Kazachstan – Sev. Írsko 1:0 (kon.) | Faerské ostrovy – Moldavsko 0:1 (kon.) | Čierna Hora – Bulharsko 2:1 (kon.)
Fínsko – Dánsko 0:1 (kon.) | Grécko – Gibraltar 5:0 (kon.) | Írsko – Holandsko 1:2 (kon.)
Albánsko – Poľsko 2:0 (kon.) | Litva – Srbsko 1:3 (kon.) | San Maríno – Slovinsko 0:4 (kon.)
koniec
Albánsko
2:0 (1:0)
Poľsko
cz Nedeľa 10.09.2023, 20:45 • Air Albania Stadium, Tirana • Kvalifikácia ME • Skupina E
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Albánie

    Albánci se zatím předvádí v kvalifikaci na evropský šampionát ve velmi dobrém světle. Po čtyřech utkáních mají na kontě sedm bodů a momentálně se nachází na druhém postupovém místě za Čechy. Nejprve po dobrém výkonu těsně prohráli 0:1 v Polsku, následně dvakrát potvrdili roli favorita, Moldavsko porazili 2:0 a Faerské ostrovy 3:1, načež získali cenný bod venku proti Česku v zápase, v němž byli horším týmem, ale výsledek 1:1 zařídil parádní ránou do levé šibenice Bajrami. Albánie byla na Euru jedinkrát, a sice v roce 2016, kde nepostoupila ze skupiny a obsadila konečné osmnácté místo.
     
    Polsko

    Polská reprezentace vstupovala do evropské kvalifikace v roli největšího favorita, ale bude muset pořádně zabojovat, aby vůbec postoupila na šampionát. Situaci si zkomplikovala hned na úvod porážkou 1:3 v Česku, následně si lehce spravila náladu výhrou 1:0 nad Albánií. Ve třetím utkání přišel šok, kdy Santosova družina padla 2:3 v Moldavsku, minulý týden podobnou senzaci nepřipustila a Faerské ostrovy doma porazila 2:0. Na Euru z před čtyř let Polsko skončilo v základní skupině, ve společnosti Švédska, Španělska a Slovenska získalo jediný bod a obsadilo konečnou čtvrtou příčku.
     
    Úvodní sestavy:

    Albánie: Strakoša – Hysaj, Ismajli, Djimsiti (C), Mitaj – Ramadani – Asani, Bajrami, Asllani – Cikalleši, Uzuni.
    Náhradníci: E. Beriša, E. Kastrati – Balliu, Bare, Daku, Gjasula, Mihaj, Muci, Muja, Roši, Seferi, Veseli.
    Trenér: Sylvinho

    Polsko: Szczęsny – Cash, Bereszyński, Kędziora, Bednarek, Kiwior – S. Szymański, Krychowiak, Zieliński, Kamiński – Lewandowski (C).
    Náhradníci: Bułka, Drągowski – Benedyczak, Dawidowicz, Grosicki, Linetty, Milik, Skóraś, Świderski, D. Szymański, Wieteska, Wszołek.
    Trenér: Fernando Santos

    Rozhodčí: Sánchez – Cabañero, Prieto (ESP).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Příliš dlouho se nehrálo. Albánští fanoušci totiž na trávník hodili dýmovnice a v takovém prostředí fotbalisté samozřejmě hrát nemohou. Příznivcům se vydal domluvit sám kapitán Berat Djimsiti.
     
    3
    Restart utkání proběhl bez problémů. Středem se chtěl procpat do vápna Myrto Uzuni, po střetu se Sebastianem Szymańským šel k zemi příliš ochotně, a proto arbitr Sánchez nepískal faul.
     
    4
    Daleko mimo pokutové území vystartoval Wojciech Szczęsny, aby zabránil Asanimu v možném úniku, z první okamžitě odkopával na útočnou polovinu.
     
    5
    Nohama si zahrál rovněž albánský brankář Tomas Strakoša, jenž po rychlém zpracování hledal Bajramiho, toho přehlavičkoval Matthew Cash.
     
    6
    O hru nohama se přihlásil Wojciech Szczęsny a počínal si bez větších problémů, volil rozehrávku k pravé lajně na osamoceného Tomasze Kędzioru.
     
    7
    Dobře si pod tlakem počínal Bartosz Bereszyński, bez problémů hrál malou domů k brankáři hlavou, takže na míči pokračují Poláci.
     
    8
    Středem hřiště postupoval do slibné příležitosti Jasir Asani. Osobního strážce se zbavil, Matthew Cash už byl nad jeho schopnosti.
     
    8
    Na první žlutou kartu jsme příliš dlouho nečekali. Vysloužil si ji polský stoper Jan Bednarek, který příliš dlouho držel Sokola Cikallešiho.
     
    10
    Fotbalisté v bílých dresech zaútočili volnějším středem, nakonec Sebastian Szymański vyslal příliš dlouhou nahrávku na Roberta Lewandowského.
     
    11
    Nedim Bajrami měl v plánu prodlužovat dlouhý nákop za sebe, což se mu nepovedlo, protože Tomasz Kędziora se vyšplhal ještě o něco výše.
     
    12
    Mimo balón došlo k nezaviněnému střetu mezi Asllanim a Lewandowským, arbitr Sánchez celou situaci vyhodnotil jako čistý souboj.
     
    13
    Matthew Cash vyprodukoval dlouhé autové vhazování na hranici malého vápna, dobře pracující Mario Mitaj hlavičkoval mimo šesnáctku.
     
    14
    Polákům se zatím nedaří diktovat tempo tak, jak by si přáli. Hodně čitelnou nahrávku Krychowiaka k lajně Elseid Hysaj pohlídal bez problémů.
     
    15
    Po neúplně povedeném obranném zákroku Hysaje kopali hosté standardku v podobě rohového kopu, k centru na přední tyč se Robert Lewandowski neprocpal.
     
    16
    Do rychlého protiútoku vystartoval Kristjan Asllani, avšak daleko se nedostal, taktickým faulem soka zastavil Jakub Kamiński.
     
    17
    Hosté při kombinaci nikam přehnaně nespěchají. Trpělivě kombinují na polovině hřiště a čekají, jak bude v defenzivě reagovat soupeř.
     
    18
    Grzegorz Krychowiak vyzkoušel dlouhý nákop na pravé křídlo, kam sprintoval Matthew Cash, přes veškerou snahu míč nestihl na hrací ploše.
     
    19
    Vysokou rychlost nabral po levé straně Nedim Bajrami, procpal se až do vápna, kde volil střílený pas do středu, ovšem výrazně mimo dosah tří čekajících konkurentů.
     
    20
    Jasný faul u lajny udělal Jasir Asani. Vyvázl bez žluté karty, každopádně spolu se spoluhráči nyní budou čelit nebezpečné standardce.
     
    21
    Standardka vedla k důležitému prvnímu polskému gólu! Centroval Szymański a byl to Ismajli, který nedokázal balón odkopnout a nešťastně ho přisunul pouze k JAKUBU KIWIOROVI a ten z bezprostřední blízkosti bez problémů píchl míč mimo dosah Strakoši.
     
    23
    Ale pozor, celá situace se ještě řeší s videorozhodčím. Podle všeho se diskutuje, zda skórující Jakub Kiwior nestál v ofsajdovém postavení.
     
    24
    Gól skutečně neplatí! Opakované záběry odhalily, že Jakub Kiwior opravdu stál v dobře centru za posledním obráncem, Ismajli si tedy nemusí nepovedený obranný zákrok vyčítat.
    24. Gól Kiwiora neplatil pro ofsajd
     
    25
    Střetnutí tedy pokračuje za bezbrankového stavu. Piotr Zieliński mohl zrychlit hru, ale rozhodl se neriskovat a nahrával dozadu na Bednareka.
     
    26
    Na balónu pokračují Poláci. Od pravé lajny centroval Sebastian Szymański, našel však jenom protihráče Berata Djimsitiho.
     
    27
    Ani útok zprava našim severním sousedům nevyšel. Kristjan Asllani skvěle pohlídal Matthewa Cashe, jehož příkladně odstavil tělem.
     
    28
    Do ofenzivy neuspěl ani Robert Lewandowski, který chtěl prokličkovat přehuštěným prostorem do vápna, v čemž mu Berat Djimsiti zabránil ve skluzu.
     
    29
    Proti dalšímu dlouhému autu Cashe vystartoval Tomas Strakoša, rozhodl se neriskovat a pravou rukou balón boxoval mimo bezprostřední nebezpečí.
     
    30
    Rychle musel pod tlakem jednat Jakub Kamiński a neporadil si vůbec dobře, rychlým centrem pravačkou trefil prvního bránícího soka.
     
    31
    Nepovedený pas nenašel svého adresáta, protože Myrto Uzuni se za balónem vůbec nerozběhl, nechal míč doputovat k Szczęsnému.
     
    32
    Nedim Bajrami se pokusil zrychlit hru přihrávkou po levé lajně, jenže první dotek mu vůbec nevyšel a míč mu mezi nohama projel do autu.
     
    33
    Další akci domácího celku zastavil zdviženým praporkem pomezní rozhodčí, v ofsajdu se evidentně zapomněl Myrto Uzuni.
     
    34
    První střídání je z kategorie vynucených. Při souboji s Cikallešim si ublížil Jan Bednarek takovým způsobem, že nemůže v utkání nadále pokračovat.
     
    35
    Slibná příležitost Albánie gól nekončí! Sokol Cikalleši skvěle sklepl centr Asaniho pod sebe na Kristjana Asllaniho, jenž levačkou vypálil z prvního doteku těsně nad břevno.
    35. Bajrami vystřelil těsně nad břevno
     
    36
    Jasir Asani si narazil s Nedimem Bajramim, načež vyzkoušel oblouček za obranu na Myrta Uzuniho, toho na zádech podržel Tomasz Kędziora.
     
    37
    Albánie právě vstřelila branku!
    Fantastický úvodní gól utkání, vedení se ujímají domácí! V nejbližších dnech se často uvidí minimálně na televizních obrazovkách v Albánii JASIR ASANI, který si od pravé posunul míč o kousek blíže středu, aby následně napřáhl k dokonalé ráně levačkou, ta ještě ve vzduchu zaplavala a doletěla nechytatelně do protější šibenice, Szczęsny byl absolutně bez šance.
    37. Jasir ASANI - 1:0
     
    39
    Poláci jsou v nezáviděníhodné situaci. Případná prohra by výrazně zkomplikovala jejich naděje na postup na evropský šampionát, jejich neúčast by se rovnala velkému překvapení.
     
    40
    Marně se Robert Lewandowski snažil získat míč do svého držení, místo toho se provinil proti pravidlům, když zvedl nohu až k obličeji Djimsitiho.
     
    41
    Svěřenci trenéra Santose přehustili levou stranu, do středu nakonec zkusil proniknout Grzegorz Krychowiak, jehož tělem přetlačil Ardian Ismajli.
     
    42
    Ne, Poláci nejsou v dobrém rozpoložení. Grzegorz Krychowiak vysunul presink, ale místo zisku míče fauloval Cikallešiho.
     
    43
    Po pravé lajně nabral vysokou rychlost Matthew Cash, jehož doběhl Elseid Hysaj a nataženou nohou zvládl míč píchnout do zámezí.
     
    44
    Opět se o slovo přihlásil Cash, ale zase příliš daleko nedoběhl, tělo před něj natlačil Mario Mitaj a polský bek ho vzápětí fauloval.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu osm minut.
     
    45+1
    Sokol Cikalleši si všiml, že Tomaszi Kędziorovi nevyšel úplně ideální první dotek a rozhodl se soka atakovat, ale dohrál jej pozdě, místo balónu stopera bolestivě přišlápl a zaslouženě uviděl žlutou kartu.
     
    45+2
    Neoddiskutovatelný faul vyrobil při presinku rovněž Nedim Bajrami, který sice neúmyslně, ale přece zezadu brknul o nohy pomalejšího Wietesku, čímž protihráče vysvobodil z těžké situace.
     
    45+3
    Na levou stranu velkého vápna se procpal Jakub Kamiński, jenž také vyzkoušel technickou střelu na zadní tyč, leč napálil clonícího Asllaniho.
     
    45+4
    Útočný faul odpískán Robertovi Lewandowskému, jemuž se nepodařilo přetlačit Asaniho, konkurenta vzápětí podrazil.
     
    45+5
    Mizernou rozehrávkou se prezentoval středem hřiště Wojciech Szczęsny a měl velké štěstí, že Mateusz Wieteska dokázal odzbrojit Bajramiho, jinak by domácí postupovali tři na jednoho.
     
    45+6
    Nedim Bajrami mezi dvěma protihráči prostrčil balón ke Kristjanu Asllanimu, ten uspěchal střelu a levačkou vypálil vysoko nad horní tyč.
     
    45+7
    Frustrovaný Jakub Kamiński si vylil zlost na arbitru Sánchezovi poté, co se domníval, že balón stihl ještě stihl ve hře, přičemž pomezní byl opačného názoru. Za „odměnu“ inkasoval žlutý kartónek.
     
    45+8
    Aby toho nebylo málo, tak počet polských hráčů se žlutou kartou na kontě rozšířil ještě Bartosz Bereszyński za faul na Uzuniho, za řeči směrem k incidentu si ji vysloužil taktéž domácí Kristjan Asllani.
     
    45+9
    První poločas skončil.
     
    Albánská reprezentace má po prvním poločase výborně nakročeno k zisku tří bodů nad favoritem, které by ji výrazně posunuli k historicky druhé účasti na evropském šampionátu. Jako první se prosadili hosté, ovšem trefa Kiwiora z 21. minuty nemohla platit pro ofsajd. A tak si o čtvrt hodiny později vzal slovo Jasir Asani, jenž parádní ránou z místa blízko pravé lajny napálil balón do protější šibenice a dostal albánský stadión do varu. Jednobrankový náskok si domácí celek podržel až do konce úvodního dějství.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 21:57.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Ani jeden z trenérů neudělal o poločasové přestávce žádnou změnu v sestavě, jediným střídáním tak zůstává stažení zraněného Bednareka, jehož nahradil Wieteska.
     
    48
    Už to vypadalo, že by do slibné příležitost mohl postupovat Ylber Ramadani, ovšem arbitr Sánchez odpískal Uzunimu faul na Krychowiaka.
     
    49
    Po levém křídle nabral vysokou rychlost Myrto Uzuni, jeho centr nedoletěl do vápna z důvodu bloku Krychowiaka, pro Albánii vybojoval alespoň první roh v celém utkání.
     
    50
    Z rohu Albánie nezahrozila, načež do ohně vracel balón Berat Djimsiti a našel si ho v ofsajdu stojící Nedim Bajrami.
     
    51
    Bartosz Bereszyński si narazil s Jakubem Kamińským a zpětnou přihrávku dostal už do vnitra vápna, ostrý střílený pas zvládl zblokovat Mario Mitaj.
     
    52
    Exekuci rohového kopu obstaral levonohý Sebastian Szymański a centroval směrem do brány, ve vzduchu úřadoval Ardian Ismajli.
     
    53
    Polským reprezentantům se nedaří najít recept na dobře pracující obrannou řadu soupeře, střílený centr Kiwiora měl pod kontrolou Djimsiti.
     
    54
    Mateusz Wieteska dlouhou nahrávkou našel Roberta Lewandowského, který poprvé v zápase napřáhl ke střele, aby nastřelil jenom bránícího konkurenta.
     
    55
    S hlavou nahoře Grzegorz Krychowiak přihrával kousek za velké vápno na Grzegorze Krychowiaka, ten nedokázal míč sklopit a bránu tudíž přestřelil.
     
    56
    A další neúspěšná polská akce. Sebastian Szymański sklepával z první po levé lajně, pozdě reagující Robert Lewandowski míč ve hře neudržel.
     
    57
    Pod tlakem Matthew Cash neměl moc na výběr, nakonec místo dlouhého nákopu do země nikoho volil malou domů na Wojciecha Szczęsného.
     
    58
    Grzegorz Krychowiak se pořád zastřeluje. Nyní pálil zhruba z dvaceti metrů, nepovedená přízemní rána levačkou se mezi tři tyče nevešla.
     
    59
    Za zdržování hry obdržel žlutou kartu Tomas Strakoša, při dalších rozehrávkách si bude muset dávat na podobné prodlevy dávat velký pozor.
     
    60
    Jasir Asani vyzkoušel oblouček za obranu, kde hledal Nedima Bajramiho, toho v poslední chvíli zvládl předskočit Mateusz Wieteska.
     
    60
    Polsko zatím místo vstřelených gólů sbírá žluté karty. Nyní si ji pěkně zblízka prohlédl středopolař Grzegorz Krychowiak za zákrok na Ramadaniho.
     
    61
    Střídání v týmu Polsko:
    ze hřiště odchází Jakub Kamiński, přichází Kamil Grosicki.
     
    61
    Střídání v týmu Polsko:
    ze hřiště odchází Sebastian Szymański, přichází Karol Świderski.
     
    62
    Střídání v týmu Albánie:
    ze hřiště odchází Sokol Cikalleši, přichází Mirlind Daku.
     
    62
    Střídání v týmu Albánie:
    ze hřiště odchází Myrto Uzuni, přichází Taulant Seferi.
     
    63
    Albánie právě vstřelila branku!
    Lepší vstup do zápasu si MIRLIND DAKU mohl přát jen těžko! Zprava obdržel parádní centr od Ramadaniho do nohy, těžil z nedůrazného bránícího Wietesky a v tutovce napálil balón nad padajícího Szczęsného.
    63. Mirlind DAKU - 2:0
     
    63
    Mirlind Daku se nechal unést a po vstřeleném gólu si sundal dres, za což samozřejmě následovala žlutá karta.
     
    64
    A hodně bujaře, až na rámec povolených limitů slavil rovněž Frederic Veseli, ačkoliv sedí na střídačce, tak i on už má na kontě žlutý kartónek.
     
    65
    Polákům se vůbec nedaří útočit. Kamil Grosicki šel zbytečně do dvou dobře postavených protihráčů, dle očekávání o míč přišel.
     
    66
    Další nepovedený útok našich severních sousedů. Na levém křídle si vytvořil prostor pro centr Karol Świderski, Robert Lewandowski míč podskočil.
     
    67
    O druhou žlutou kartu si hlasitě řekl Grzegorz Krychowiak za stažení Dakua. Arbitr Sánchez jako kdyby si uvědomil, že střední záložník už kartu má a nechtěl tolik do zbytku střetnutí zasahovat, takže do kapsičky nakonec sáhl jenom pro sprej, nikoliv pro kartu.
     
    68
    Volný přímý kop obstaral Nedim Bajrami. Zakroutil míč přes zeď a střela zajímavě padala k levé tyči, ale byla málo razantní, Wojciech Szczęsny udržel míč v rukavicích.
     
    69
    Jasir Asani po ubráněním rohovém kopu soupeře vyrazil středem do rychlého brejku, sprintujícího soka bez výraznějších problémů zastavil Matthew Cash.
     
    70
    Střídání v týmu Albánie:
    ze hřiště odchází Kristjan Asllani, přichází Keidi Bare.
     
    70
    Střídání v týmu Albánie:
    ze hřiště odchází Jasir Asani, přichází Arbnor Muja.
     
    70
    Střídání v týmu Polsko:
    ze hřiště odchází Bartosz Bereszyński, přichází Michał Skóraś.
     
    70
    Střídání v týmu Polsko:
    ze hřiště odchází Grzegorz Krychowiak, přichází Karol Linetty.
     
    71
    Zleva kopal roh Piotr Zieliński, zprava potom Kamil Grosicki, ani v jednom případě se fotbalisté v bílých dresech neprocpali k zakončení.
     
    72
    Karol Świderski viděl do vápna nabíhajícího Kamila Grosického, jenž nepochopitelně zpomalil a nechal se předběhnout Djimsitim.
     
    73
    Albánie zůstává v defenzivě bezchybná. Berat Djimsiti správně odhadl, kam Robert Lewandowski povede kličku a levou nohou jej zpacifikoval.
     
    74
    Přetažený centr měl pod kontrolou Elseid Hysaj, míč sice odvrátil pouze k Linettymu, toho pro změnu odzbrojil Mario Mitaj.
     
    75
    Hodně zbytečná žlutá karta pro Keidiho Bareho, jenž neunesl neúspěch v minisouboji s Tomaszem Kędziorou, jehož mimo hrací plochu postrčil.
     
    76
    Zodpovědnost na sebe vzal Kamil Grosicki. Rána ze střední vzdálenosti moc šancí na úspěch neměla, Tomas Strakoša mohl zůstat klidný.
     
    77
    Velmi dobře pod tlakem zapracoval Mirlind Daku, když přenesl balón k volné levé lajně na Hysaje, ten hrudí sklepával pod sebe na Ramadaniho.
     
    78
    Robert Lewandowski pozdě přešel do sprintu při nákopu Kamila Grosického, Berat Djimsiti protihráče udržel za sebou a pro Albánii získal roh.
     
    79
    Ostrý faul a zasloužený efekt v podobě žluté karty pro Tomasze Kędzioru, který nebezpečným skluzem sestřelil k zemi Dakua.
     
    80
    Střídání v týmu Albánie:
    ze hřiště odchází Nedim Bajrami, přichází Klaus Gjasula.
     
    81
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Albánie je blízko cennému skalpu Polska, kterým by se výrazně přiblížila postupu na evropský šampionát.
     
    82
    Malá domů na Wojciecha Szczęsného, to určitě není to, co chce trenér Santos za současného stavu vidět. Polsko si zkrátka směrem dopředu neví rady.
     
    83
    Tak přeci jen se hosté probojovali do vnitra pokutového území. Odražený balón napálil z voleje Kiwior vysoko nad bránu.
     
    84
    Polský tlak ještě pokračoval. Od praporku centroval Kamil Grosicki, Mateusz Wieteska ani rybičkou na kulatý nesmysl nedosáhl.
     
    85
    Karol Linetty hledal průnikovou přihrávkou Michała Skóraśe, k němuž se stáhl Berat Djimsiti a tělem ho čistě poslal k zemi.
     
    86
    Zbytečně ostrým zákrokem Taulant Seferi zajel do Matthewa Cashe a nemůže se vůbec divit, že je dalším fotbalistou potrestaným žlutou kartou.
     
    87
    Klaus Gjasula musel pod tlakem rychle jednat, nakonec zvolil ostrou přihrávku k pravé lajně, kam přiběhl příliš pozdě Elseid Hysaj.
     
    88
    Žluté kartě neunikl ani Mateusz Wieteska, u lajny zlostí nakopl míč daleko od místa autového vhazování soupeře v momentě, kdy ho neudržel ve hře.
     
    89
    Úmysl dobrý, realizace pokulhávala. Kamil Grosicki vyzkoušel centr zleva, balón nabral velkou výšku a skončil na horní síti.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    90+1
    Tomas Strakoša si byl moc dobře, vědom, že při odkopu už nemůže z důvodu žluté karty moc otálet, proto si pospíšil a bez přemýšlení nakopl daleko na útočnou polovinu.
     
    90+2
    Nečekaně z první zkoušel Kamil Grosicki sklepávat vysoký balón přímo do vápna, trefil jenom před sebou stojícího Ramadaniho.
     
    90+3
    Albánští fanoušci v ochozech už slaví. Moc dobře tuší, že dvoubrankové manko už Poláci během závěrečných dvou minut nesmažou.
     
    90+4
    V závěrečných vteřinách nastaveného času ještě vyzkoušel technickým obstřelem na zadní tyč navýšit vítězství Taulant Seferi, bránu těsně minul.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Albánie v důležitém kvalifikačním utkání porazila na domácím stadiónu Polsko 2:0 a udělala velký krok směrem k historicky druhé účasti na evropském šampionátu.

    První gól dali Poláci, když ve 21. minutě rozvlnil síť Jakub Kiwior, branka ovšem neplatila pro ofsajd skórujícího hráče. Úvodní regulérní trefu tedy obstarali domácí, když se ve 37. minutě fantastickou ránou do protější pravé šibenice z velké vzdálenosti z nelehkého úhlu trefil Jasir Asani. Druhý gól si Albánci schovali do 62. minuty, po necelé minutě strávené ve hře se prosadil žolík Mirlind Daku. Poláky nepříznivý výsledek pořádně zaskočil a nedokázali si vytvořit tolik potřebný tlak, stav 2:0 pro domácí vydržel až do závěrečného hvizdu.

    Svěřenci trenéra Sylvinha si polepšili na deset bodů a poskočili do čela skupiny E o dva body před Česko, které však má zápas k dobru. Polsko je čtvrté a pod velkým tlakem, s šesti body to s jeho postupem nevypadá vůbec dobře, ve zbylých třech střetnutích nutně potřebuje získat devět bodů.
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 4:5. Rohy: 1:6. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 14:16. (22:57:56)

    Milan Huppert

    Góly: 37. Asani (Hysaj), 63. Daku (Ramadani)

    Karty:   45+1. Cikalleši (ALB), 45+8. Asllani (ALB), 59. Strakoša (ALB), 63. Daku (ALB), 64. Veseli (ALB), 75. Bare (ALB), 86. Seferi (ALB) – 8. Bednarek (POL), 45+7. Kamiński (POL), 45+8. Bereszyński (POL), 60. Krychowiak (POL), 79. Kędziora (POL), 88. Wieteska (POL)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 4:5. Rohy: 1:6. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 14:16.
    Albánsko: Strakoša – Hysaj, Ismajli, Djimsiti (C), Mitaj – Ramadani – Asani (70. Muja), Bajrami (80. Gjasula), Asllani (70. Bare) – Cikalleši (62. Daku), Uzuni (62. Seferi).
    Náhradníci: E. Beriša, E. Kastrati – Balliu, Mihaj, Muci, Roši, Veseli.

    Tréner: Sylvinho

    Poľsko: Szczęsny – Cash, Bereszyński (70. Skóraś), Kędziora, Bednarek (34. Wieteska), Kiwior – S. Szymański (61. Świderski), Krychowiak (70. Linetty), Zieliński, Kamiński (61. Grosicki) – Lewandowski (C).
    Náhradníci: Bułka, Drągowski – Benedyczak, Dawidowicz, Milik, D. Szymański, Wszołek.

    Tréner: Fernando Santos

    Rozhodca: Sánchez – Cabañero, Prieto (ESP)

    Diváci: 21 900