Granada – Levante 1:4 (kon.) | Atlético Madrid – Espanyol 2:1 (kon.) | Bilbao – Vigo 0:2 (kon.)
Sevilla – Real Madrid 2:3 (kon.)
koniec
FC Sevilla
2:3 (2:0)
Real Madrid
Nedeľa 17.04.2022, 21:00Španielska LaLiga • 32. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer alebo dobrú noc. (23:00:53)
     
    Real Madrid prežil katastrofálny prvý polčas, ale zažil fantastické druhé dejstvo, kedy tromi gólmi otočil skóre. V nadstavenom čase rozhodol Karim Benzema, ale mužom zápasu je zaslúžene Rodrygo, ktorý prihral na dva góly a jeden sám strelil. "Los Blancos" sú k titulu už naozaj blízko.
     
    90+10
    Koniec zápasu.
     
    90+10
    Ďalšia dlhá lopta do šestnástky Realu Madrid, kde sa Dani Carvajal a Diego Carlos dostali do kontaktu. Riešil to aj VAR, penalta z toho nebude.
     
    90+9
    Žltú kartu dostáva Mariano Díaz (Real Madrid CF).
     
    90+7
    Hrať sa bude asi aj cez sedem minút, ale Sevilla nepochodila dlhou loptou. Tú bez problémov pozbieral Thibaut Courtois.
     
    90+6
    Mariano Díaz mohol dať rovnako ako Nacho svojim prvým dotykom na ihrisku gól, pretože dostal loptu za obranu a chcel prehodiť Bona. Ten to vytesnil nad brvno. Dominikánsky útočník bol nakoniec v ofsajde.
     
    90+5
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Karim Benzema, prichádza Mariano Díaz.
     
    90+3
    Zrazu je to Sevilla, ktorá sa ešte musí pokúsiť streliť gól a získať aspoň bod. Uvidíme ako budú vyzerať záverečné minúty.
     
    90+2
    Real Madrid dal gól!
    Rodrygo sa z krídla dostal do šestnástky okolo Augustinssona, prihral pod seba a KARIM BENZEMA prestrelil štyroch mužov Sevilly pred ním. Francúz dnes môže byť za hrdinu.
     
    90+1
    Karim Benzema sa nedostal cez Diega Carlosa k hlavičke po centri Alabu. Je ale jasné, že Real Madrid bude chcieť tri body v závere viac ako Sevilla.
     
    90
    Nadstavuje sa 7 minút.
     
    89
    Karim Benzema a David Alaba kombináciou v šestnástke súpera neuspeli. Ešte to skúsil z diaľky Federico Valverde, jeho pokus neprešiel na bránku.
     
    88
    Vinícius Júnior sa vrátil pomôcť svojej defenzíve, na krídle získal loptu od Navasa. Hostia sa znova môžu dostať smerom dopredu.
     
    87
    Real Madrid sa snaží rozhodnúť, drží loptu a kombinuje, ale David Alaba si nespracoval pas na krídlo. Po príchode Nacha sa presunul na kraj obrany.
     
    85
    Lucas Ocampos poslal z krídla nebezpečný center pred päťku, Rafa Mir sa nedostal k hlavičke, dobre ho bránil Éder Militao.
     
    84
    Už mohol Real Madrid vyhrávať, ale Karim Benzema po gólových hodoch z posledného obdobia dnes svoje šance zahadzuje. Aj teraz bol voľný v šestnástke, po prihrávke Rodryga minul bránku.
     
    83
    Žltú kartu dostáva Óliver Torres (FC Sevilla).
     
    82
    Real Madrid dal gól!
    Rohový kop síce defenzíva Sevilly odvrátila, ale k lopte sa dostal Dani Carvajal, vošiel do vápna, prihral do druhej vlny a NACHO FERNÁNDEZ prvým dotykom s loptou po príchode na ihrisko vyrovnáva.
     
    82
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Lucas Vázquez, prichádza Nacho Fernández.
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Luka Modrić, prichádza Marco Asensio.
     
    81
    Žltú kartu dostáva Diego Carlos (FC Sevilla).
     
    80
    Rafa Mir sa v bežeckom súboji nedostal okolo Edera Militaa do samostatného úniku. Sevilla ostala pri lopte, center sprava od Jesúsa Navasa nezakončil cez Alabu práve Mir. Aby toho nebolo málo, tak ďalší pas už Mir hlavičkoval, zasiahol Thibaut Courtois.
     
    79
    Rodrygo sa individuálne nedostal k strele, v šestnástke súpera ho zastavil zatiaľ po príchode spoľahlivý Ludwig Augustinsson.
     
    78
    Žltú kartu dostáva Nacho Fernández (Real Madrid CF).
     
    77
    Nehralo sa viac ako 5 minút kvôli tomu, že VAR skúmal spomínaný moment. Naozaj rozhodovali milimetre. Nič nezmenia ani mohutné protesty hráčov Realu Madrid.
     
    74
    Lucas Vázquez poslal sprava veľmi dobrý center, ktorý Luka Modrić nehlavičkoval, lopta prepadla a voľný Vinícius Júnior dostal loptu do siete. Pri spracovaní si však možno pomohol rukou, bolo to veľmi tesné na hranici ruky a ramena. Gól však neplatí aj po konzultácii cez VAR. Posúdené to bola ako ruka pri spracovaní.
     
    73
    Ludwig Augustinsson poslal zľava výborný center pred päťku, kde bol absolútne osamotený Rafa Mir, ale v obrovskej možnosti hlavičkoval trestuhodne nad bránku!
     
    72
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Érik Lamela, prichádza Lucas Ocampos.
     
    71
    Vinícius Júnior si nenašiel center do šestnástky. Lopta prepadla a smeroval za ňou ešte Luka Modrić. Píska sa však faul brazílskeho útočníka.
     
    70
    Dvadsať minút do konca riadneho hracieho času v tomto zápase. Dokáže Real Madrid s výsledkom ešte niečo urobiť alebo sa bude z výhry tešiť Sevilla?
     
    68
    Jesús Navas dostal prihrávku na krídlo, obišiel Carvajala a strieľal slabšou ľavačkou. Výrazne minul bránku Thibauta Courtoisa.
     
    67
    Vinícius Júnior si nabehol na ľavé krídlo, avšak dostal tam veľmi dlhú loptu. Bono bude rozohrávať päťku.
     
    66
    Karim Benzema sklepol loptu na šestnástke pod seba, Luka Modrić tam nebol skôr ako obrana Sevilly, ktorá predviedla iba odkop do bezpečia.
     
    65
    Rodrygo dostal prihrávku do šestnástky, kde chcel obísť protihráča, lenže Ludwig Augustinsson si dobre splnil defenzívne povinnosti.
     
    64
    Rodrygo si sprava stiahol loptu do šestnástky, pätičkou uvoľnil Karima Benzemu a ten veľmi dobrou krížnou strelou iba tesne minul bránku Bona.
     
    63
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Jesús Manuel Corona, prichádza Nemanja Gudelj.
     
    62
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Marcos Acuňa, prichádza Ludwig Augustinsson.
     
    61
    Marcos Acuňa poslal dobrý center na zadnú žrď, kde cez Carvajala hlavičkoval nepresne Óliver Torres.
     
    60
    Lucas Vázquez trafil centrom iba prvého protihráča pred sebou a Sevilla išla do protiútoku, ale Rafa Mir nevyhral bežecký súboj s Alabom.
     
    58
    Hostia znova dlho obliehali kombináciou šestnástku súpera, až spravil chybu Benzema a Real prišiel o loptu. Hra sa prerušuje, pretože Ivan Rakitić ostal ležať na ihrisku.
     
    57
    Karim Benzema prihrával kolmicu do šestnástky, kde nabiehal Rodrygo. Zachytil to Diego Carlos, lenže loptu iba odkopol mimo ihriska.
     
    56
    Fauly: 7 – 6
     
    55
    Dani Carvajal získal loptu na útočnej polovici, Vinícius Júnior ju poslal za obranu na Benzemu a ten hľadal na zadnej žrdi Rodryga. Toho dokázal ubrániť Marcos Acuňa. Real Madrid však otočil svoj výkon o 90 stupňov a po zmene strán dominuje.
     
    54
    Éder Militao dostal priestor asi 25 metrov od bránky Bona a poslal poriadne prudký pokus pod brvno. Sevillský gólman mal čo robiť, aby loptu vyškriabal na roh.
     
    53
    Vinícius Júnior posielal center zľava na zadnú tyč, kde sa nedostal Rodrygo. Pri nábehu sa zrazil so súperom, faul sa nepískal.
     
    52
    Luka Modrić nepresne prihrával pred šestnástkou Sevilly a aj keď sa ešte dostal k odrazenej lopte, tak ju nedokázal zakončiť a ani adresovať spoluhráčom.
     
    51
    Hostia v úvode druhého dejstva zlepšili hru. Je to vidieť a už aj gólovo cítiť, razom sú na kontakt jedného zásahu.
     
    50
    Real Madrid dal gól!
    RODRYGO podobne ako proti Chelsea strieľa pre Real extrémne dôležitý gól. Vinícius Júnior a Dani Carvajal to skvele vykombinovali na krídle, druhý menovaný prihral pred päťku a spomínaný Rodrygo sa uvoľnil tak, že z prvej zakončil pod brvno.
     
    49
    Jesús Navas sprava nedostal loptu do pokutového územia, jeho center zablokoval obranca Dani Carvajal.
     
    48
    Karim Benzema dostal dobrú prihrávku na hranicu pokutového územia, odkiaľ strieľal z gólovej šanci k žrdi, avšak Bono predviedol výborný zákrok.
     
    47
    Dnešné stretnutie sleduje 40 629 divákov.
     
    46
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Alejandro Gómez, prichádza Óliver Torres.
     
    46
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Eduardo Camavinga, prichádza Rodrygo.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Sevilla má za sebou fantastický prvý polčas, zatiaľ jej všetko vychádza a nad Realom Madrid, ktorý musí cez prestávku zmeniť takmer všetko, vedie o dva góly, čo je výhodná pozícia.
     
    45+4
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+4
    David Alaba poslal zľava fantastický pas do šestnástky, ktorý si prebral úplne voľný Karim Benzema. V obrovskej možnosti nechal vyniknúť Bona, lenže aj keby dal gól, tak by neplatil pre ofsajd.
     
    45+3
    Real Madrid kombinuje na útočnej polovici, snaží sa pred prestávkou znížiť. Eduardo Camavinga nákopom hľadal Karima Benzemu, loptu na neho nepustil Diego Carlos.
     
    45+1
    Dani Carvajal síce strieľal z hranice pokutového územia, avšak zakončenie bolo zrazené a bez problémov si loptu v rukaviciach našiel Bono.
     
    45
    Nadstavujú sa 4 minúty.
     
    44
    Karim Benzema sa uvoľnil na ľavej strane šestnástky cez dvoch obrancov, z uhlu ľavačkou mieril na prvú žrď, chcel nachytať Bona a dať mu to do protipohybu. Minul však bránku.
     
    43
    Vinícius Júnior dostal loptu pred šestnástku, prihral vedľa seba a strieľať chcel Karim Benzema. Včas k nemu dostúpili obrancovia Sevilly.
     
    42
    Karim Benzema sa vybral napádať rozohrávku súpera, takmer mu to vyšlo, avšak Bono a Diego Carlos v poslednej chvíli loptu dostali preč.
     
    41
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Anthony Martial, prichádza Rafa Mir.
     
    39
    Žltú kartu dostáva Anthony Martial (FC Sevilla).
     
    39
    Tak toto rozhodca naozaj nezvládol. Eduardo Camavinga mal byť vylúčený. Nielen, že sa to nestalo, ale Anthony Martial dostal žltú kartu za protesty a navyše sa pri tom páde zranil. Bude musieť nútene striedať.
     
    38
    Éder Militao zaváhal, dostal sa za neho Anthony Martial a rozbiehal sa do sľubnej akcie. Zozadu ho zastavil sklzom Eduardo Camavinga. Hlavný arbiter ukázal, že hral loptu, pretože inak by mladíka neminula druhá žltá karta a tým pádom červená. Dosť reálne to tak aj naozaj malo byť, arbiter spravil chybu.
     
    37
    Lucas Vázquez a Luka Modrić sa snažili zakombinovať na pravom krídle. Vošli síce do šestnástky, no následne z toho nebola strela ani presná finálka.
     
    36
    Bono podcenil center na zadnú žrď. Lopta prepadla a našiel si ju Karim Benzema, ktorého zakončenie z dobrej pozície našťastie pre Sevillu zablokoval Jules Koundé.
     
    35
    Desať minút do konca riadneho hracieho času v prvom polčase. Uvidíme do prestávky nejaký ďalší gólový moment?
     
    34
    Defenzíva Sevilly loptu odvrátila zo šestnástky, no našiel si ju Karim Benzema. Prudkú strelu namieril do stredu bránky, kde sa nachádzal Bono.
     
    33
    Luka Modrić chcel vymyslieť prihrávku za obranu, ale trafil iba prvého súpera pred sebou. Realu to smerom dopredu zatiaľ nejde.
     
    32
    Anthony Martial a Dani Carvajal v súboji o vysoký nákop pri postrannej čiare, francúzsky ofenzívny hráč fauloval.
     
    31
    Žltú kartu dostáva Eduardo Camavinga (Real Madrid CF).
     
    30
    Polhodina zápasu je za nami a Real Madrid herne výrazne zaostáva za svojimi možnosťami. Sevilla vyhráva už o dva góly a všetko ide podľa jej plánu.
     
    29
    Eduardo Camavinga sa dostal pod tlak v strede ihriska, loptu mu vypichol Ivan Rakitić. Nasmeroval ju iba k obrancom Realu Madrid.
     
    28
    Érik Lamela sa na krídle rozbiehal do otvoreného priestoru, zastavilo ho ofsajdové postavenie, čiže nemohol pokračovať.
     
    27
    Joan Jordán sa pred šestnástkou súpera nepresadil k ničomu, sklzom priamo na loptu ho čisto zastavil Toni Kroos.
     
    26
    Éder Militao chyboval pri oboch inkasovaných góloch Realu Madrid, pretože pri prvom práve on v múre opustil svojej stanovisko. Naopak, Seville zatiaľ vychádza všetko na jednotku.
     
    25
    Sevilla dala gól!
    Marcos Acuňa z krídla poslal prihrávku za obranu. Jesús Manuel Corona mal byť odtlačený Militaom, ten to mal ideálne rozohraté, ale ako keby sa zľakol, že bude faulovať a tak nechal prejsť Mexičana pred Courtoisa. Ešte prišla prihrávka a ÉRIK LAMELA musel trafiť prázdnu časť bránky.
     
    24
    Marcos Acuňa si na hranici šestnástky vymenil loptu a poslal center do malého vápna. Tentoraz to mal Thibaut Courtois plne pod kontrolou.
     
    23
    Sevilla nabudená gólom kombinuje na útočnej polovici ihriska. Snaží sa mať situáciu pod kontrolou, aby ju hráči Realu neprekvapili.
     
    22
    Real Madrid doslova daroval gól súperovi a teraz musí doháňať. Máme tu novú situáciu, pre nestranného diváka určite len dobre, že do vedenia išla Sevilla.
     
    21
    Sevilla dala gól!
    IVAN RAKITIĆ nekopol priamy kop extra dobre, lenže múr z hráčov Realu Madrid sa nepochopiteľne rozostúpil a lopta prešla presne k žrdi, kde Thibaut Courtois nemal šancu zasiahnuť. Obrovská chyba futbalistov Realu.
     
    19
    Ivan Rakitić sa znova snažil prihrať do šestnástky súpera, čo mu nevyšlo, lenže zakrátko fauloval tesne pred vlastným pokutovým územím Luka Modrić. Je z toho priamy kop pre Sevillu z ideálnej pozície na strelu.
     
    18
    Toni Kroos síce centrom z rohu nenašiel spoluhráčov, ale Bono s loptou narazil na vlastných spoluhráčov a vypadla mu lopta. Našťastie pre Sevillu nie do miest, kde boli futbalisti Realu Madrid.
     
    17
    Eduardo Camavinga zrazil center Rakitića na aut. Vzápätí poslal pas pred bránku Jesús Navas, vo vzduchu zasiahol Thibaut Courtois.
     
    16
    Érik Lamela si nenašiel prihrávku na os ihriska pred šestnástkou, skôr bol pri lopte Federico Valverde a odkopol ju do autu až na tribúnu.
     
    15
    Toni Kroos zahral rukou na vlastnej polovici ihriska. Domáci po rozohrávke poslali loptu až k Bonovi, od neho teda začne akcia.
     
    14
    Anthony Martial si síce prihrávku do šestnástky prebral, okamžite mu loptu zobral Éder Militao a francúzskeho útočníka zastavil.
     
    13
    Jesús Navas sa na pravom krídle uvoľnil k centru, ktorý si ale nenašli Anthony Martial a ani Jesús Manuel Corona. Je z toho aut pre Lucasa Vazquéza.
     
    12
    Real Madrid celkom dlho kombinoval na útočnej polovici ihriska, potom však zle prihrával Dani Carvajal a hostia o loptu zbytočne prišli.
     
    11
    Anthony Martial sa cez poliacu čiaru nedostal, pretože ho faulom zastavil Dani Carvajal. Sevilla po rozohrávke o loptu prišla.
     
    10
    Vinícius Júnior sa chcel presadiť individuálne až do pokutového územia, pred ním mu čisto loptu odobral Jules Koundé.
     
    9
    Anthony Martial sa otočil na hranici pokutového územia, nebezpečným pokusom cez obrancov Realu iba tesne minul priestor troch žrdí bránky Courtoisa.
     
    8
    Jesús Manuel Corona sa síce na krídle nepresadil, napriek tomu hráči Sevilly držia loptu a snažia sa kombinovať na útočnej polovici.
     
    7
    Vinícius Júnior sa po krídle dostal do šestnástky, kde prihral pod seba. Voľný síce Karim Benzema bol, avšak zakončenie z dobrej pozície mu zablokoval Jules Koundé.
     
    6
    Eduardo Camavinga strieľal spred šestnástky, mieri však vysoko nad. Brankár Bono nemusel zasahovať, postará sa o päťku.
     
    5
    Luka Modrić poslal loptu na hranicu pokutového územia, kde bol Karim Benzema proti presile a nedokázal sa presadiť.
     
    4
    Real Madrid je usadený na útočnej polovici ihriska, snaží sa kombinovať a postupne prejsť k bránke protivníka.
     
    3
    Začiatok stretnutia je opatrný z oboch strán. O nákop do pokutového územia sa pokúšal Eduardo Camavinga, nenašiel však spoluhráčov.
     
    1
    Domáca Sevilla nastupuje v bielych dresoch, hostia majú netradičné slabomodré prevedenie. Šláger kola začína, veľa napovie do boja o titul, tak si to poďme užiť.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Sevilla: Bounou – Navas (C), Koundé, Diego Carlos, Acuňa – Jordán, Rakitić, A. Gómez – Lamela, Martial, J. M. Corona.
    Náhradníci: Díaz, Dmitrović – Augustinsson, Delaney, Munir, En-Nesyri, Gudelj, Mir, G. Montiel, Ocampos, Salas, Ó. Torres.

    Real Madrid CF: Courtois – Carvajal, Militao, Alaba, L. Vázquez – Kroos, Camavinga, Modrić – Valverde, Benzema (C), Vinícius Júnior.
    Náhradníci: Lunin, Piňeiro – Asensio, Bale, M. Díaz, Nacho Fernández, Isco, Marín, Rodrygo.
     
    FC Sevilla

    Sevilla sa sedem kôl pred koncom sezóny v La Lige nachádza na druhom mieste, na vedúci Real Madrid stráca dvanásť bodov a ak chce ešte živiť šancu na prekvapivý titul, musí doma vyhrať. Aktuálne je však až tretia s rovnakým počtom 60 bodov ako má druhá Barcelona. Práve s "Blaugranas" nedávno Sevilla prehrala, prvýkrát po 15 ligových duelov. Naposledy už ale tím z južného Španielska porazil Granadu. Rafael Mir ako najlepší ligový strelec vsietil deväť presných zásahov.

    Real Madrid CF

    "Los Blancos" už ako čerstvý semifinalista Ligy majstrov patria na prvé miesto La Ligy s dvanásťbodovým náskokom pred Barcelonou aj Sevillou, čo je sedem kôl do konca výborné, no stále zverenci trénera Carla Ancelottiho nič nevyhralo. V Seville to nebudú mať ľahké, navyše nemôže nastúpiť Casemiro a otázni sú aj Benzema, Mendy, Carvajal či Marcelo. V lige Real po prehre s Barcelonou porazil Celtu a Getafe. Karim Benzema strelil 24 gólov, celkovo ich má na konte 38.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.

    Matej Kubove

    Góly: 21. Rakitić, 25. Lamela – 50. Rodrygo, 82. Nacho Fernández, 90+2. Benzema

    Karty:   39. Martial (SEV), 81. Diego Carlos (SEV), 83. Ó. Torres (SEV) – 31. Camavinga (REA), 78. Nacho Fernández (REA), 90+9. M. Díaz (REA)


    FC Sevilla: Bounou – Navas (C), Koundé, Diego Carlos, Acuňa (62. Augustinsson) – Jordán, Rakitić, A. Gómez (46. Ó. Torres) – Lamela (72. Ocampos), Martial (41. Mir), J. M. Corona (63. Gudelj).
    Náhradníci: Díaz, Dmitrović – Augustinsson, Delaney, Munir, En-Nesyri, Gudelj, Mir, G. Montiel, Ocampos, Salas, Ó. Torres.

    Tréner: Julen Lopetegui

    Real Madrid: Courtois – Carvajal, Militao, Alaba, L. Vázquez (82. Nacho Fernández) – Kroos, Camavinga (46. Rodrygo), Modrić (82. Asensio) – Valverde, Benzema (C) (90+5. M. Díaz), Vinícius Júnior.
    Náhradníci: Lunin, Piňeiro – Asensio, Bale, M. Díaz, Nacho Fernández, Isco, Marín, Rodrygo.

    Tréner: Carlo Ancelotti

    Diváci: 40 629