Třinec – Liberec 4:1 (kon.)
koniec
HC Oceláři Třinec
4:1 (2:0, 0:1, 2:0)
Bílí Tygři Liberec
cz Štvrtok 21.09.2023, 17:00 • WERK ARENA, Třinec • Tipsport extraliga (ČR) • 3. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Vážení přátelé extraligového hokeje, opět přijměte pozvání ke sledování textového online přenosu z utkání na ledě třinecké WERK ARENY! Ve čtvrtek 21. září 2023 od 17 hodin se před kamerami O2 TV Sport uskuteční utkání HC Oceláři Třinec – Bílí Tygři Liberec, které je předehrávkou pátečního 3. kola základní části Tipsport extraligy sezóny 2023-24. Jaký bude po delší době návrat týmu vedeného Filipem Pešánem na třinecký led? Zažijí Oceláři konečně v této sezóně výhru? Odpověď budeme znát ve čtvrtek kolem půl osmé večer.
     
    Poslední vzájemný zápas

    Jelikož se oba týmy nepotkaly v jarním play off a v této sezóně se hraje teprve třetí utkání, je logické, že poslední vzájemné měření sil proběhlo v základní části minulého ročníku. Zápas se hrál pod Ještědem, domácí v první třetině otevřeli skóre, ale svěřenci trenéra Motáka překlopili vývoj utkání na svou stranu v prostřední hrací době dvěma brankami budoucího nejlepšího střelce soutěže Daňa. Domácí vyrovnali v polovině třetí třetiny brankou aktuálního Oceláře Nedomlela a v prodloužení následně rozhodl Birner.

    15. února 2023: Bílí Tygři Liberec – HC Oceláři Třinec 3:2 po prodl. (1:0, 0:2, 1:0/1:0)
    Branky a nahrávky: 12. Balinskis (Flynn, Michael Frolík), 51. Nedomlel (J. Vlach), 63. Birner (Filippi, Balinskis) – 21. M. Daňo (Martin Růžička, Marcinko), 28. M. Daňo (Hrehorčák, Martin Růžička)
     
    Z kabiny Bílých Tygrů

    Pro Filipa Pešána, který se letos v létě vrátil na lavičku Tygrů, to bude poměrně pikantní návrat do Třince. Poslední utkání, v němž tady vedl svůj tým proti Ocelářům, totiž bylo šesté finále 2019. Pešánovi Tygři zahájili nový ročník na padesát procent. Domácí zápas proti Mladé Boleslavi zvládli, ale padli na ledě ambiciózního Mountfieldu. „Soupeř nás trošku předčil v nerovnovážných stavech, kde jsme dostali dva góly, ale nakonec jsme se i tak do utkání vrátili. Rozhodla malinká chybička na konci, kdy jsme špatně přebrali střídajícího hráče,“ popsal utkání asistent trenéra Žabka, který mimochodem dobře zná třinecké prostředí ze svého hráčského působení. Liberečtí, kteří letos v létě obměnili kádr a vsadili na několik neokoukaných tváří, se musejí už na začátku sezóny potýkat s marodkou. Mimo jsou obránci Knot se Šedivým a útočníci Hawryluk s Adamem Najmanem, který by se ale vbrzku mohl vrátit do sestavy.

    Forma v posledních 5 zápasech (včetně přípravy): P – P – V – V – P
    Pozice v tabulce: 6.
    Bilance: 2 zápasy, 1-0-0-1, skóre 7:8, 3 body
    Bilance venku: 1 zápas, 0-0-0-1, skóre 3:5, 0 bodů
    Nejproduktivnější hráč: Oscar Flynn 4 (2+2)
    Nejlepší střelec: Oscar Flynn 2
    Brankář č. 1: Dávid Hrenák 2 z. – 1/1, úsp. 87,93 %, prům. 3,53 g/z, 0 SO

    Poslední zápas Liberce:

    17. září 2023: Mountfield HK – HC Oceláři Třinec 5:3 (2:1, 1:1, 2:1)
    Branky a nahrávky: 2. Okuliar, 13. D. Šťastný (Perret, Okuliar), 40. Okuliar (Blain, Pavelka), 52. Jergl (Tamáši, Blain), 60. Okuliar (Jergl, Jank) – 2. Flynn, 28. Flynn (Rychlovský, Melancon), 48. Birner (Bulíř).
     
    Z kabiny Ocelářů

    Třinečtí hokejisté mají zatím výsledkově vlažný start do nové sezóny. Po prohře v Plzni si doma proti Spartě dokázali připsat na konto pouze jeden bod. V prodloužení přes dva samostatné úniky nedokázali vyválčit bonusový bod a v nájezdech potvrdili, že to není jejich silná disciplína, když za posledních šest let prohráli už 21. z 29 nájezdových rozstřelů v základní části. „Na začátek sezony jsme viděli velice dobrý zápas. Bylo to bojovné z obou stran. Začali jsme výborně, poté nás trošku přibrzdila oslabení, hlavně ve druhé třetině. Bylo důležité, že jsme je dokázali ubránit. Bereme bod, ale je třeba respektovat sílu soupeře. Pro nás to byl návrat k tvrdé práci,“ hledal pozitiva na zápase třinecký asistent Országh. Oceláři se kromě dlouhodobě zraněného brankáře Kacetla museli obejít v úvodních zápasech bez obránce Smithe, který kvůli smutné události v rodině odcestoval do zámoří. Proti Liberci určitě nebude moci nastoupit útočník Nestrašil, který vyfasoval jednozápasovou stopku od disciplinární komise za seknutí sparťana Moravčíka.

    Forma v posledních 5 zápasech (včetně CHL): P – P – V – P – P
    Pozice v tabulce: 11.
    Bilance: 2 zápasy, 0-0-1-1, skóre 3:6, 1 bod
    Bilance doma: 1 zápas, 0-0-1-0, skóre 2:3, 1 bod
    Nejproduktivnější hráč: Martin Růžička, Daniel Voženílek oba 2 (1+1)
    Nejlepší střelec: Tomáš Kundrátek, Martin Růžička, Daniel Voženílek všichni 1
    Brankář č. 1: Marek Mazanec 2 z. – 0/1, úsp. 92,31 %, prům. 2,44 g/z, 0 SO

    Poslední zápas Třince:

    17. září 2023: HC Oceláři Třinec – HC Sparta Praha 1:2 po sam. náj. (1:2, 1:0, 0:0/0:0)
    Branky a nahrávky: 1. Martin Růžička (Voženílek), 39. Voženílek (M. Daňo, Martin Růžička) – 10. Sobotka (Řepík, Chlapík), 12. Chlapík (Řepík, Sobotka), roz. sam. náj. P. Kousal.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Švančara) – Marinčin, Smith, Kundrátek, J. Jeřábek, Adámek, Nedomlel, Polášek – M. Růžička (A), Voženílek, Daňo – Hudáček, Vrána (C), Pánik – Hrehorčák, M. Roman, Walega – Kurovský, Čacho, Dravecký (A).
    Trenér: Zdeněk Moták

    Bílí Tygři Liberec: D. Král (Hrenák) – Ivan, McCoshen, Melancon, Aubrecht, Kolmann, Derner – Klíma, Bulíř (A), Birner (C) – Faško-Rudáš, Filippi (A), Pérez – Flynn, Vlach, Rychlovský – Gajda, Šír, Mucha.
    Trenér: Filip Pešán

    Rozhodčí: Hribik, Obadal – Lederer, Blažek.
     
    Třinecký trenérský tým pod vedením Zdeňka Motáka dnes v brance opět vsází na Marka Mazance, do obrany se vrátil po absencích na začátku sezóny Smith a útoky zůstávají ve složení z utkání se Spartou s výjimkou pozice potrestaného Andreje Nestrašila, na které dnes hraje Wałęga.

    Hostující Filip Pešán se svými kolegy v brance dal přednost Danielu Královi, který si tak odbude letošní premiéru. V obraně hostům kromě dlouhodobě zraněného Knota chybí i Budík. Vepředu hosté nemohou použít zraněné Hawryluka s Adamem Najmanem.
     
    V Třinci probíhá předzápasový program, moderátor právě představuje sestavy obou týmů. Před úvodním buly proběhne ještě krátký slavnostní ceremoniál, když Martin Růžička obdrží upomínku za 300. vstřelenou branku v barvách Ocelářů. Tento milník jako první hráč v historii klubu pokořil minulou neděli, když se trefil do sítě sparťanského Jakuba Kováře.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Úvodní vhazování dnešního utkání mezi hole Voženílka a Bulíře vhodil hlavní rozhodčí Obadal. Úspěšnější hráč byl domácí první centr.
     
    00:14
    První přerušení zápasu je způsobeno ofsajdem hostů. Bulíř na levé straně dostal zpožděný puk a sám už byl v útočném pásmu.
     
    00:32
    Domácí se teď trochu motali ve vlastním pásmu, ale dnešní oslavenec Růžička odebírá puk, rozehrává dozadu a oba týmy střídají.
     
    00:46
    Král přikrývá puk do lapačky a zařídil první vhazování v obranném pásmu Tygrů.
     
    01:10
    Hostující Melancon zavezl puk do útočné třetiny a nepřesně vystřelil. Víc z toho pro hosty nebylo a puk mají zase domácí.
     
    01:48
    Hrehorčák získal ve vlastním pásmu puk a tlačil se do zakončení přes bránící hráče Liberce. Když to vypadalo, že půjde sám na Krále, hostující obrana mu zablokovala kotouč a třinecký hráč tak ani nezakončil.
     
    02:34
    Polášek ze středu nahodil za branku Krále, ale kvůli všeobecnému střídání z toho nakonec nic není.
     
    03:13
    Daňo vytlačil hosty do středního pásma, a tak Aubrecht s pukem na holi musí couvat až do vlastního pásma. Neměl s tím ale problém a v klidu rozehrává.
     
    04:05
    Nepřesnosti na obou stranách. Naposledy si do zajímavé pozice na modré čáře najížděl Pánik, Vrána mu ale nedal dobrý prudký puk.
     
    04:43
    Hosté teď podrželi Oceláře v jejich obranném pásmu, ale Ivan nedokázal od modré dostat puk na spoluhráče nebo branku. Puk mají domácí a po vystřídání rozjedou další akci.
     
    05:22
    Mucha s Šírem dostali puk za třineckou branku, odkud jej ale vyexportovali Jeřábek s Draveckým. Teď se neděje nic zajímavého ani v jednom z koncových pásem hřiště.
     
    06:00
    Bulířova střela z jízdy z levého kruhu mohla být zajímavá, pokud by byla přesná. Na druhou stranu v akci dva na dva nedostal Daňo puk na Růžičku.
     
    06:06
    Po dlouhé době přerušení z důvodu toho, že kotouč skončil na třinecké střídačce. Hra bude pokračovat po komerční přestávce.
     
    06:39
    Faško-Rudáš se natahoval za pukem v obranném pásmu Třince, Oceláři ale jeho snahu zpacifikovali a pokusili se zosnovat protiútok. Pánik individuálně z pravé strany zkoušel dostat puk do Králova brankoviště, liberecký brankář ale přerušuje hru.
     
    07:15
    Jeřábek rozehrál ve středním pásmu přímo na hůl Birnera, hosté se dostali do pásma a pak z toho byla střela Bulíře z levé strany. Ta nadělala Mazancovi potíže, ale hosté se k dorážce nedostali.
     
    07:46
    Dravecký udělal ve středním pásmu kličku Jaroslavu Vlachovi (LIB), který po něm sáhl a fauloval jej. Hostující hráč je vykázán za podrážení a domácí budou mít první přesilovku v zápase.
     
    08:11
    Hosté už dvakrát od úvodního vhazování vyhodili puk a domácí tak musejí začínat od Mazance.
     
    08:49
    Až teď se domácí dostali na puk v útočném pásmu.
     
    09:02
    Kundrátek z osy kluziště nabil na levé křídlo Růžičkovi a jeho střela z první minula levou tyč Královy branky. Kotouč se dostal úplně mimo útočnou třetinu.
     
    09:12
    Ofsajd domácích a vhazovat se bude před Mazancem. Hostům zbývá ubránit zhruba půlminuta přesilovky Ocelářů, s níž zatím neměli problémy.
     
    09:35
    Třinec právě vstřelil branku!
    Někdy ale k brance stačí málo, třeba jedna akce. Roman ve středním pásmu vybojoval puk na Hudáčka, byť měl zablokovanou hůl. Hudáček zatáhl hru do útočné třetiny a nacentroval do brankoviště, odkud se nadvakrát prosadil PETR VRÁNA. Asistence: Libor Hudáček, Miloš Roman. Stav utkání 1:0.
     
    09:55
    Oceláři byli nastěhovaní v útočném pásmu, ale bojovalo se o puk u levého mantinelu. Kotouč následně Čacho vyšťouchl na modrou Jeřábkovi a jeho nahození kryje Král.
     
    10:33
    Další zámek Ocelářů v útočné třetině. Romanova formace podržela Tygry před Králem, Roman vyvezl puk z rohu a poslal jej na vrchol kruhů, odkud vystřelil Nedomlel. Jeho střelu Král pokryl, ale měl potíže s dorážkami.
     
    10:40
    Na druhé straně se střelecky přihlásili hosté, ale střelu zpoza modré čáry Mazanec odrazil paží do rohu.
     
    12:08
    Tuhý boj o puk u třinecké střídačky, nakonec hrají s pukem hosté ve středním pásmu.
     
    12:38
    Čacho se nechal nachytat na modré čáře, puk získal Faško-Rudáš, zatáhl jej po pravé straně do útočné třetiny. Po vstupu do útoku předal kotouč na střed Filippimu, který si jej potáhl ještě do strany a pak z velké šance minul Mazancovu branku.
     
    12:43
    Na druhé straně vystavil kolegy do ofsajdu Dravecký a hra bude pokračovat po druhé komerční pauze první třetiny.
     
    13:11
    Hra bude pokračovat poté, co puk při třinecké rozehrávce skončil na liberecké střídačce.
     
    13:40
    Hostům se teď daří vytahovat puky z vlastní třetiny, domácí první formace se nemůže udržet v pásmu.
     
    13:53
    Teď bude následovat vhazování před Králem poté, co Daňo zkusil Královu pozornost zpoza branky a hostující brankář při zákroku posunul branku.
     
    14:04
    Pánik těsně bráněn Bulířem vyjel z rohu s pukem na holi a dal na modrou Kundrátkovi. Jeho prudké nahození ale ke Královi nedošlo, výborný blok hostů.
     
    14:17
    Druhá přesilovka domácích. Liberec hrál v šesti. Trest odpyká Jaromír Pérez (LIB).
     
    14:45
    Krásná kombinace na jeden dotek domácích. Pánik vybojoval u mantinelu puk, ten šel od Kundrátka k Růžičkovi a na střílejícího Daňa, který byl na ose třetiny. Střelu domácího hráče usměrnil do ochranné sítě bránící hráč Tygrů.
     
    15:01
    Růžička s Kundrátkem teď hráli ve vlastním pásmu, museli být velice aktivní proti dorážejícímu Rychlovskému.
     
    15:27
    Druhá část přesilovky ale vypadá jako většina té první. Domácí střídají.
     
    16:21
    Závěr ještě zvedl fanoušky ze sedadel. Hudáček střelou z první vyřadil z provozu Kolmanna, následně nabil na druhou stranu Vránovi, ale jeho střela z první nebyla přesná. S návratem Péreze na led ještě jednou střílel Hudáček, Král byl ale na místě.
     
    17:00
    Hostům se teď nedařila rozehra. Čachova formace první libereckou držela daleko od branky. Následně získává puk Polášek a oba týmy střídají.
     
    17:55
    Kombinovaná sestava domácích teď přidržela hosty v jejich pásmu, byť v bezpečné zóně u mantinelu. Získali pro domácí tým aspoň vhazování po icingu.
     
    18:07
    Domácí si ale vůbec neporozuměli v útočné třetině a byl z toho protiútok hostů. Birner zatáhl puk do útočné třetiny a z druhé vlny pálil Kolmann tak, že Mazancovi propadl puk za branku.
     
    18:20
    Třinec právě vstřelil branku!
    Hosté z nadějné situace neskórovali, a tak se prosadili domácí hráči. MARKO DAŇO sjížděl z levé strany ke Králově brankovišti, kam poslal přesný pas Martin Růžička. Asistence: Martin Růžička. Stav utkání 2:0.
     
    18:45
    Hosté budou mít do pauzy ještě šanci s dosavadním nepříznivým průběhem něco udělat. Za nedovelené bránění je vyloučen Jakub Jeřábek (TRI).
     
    19:10
    Klímovu střelu z první vyrazil Mazanec jen před sebe. Puk převzal Bulíř, potáhl si jej trochu do strany a přes padajícího brankáře třineckého týmu chtěl trefit odkrytou klec, ale orazítkoval pouze horní tyč!
     
    19:45
    Hosté dostanou za domácí úkol naučit se správně střídat. Podruhé v úvodní třetině je potrestaná hráčská lavice Liberce za příliš mnoho hráčů na ledě. Trest opět odpyká Jaromír Pérez (LIB).
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní třetina prvního měření sil mezi Třincem a Libercem se rozjížděla velmi pomalu, ale nakonec nabídla branky i zajímavé situace. První hokejová standardní situace přišla v osmé minutě po vyloučení Vlacha. Domácím se přesilovka vůbec nedařila, ale nakonec se v ní z brankoviště prosadil Petr Vrána. Ve třinácté minutě měl velkou šanci z protiútoku Filippi. O další zhruba dvě minuty později byla k vidění další přesilovka Třince, v níž měl šanci Daňo a v závěru Vrána s Hudáčkem. Gól z toho nepadl, stejně jako z Kolmannovy střely z druhé vlny. Z protiútoku po liberecké šanci ale skóroval Marko Daňo a stanovil stav po první třetině. Druhá část hry bude zahájena ve čtyřech na obou stranách a tato situace bude trvat ještě 44 sekund. Pak začne minutová přesilovka domácích.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely na branku 10:6
    Střely mimo 6:4
    Zblokované střely 5:3
    Hity 0:2
    Vhazování 10:10
    Trestné minuty 2:6
     
    Druhá třetina začne cca v 17:53.
     
    Oba týmy jsou na ledě a bude zahájena druhá třetina. Připomínám, že hrajeme ve čtyřech na obou stranách.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:19
    Hned na začátku se tlačil dopředu Flynn, ale skončil na mantinelu u Smithe.
     
    20:42
    Ivanova střela nadělala starosti Mazancovi, který kotouč odrazil do vzduchu. Odsud smečoval směrem od branky Smith, Hrehorčák převzal puk a využil prostoru, který na ledě je. Z jízdy z levého kruhu trefil Královu lapačku.
     
    20:55
    Domácí jsou na puku v útočné třetině a hrají zkrácenou přesilovku.
     
    21:07
    Ale ta záhy taky končí. Daniel Voženílek (TRI) podržel v útočném pásmu za třineckou brankou Kolmanna a nyní budeme hrát opět čtyři na čtyři (36 sekund).
     
    21:31
    Čacho se snažil držet puk za třineckou brankou, ale centr před branku na Kurovského nevyšel. Hosté následně při přechodu do útoku nenahráli dobře na modrou a puk je ve střední zóně.
     
    21:58
    Hosté jsou kompletní a mají ještě něco přes minutu přesilové hry. Zatím ale drží puk ve středním pásmu.
     
    22:43
    Liberec si rozestavěl hráče ve středním pásmu a dlouho držel puk a kombinoval. K přímému ohrožení branky nedošlo, vyslali dvě nepřesné střely. A dlouhá pasáž končí poté, co Melancon trefil blokujícího Romana.
     
    23:20
    Domácí jsou kompletní, ale ještě se museli bránit. Melancon se snažil najít křížně Birnera, ale tomu v dobré pozici na pravé straně puk přeskočil hůl.
     
    23:25
    Těžká pasáž Liberce končí poté, co se Tygři provinili zakázaným uvolněním.
     
    24:16
    První útok Ocelářů teď zatopil hostům. Situace vznikla poté, co Daňo získal ve středním pásmu puk a z otočky rychle poslal dopředu Růžičku. Domácí pak kombinovali v pásmu a situace končí po nezdařeném výjezdu Adámka zpoza branky.
     
    25:11
    Pánik táhl hru dopředu, ale odrazil puk od Kolmanna do ochranné sítě. Vhazovat se bude před Králem.
     
    25:33
    Romanova formace se teď držela v útočném pásmu, ale nedokázala se dostat do střelecké pozice. Následně Kundrátkovi nevyšla přihrávka po modré a puk je ve středním pásmu.
     
    26:09
    Hosté teď byli v útočné třetině, ale Birner nenahrál přesně na modrou a zahnal své obránce až za branku Krále.
     
    26:13
    Puk končí mezi střídačkami a hra bude pokračovat po komerční přestávce.
     
    26:29
    Dravecký s Čachem teď udělali tlak na Kolmanna a je z toho zakázané uvolnění.
     
    26:41
    Ofsajd hostů, do kterého se dostal Flynn po souboji s Voženílkem.
     
    27:13
    Faško-Rudáš se snažil po levé straně projet kolem Adama Poláška (TRI), ale ten ho přišpendlil na mantinel. Rozhodčí to vyhodnotil jako faul a hosté mají k dispozici početní převahu.
     
    27:39
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tygrům se tato přesilovka podařila výborně. Hned po vyhraném buly se dostali na puk a domácí jim ho nedokázali vzít. Puk nakonec končí v síti poté, co dostal na modrou nabito IAN McCOSHEN. Asistence: Kelly Klíma. Stav utkání 2:1.
     
    28:10
    Domácí ztratili v útočném pásmu puk a do vlastní útočné zóny jej následně Tygři dokázali rychle dostat. Na osu kluziště si sjížděl Rychlovský, ale jeho pokus a následné dorážky spoluhráčů libereckého hráče Mazanec pokryl.
     
    28:42
    Další Klímova aktivita v útočném pásmu a střela tohoto hráče z vrcholu levého kruhu, proti které musel zasahovat Mazanec. Hosté jsou po vstřelené brance politi živou vodou.
     
    29:09
    Kotouč končí na liberecké střídačce a vhazuje se ve středním pásmu.
     
    29:45
    Růžička teď v hlavní roli třinecké útočné snahy. Nejprve obral v obranné zóně Třince o puk Péreze, následně se domácí prokombinovali do útočné třetiny, kde ale tahali kotouč kolem hrazení. Tam ale přišel faul na Růžičku a domácí budou mít po výhodě přesilovou hru.
     
    30:01
    David Aubrecht (LIB) vyloučen za nedovolené bránění.
     
    30:15
    Kombinace Hudáčka a Marinčina. Tito slovenští hráči ve třineckých barvách si vyměnili několikrát puk a nakonec druhý jmenovaný pálí z osy kluziště. Král chytá.
     
    30:22
    Střela Kurovského z první z osy třetiny po vyhraném vhazování a hosté následně vyhazují.
     
    30:54
    Zhruba minuta z přesilovky pryč a domácím se kombinace moc nedaří. Střídání stráží.
     
    31:02
    Růžička zavezl puk při přechodu do útočného pásma do ofsajdu.
     
    31:45
    Domácí si nakonec komplikovaně rozestavěli deštník v útočné třetině a dvakrát zakončoval Daňo. Nejprve z osy poté, co se domácí pokusili oživit kombinaci z první třetiny, a následně poté, co mu dal prudký puk z pravé strany Pánik.
     
    31:54
    Kundrátek rozehrává zpoza vlastní branky, hosté se v tomto oslabení ubrání.
     
    32:14
    Ofsajd hostů a vyhlášená další komerční pauza. Hra bude pokračovat zhruba za minutu.
     
    32:42
    Domácí byli na puku v útočné třetině, ale nepovedená Kurovského přihrávka poslala dopředu Tygry. Nakonec z toho byla zajímavá pozice před brankou pro Bulíře, který zakončil do Mazancových betonů.
     
    33:01
    Před branku se tlačil Klíma a třinecká obrana musela být napozoru. Nakonec byl ještě ve slotu před zakončením odzbrojen.
     
    33:15
    Ofsajd domácích, vhazuje se ve středním pásmu.
     
    33:25
    Wałęga fauloval Flynna a hosté budou mít další přesilovku. Zatím mají výhodu.
     
    33:48
    Dalším vyloučeným tedy Kamil Wałęga (TRI). Vyloučen za podrážení.
     
    34:14
    Hosté se drželi na puku. Klíma křížně našel Filippiho, ale tomu se nepodařila střela a následně jej domácí zablokovali a vyhodili puk.
     
    34:45
    Další nebezpečná pasáž Tygrů a střela McCoshena od modré.
     
    34:55
    Hosté pokračovali v tlaku a Filippiho střelu z pravé stranu lapil Mazanec do lapačky.
     
    35:28
    Domácí teď potrápili hosty při rozehrávce a ti hned po vstupu do útočné třetiny tratí puk.
     
    35:56
    Voženílek s Nedomlelem teď zpacifikovali Faško-Rudáše a Wałęga je na ledě.
     
    36:28
    Gajda měl teď na levém křídle víc místa a zkusil přímou střelu na Mazance. Trefil třineckého brankáře do masky. Na druhé straně protiútok tři na dva a Růžičkův centr z pravé strany končí ztečovaný v lapačce Krále. Po této situaci se strhla za brankou Liberce mela, která skončí nějakými tresty zřejmě.
     
    36:28
    Je to tak. Současně jsou vyloučeni hráči na obou stranách. Na domácí straně už sedí Marko Daňo (TRI) a za hosty si odpočine Jan Šír (LIB). Oba hráči vyfasovali menší trest za hrubost, hrajeme v pěti na obou stranách a vhazuje se ve středním pásmu.
     
    37:13
    Klíma zatáhl puk do útočného pásma, ale jeho přihrávku před branku sebral Hudáček. Třinečtí se pokusí vymyslet útočnou akci na druhou stranu.
     
    37:48
    To se sice stalo, ale nakonec z toho nebezpečné zakončení nebylo. Hra je přerušená a sudí se radí ve svém půlkruhu zřejmě o vyhození jednoho z třineckých hráčů.
     
    37:48
    A dospěli k závěru, že Richard Nedomlel (TRI) vystřelil puk z obranné zóny přímo do hlediště. Domácí tak budou hrát oslabení.
     
    38:35
    Hosté si pomáhají vyhranými buly v útočné zóně a pak jsou schopni držet puk a dlouho mačkat Oceláře před Mazancem. Jako teď, domácí čtveřice se točila před třineckou brankou jako na kolotoči, hosté byli párkrát blízko gólovému zakončení. Nakonec situace končí Filippiho střelou, která se odrazila až do střední zóny.
     
    39:16
    Oceláři se osvobozují poté, co získali ve vlastním pásmu puk.
     
    39:35
    Hrehorčák získal ve středním pásmu puk a ujížděl sám na Krále. Zkusil vystřelit, ale patrně Král lapačkou usměrnil puk mimo tři tyče liberecké branky. Domácí hráč následně byl atakován a zůstal ležet na ledě. Sudí budou trest a nyní se radí jak.
     
    39:35
    Liberecký Oscar Flynn (LIB) je vyloučen za napadení na dvě minuty. Bude se hrát 14 sekund ve čtyřech na obou stranách a pak začne přesilovka domácích.
     
    39:48
    Nedomlel skočil na led a začala přesilovka domácích. V ní se už nic nestane, puk je ve středním pásmu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině jsme viděli řadu vyloučení a jednu branku. Prvním vyloučeným hráčem byl už po 67 sekundách Voženílek, ale gól padl až po faulu Poláška V osmé minutě se střelou od modré prosadil Ian McCoshen a snížil na rozdíl jediné branky. Dále šli pykat Aubrecht, Wałęga a Nedomlel, ale gól už nepadl. Nebezpečněji ve druhé třetině ale určitě vypadaly přesilovky Tygrů. V samotném závěru ještě fauloval Flynn a domácí zahájí třetí třetinu početní převahou – zbývá jim z ní ještě 94 sekund.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely na branku 14:17
    Střely mimo 11:11
    Zblokované střely 9:8
    Hity 2:5
    Vhazování 24:20
    Trestné minuty 12:12
     
    Třetí třetina začne cca v 18:50.
     
    Utkání pokračuje za dvě minuty třetí třetinou, kterou zahájí domácí hráči v početní převaze. Oscar Flynn by měl být na trestné lavici ještě 94 sekund, pokud jej domácí nevrátí do hry dříve.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Třetí třetina byla zahájena. Puk získali domácí, kteří rozjíždějí akci od vlastního brankáře.
     
    40:43
    Domácí dostali rychle puk z rohu, Pánik jej ťuknul Daňovi a ten posunul na úplně volného Růžičku. Proti jeho střele z první se Král stihl přesunout.
     
    40:54
    Domácí sice vyhráli buly, ale tak, že se k puku dostali Faško-Rudáš s Filippim a ti teď šetří hostům čas.
     
    41:04
    Puk u Mazance a je přerušeno. Hra bude pokračovat vhazováním u Mazance, domácím zbývá půlminuta přesilovky.
     
    41:34
    Hudáček zatáhl puk do třetiny a přes Marinčina předal Kurovskému. Jeho střelu z vrcholu kruhů vyrazil Král.
     
    41:44
    Marinčin při střele zlomil hůl, ale kotouč se přesto dostal až ke Královi, který přerušuje hru.
     
    42:13
    Domácí se opět díky Hudáčkovi dostali do pásma a chvíli se v útočné třetině drželi. Nakonec střílí od modré Adámek a Král vyráží.
     
    42:23
    Další Králův zákrok poté, co to vypadalo, že se hosté už dostanou z vlastního pásma. Nepovedlo se jim to a na libereckou branku vystřelil Nedomlel.
     
    42:55
    Šír se tlačil dopředu, ale byl odzbrojen Kamilem Wałęgou. Po tom následně ve středním pásmu sáhl Tomáš Filippi (LIB) a je dalším vyloučeným hráčem. Prohřeškem je podrážení.
     
    43:52
    Domácí kombinují v útočném pásmu, ale jejich snahám chyběla rychlost a nápaditost. Přihrávky mezi Růžičkou a Pánikem sice vedly k nebezpečným situacím, ale byly následně už pro hosty čitelné.
     
    44:49
    Další posouvání kotouče v útočném pásmu končí střelou Hudáčka z levého kruhu. Slovenskému snajprovi se pokus nepovedl a Král kotouč před Vránou stihl přikrýt.
     
    45:00
    Klíma s pukem na holi vyjel z obranné zóny a Filippi k tomu ve středním pásmu doskočil. Hosté závěr přesilovky vydrželi bez potíží.
     
    45:37
    Oba týmy střídají a Derner rozjíždí akci hostů z vlastního pásma.
     
    45:58
    Wałęga teď vybojoval puk a následně z levé strany posílal puk před branku na sjíždějícího Romana Adámek.
     
    46:50
    Hosté pod tlakem první třinecké formace a nakonec puk vyváží až do útočné zóny Vlach.
     
    47:17
    V obrovské šanci teď byl na levém kruhu Bulíř, který tam dostal prudkou přihrávku při akci tři na dva! Mazanec se přesouval, ale Bulířovi nejspíš puk dobře nesedl a trefil ležícího brankáře.
     
    47:45
    Další závar před třineckou brankou. Do druhé vlny dostal přihrávku Derner a Mazancovi propadl puk do brankoviště. Třinečtí obránci ale následně prostor před třineckou brankou čistí.
     
    47:54
    Horká situace před třineckou brankou vyrezultovala v další faul na domácí straně. Pykat teď bude kapitán Petr Vrána (TRI), který je vykázán za hrubost. Hra bude pokračovat po komerční pauze.
     
    48:23
    Hosté opět vyhráli buly v útočném pásmu, domácím se ale dobře dařilo vykrývat přihrávky a nakonec i střelu – když Filippimu vložil hůl do střely Dravecký.
     
    48:39
    Další závar před Mazancem, který vyrazil střelu z pravé strany. Klíma se k dorážce nedostal, domácí vyčistili předbrankový prostor.
     
    49:21
    Aktivní forčeking teď pozdržel na chvíli hosty, ale ti jsou rychle zase v pásmu. Nebezpečná střela a zablokovaní hráči Tygrů k dorážce, následná střela McCoshena sražená mimo Mazancovu branku.
     
    50:03
    Vrána je na ledě a Dravecký si připsal blok proti Ivanovi.
     
    50:09
    Puk u Krále v brankovišti, který raději přerušuje hru.
     
    50:36
    Hosté se teď dostali trochu se štěstím na puk v útočném pásmu a Derner přihrál před branku zcela volnému Pérezovi. Toho ale pokryl Jeřábek.
     
    51:08
    Hrehorčákova hůl se srazila s McCoshenovou a puk končí mimo hřiště.
     
    51:19
    Daňo šikovně přiťuknul na modré puk do jízdy Voženílkovi a jeho pokus musel Krále štípnout do ramene.
     
    51:30
    Akci dva na dva na třinecké straně zakončil střelou z pravé strany Růžička. Aubrecht odrazil do ochranné sítě.
     
    51:55
    Čachova formace teď propadla v útočném rohu a na třineckou stranu se hnal útok tři na dva. Klíma nedokázal ale přihrát spoluhráčům a na druhou stranu pak zavezl puk právě Čacho.
     
    52:21
    Puk u Mazance a hra bude pokračovat po poslední komerční přestávce utkání.
     
    52:54
    Náznak akce tři na dva na třinecké straně, ale Vrána si neporozuměl se spoluhráči. Na druhé straně se Bulíř ztratil v lese třineckých v obranné zóně Ocelářů.
     
    53:17
    Wałęga táhl hru dopředu po pravém křídle, jeho střelu vyrazil Král do vzduchu, odkud si chtěl puk v jízdě stáhnout a zakončit do branky Roman. Král ale při zákroku posunul branku.
     
    54:00
    Teď jsou aktivnější na puku hosté, ale domácím se daří odrážet jejich aktivitu ještě v bezpečných prostorech. A když ne, tak je na místě Mazanec. Ten naposled pokryl Birnerův výpad zpoza branky.
     
    54:38
    Velký závěr před Mazancem! Hosté se dostali kombinačně dopředu, obránce McCoshen rozehrál od modré situaci doprava, odkud zakončoval Rychlovský. Následně byl Mazanec dezorientován, hosté toho ale nevyužili. Situaci končí Kurovský, který vyváží puk.
     
    54:59
    Icing hostů vrátí na chvíli hru před Krále.
     
    Dnešní utkání sleduje 3 312 diváků.
     
    55:56
    Roman teď zachytil rozehrávku hostů, vyměnil si puk s Hrehorčákem a následně jeho střelu odrazil do ochranné sítě Král.
     
    56:12
    Smithovi propadl puk ve středním pásmu a hostům se rýsovala situace dva na jednoho. Klíma to zkusil z pravé strany a těsně minul Mazancovu branku.
     
    56:25
    Domácí po dalším závaru vyhazují na zakázané uvolnění. Hra bude pokračovat po oddechovém času Liberce. Uvidíme, zda Filip Pešán kývne a nechá na lavičce brankáře Krále.
     
    56:25
    Je to tak! Liberecká branka je prázdná a hosté hrají v šesti proti pěti.
     
    56:43
    Třinec právě vstřelil branku!
    Hostům se ale po buly v útočném pásmu nepodařilo dostat na puk a chvíli zůstal zatavený u mantinelu. Nakonec s kotoučem na holi do hřiště vyjeli domácí, puk dostal ve středním pásmu MARKO DAŇO a zhruba přesně ze středového puntíku trefil prázdnou branku. Asistence: Daniel Voženílek. Stav utkání 3:1.
     
    57:03
    Hosté ale ještě nejsou bez šance! Domácím se nepodařilo vyhodit a úplně sám na Mazance z pravé strany najížděl Rychlovský!
     
    57:10
    Hosté drží pásmo, a tak Král opět vyjíždí z branky a hosté pokračují v power play!
     
    57:27
    Vhazování před Mazancem.
     
    57:59
    Hosté sice jsou v útočném pásmu, ale trochu honili puky po mantinelech. Následně se kotouč dostal před Mazance a vznikl takový rugbyový mlýn, který končí Mazancův zákrok.
     
    58:06
    Rychlou kombinaci hostů na jeden dotyk končí Flynnova střela z první z pravého kruhu.
     
    58:51
    Pánik přetlačil soupeře na obranné modré a ihned poslal puk na odkrytou branku soupeře a ten minul pravou tyč možná o decimetr. Vhazování před Mazancem.
     
    59:24
    Třinec právě vstřelil branku!
    Domácí brání závěr ukázkově, vidíme řadu bloků a výborné čištění prostoru před Mazancem. Po dalším takovém náznaku závaru před Mazancem se dostal puk v obranné třetině k RICHARDU PÁNIKOVI, který se z podobné pozice jako před chvíli už do prázdné klece nemýlil. Asistence: Jakub Jeřábek, Daniel Kurovský. Stav utkání 4:1.
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepší hráči utkání: Petr Vrána – Daniel Král
     
    Na začátku třetí třetiny dohrávali domácí přesilovku, následně byl ještě vyloučen Filippi, ale ani jednu početní převahu Třinečtí nevyužili. Gól proti oslabenému soupeři nedal následně ani Liberec po vyloučení Vrány. V posledních deseti minutách se hosté drali za vyrovnáním. Šli za tím aktivitou, měli i řadu závarů a zajímavých pozic. Nakonec se jim vyrovnat nepodařilo, naopak Marko Daňo a Richard Pánik poslali puk dvakrát do prázdné branky a domácí tak nakonec vyhráli o tři branky. Konečné resumé – Oceláři 4, Tygři 1.
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku 26:27
    Střely mimo 16:14
    Zblokované střely 14:17
    Hity 3:6
    Vhazování 32:35
    Trestné minuty 14:14
     
    Děkuji za pozornost a za pár dní se přihlásíme znova. Už v neděli 24. září 2023 od 17 hodin bude v rámci 4. kola základní části Tipsport extraligy WERK ARENA hostit první moravskoslezské derby nového ročníku. Nechte se tedy pozvat k nedělnímu utkání HC Oceláři Třinec – HC Vítkovice Ridera. Do té doby se mějte pěkně! (19:29:33)

    Michal Samiec

    Góly a asistencie: 10. Vrána (Hudáček, M. Roman), 19. Daňo (M. Růžička), 57. Daňo (Voženílek), 60. Pánik (J. Jeřábek, Kurovský) – 28. McCoshen (Klíma)


    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Švančara) – Marinčin, Smith, Kundrátek, J. Jeřábek, Adámek, Nedomlel, Polášek – M. Růžička (A), Voženílek, Daňo – Hudáček, Vrána (C), Pánik – Hrehorčák, M. Roman, Walega – Kurovský, Čacho, Dravecký (A).
    Tréner: Zdeněk Moták

    Bílí Tygři Liberec: D. Král (Hrenák) – Ivan, McCoshen, Melancon, Aubrecht, Kolmann, Derner – Klíma, Bulíř (A), Birner (C) – Faško-Rudáš, Filippi (A), Pérez – Flynn, Vlach, Rychlovský – Gajda, Šír, Mucha.
    Tréner: Filip Pešán

    Rozhodca: Hribik, Obadal – Lederer, Blažek

    Diváci: 3 312