Al Ahly – Flamengo 2:4 (kon.) | Real Madrid – Al Hilal 5:3 (kon.)
koniec
Al Ahly SC
2:4 (1:1)
CR Flamengo
cz Sobota 11.02.2023, 16:25 • Tangier Stadium, Tangier • Majstrovstvá sveta klubov • O 3. miesto
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:25.
     
    Poprvé v historii Mistrovství světa klubů na sebe narazí klub z Brazílie a Egypta, a to hned v souboji o bronz. Flamengo překvapivě nestačilo v semifinále na tým Al Hilal ze Saúdské Arábie, zatímco egyptský tým Al Ahly podlehl v souboji o finále favorizovanému Realu Madrid.
     
    Al Ahly FC

    Ačkoliv by se mohlo zdát, že Al Ahly nemá příliš velké jméno, na FIFA Mistrovství světa klubů si ho již udělalo. Egyptský tým získal v letech 2006, 2010 a 2021 bronz a letos by rád dosáhl na čtvrtý. V semifinále nestačil na Real Madrid a prohrál 4:1. Al Ahly FC netrápí absence.
     
    Flamengo

    Flamengo se letos představilo na Mistrovství světa klubů poprvé a nevede si vůbec špatně, když už během své premiérové účasti může dosáhnout na bronz. Brazilský tým senzačně podlehl v semifinále Al Hilal a bude se teď muset obejít bez vyloučeného záložníka Gersona.
     
    Úvodní sestavy:

    Al Ahly SC: El Shenawy (C) – Abdelfattah, Ibrahim, Abdelmoneim, Maaloul – Abdelkader, Fathy, Attia, Mohamed – Tau, Sherif.
    Náhradníci: Lofty, Alaa – Mahmoud, Rabia, Kahraba, Hussein Elshahat, Dieng, Amro Elsoulia, Afsha, Hany, Fakhry, Ashraf.
    Trenér: Marcel Koller

    CR Flamengo: Santos – Varela, Fabrício, David Luiz, Ayrton Lucas – Thiago Maia, Vidal – Ribeiro (C), Barbosa, De Arrascaeta – Pedro.
    Náhradníci: Matheus Cunha, Hugo – Matheuzinho, Caio, Pablo, Erick, Matheus França, Cebolinha, Marinho.
    Trenér: Vitor Pereira

    Rozhodčí: Mustapha Ghorbal. Asistenti: Mokrane Gourari, Khalil Hassani. Čtvrtý rozhodčí: Andres Matias Matonte Cabrera. VAR: Juan Soto. AVAR: Nicolas Gallo.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Fotbalisté mužstva Ahly nastoupili do souboje o bronz v rozestavení 4-4-2, zatímco Flamengo 4-2-3-1. Egyptský tým usiluje na Mistrovství světa klubů o již čtvrtý bronz.
     
    3
    Giorgian de Arrascaeta rozehrál na pravé straně hřiště standardní situaci poté, co si míč vrátil zpět na místo přestupku kvůli silnému větru, centr byl ale odvrácen.
     
    5
    Ahly vyrazilo do útoku a Hamdi Fathi chtěl obloukem vysunout jednoho ze spoluhráčů do samostatného úniku, míč byl ale tečován a skončil jen u brankáře.
     
    6
    Fabrício Bruno předvedl na ose hřiště obrovskou touhu uspět, když udržel míč proti dvojnásobné přesile a po nádherné narážečce se dostal až do šestnáctky, poté ale přišel parádní defenzivní skluz jednoho z hráčů Ahly.
     
    7
    Taher Mohamed dost možná ve skluzu fauloval, a tak se rozhodčí vydal osobně shlédnout video!
     
    9
    Hlavní rozhodčí si vzal slovo a podobně jako v NHL oznámil všem, že se bude kopat penalta!
    9. VIDEO! Taher Mohamed a jeho penaltový defenzivní zákrok
     
    11
    Flamengo právě vstřelilo branku! GABRIEL BARBOSA zamířil přízemní střelou z penalty přesně k pravé tyči, zatímco brankář Ahly si vybral opačnou stranu, a Flamengo vede v souboji o třetí místo 1:0! Video a pak penalta.
    11. Gabriel BARBOSA - 0:1
     
    14
    Ahmed Abdelkader se pokusil něco vymyslet na levém křídle a chtěl si to namířit do šestnáctky, jenže jeden z hráčů brazilského týmu míč odvrátil ve skluzu na aut.
     
    16
    Ze zápasu již uběhlo úvodních patnáct minut, které nenabídly ani jednu šanci, jenže defenzivní zákrok Ahly byl penaltový a Gabriel Bardosa se vzápětí nemýlil.
     
    17
    Al Ahly se snaží vyrážet do rychlých protiútoků, jenže kolmá přihrávka podél pravé postranní čáry pak byla tentokrát příliš prudká a skončila u obránců Flamenga.
     
    18
    Arturo Vidal byl nepříjemně dohrán a zůstává ležet na hrací ploše, stejně jako jeden z jeho protihráčů. Hra byla přerušena a čeká se, jestli bude udělena karta.
     
    19
    Khalid Abdullfatah již odkráčel za postranní čáru a na stejné místo nyní míří i Arturo Vidal, který se mu vydal ještě vyčinit a ukázat, že takovýto šlapák tedy už ne.
     
    20
    Percy Tau si nádherně přehodil protihráče ve skluzu a dostával se do šance na levé straně šestnáctky, jenže byl bleskově zdvojen a míč mu poté unikl do zámezí.
     
    22
    Al Ahly je během posledních minut zápasu aktivnějším a lepším týmem, který nyní vyrážel do protiútoku a v blízkosti středového kruhu nyní fauloval Thiago Maia.
     
    24
    Ahmed Abdelkader se zřejmě rozhodl na levém křídle pro táhlou střelu z dálky, jeho pokus byl ale každopádně zablokován a centr z rohového kopu již nic nepřinesl.
     
    26
    Pedro si dobře naběhl na vzdálenější levé tyči na nádherný centr a hlavou mohl z úhlu a blízkosti zvýšit na 2:0, jenže Mohamed El Shenawy pěkně volejbalovým zákrokem míč vyrazil a dorážka Gabiho skončila místo v prázdné bráně vysoko nad! To byla stoprocentní a vyložená šance!
    26. Pedro se ocitl v obrovské šanci, zatímco Gabi ve vyložené!
     
    28
    Giorgian de Arrascaeta viděl žlutou kartu poté, co byl on sám faulován, ale zbytečně se strkal s protihráčem. Potrestán byl nakonec také Mohamed Abdelmoneim.
     
    32
    Hra je poměrně hodně kouskována, protože ani jeden z týmů si nic nedaruje zadarmo. K vidění je obrovské množství osobních soubojů a také faulů. A další faul.
     
    33
    Arturo Vidal fauloval v blízkosti středového kruhu a po následné standardní situaci a nádherném centru do šestnáctky hlavičkoval nad osamocený Hamdi Fathi.
     
    35
    Gabriel Bardosa vypálil zpoza šestnáctky a jeho přízemní střela mířila k přední levé tyči, jenže Mohamed El Shenawy míč nadvakrát zkrotil, přestože mu vypadl z koše! Další šance hostí.
     
    38
    Al Ahly právě vstřelilo branku! Aktivní AHMED ABDELKADER si naběhl na přední tyči na skvělý centr od Aliho Maaloula a parádní hlavičkou o zem vymetl levý horní roh brány! Egyptský tým dokázal vyrovnat – 1:1. Asistence: Ali Maaloul.
    38. Ahmed ABDELKADER - 1:1
     
    42
    Al Ahly si vytvořilo obrovský tlak a Ahmed Abdelkader mohl po centru z pravé strany otočit skóre, jenže jeho pohotový volej pak zamířil vysoko nad bránu Flamenga.
     
    43
    Flamengo se nyní po dlouhé době vydalo na steč a na pravou stranu šestnáctky mířil dlouhý kolmý pas, žádná šance ale nepřišla. U míče byl jako první brankář Ahly.
     
    45
    Pedro se mohl řítit vzápětí sám na bránu Ahly, kolmá přihrávka za obranu ale mířila mimo jeho dosah a Mohamed El Shenawy rychle vyběhl z své brány – 1:1.
     
    45+1
    Nad rámec prvního poločasu bylo nastaveno 9 minut.
     
    45+3
    Ruku na srdce. Penaltová situace se zkoumala poměrně dlouho a v zápase bylo několik ošetření, ovšem ne tolik, aby se nad rámec poločasu nastavovalo hned 9 minut.
     
    45+4
    Al Ahly předvedlo na levém křídle krásnou kombinační akci a následný centr do ohně gólman brazilského Flamenga Santos, raději vyboxoval na rohový kop.
     
    45+6
    Fotbalisté egyptského týmu zahrávali rohový kop na levé a hned vzápětí pravé straně, ani po jednom z centrů se ale v šestnáctce do šance dostat nedokázali.
     
    45+8
    Ayrton Lucas vyvážel míč podél levé postranní čáry a byl z toho rychlý protiútok, během kterého ho jeden z protihráčů velmi nepříjemně udeřil loktem do obličeje.
     
    45+9
    První poločas skončil.
     
    Po necelých deseti minutách souboje o bronz přišel na řadu VAR a po faulu ve skluzu se kopala penalta, kterou bezpečně proměnil Gabriel Barbosa. Flamengo poté dlouho vedlo, jenže krátce před přestávkou vyrovnal parádní hlavičkou o zem Ahmed Abdelkader. Skóre po prvním poločase střetnutí. Al Ahly 1 Flamengo 1.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:40.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Flamengo rozehrálo druhý poločas a nutno dodat, že brazilský tým usiluje během své premiérové účasti na MS klubů o bronz, zatímco Al Ahly již o čtvrtý o bronz.
     
    47
    Oba týmy nastoupily do druhého poločasu ve stejném složení a ani jeden z trenérů zatím nesáhl ke střídání, přestože v prvním poločase bylo k vidění hodně faulů.
     
    51
    Gabriel Bardosa si naběhl uprostřed šestnáctky na zpětnou přihrávku z levé strany a bez přípravy se pokusil skórovat, jeho volej ale zamířil vysoko nad.
     
    53
    Ani po přestávce se obrázek hry nemění. Oba týmy se snaží vyhrát a strhnout vedení na svou stranu, jenže ve středu hřiště je to hodně husté a napjaté. Souboje.
     
    54
    Ayrton Lucas se nyní pokusil na levém křídle uvolnit zaseknutím míče přes nohu za sebou, jenže byl velice rychle dvojen a do pokutového území se nedostal.
     
    56
    Thiago Maia zřejmě fauloval v pokutovém území a podruhé v zápase se asi bude kopat penalta!
    56. Thiago Maia fauloval v pokutovém území. Druhá penalta!
     
    58
    Ali Maaloul mohl z penalty otočit skóre na stranu Al Ahly, jeho přízemní střela k levé tyči ale byla slabá a brankář Santos ji navíc skvěle přečetl!
    58. Ali Maaloul zahodil penaltu a odmítl otočit skóre na 2:1!
     
    59
    Žlutá karta pro tým Al Ahly SC (Radowan Attia).
     
    60
    Al Ahly právě vstřelilo branku! Parádní AHMED ABDELKADER se ocitl v pokutovém území mezi pěti protihráči, přesto se hodně krásně uvolnil a přízemní střelou zamířil technicky ke vzdálenější pravé tyči! Dobrý obrat. Asistence: Hamdi Fathi.
    60. Ahmed ABDELKADER - 2:1
     
    63
    Střídání v týmu CR Flamengo:
    ze hřiště odchází Everton Ribeiro, přichází Everton.
     
    66
    Khalid Abdullfatah ve vlastním pokutovém území podklouzl a vpádu měl pak faulovat protihráče. Podruhé v zápase se bude zkoumat video kvůli penaltě! Tak nakonec kvůli možné červené kartě!
     
    69
    Khalid Abdullfata skutečně fauloval, jenže ještě těsně před hranicí šestnáctky, a za zmaření stoprocentní brankové šance viděl červenou!
    69. Khalid Abdullfata fauloval před vápnem za cenu červené
     
    70
    Giorgian de Arrascaeta rozehrál volný přímý kop a technickou střelou chtěl zamířit do vzdálenějšího pravého horního rohu, jeho střela ale zamířila nad.
     
    73
    Gabriel Bardosa mohl také skórovat podruhé v zápase, když se uprostřed šestnáctky dostal k odraženému míči, jeho prudká střela ale byla hráčem Al Ahly zablokována.
     
    75
    Hamdi Fathy fauloval v blízkosti středového kruhu. Hlavní rozhodčí mu udělil kartu a poté řada na střídání.
     
    75
    Střídání v týmu Al Ahly SC:
    ze hřiště odchází Mohamed Sherif, přichází Mohamed Hany.
     
    77
    Flamengo právě vstřelilo branku! Brankář Al Ahly nedokázal udržet centr Gabiho a PEDRO ho poté společně se zmatenými obránci pěkně přehodil nádherným obloučkem! Je znovu vyrovnáno!
    77. PEDRO - 2:2
     
    81
    Je to neuvěřitelné, ale potřetí v zápase se může kopat penalta, protože střídající Mohamed Hany zahrál v pokutovém území rukou před tělem. Skutečně se jednalo o ruku a bude se kopat!
    81. Mohamed Hany zahrál v pokutovém území rukou. Penalta!
     
    83
    Jestli takto zápas bude pokračovat, tak se bude nastavovat nad jeho rámec tolik minut, jako by se hrálo celé prodloužení. Obrovská šance pro Flamengo.
     
    84
    Flamengo právě vstřelilo branku! GABRIEL BARBOSA podruhé v zápase proměnil penaltu, když přízemní střelou zamířil k levé tyči! Flamengo podruhé vede, nyní těsně před koncem! Pro Al Ahly těžká rána. Zareaguje?
    84. Gabriel BARBOSA - 2:3
     
    87
    Střídání v týmu CR Flamengo:
    ze hřiště odchází David Luiz, přichází Pablo.
     
    90
    Střídání v týmu Al Ahly SC:
    ze hřiště odchází Ali Maaloul, přichází Hussein El Shahat.
     
    90
    Střídání v týmu Al Ahly SC:
    ze hřiště odchází Hamdi Fathy, přichází Aliou Dieng.
     
    90+1
    Flamengo právě vstřelilo branku! PEDRO využil katastrofální malé domů v podání Al Ahly, když si uprostřed šestnáctky rychle zasekl míč a napálil míč přízemní střelou ke vzdálenější levé tyči!
    90+1. PEDRO - 2:4
     
    90+2
    Nad rámec souboje o bronz bylo nastaveno 13 minut!
     
    90+6
    Do konce prodloužení zbývá odehrát ještě sedm minut a nutno dodat, že dnešní utkání o bronz nabídlo snad všechno. Šest gólů a k tomu ještě červená karta. Nouze nebyla ani o penalty, kopaly se tři a jedna nevyužita.
     
    90+7
    Giorgian de Arrascaeta mohl využít přečíslení tři na jednoho a přízemní střelou ze značky penalty zamířil k levé tyči, jenže se pískal ofsajd. Gól neplatí. Stav 2:4.
     
    90+8
    Střídání v týmu CR Flamengo:
    ze hřiště odchází Giorgian de Arrascaeta, přichází Erick Pulgar.
     
    90+8
    Střídání v týmu CR Flamengo:
    ze hřiště odchází Pedro, přichází Matheus Franca.
     
    90+10
    Fotbalisté Al Ahly se ještě mohli postarat o drama, jenže přízemní střílený centr z pravé strany šestnáctky zamířil vedle vzdálenější levé tyče bez teče a střely na bránu.
     
    90+11
    Závěr utkání přináší obrovskou melu a tohle je obrovská kaňka na dnešním zápase. Snad to rozhodčí zvládne a nebude udělovat obrovské množství karet. Padne red?
     
    90+12
    Žlutá karta pro tým Al Ahly SC (Hussein Elshahat, Mohamed Hany).

    Žlutá karta pro tým CR Flamengo (Gabriel Barbosa).
     
    90+14
    Konec zápasu.
     
    Flamengo získává na premiérovém Mistrovství světa klubů bronz poté, co svedl nádhernou a dramatickou bitvu s egyptským Al Ahly. Ahmed Abdelkader a Gabriel Bardosa skórovali poprvé na turnaji a oba dva vstřelili shodně dva góly, druhý jmenovaný muž oba z penalty, z nichž druhá nakonec byla klíčová. Pojistku pak přidal v nastavení Pedro, který vstřelil čtvrtý gól ve druhém zápase. Celkem se kopaly tři penalty, jenže Al Ahly svou neproměnilo a dost možná ho to stálo čtvrtý bronz. Konečný výsledek klání. Al Ahly 2 Flamengo 4. (18:43:20)

    Tomáš Reiner

    Góly: 38. Abdelkader (Maaloul), 60. Abdelkader (Fathi) – 11. Barbosa (pen.), 77. Pedro, 84. Barbosa (pen.), 90+1. Pedro

    Karty:   28. Abdelmoneim (AHL), 59. Attia (AHL), 75. Fathy (AHL), 90+12. Hany (AHL), 90+12. Elshahat (AHL) – 28. Arrascaeta (FLG), 90+12. Barbosa (FLG)   69. Abdullfata (AHL)

    Nepremenená penalta: 58. Maaloul (AHL), brankár Santos zneškodnil


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 6:3. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 21:16.
    Al Ahly SC: El Shenawy (C) – Abdelfattah, Ibrahim, Abdelmoneim, Maaloul (90. El Shahat) – Abdelkader, Fathy (90. Dieng), Attia, Mohamed – Tau, Sherif (75. Hany).
    Náhradníci: Lofty, Alaa – Mahmoud, Rabia, Kahraba, Hussein Elshahat, Dieng, Amro Elsoulia, Afsha, Hany, Fakhry, Ashraf.

    Tréner: Marcel Koller

    CR Flamengo: Santos – Varela, Fabrício, David Luiz (87. Pablo), Ayrton Lucas – Thiago Maia, Vidal – Ribeiro (C) (63. Everton), Barbosa, De Arrascaeta (90+8. Erick) – Pedro (90+8. Matheus França).
    Náhradníci: Matheus Cunha, Hugo – Matheuzinho, Caio, Pablo, Erick, Matheus França, Cebolinha, Marinho.

    Tréner: Vitor Pereira

    Rozhodca: Mustapha Ghorbal. Asistenti: Mokrane Gourari, Khalil Hassani. Čtvrtý rozhodčí: Andres Matias Matonte Cabrera. VAR: Juan Soto. AVAR: Nicolas Gallo

    Diváci: 30216