který tam dostal prudkou přihrávku při akci tři na dva! Mazanec se přesouval, ale Bulířovi nejspíš puk dobře nesedl a trefil ležícího brankáře.
     
    42:55
    Šír se tlačil dopředu, ale byl odzbrojen Kamilem Wałęgou. Po tom následně ve středním pásmu sáhl Tomáš Filippi (LIB) a je dalším vyloučeným hráčem. Prohřeškem je podrážení.
     
    39:35
    Liberecký Oscar Flynn (LIB) je vyloučen za napadení na dvě minuty. Bude se hrát 14 sekund ve čtyřech na obou stranách a pak začne přesilovka domácích.
     
    39:35
    Hrehorčák získal ve středním pásmu puk a ujížděl sám na Krále. Zkusil vystřelit, ale patrně Král lapačkou usměrnil puk mimo tři tyče liberecké branky. Domácí hráč následně byl atakován a zůstal ležet na ledě. Sudí budou trest a nyní se radí jak.
     
    37:48
    A dospěli k závěru, že Richard Nedomlel (TRI) vystřelil puk z obranné zóny přímo do hlediště. Domácí tak budou hrát oslabení.
     
    36:28
    Je to tak. Současně jsou vyloučeni hráči na obou stranách. Na domácí straně už sedí Marko Daňo (TRI) a za hosty si odpočine Jan Šír (LIB). Oba hráči vyfasovali menší trest za hrubost, hrajeme v pěti na obou stranách a vhazuje se ve středním pásmu.
     
    33:48
    Dalším vyloučeným tedy Kamil Wałęga (TRI). Vyloučen za podrážení.
     
    30:01
    David Aubrecht (LIB) vyloučen za nedovolené bránění.
     
    27:39
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tygrům se tato přesilovka podařila výborně. Hned po vyhraném buly se dostali na puk a domácí jim ho nedokázali vzít. Puk nakonec končí v síti poté, co dostal na modrou nabito IAN McCOSHEN. Asistence: Kelly Klíma. Stav utkání 2:1.
     
    27:13
    Faško-Rudáš se snažil po levé straně projet kolem Adama Poláška (TRI), ale ten ho přišpendlil na mantinel. Rozhodčí to vyhodnotil jako faul a hosté mají k dispozici početní převahu.
     
    21:07
    Ale ta záhy taky končí. Daniel Voženílek (TRI) podržel v útočném pásmu za třineckou brankou Kolmanna a nyní budeme hrát opět čtyři na čtyři (36 sekund).
     
    19:45
    Hosté dostanou za domácí úkol naučit se správně střídat. Podruhé v úvodní třetině je potrestaná hráčská lavice Liberce za příliš mnoho hráčů na ledě. Trest opět odpyká Jaromír Pérez (LIB).
     
    19:10
    Klímovu střelu z první vyrazil Mazanec jen před sebe. Puk převzal Bulíř, potáhl si jej trochu do strany a přes padajícího brankáře třineckého týmu chtěl trefit odkrytou klec, ale orazítkoval pouze horní tyč!
     
    18:45
    Hosté budou mít do pauzy ještě šanci s dosavadním nepříznivým průběhem něco udělat. Za nedovelené bránění je vyloučen Jakub Jeřábek (TRI).
     
    18:20
    Třinec právě vstřelil branku!
    Hosté z nadějné situace neskórovali, a tak se prosadili domácí hráči. MARKO DAŇO sjížděl z levé strany ke Králově brankovišti, kam poslal přesný pas Martin Růžička. Asistence: Martin Růžička. Stav utkání 2:0.
     
    18:07
    Domácí si ale vůbec neporozuměli v útočné třetině a byl z toho protiútok hostů. Birner zatáhl puk do útočné třetiny a z druhé vlny pálil Kolmann tak, že Mazancovi propadl puk za branku.
     
    14:45
    Krásná kombinace na jeden dotek domácích. Pánik vybojoval u mantinelu puk, ten šel od Kundrátka k Růžičkovi a na střílejícího Daňa, který byl na ose třetiny. Střelu domácího hráče usměrnil do ochranné sítě bránící hráč Tygrů.
     
    14:17
    Druhá přesilovka domácích. Liberec hrál v šesti. Trest odpyká Jaromír Pérez (LIB).
     
    12:38
    Čacho se nechal nachytat na modré čáře, puk získal Faško-Rudáš, zatáhl jej po pravé straně do útočné třetiny. Po vstupu do útoku předal kotouč na střed Filippimu, který si jej potáhl ještě do strany a pak z velké šance minul Mazancovu branku.
     
    09:35
    Třinec právě vstřelil branku!
    Někdy ale k brance stačí málo, třeba jedna akce. Roman ve středním pásmu vybojoval puk na Hudáčka, byť měl zablokovanou hůl. Hudáček zatáhl hru do útočné třetiny a nacentroval do brankoviště, odkud se nadvakrát prosadil PETR VRÁNA. Asistence: Libor Hudáček, Miloš Roman. Stav utkání 1:0.
     
    07:46
    Dravecký udělal ve středním pásmu kličku Jaroslavu Vlachovi (LIB), který po něm sáhl a fauloval jej. Hostující hráč je vykázán za podrážení a domácí budou mít první přesilovku v zápase.

    Michal Samiec

    Góly a asistencie: 10. Vrána (Hudáček, M. Roman), 19. Daňo (M. Růžička), 57. Daňo (Voženílek), 60. Pánik (J. Jeřábek, Kurovský) – 28. McCoshen (Klíma)


    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Švančara) – Marinčin, Smith, Kundrátek, J. Jeřábek, Adámek, Nedomlel, Polášek – M. Růžička (A), Voženílek, Daňo – Hudáček, Vrána (C), Pánik – Hrehorčák, M. Roman, Walega – Kurovský, Čacho, Dravecký (A).
    Tréner: Zdeněk Moták

    Bílí Tygři Liberec: D. Král (Hrenák) – Ivan, McCoshen, Melancon, Aubrecht, Kolmann, Derner – Klíma, Bulíř (A), Birner (C) – Faško-Rudáš, Filippi (A), Pérez – Flynn, Vlach, Rychlovský – Gajda, Šír, Mucha.
    Tréner: Filip Pešán

    Rozhodca: Hribik, Obadal – Lederer, Blažek

    Diváci: 3 312