Pelicans Lahti – Třinec 1:3 (kon.) | Ilves – Vítkovice 3:2 (2:0 po s.n.) | Rauma – Mannheim 0:6 (kon.)
Växjö – Biel 4:0 (kon.) | Rapperswil – Košice sk 5:2 (kon.) | Mníchov – Innsbruck 9:2 (kon.)
Färjestad – Aalborg 8:0 (kon.)
koniec
SC Rapperswil-Jona Lakers
5:2 (1:0, 2:1, 2:1)
HC Košice
Nedeľa 10.09.2023, 15:45 • St. Galler Kantonalbank Arena • Liga majstrov • 4. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:45.
     
    Vážení hokejoví fanúšikovia. Vítam vás pri sledovaní zápasu 4. kola Ligy majstrov medzi Rapperswilom a Košicami.

    SC Rapperswil-Jona Lakers


    Domáci klub nemá najlepšie výsledky v lige šampiónov. Rapperswilu sa podarilo uchmatnúť len dva body hneď v prvom súboji na ľade Třinca. V Česku slávili prestrelku 7:6 po predĺžení. Švajčiari v piatok nezískali ani bod proti fínskemu mužstvu Lukko Rauma.

    HC Košice

    Oceliari zaznamenali doposiaľ najvyššiu prehru v Lige majstrov. Po tesných výsledkoch 1:3 a 2:3 s Bielom, respektíve Ženevou, v Mníchove sa zrodila prehra 2:5. Zaujímavosťou je, že dvakrát dokázal skórovať len obranca Jens Olsson. Košické výkony nie sú na zahodenie, ale dôležitá je efektivita, ktorá sa zakaždým zastaví len na dvoch góloch.
     
    Úvodné zostavy:

    SC Rapperswil-Jona Lakers: Nyffeler – Grossniklaus, Aebischer, Capaul, Noreau, Maier, Vouardoux, Taibel, Baragano – Wetter, Rask, Moy – Forrer, Schroeder, Jensen – Lammer, Albrecht, Zangger – Čajka, Dunner, Wick.

    Tréner: Stefan Hedlund.

    HC Košice: Janus – Breton, Olsson, Zech, Ferenc, Deyl, Šedivý, A. Bartoš – M. Lunter, Krivošík, Bartánus – Fejes, Pollock, Jääskeläinen – Rogoň, Berger, Lamper – Jokeľ, Šimun, Bačo – Havrila.

    Tréner: Dan Ceman.

    Rozhodca: Borga, Kohlmüller – Cattaneo, Duc.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:52
    Jääskeläinen tienil domáceho protihráča a strhol na seba pozornosť. Medzitým ušiel po ľavej strane Fejes, ale nechal sa zatiahnuť iba za bránku Nyffelera.
     
    01:33
    Samostatný nájazd Patrika Rogoňa! Košický útočník nebol v ofsajde! Capaul veľmi za ním nestíhal, ale zasahoval brankár Nyffeler!
     
    02:19
    V košickom obrannom pásme sa rozfúkal silný útočný vietor. Rapperswil je poriadne rýchly a presný, čo sa týka nahrávok. Košičania v pozore.
     
    02:59
    Košice sa mohli presadiť! Eduard Šimun prešiel do predbránkového priestoru! Po prehodení si puku z bekhendu na forhend zakončil len veľmi slabo!
     
    03:43
    Obrana slovenského majstra odstavila súpera od puku. Švajčiarsky hráč prepadol cez hokejku jedného z hostí, ale faul to v žiadnom prípade nebol.
     
    04:25
    Krivošík výborne používa svoju postavu, ktorú uplatňuje pri práci s pukom. Malé čierne čudo mal plne pod kontrolou, hoci ho domáci prinútili ísť na kolená. Bratislavský rodák napokon nezvládol vyškrabať puk pre Bartánusa.
     
    05:13
    Kôpka hráčov mala jediný cieľ – získať puk na útočnej modrej čiare Košíc. Rozhodcovia hru prerušili po jasnom postavení mimo hry Oceliarov.
     
    05:44
    Jaroslav Janus schytal štipľavú strelu obrancu Aebischera, ktorú v konečnom dôsledku s ťažkosťami vyrazil.
     
    07:08
    Protiútok Jokeľa so Šimunom nepriniesol želaný strelecký pokus na Nyffelera. Radek Deyl sa neudržal na korčuliach na modrej čiare a Rapperswil sa vydal na druhú stranu.
     
    08:12
    Útočné pásmo opäť v rámci prvej tretiny patrí švajčiarskemu tímu. Domáci sa rozhodli pre puky po mantineli, ale Košičania už našli východisko a dostali hru čo najďalej od Janusa.
     
    10:14
    Lunter nedostal šancu na prihrávku z prvej smerom k Bartánusovi. Po snahe vylepšiť si pozíciu už bol dostatočne bránený. Posledný bekhend z jeho hokejky skončil pri domácich obrancoch.
     
    Reklamná prestávka.
     
    10:56
    Petr Čajka sa prakticky z ničoho nič objavil pred Janusom! Skúseného brankára nedokázal pokoriť ani na dva razy!
     
    12:48
    Tím Rapperswil práve strelil gól! Švajčiari dokonalo zaskočili východniarov. Prihrávka Moya prešla cez všetkých hráčov na zadnú tyčku, kde si nakorčuľoval za Bartánusa GIAN-MARCO WETTER a rozvlnil sieť. Asistencia: Tyler Moy.
     
    14:04
    Ferencove veľké problémy s ubránením Čajku i Dunnera. O hlavu menšia dvojica bola úspešnejšia a zrodil sa zákrok Jaroslava Janusa.
     
    Reklamná prestávka.
     
    15:39
    Hluchý herný úsek. Cooper Zech sa nepustil do rozohrávky z vlastnej tretiny. Košičania striedajú. Americký obranca čaká na príchod nových síl z lavičky za Janusom.
     
    16:33
    Lamper bojoval na zadnom mantineli, ale nemal dostatočnú podporu od Bergera, ktorý hrá slabšie v posledných vystúpeniach.
     
    17:02
    Wickov pokus končí na Janusovi. Hra je prerušená, ale ešte sa aktéri vzájomne poťahovali za dresy, no bola to krátkodobá záležitosť.
     
    17:41
    Cez pravé krídlo plánoval prefrčať Krivošík. Avšak košickému útočníkovi chýbala potrebná rýchlosť. Odstaviť ho od puku nebolo také ťažké pre Capaula.
     
    19:00
    Prebieha posledná minúta prvej tretiny.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Nie je to zlá hra Košičanov, ale stále je reč o efektivite a detailoch, ktoré sú na strane Rapperswilu. Wetter zakončil peknú akciu a Švajčiari sú v náskoku o jeden presný zásah.
     
    Druhá tretina sa začne o 16:32.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    21:00
    Janus fantasticky! Obrana Košíc ho znovu nechala v štichu! Forrer tlačil bekhendový blafák k ľavej žŕdke! Odchovanec Prešova tam nechal pripevnený betón!
     
    21:20
    Druhý zásah brankára Jaroslava Janusa. Rask vypálil po ľade, ale slovenský gólman potvrdil dobrú prácu betónmi.
     
    21:55
    Košice dali gól! Rapperswil nachytaný na hruškách. Chybu Maiera potrestal pohotovým zakončením CHASE BERGER. Asistencia: Patrik Rogoň.
     
    22:31
    Tím Rapperswil práve strelil gól! Radosť nášho šampióna príliš dlho netrvala. JEREMY WICK musel byť vďačný za ukážkovú prihrávku Čajku, ktorý mu otvoril pravú časť Janusovej bránky. Asistencia: Petr Čajka.
     
    23:40
    Hráči Rapperswilu išli do tlaku na Janusa. Dokonca si dovolili na pomerne malom priestore súhru na jeden dotyk. Vznikla však nepresná koncovka, ktorá nešla na svätyňu.
     
    24:49
    Veľká aktivita švajčiarskeho klubu. Domáci hráči sú všade o jeden krok rýchlejší, a takisto presnejší v prihrávkach. Janus zneškodnil strelu Grossniklausa.
     
    25:56
    Vylúčenie v tíme HC Košice:
    Pollock – 2 min., držanie hokejky.
     
    26:59
    Tyler Moy vyčkával v kruhu a spoliehal sa na prihrávku od Noreaua. Košičania potenciálneho zakončovateľa veľmi rýchlo dostúpili.
     
    27:13
    Rapperswil ohrozil Jaroslava Janusa. Brankár východniarov dostal na telo tvrdé a dobre mierené zakončenie od modrej čiary.
     
    27:56
    Košice hrajú s piatimi hráčmi.
     
    28:49
    Po nastrelení Grossniklausa na zadný mantinel boli rýchlejšie pri puku košickí hokejisti. Súperovi ho nedali, ale ani nerozohrali smerom dopredu, pretože Jääskeläinen nikoho nenašiel. Zakázané uvoľnenie sa nepískalo.
     
    29:53
    Vylúčenie v tíme HC Košice:
    Deyl – 2 min., podrazenie.
     
    30:40
    Jaroslav Janus úraduje lapačkou! Schoval v nej prudký pokus zápästím od Jensena!
     
    31:34
    Domáci tím nepríjemne nahadzoval na bránu so zámerom zmeniť smer letu puku pred Janusom. Úsilie vyvinul Noreau. Bolo to skutočne tesné, ale hostia to prežili.
     
    31:53
    Košice hrajú s piatimi hráčmi.
     
    Reklamná prestávka.
     
    33:36
    Strely Jääskeläinena a po ňom aj Havrilu, ktorý si pripisuje prvé minúty v tomto zápase, neprepadli na brankára Nyffelera. Proti bola dobre organizovaná obrana.
     
    34:20
    Breton premýšľal nad prihrávkou niekomu zo spoluhráčov spoza košickej brány. Nakoniec to dopadlo tak, že Pollocka dostal do komplikácií, ktoré ale neznamenali hrozbu pre jeho mužstvo.
     
    35:41
    Strelecký pokus naskočil na konto českého útočníka Petra Čajku. Nebolo to však úspešné, pretože puk vytlačil do rohu klziska Ferenc.
     
    36:33
    Dlhý pas Grossniklausa nespracoval Dominik Lammer. Košice prichádzajú do útočného pásma na vhadzovanie.
     
    37:06
    Janus nebol prekonaný zblízka, keď vystrelil Wetter!
     
    37:33
    Tím Rapperswil práve strelil gól! Malé prečíslenie Rapperswilu mení skóre už na 3:1. Olsson dával pozor na hráča s pukom, ale Breton vzadu absentoval. VICTORA RASKA chcel hokejkou zastaviť Bartánus, ale jeho strela k tyčke slávila úspech. Asistencia: Gian-Marco Wetter.
     
    39:00
    Prebieha posledná minúta druhej tretiny.
     
    39:15
    Vylúčenie v tíme HC Košice:
    Krivošík – 2 min., podrazenie.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Ani štvrtý zápas v Lige majstrov zrejme nebude prajný pre Košice. Východniari prehrávajú o dva góly, no strelecká prevaha patrí Rapperswilu. Uvidíme, v akom duchu sa bude odohrávať tretia tretina.
     
    Tretia tretina sa začne o 17:28.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    41:15
    Košice hrajú s piatimi hráčmi.
     
    41:47
    Krásna jazda hosťujúceho Pollocka. Úplne jednoducho sa prekľučkoval takmer do finálnej fázy, ale v poslednej chvíli ho stačil telom zablokovať jeden z domácich hokejistov.
     
    42:48
    Zangger nechal puk za sebou. Oceliari cítili šancu uspieť a podnikli protiútok. Nyffeler vykopol pokus ľavým betónom. Zech si brúsil zuby na presný zásah, ale trafil hokejku súpera.
     
    43:57
    Jaroslav Janus sa viac vytiahol z bránkoviska do pravej strany. Pokrýval si bližšiu žŕdku. Napokon zlikvidoval zakončenie Čajku.
     
    44:16
    Košičania prišli do útočného pásma pokúšať šťastie. Lenže z krížnej prihrávky nezakončil Jääskeläinen.
     
    45:09
    Lamper prenechal puk, ku ktorému mal našliapnuté Patrik Rogoň. Ten však stroskotal na spoluhráčovi Bergerovi, ktorý mu prekážal na konci akcie.
     
    46:45
    Capaul sa presunul na pravý kruh. Wetter dvihol zrak na ľavej strane klziska a okamžite mu dával ponuku na hokejku. Výborne v strede zapracoval Krivošík.
     
    47:14
    Tím Rapperswil práve strelil gól! JORDAN SCHROEDER sa presadil presným zakončením popod Janusovu vyrážačku. Asistencia: Nicklas Jensen.
     
    47:26
    Vylúčenie v tíme SC Rapperswil-Jona Lakers:
    Forrer – 2 min., hákovanie.
     
    47:48
    Zech spolupracoval s Alexom Bretonom. Druhý menovaný sa dostal do výhodnej pozície na strelu z osi ľadovej plochy. Svoj pokus tlačil vyššie, ale neprekonal Nyffelera.
     
    48:45
    Hráči ostali bez puku. Ocitol sa na domácej striedačke.
     
    49:05
    Košice dali gól! JOONA JÄÄSKELÄINEN sa ukázal v ľavom kruhu Pollockovi a na spôsob hviezdneho Ovečkina prepálil švajčiarskeho brankára Nyffelera. Asistencie: Brett Pollock a Cooper Zech.
     
    49:26
    Rapperswil hrá s piatimi hráčmi.
     
    50:07
    Košičania gólom na 2:4 ešte nič nevzdávajú! Do brankára Nyffelera išiel Eduard Šimun, ktorému sa postavil Aebischer! Táto šarvátka je odmenená menšími trestami!
     
    Reklamná prestávka.
     
    50:07
    Vylúčenie v tíme SC Rapperswil-Jona Lakers:
    Aebischer – 2 min., hrubosť.

    Vylúčenie v tíme HC Košice:
    Šimun – 2 min., hrubosť.
     
    51:03
    Pred Janusom si nevedel poradiť s útočiacim hráčom Radek Deyl. Košický brankár vykukoval spoza nich a podarilo sa mu ukoristiť Vouardouxovu strelu.
     
    52:36
    S jasným úmyslom nahadzoval na zadný mantinel Jääskeläinen, keď sa na pravej strane objavil Hunter Fejes. Nyffelera sa však nepodarilo ohroziť.
     
    53:11
    Druhý puk, ktorý skončil na striedačke Rapperswilu. Po reklamnej prestávke bude nasledovať buly v útočnej tretine Košíc.
     
    Reklamná prestávka.
     
    54:36
    Vouardoux prechádzal po ľade suverénnym spôsobom. Obrancovia Košíc pred ním mierne cúvli, a tak to zúročil na strelu švihom. Janus vyrazil pravým ramenom.
     
    56:44
    Košice oddychový čas!
     
    56:44
    Košice hrajú power-play!
     
    56:58
    Jääskeläinen sa ocitol vo svojej obľúbenej parkete z kruhu, z ktorej sa presadil v presilovke. Fejes ešte prebehol popred Nyffelera, ale puk netečoval.
     
    57:21
    Tím Rapperswil práve strelil gól! YANNICK ALBRECHT vytiahol puk spomedzi nôh Jääskeläinena a dokázal zasiahnuť opustenú svätyňu cez celé klzisko. Bez asistencie.
     
    58:00
    Prebiehajú posledné dve minúty stretnutia.
     
    Koniec zápasu.
     
    Rapperswil prelomil čakanie na prvé víťazstvo v Lige majstrov, Košice stále naďalej čakajú. Hostia majú za sebou náročný víkend na cestách. Od budúceho týždňa vstúpia do novej extraligovej sezóny proti Humennému. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia. (18:02:12)

    Ivan Harčár

    Góly a asistencie: 13. Wetter (Moy), 23. Wick (Čajka), 38. Rask (Wetter), 48. Schroeder (Jensen), 58. Albrecht – 22. Berger (Rogoň), 50. Jääskeläinen (Pollock, Zech)


    SC Rapperswil-Jona Lakers: Nyffeler – Grossniklaus, Aebischer, Capaul, Noreau, Maier, Vouardoux, Taibel, Baragano – Wetter, Rask, Moy – Forrer, Schroeder, Jensen – Lammer, Albrecht, Zangger – Čajka, Dunner, Wick.
    Tréner: Stefan Hedlund.

    HC Košice: Janus – Breton, Olsson, Zech, Ferenc, Deyl, Šedivý, A. Bartoš – M. Lunter, Krivošík, Bartánus – Fejes, Pollock, Jääskeläinen – Rogoň, Berger, Lamper – Jokeľ, Šimun, Bačo – Havrila.
    Tréner: Dan Ceman.

    Rozhodca: Borga, Kohlmüller – Cattaneo, Duc.