Kazachstan – Sev. Írsko 1:0 (kon.) | Faerské ostrovy – Moldavsko 0:1 (kon.) | Čierna Hora – Bulharsko 2:1 (kon.)
Fínsko – Dánsko 0:1 (kon.) | Grécko – Gibraltar 5:0 (kon.) | Írsko – Holandsko 1:2 (kon.)
Albánsko – Poľsko 2:0 (kon.) | Litva – Srbsko 1:3 (kon.) | San Maríno – Slovinsko 0:4 (kon.)
koniec
Albánsko
2:0 (1:0)
Poľsko
cz Nedeľa 10.09.2023, 20:45 • Air Albania Stadium, Tirana • Kvalifikácia ME • Skupina E
Predzápasové kurzy
     
    88
    Žluté kartě neunikl ani Mateusz Wieteska, u lajny zlostí nakopl míč daleko od místa autového vhazování soupeře v momentě, kdy ho neudržel ve hře.
     
    86
    Zbytečně ostrým zákrokem Taulant Seferi zajel do Matthewa Cashe a nemůže se vůbec divit, že je dalším fotbalistou potrestaným žlutou kartou.
     
    79
    Ostrý faul a zasloužený efekt v podobě žluté karty pro Tomasze Kędzioru, který nebezpečným skluzem sestřelil k zemi Dakua.
     
    75
    Hodně zbytečná žlutá karta pro Keidiho Bareho, jenž neunesl neúspěch v minisouboji s Tomaszem Kędziorou, jehož mimo hrací plochu postrčil.
     
    64
    A hodně bujaře, až na rámec povolených limitů slavil rovněž Frederic Veseli, ačkoliv sedí na střídačce, tak i on už má na kontě žlutý kartónek.
     
    63
    Mirlind Daku se nechal unést a po vstřeleném gólu si sundal dres, za což samozřejmě následovala žlutá karta.
     
    60
    Polsko zatím místo vstřelených gólů sbírá žluté karty. Nyní si ji pěkně zblízka prohlédl středopolař Grzegorz Krychowiak za zákrok na Ramadaniho.
     
    59
    Za zdržování hry obdržel žlutou kartu Tomas Strakoša, při dalších rozehrávkách si bude muset dávat na podobné prodlevy dávat velký pozor.
     
    45+8
    Aby toho nebylo málo, tak počet polských hráčů se žlutou kartou na kontě rozšířil ještě Bartosz Bereszyński za faul na Uzuniho, za řeči směrem k incidentu si ji vysloužil taktéž domácí Kristjan Asllani.
     
    45+7
    Frustrovaný Jakub Kamiński si vylil zlost na arbitru Sánchezovi poté, co se domníval, že balón stihl ještě stihl ve hře, přičemž pomezní byl opačného názoru. Za „odměnu“ inkasoval žlutý kartónek.
     
    45+1
    Sokol Cikalleši si všiml, že Tomaszi Kędziorovi nevyšel úplně ideální první dotek a rozhodl se soka atakovat, ale dohrál jej pozdě, místo balónu stopera bolestivě přišlápl a zaslouženě uviděl žlutou kartu.
     
    8
    Na první žlutou kartu jsme příliš dlouho nečekali. Vysloužil si ji polský stoper Jan Bednarek, který příliš dlouho držel Sokola Cikallešiho.

    Milan Huppert

    Góly: 37. Asani (Hysaj), 63. Daku (Ramadani)

    Karty:   45+1. Cikalleši (ALB), 45+8. Asllani (ALB), 59. Strakoša (ALB), 63. Daku (ALB), 64. Veseli (ALB), 75. Bare (ALB), 86. Seferi (ALB) – 8. Bednarek (POL), 45+7. Kamiński (POL), 45+8. Bereszyński (POL), 60. Krychowiak (POL), 79. Kędziora (POL), 88. Wieteska (POL)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 4:5. Rohy: 1:6. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 14:16.
    Albánsko: Strakoša – Hysaj, Ismajli, Djimsiti (C), Mitaj – Ramadani – Asani (70. Muja), Bajrami (80. Gjasula), Asllani (70. Bare) – Cikalleši (62. Daku), Uzuni (62. Seferi).
    Náhradníci: E. Beriša, E. Kastrati – Balliu, Mihaj, Muci, Roši, Veseli.

    Tréner: Sylvinho

    Poľsko: Szczęsny – Cash, Bereszyński (70. Skóraś), Kędziora, Bednarek (34. Wieteska), Kiwior – S. Szymański (61. Świderski), Krychowiak (70. Linetty), Zieliński, Kamiński (61. Grosicki) – Lewandowski (C).
    Náhradníci: Bułka, Drągowski – Benedyczak, Dawidowicz, Milik, D. Szymański, Wszołek.

    Tréner: Fernando Santos

    Rozhodca: Sánchez – Cabañero, Prieto (ESP)

    Diváci: 21 900