Pelicans Lahti – Třinec 1:3 (kon.) | Ilves – Vítkovice 3:2 (2:0 po s.n.) | Rauma – Mannheim 0:6 (kon.)
Växjö – Biel 4:0 (kon.) | Rapperswil – Košice sk 5:2 (kon.) | Mníchov – Innsbruck 9:2 (kon.)
Färjestad – Aalborg 8:0 (kon.)
koniec
SC Rapperswil-Jona Lakers
5:2 (1:0, 2:1, 2:1)
HC Košice
Nedeľa 10.09.2023, 15:45 • St. Galler Kantonalbank Arena • Liga majstrov • 4. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Rapperswil prelomil čakanie na prvé víťazstvo v Lige majstrov, Košice stále naďalej čakajú. Hostia majú za sebou náročný víkend na cestách. Od budúceho týždňa vstúpia do novej extraligovej sezóny proti Humennému. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia. (18:02:12)
     
    Koniec zápasu.
     
    58:00
    Prebiehajú posledné dve minúty stretnutia.
     
    57:21
    Tím Rapperswil práve strelil gól! YANNICK ALBRECHT vytiahol puk spomedzi nôh Jääskeläinena a dokázal zasiahnuť opustenú svätyňu cez celé klzisko. Bez asistencie.
     
    56:58
    Jääskeläinen sa ocitol vo svojej obľúbenej parkete z kruhu, z ktorej sa presadil v presilovke. Fejes ešte prebehol popred Nyffelera, ale puk netečoval.
     
    56:44
    Košice hrajú power-play!
     
    56:44
    Košice oddychový čas!
     
    54:36
    Vouardoux prechádzal po ľade suverénnym spôsobom. Obrancovia Košíc pred ním mierne cúvli, a tak to zúročil na strelu švihom. Janus vyrazil pravým ramenom.
     
    Reklamná prestávka.
     
    53:11
    Druhý puk, ktorý skončil na striedačke Rapperswilu. Po reklamnej prestávke bude nasledovať buly v útočnej tretine Košíc.
     
    52:36
    S jasným úmyslom nahadzoval na zadný mantinel Jääskeläinen, keď sa na pravej strane objavil Hunter Fejes. Nyffelera sa však nepodarilo ohroziť.
     
    51:03
    Pred Janusom si nevedel poradiť s útočiacim hráčom Radek Deyl. Košický brankár vykukoval spoza nich a podarilo sa mu ukoristiť Vouardouxovu strelu.
     
    50:07
    Vylúčenie v tíme SC Rapperswil-Jona Lakers:
    Aebischer – 2 min., hrubosť.

    Vylúčenie v tíme HC Košice:
    Šimun – 2 min., hrubosť.
     
    Reklamná prestávka.
     
    50:07
    Košičania gólom na 2:4 ešte nič nevzdávajú! Do brankára Nyffelera išiel Eduard Šimun, ktorému sa postavil Aebischer! Táto šarvátka je odmenená menšími trestami!
     
    49:26
    Rapperswil hrá s piatimi hráčmi.
     
    49:05
    Košice dali gól! JOONA JÄÄSKELÄINEN sa ukázal v ľavom kruhu Pollockovi a na spôsob hviezdneho Ovečkina prepálil švajčiarskeho brankára Nyffelera. Asistencie: Brett Pollock a Cooper Zech.
     
    48:45
    Hráči ostali bez puku. Ocitol sa na domácej striedačke.
     
    47:48
    Zech spolupracoval s Alexom Bretonom. Druhý menovaný sa dostal do výhodnej pozície na strelu z osi ľadovej plochy. Svoj pokus tlačil vyššie, ale neprekonal Nyffelera.

    Ivan Harčár

    Góly a asistencie: 13. Wetter (Moy), 23. Wick (Čajka), 38. Rask (Wetter), 48. Schroeder (Jensen), 58. Albrecht – 22. Berger (Rogoň), 50. Jääskeläinen (Pollock, Zech)


    SC Rapperswil-Jona Lakers: Nyffeler – Grossniklaus, Aebischer, Capaul, Noreau, Maier, Vouardoux, Taibel, Baragano – Wetter, Rask, Moy – Forrer, Schroeder, Jensen – Lammer, Albrecht, Zangger – Čajka, Dunner, Wick.
    Tréner: Stefan Hedlund.

    HC Košice: Janus – Breton, Olsson, Zech, Ferenc, Deyl, Šedivý, A. Bartoš – M. Lunter, Krivošík, Bartánus – Fejes, Pollock, Jääskeläinen – Rogoň, Berger, Lamper – Jokeľ, Šimun, Bačo – Havrila.
    Tréner: Dan Ceman.

    Rozhodca: Borga, Kohlmüller – Cattaneo, Duc.