NY Rangers – Carolina 2:3 (kon.) | Washington – Columbus 6:7 (po pr.) | Philadelphia – Florida 6:3 (kon.)
NJ Devils – Minnesota 1:2 (po pr.) | Buffalo – Nashville 3:7 (kon.) | Boston – Ottawa 2:1 (kon.)
Montreal – Tampa Bay 3:2 (kon.) | NY Islanders – Toronto 7:2 (kon.) | Winnipeg – Arizona 2:1 (kon.)
St. Louis – Detroit 2:3 (0:1 po s.n.) | Dallas – Seattle 4:5 (po pr.) | Anaheim – Calgary 1:5 (kon.)
Vancouver – Vegas 3:4 (kon.)
koniec
Montreal Canadiens
3:2 (2:0, 1:1, 0:1)
Tampa Bay Lightning
Streda 22.03.2023, 00:00 • Bell Centre, Montreal • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    54:54 Patrick MAROON - 3:2
     
    54:54
    Tampa právě vstřelila branku!
    Hosté vykřesali gól v podstatě z ničeho. Nahození od mantinelu se odrazilo od dvou hráčů a zamířilo k vzdálenější tyči. Tam shodou okolností zrovna dojel PATRICK MAROON, který touš vsunul dovnitř. Připsal si tak svůj třetí gól v letošní sezóně. Asistence: Ross Colton a Corey Perry.
    36:58 Michael MATHESON - 3:1
     
    36:58
    Montreal právě vstřelil branku!
    Po nevýrazných chvílích přichází spása pro Montreal, protože MICHAEL MATHESON tečoval dobrou střelu Davida Savarda od modré čáry, a kotouč skončil mimo dosah Vasilevského, v horní části branky. Canadiens se ujímají vedení 3:1. Asistence: David Savard.
    28:59 Brayden POINT - 2:1
     
    28:59
    Tampa právě vstřelila branku!
    Blesky dnes udeřily poprvé! A byl to BRAYDEN POINT, který využil přesilovku. Nejdříve si vyměnil kotouč se Stamkosem na slotu, ten mu ho následně vrátil a jeho dělovku z úhlu už v mžiku musel Montembeault lovit z branky. Asistence: Steven Stamkos a Michajl Sergačjov.
    14:00 Jonathan DROUIN - 2:0
     
    14:00
    Montreal právě vstřelil branku!
    Parádní gól Canadiens, kteří se tak dostávají do vedení 2:0. Celou akci započal Barron, finální přihrávku parádně vymyslel Gurjanov, který uvolnil do úniku JONATHANA DROUINA. Ten si sjel zleva k brance a propálil gólmana Tampy. Asistence: Denis Gurjanov a Justin Barron.
    08:27 Kirby DACH - 1:0
     
    08:27
    Montreal právě vstřelil branku!
    Canadiens se dostávají do vedení! Postaral se o to KIRBY DACH, který vytrestal chybu hostů. Suzuki dostal od jednoho z hráčů Tampy puk přímo na hokejku, rychle ho přihrál právě Dachovi, který i s trochou štěstí propálil Vasilevského. Asistence: Nick Suzuki.

    Michaela Koláriková

    Góly a asistencie: 9. Dach (Suzuki), 14. Drouin (Gurianov, J. Barron), 37. Matheson (Savard) – 29. Point (Stamkos, Sergačov), 55. Maroon (Colton, Perry)


    Montreal Canadiens: Montembeault (Allen) – Savard, Matheson, J. Barron, Edmundson (A), Wideman, Kovacevic – Dach, Suzuki (C), Harvey-Pinard – Jos. Anderson (A), Drouin, Gurianov – Gallagher, Belzile, Hoffman – R. Pitlick, Tierney, Pezzetta.
    Tréner: Martin St. Louis

    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Elliott) – Bogosian, Hedman (A), Černák, Cole, D. Raddysh, Sergačov – Kučerov (A), Point, Hagel – Jeannot, Cirelli, Killorn – Paul, Stamkos (C), Colton – Maroon, Bellemare, Eyssimont – Perry.
    Tréner: Jon Cooper

    Rozhodca: P. Lambert, B. Schrader – D. Kelly, M. Cormier