Al Ahly – Flamengo 2:4 (kon.) | Real Madrid – Al Hilal 5:3 (kon.)
koniec
Real Madrid
5:3 (2:1)
Al Hilal FC
cz Sobota 11.02.2023, 20:00 • Prince Moulay Abdellah Stadium, Rabat • Majstrovstvá sveta klubov • Finále
Predzápasové kurzy
     
    Real Madrid se stal popáté v historii šampiónem světa, když ve finále mistrovství světa klubů porazil senzaci v podobě Al Hilal. Luciano Vietto vstřelil dva góly, byl to ale dvougólový Vinícius Júnior, který mohl slavit zisk titulu. Bílý balet je nejúspěšnějším klubem v historii soutěže a opět to potvrdil. Real Madrid 5 Al Hilal 3. (22:00:25)
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+7
    Jen jeden muž dokázal ve finále mistrovství světa klubů vstřelit hattrick, hádejte kdo. Byl to Cristiano Ronaldo.
     
    90+6
    Běží předposlední minuta nastavení a Real Madrid navíc útočí. O pátý titul na MS klubů už ho zřejmě nic nepřipraví. Fanoušci Bílého baletu už pomalu oslavují.
     
    90+4
    Souboj o bronz a finále měly, respektive mají, dva dvougólové hrdiny, jenže radovat se vždy mohl jen jeden. Dva góly ve finále vstřelili Vinícius Júnior a Luciano Vietto. Vypadá to, že šťastnější bude Vinícius.
     
    90+1
    Nad rámec dnešního finále bylo nastaveno 7 minut.
     
    90
    Rodrygo mohl podruhé v zápase skórovat z pravé strany šestnáctky, jenže tentokrát byl jeho přízemní pokus sražen na rohový kop, který žádné nebezpečí nepřinesl.
     
    89
    Gustavo Cuellar mohl snížit na rozdíl jedné branky, když na pravé straně hřiště rozehrával volný přímý kop, to by ale svou ránu nesměl napálit nad bránu Realu Madrid.
     
    88
    Dnešní utkání sleduje 44439 diváků.
     
    87
    Střídání v týmu Al Hilal FC:
    ze hřiště odchází Luciano Vietto, přichází Abdullah Al Hamdan.
     
    86
    Střídání v týmu Al Hilal FC:
    ze hřiště odchází Moussa Marega, přichází Odion Ighalo.
     
    85
    Marco Asencio vypálil na pravé straně šestnáctky a brankář Al Hilal míč vyrazil na rohový kop, zatímco jeho další střela o pár okamžiků později zamířila nad síť.
    81. Michael zahrozil a Marega poté minul prázdnou bránu!
     
    81
    Michael se na levé straně šestnáctky nádherně uvolnil a jeho přízemní střela byla nepříjemně tečována, Lunin ji ale na přední tyči fantasticky vyrazil a dorážející Marega nepochopitelně minul prázdnou bránu střelou těsně vedle pravé tyče!
     
    79
    Střídání v týmu Real Madrid CF:
    ze hřiště odchází Daniel Carvajal, přichází Jesus Vallejo.
    79. Luciano VIETTO - 5:3
     
    79
    Al-Hilal právě vstřelilo branku! Michael si seběhl z levé strany do šestnáctky a poté poslal míč pod sebe, aby LUCIANO VIETTO předvedl nádhernou otočku a skóroval z blízkosti do prázdné brány! Jeho druhý gól ve finále. Asistence: Michael.
     
    75
    Střídání v týmu Al Hilal FC:
    ze hřiště odchází Andre Carrillo, přichází Michael.

    Tomáš Reiner

    Góly: 13. Júnior (Benzema), 18. Valverde, 54. Benzema (Júnior), 58. Valverde (Carvajal), 69. Júnior (Ceballos) – 26. Marega (Kanno), 63. Vietto (Abdulhamid), 79. Vietto (Michael)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 11:3. Střely mimo: 4:4. Rohy: 7:0. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 10:8.
    Real Madrid: Lunin – Carvajal (79. Vallejo), Rüdiger, Alaba, Camavinga – Modrić (74. Nacho), Tchouaméni (62. Ceballos), Kroos (74. Asensio) – Valverde, Benzema (C) (62. Rodrygo), Vinícius
    Júnior.

    Náhradníci: López – Vallejo, Arribas, Rodrygo, Martín, Asensio, Adriozola, Ceballos, Militão, Cañizares, Díaz, Nacho.

    Tréner: Carlo Ancelotti

    Al Hilal FC: Al Muaiouf (C) – Abdulhamid, Hyun-Soo, Al Bulayhi, K. Al Dawsari – Kanno, Cuéllar – Carrillo (75. Michael), Vietto (87. Al Hamdan), S. Al Dawsari (74. N. Al Dawsari) – Marega (86. Ighalo).
    Náhradníci: Al Wotayan – Ighalo, Al Owais, Al Juwayr, Jahfali, Faqeehi, Al Hamdan, N. Al Dawsari, Al Khaibari, Michael, Al Shehri, Otayf.

    Tréner: Ramón Ángel Díaz

    Rozhodca: Anthony Taylor. Asistenti: Gary Beswick, Adam Nunn. Čtvrtý rozhodčí: Ning Ma. VAR: Massimiliano Irrati. AVAR: Ming Fu

    Diváci: 44439