Pelicans Lahti – Třinec 1:3 (kon.) | Ilves – Vítkovice 3:2 (2:0 po s.n.) | Rauma – Mannheim 0:6 (kon.)
Växjö – Biel 4:0 (kon.) | Rapperswil – Košice sk 5:2 (kon.) | Mníchov – Innsbruck 9:2 (kon.)
Färjestad – Aalborg 8:0 (kon.)
koniec
Färjestad
8:0 (4:0, 0:0, 4:0)
Aalborg Pirates
cz Nedeľa 10.09.2023, 19:00 • Löfbergs Arena, Karlstad • Liga majstrov • 4. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to pro dnešek definitivně vše, děkuji všem za pozornost a u dalších online textových přenosů se budu těšit příště. Přeji šťastné vykročení do nového týdne a na počtenou! (21:20:49)
     
    Máme dobojováno! Färjestad potvrdil roli favorita, když doslova smetl dánský Aalborg na svém ledě vysokým poměrem 8:0. Lví podíl na výhře má český útočník David Tomášek a jeho spoluhráč Oscar Lawner. Oba zmiňovaní útočníci zaznamenali v utkání dvě branky.
     
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Do závěrečné sirény zbývá odehrát necelých třicet vteřin a vypadá to, že brankář Lagacé udrží proti Aalborgu čisté konto. Diváci v aréně bouřlivě tleskají.
     
    58:23
    Aalborg bude dohrávat utkání v přesilové hře. Na trestnou lavici totiž usedl útočník Lucas Forsell (FAR), který vyfasoval od rozhodčích "dvojku" za krosček.
     
    57:25
    Přesilová hra Aalborgu je minulostí, domácí hokejisté hrají v pěti. Mezitím vidíme další atak na hostující branku, ale Adamsen tentokrát odolal. Hra pokračuje.
     
    57:20
    Anders Koch se musel vrátit zpátky do obranného pásma, jelikož domácí hokejisté v klidu posílají jeden kotouč za druhým až na opačný konec kluziště.
     
    56:30
    Joel Kellman zaútočil ve vlastním oslabení, když našel zadovkou připraveného Björklunda. Druhý jmenovaný prověřil hostujícího brankáře.
     
    55:25
    Že by poslední šance pro Aalborg? Hosté mohou zaznamenat v utkání alespoň čestný úspěch, jelikož na trestnou lavici zavítal Michael Lindqvist (FAR) za podrážení.
    54:50 LAWNER - 8:0
     
    54:50
    Färjestad právě vstřelil branku! Domácí hokejisté si zápas užívají plnými doušky a střílí jeden gól za druhým. OSCAR LAWNER nastavil svou čepel a usměrnil střílenou přihrávku Ejdsella přímo do horní části branky. Asistence: Victor Ejdsell, Magnus Nygren.
     
    54:27
    Henrik Björklund s Marcusem Nilssonem útočili na další vstřelený gól. Adamsen zneškodnil veškerou snahu domácího týmu a hra je na chvíli přerušena.
     
    53:40
    Göransson chtěl nahodit kotouč do hloubi útočného pásma, ale domácí obránce udělal zpětný oblouk do obranné zóny a svůj úmysl nakonec přehodnotil.
     
    52:49
    A Tomášek útočí na hattrick. Člen třetí útočné formace zkoušel své střelecké štěstí ranou od modré čáry, ale jeho pokus nebyl úspěšný. Oba celky střídají.
     
    52:30
    Magnus Nygren posunul kotouč po mantinelu zpátky za svou branku a domácí hokejisté v klidu uklidnili hru. Na ledě je znovu český útočník David Tomášek.
     
    51:39
    Oscar Lawner znovu kličkoval s kotoučem na hokejce v útočné zóně a domácí zaútočili. Obránci hostí se stačili srovnat a následně ukořistit puk na své hokejky.
     
    50:50
    Joel Nyström poslal kotouč bekhendem svým spoluhráčům za brankou, ale hosté byli připravení a poslali puk až na druhou stranu kluziště. Čas běží dál.
     
    49:57
    Färjestad i nadále předvádí své útočné choutky a hosté se brání velmi ztěžka. Adamsen rozehrál na své spoluhráče, kteří jen odevzdávají puk soupeři.
    48:46 LAWNER - 7:0

    Petr Pavlík

    Góly a asistencie: 5. Björklund (Tornberg, Nilsson), 6. Tomášek (Nygren), 9. Westfält (Forsell, Lundh), 17. Lindqvist (Nygård, Andersson), 45. Tomášek (Dahlström, Tornberg), 49. Kellman (Björklund), 49. Lawner (Ejdsell, Dahlström), 55. Lawner (Ejdsell, Nygren)


    Färjestad: Lagacé (Lindbom) – Dahlström, Nyström, Andersson, Nygren, Göransson, Groleau, W. Johansson, Tornberg – Nilsson, L. Johansson, Björklund – Ejdsell, Kellman, Lawner – Nygård, Tomášek, Lindqvist – Lundh, Westfält, Forsell.
    Tréner: Tomas Mitell

    Aalborg Pirates: Adamsen (Sørensen) – Koch, Knudsen, Hanson, Carstensen, Brøndberg, Nielsen, Frederiksen – Jul Korsgaard, Brooks, Andersen – Giroux, Bjorkstrand, Dietz-Larsen – Ladehoff, Morin, Spelling – Boesen, Anker, Rasmussen.
    Tréner: Garth Murray

    Rozhodca: Linde, Nord – Strömberg, Jonsson

    Diváci: 1 619