Sevilla – Manchester United 3:0 (kon.) | Lisabon – Juventus 1:1 (kon.) | St.Gilloise – Leverkusen 1:4 (kon.)
AS Rím – Feyenoord 4:1 (po pr.)
koniec
FC Sevilla
3:0 (1:0)
Manchester United
cz Štvrtok 20.04.2023, 21:00 • Estadio Ramón Sánchez Pizjuán (Sevilla) • Európska liga • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 4:5. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 15:12. (23:02:56)
     
    Sevilla využila domácího prostřední na jedničku, po venkovní remíze 2:2 porazila Manchester United 3:0 a v roli outsidera se mohla po závěrečném hvizdu začít radovat sice z překvapivého, ale zaslouženého postupu mezi nejlepší čtyři týmy soutěže.

    Důležitý první gól vstřelil v 8. minutě Júsuf en-Nesírí, který potrestal špatnou malou domů Maguirea. Krátce po startu druhé půle skóroval šťastným způsobem stoper Loïc Badé, když jeho střela levým ramenem po centru od praporku se od břevna odrazila těsně za brankovou čáru a konečnou podobu dal výsledku v 81. minutě svou druhou trefou v zápase Júsuf en-Nesírí, tentokráte těžil z mizerného zpracování de Gey mimo vápno, po němž snadno trefil prázdnou bránu.

    Svěřenci kouče Mendilibara postoupili po celkovém vítězství nad anglickým gigantem v poměru 5:2, v semifinále změří síly s italským Juventusem.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Casemiro fauloval ještě blíže vlastní bráně, takže Sevilla zahrávala v posledních vteřinách střetnutí ještě jednu standardku, Rakitićův centr hostující defenziva ubránila.
     
    90+3
    Žlutou kartu si pěkně zblízka prohlédl Luke Shaw. Levý obránce nezachytil pohyb Bryana Gila a zezadu ho podsekl bez snahy hrát míč.
     
    90+2
    Rozběhnutého Susa zastavil ve sprintu hvizd arbitra Soarese Diase, ten reagoval na zdvižený praporek pomezního signalizující ofsajd.
     
    90+1
    Nemanja Gudelj má evidentně i v pokročilé fázi utkání dostatek sil. Vydržel dýchat na záda Marcusi Rashfordovi, nakonec střelu z ostrého úhlu špičkou kopačky srazil na roh.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    89
    Ten Hagova družina zkouší alespoň zrušit Búnúovi čisté konto. Takhle to ale určitě nepůjde, Rashfordův hodně nepovedený vysoký centr proletěl mimo Weghorstův dosah.
     
    88
    Sevilla rozehrála rohový kop nakrátko. Po dvou nahrávkách přiletěl do vápna střílený centr, na nějž Júsuf en-Nesírí o pár čísel nedosáhl.
     
    87
    Fernando už mohl střílet, ale chtěl přispět asistencí k hattricku Júsufa en-Nesírího, těsně před Maročanem balón píchl za čáru Luke Shaw.
     
    86
    Střídání v týmu Manchester United:
    ze hřiště odchází Christian Eriksen, přichází Anthony Elanga.
     
    85
    Hráči Manchesteru drží míč na útočné polovině, ale sami určitě cítí, že právě probíhají jejich poslední minuty letošní sezóny v pohárové Evropě.
     
    84
    Střídání v týmu Sevilla FC:
    ze hřiště odchází Marcos Acuña, přichází Alex Telles.
     
    83
    Domácí fotbalisté jsou při chuti. Na levé křídlo si naběhl Suso, míč skočil těsně před ním a centr levým chráničem nemohl dopadnout dobře.
    81. Júsuf EN-NESÍRÍ - 3:0
     
    81
    Sevilla právě vstřelila branku!
    O postupujícím do semifinále je definitivně rozhodnuto, bude to Sevilla! Obrovskou individuální chybu vyrobil de Gea, když měl spoustu volného času, přesto mimo vápno nesmyslně volil zpracování vysokého Acuñova nákopu z první, to mu vůbec nevyšlo a míč poslal do prostoru, kam doběhl JÚSUF EN-NESÍRÍ, následovala snadná střela do prázdné brány.
     
    80
    Střídání v týmu Sevilla FC:
    ze hřiště odchází Érik Lamela, přichází Bryan Gil.
     
    79
    Útočný faul odpískán Ériku Lamelovi, který příliš ostrým presinkem atakoval Lukea Shawa, navíc si při souboji s obráncem sám ublížil.

    Milan Huppert

    Góly: 8. En-Nesyri (Lamela), 47. Badé (Rakitić), 81. En-Nesyri

    Karty:   73. Bounou (SEV) – 56. Casemiro (MAN), 59. Antony (MAN), 90+3. Shaw (MAN)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 4:5. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 15:12.
    FC Sevilla: Bounou – Navas (C), Badé, Marcão (29. Suso), Acuña (84. Telles) – Gudelj, Fernando – Ocampos, Rakitić, Lamela (80. Gil) – En-Nesyri.
    Náhradníci: Dmitrović, Flores – Mir, Nianzou, A. Gómez, Rekik, Ó. Torres.

    Tréner: José Luis Mendilibar

    Manchester United: de Gea – Wan-Bissaka (46. Shaw), Maguire (C), Lindelöf, Dalot – Eriksen (86. Elanga), Casemiro, Sabitzer (68. Fred) – Antony, Martial (54. Weghorst), Sancho (46. Rashford).
    Náhradníci: Butland, Vítek – Iqbal, Malacia, Pellistri.

    Tréner: Erik ten Hag

    Rozhodca: Soares Dias – Soares, Ribeiro (POR)
    13.04.2023
    Manchester United - Sevilla 2:2

    Góly: 15. Sabitzer (B. Fernandes), 21. Sabitzer (Martial) – 84. Malacia (vla.), 90+2. Maguire (vla.)

    Karty:   41. B. Fernandes (MAN), 65. Antony (MAN), 90. Pellistri (MAN) – 11. Montiel (SEV), 25. Rakitić (SEV), 39. Lamela (SEV), 58. Gudelj (SEV), 72. Acuña (SEV)

    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 4:5. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 13:12.