Rennes – Monaco 2:3 (kon.)
koniec
Stade Rennes
2:3 (1:1)
AS Monaco
cz Piatok 15.04.2022, 21:00 • Roazhon Park, Rennes • Ligue 1 Uber Eats • 32. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (22:55:36)
     
    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 4:7. Rohy: 6:0. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 6:15.
     
    Sotva Monaco rozehrálo po druhém inkasování z penalty, Frappartová duel ukončila. Přece jenom už avizované nastavení uplynulo. Monaco tak díky solidnímu vystoupení ze druhé půle veze z Rennes důležité vítězství a přiblížilo se svému soupeři v tabulce na rozdíl pouhých tří bodů.
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+3. Martin TERRIER - 2:3
     
    90+3
    Rennes právě vstřelilo branku!
    Možná že se bude jednat o kosmetickou úpravu skóre, každopádně MARTIN TERRIER přece v závěru utkání snížil bezchybně zahraným pokutovým kopem. Dočkáme se ještě nějakých šancí na vyrovnání?
    90+2. faul Diopa v pokutovém území proti Truffertovi
     
    90+2
    Byla nařízena penalta pro Rennes! Bránící Diop byl zkrátka u míče později než útočící Truffert, srazil ho ve vlastní šestnáctce k zemi a sudí Frappartová byla při svém verdiktu nekompromisní. Velké drama na závěr tohoto utkání je na světě.
     
    90
    Nastavovat se budou ke druhé půli tři minuty.
     
    89
    Guirassy nyní ukázal, že umí být hodně průrazný, nicméně jeho hlavička byla nakonec vyblokována bránícím Disasim na zadní tyči do zámezí. Ani následný rohový kop domácím nevyšel.
     
    88
    Bourigeaud se nyní pokoušel protlačit k míči ve vápně, jeho počínání ovšem nebylo úspěšné. Obrana Monaca, ve spolupráci s Nübelem, možný atak soupeře bez problémů zvládlo.
     
    86
    Rennes se sice snaha upřít nedá, jenže správnou cestu k překonání obrany soupeře prostě nedokáže. Monaco si pohodný náskok zkrátka bez obtíží hlídá.
     
    85
    Omari (ASM) možná frustrován svým nepřesným počínáním během třetího inkasování Rennes nyní sestřelil Vollanda a inkasoval po právu žlutou kartu.
     
    84
    Caio Henrique (ASM) je dalším hráčem, který vyfasoval žlutou kartu, a to za nesportovní chování.
     
    83
    Monacu se zatím především vyplácí efektivitu proměňování šancí. V tomto ohledu má prostě jednoznačně navrch oproti Rennes, tedy v rámci druhé půle. A směřuje za svým čtvrtým vítězstvím v řadě.
     
    81
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Lovro Majer, přichází Loum Tchaouna.
     
    81
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Hamari Traoré, přichází Lorenz Assignon.
     
    79
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Vanderson, přichází Sofiane Diop.
     
    78
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Alexandr Golovin, přichází Ismail Jakobs.
    77. Myron BOADU - 1:3
     
    77
    Monaco právě vstřelilo branku!
    Bude tahle trefa definitivní tečkou za monackým vítězstvím? Rennes ztratilo poměrně zbytečně míč ve středu pole, mizerně ho rozehrál Omari, následně Tchouaméni uvolnil k brankové čáře Vandersona, který předložil míč před bránu, a do té, zcela odkryté, snadno zacílil střídající MYRON BOADU. Asistence: Vanderson.
     
    75
    Čas se Rennes krátí, Monaco se čím dál více soustředí na bránění. Udrží hradby, nebo povolí? Od úvodu utkání zatím soupeře do dalšího skórování nepustilo. A počíná si nyní moc dobře.
     
    73
    Příchod Guirassyho znamená jediné – Génésio se snaží obranu Monaca zbourat. Jeho aktivita, tvrdost či neúprosnost by koneckonců mohla znamenat pro Rennes úspěch.
     
    72
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Wissam Ben Yedder, přichází Myron Boadu.
    71. loženka Guirassyho
     
    71
    To se snad nedalo neproměnit... I když, sportovní klání i takové momenty přinášejí. Skrumáž se snažil vyřešit Badiashile, jenž odvracel míč pryč, avšak pouze k nohám Martina, jehož střelu tak tak zastavoval Nübel. Balón každopádně vyrazil pouze ke Guirassymu, který mohl jen pár vteřin po svém střídání vyrovnat. Leč snad ze dvou metrů poloprázdnou bránu přepálil, naneštěstí pro Rennes.
     
    71
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Gaëtan Laborde, přichází Sehrou Guirassy.
     
    70
    Knížecí celek brání opravdu velmi dobře. Vanderson
     
    69
    Zhruba dvacet minut plus nějaké nastavení zbývá Rennes do konce tohoto utkání, které se rozhodně nevyvíjí podle představ. Jeho ofenzivní snažení aktuálně není povedené. Připomeňme, že pokud padne, Monaco se mu přiblíží na rozdíl tří bodů.
     
    67
    Rohový kop Rennes opětovně nevyšel. Je pravda, že standardní situace dnes bretaňskému celku moc nevychází. Zatím je jeho snaha o vyrovnání marná.
     
    64
    Rennes trochu otevřelo hru. Prostě musí. A samozřejmě že taková skutečnost je vodou na mlýn pro monacké brejky. Další atak ASM po Golovinově tutovce tentokráte skončil úspěšně pro Rennes.
    63. šance Golovina
     
    63
    Obrovská možnost Monaca končí nepřesným pokusem. Neustále hladový Volland si mohl připsat druhou asistenci poté, co chytře uvolnil Golovina, ten se snažil přesnou přízemní střelou zakončit na zadní tyčku, ale balón se pouze došoural do zámezí.
     
    61
    Monaco nikam nepospíchá, v tuhle chvíli nemá důvod. Klíčový souboj v boji o postup do Ligy mistrů na příští sezónu zvládá totiž zatím lépe.
     
    59
    Stěží odhadovat, jak moc je pro Rennes absence dvou stoperů (Badé a Aguerd) zásadní. Nutno říci, že při Ben Yedderově brance se netypický střední obránce Santamaría společně s Omarim asi ne úplně dobře dohodli. Rennes zkrátka nyní má co dohánět.
    57. Wissam Ben Yedder - 1:2
     
    57
    Monaco právě vstřelilo branku!
    Jak moc se WISSAMOVI BEN YEDDEROVI nedařilo v koncovce v první půli, pak nyní svých několik nepovedených zakončení odčinil. Perfektní práci odvedl Volland, který mu hlavou míč přiťukl do běhu, a monacký kapitán pak svoje krátké sólo úspěšně proměnil. Vše ještě kontroloval VAR, zda se nejednalo o ofsajd, ten každopádně potvrdil regulérnost branky. Asistence: Kevin Volland.
     
    57
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Birger Meling, přichází Adrien Truffert.
     
    56
    Tait unikl na levé straně, následně přihrával pod sebe na Majera, který po souboji s Tchouaménim padl k zemi ve vápně. Nicméně penalta se nepískala, Frappartová zůstala ledově klidnou rozhodčí.
     
    55
    Tait se nyní poroučel k zemi po Aguilarově zásahu, u míče tak zůstane Rennes. Najít skulinku v obraně soupeře je zatím pro obě mužstva docela neřešitelný úkol.
     
    53
    Laborde dostal příliš dlouhou přihrávku. Ostatně tenhle moment jako by zatím přesně korespondoval s průběhem druhého dějství, je v něm k vidění také mnoho nepřesností na obou stranách.
     
    52
    Volland byl nyní podražen lehce u lajny Santamaríou, sudí Frappartová přisoudila míč Monacu. Někteří hráči Rennes ale nebyli ztotožněni s tímto rozhodnutím.
     
    51
    Majer moc dobře zabojoval ve středu pole a nakonec rozehrál směrem dozadu. Nepříjemný tlak svých soupeřů ustál. Každopádně až na jednu standardku na další možnost stále čekáme.
     
    49
    Uvidíme, jestli druhá půle bude opatrnější či nikoliv. Zatím je její úvod podstatně klidnější ne u toho prvního. Že by oběma ekipám stačil ke štěstí bod?
    47. přímák Bourigeauda
     
    47
    Majer vybojoval dobrou standardku pro svůj tým a Rennes z ní málem opravdu udeřilo! Bourigeaud vyslal nepříjemný a štiplavý pokus, ten se každopádně mezi tři tyče nevešel a skončil těsně nad brankou Nübela.
     
    46
    Sotva se Badiashile (ASM) ohřál na hrací ploše po přestávce, už inkasoval žlutou kartu. Opravdu tvrdě se opřel ve skluzu do Majera.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Dvě branky hned na úvod a pak v podstatě zhola nic, asi tak by se dal zhodnotit první poločas atraktivního utkání mezi Rennes a Monacem, celky z popředí tabulky. Bezpochyby se jedná o vyrovnané měření sil, byť možná herně měli více ze hry domácí. Hosté každopádně opravdu nijak zásadně nezaostávali v tomto ohledu.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Ještě mohlo Rennes jaksi udeřit gólově po rohovém kopu, jenže Laborde se k míči po pasu zleva nepropracoval. Tenhle moment byl asi tím posledním v rámci prvního dějství.
     
    45
    Minutu nastaví Frappartová k prvnímu poločasu.
    45. hodně nepřesná střela Ben Yeddera
     
    45
    Mizerně si nyní počínal Ben Yedder, jehož střela z voleje zamířila na tribuny za bránou. Dnes se monackému kapitánovi v koncovce moc nedaří. A něco pod fousy si zamumlal i nespokojený hostující lodivod Clement.
     
    43
    Ne že by Vanderson (ASM) nějak brutálně ovalil na zem Taita, ale sudí Frappartová mu jasně naznačila, že mu vše spočítala. První žlutá karta utkání je na světě.
     
    42
    Tchouaméni se nyní pokoušel zakončit, nicméně svůj blok mu nastavil bránící Majer. Čím více se blíží konec první půle, tím více jako by ofenzivní snažení obou ekip opadalo.
    39. hlavička Ben Yeddera
     
    39
    Po delší době musel být v pozoru domácí gólman Alemdar, který každopádně neměl zásadnější problémy s lapením Ben Yedderovy hlavičky. Ten po centru z pravé strany od Disasiho nenasměroval míč ani s účelnou přesností, ani s tvrdostí.
     
    37
    Oba mančafty se v posledních minutách marně snaží dostat do nějaké větší šance. Nutno podotknout, že domácí přece působí čerstvějším a kreativnějším dojmem. Na druhou stranu Monaco vzadu působí docela kompaktně.
     
    36
    Do ofsajdu se nyní dostal nabíhající si Volland po kolmici od Caia Henriqueho. Nepřímý volný kop tak rozehraje Rennes.
     
    36
    Slušná akce Rennes, které přece působí v útoku o něco aktivnějším dojmem. Laborde však nakonec trochu své počínání pokazil a nasměroval balón pouze do rukavic Nübela. Ten vážně neměl problém zasáhnout.
     
    34
    Rennes se přece dostalo k dalšímu rohovému kopu, Laborde podstoupil sprinterský souboj s Disasim a vybojoval pro své spoluhráče standardku. Ta ale dopadla stejně jako ta předchozí, tedy neúspěšně.
     
    33
    ... rohový kop ale nevyšel Rennes podle vlastních představ, Monaco ho ubránilo bez větších obtíží a dalších jiných povinností.
     
    32
    Traoré je zpátky na hrací ploše a ihned vybojoval pro svůj tým rohový kop. Míč radši odvracel do bezpečí bránící Tchouaméni...
     
    30
    Půlhodinka za námi, první čtvrthodina přitom působila jako devadesátky v našich krajinách – byla divoká. Ta druhá ovšem tolik zajímavých momentů nepřinesla. A také z ní hodně ubralo ošetřování Traorého.
     
    29
    Bretaňský celek se snažil kombinovat na levé straně, nakonec jeho snahy utnul zavčasu bránící Aguilar, který ve skluzu odvrátil balón do bezpečí. Je pravda, že když Rennes započne s rychlými přihrávkami, je to docela slušný fofr.
     
    28
    Traoré odešel za lajnu po svých. Až následné minuty ukážou, jestli bude moci pokračovat.
     
    27
    Traoré stále v píči lékařů. A na lavičce SRFC se už rozcvičují náhradníci, kteří by případně mohli vstoupit na hřiště.
     
    26
    Tchouaméni poměrně ostře zajel skluzem do Traorého, tomu se zvedat z hrací plochy vůbec nechce. Na hřiště dochází k ošetřování, uvidíme, jak moc je zranění krajního obránce Rennes vážné.
     
    25
    Meling se nyní snažil propracovat k dlouhému míči, který směřoval do vápna, tam nakonec povalil zasahujícího Nübela, nicméně oba soupeři si podali ruce a situaci sportovně přešli. Tady nešlo o úmysl ze strany norského beka.
     
    23
    Hra na hrací ploše se přece trochu uklidnila, oba celky už směrem dopředu tolik neblázní. Pořád ale platí, že tahle předehrávka má zkrátka slušné grády.
     
    21
    Terrier podnikl zajímavý výpad, zatím je v tomhle utkání hodně aktivní. Avšak jeho následnou přihrávku lapil hravě do své náruče Nübel.
     
    20
    Tohle muselo hodně bolet, sudí Frappartová musela hru přerušit. A zároveň také pořádně vyčinit Martinovi, jak ostře si počínal vůči Tchouaménimu. Jeho nohu trefil opravdu hodně nevybíravě.
     
    18
    Ben Yedder se propracoval k hlavičce, jenže stál zády k brance, a tak jeho oblouček zamířil pouze do rukavic Alemdara. Šance zkrátka přicházejí na řadu s velkou dávkou pravidelností. Z téhle akce ale fakt zapršet nemohlo.
    16. slabé zakončení Terriera
     
    16
    Terrier se nyní díky svému důrazu procpal přes stopera Disasiho do docela slušné střelecké pozice, jenže do míče pouze lehce drcnul, a tak si Nübel mezi třemi tyčemi hravě poradil.
     
    15
    Nezaujatý fanoušek se zatím opravdu nemůže nebavit. Oba celky do toho šlapou hned od úvodu, umějí také zužitkovávat své příležitosti. A zatím je skóre asi zaslouženě vyrovnané.
    12. VANDERSON - 1:1
     
    12
    Monaco právě vstřelilo branku!
    Taková odpověď je pro Monaco tou nejlepší možnou. VANDERSON si naběhl na parádní křižný balón od Golovina, na nic na hranici šestnáctky nečekal a okamžitě vypálil, a jeho dělovku brankář Alemdar zastavit nestačil. Možná reagoval i o něco později, vyrovnání je tak na světě. Asistence: Alexandr Golovin.
     
    10
    Prvních deset minut utkání s sebou přineslo několik zajímavých momentů. Rozhodně vidíme atraktivní utkání, ostatně takové se dalo předpokládat už před samotným zápasem. Tady jde o pozice zaručující Ligu mistrů!
    8. tutovka Vollanda
     
    8
    Tutovka pro Vollanda! Naběhl si na parádní kolmici od Fofany a snažil se přehodit gólmana Alemdara, který vyběhl ze své brány, avšak jeho oblouček nakonec skončil na horní síti. Velká škoda pro knížceí celek.
     
    7
    Traoré je zatím v úvodních minutách těžko udržitelný. Teď se i on pokoušel o změnu skóre, avšak v koncovce se mu nedařilo dle vlastních představ.
     
    5
    Rennes je evidentně povzbuzené první brankou, ženou ho směrem kupředu i fanoušci. Ti jsou v pořádném varu. Rozhodně velmi dobrý začátek pro bretaňský výběr.
    3. Flavien TAIT - 1:0
     
    3
    Rennes právě vstřelilo branku!
    Autorem branky je FLAVIEN TAIT, který se ve vápně ocitl nepříliš hlídaný a hlavičkou zužitkoval pas z pravé strany od Traorého, který tam dobře zakombinoval s Labordem. Monaco si vůbec první šanci soupeře prostě nepohlídalo nejlépe. Asistence: Hamari Traoré.
     
    2
    Golovin byl prvním mužem v tomto střetnutí, který vypálil na bránu, nicméně jeho počínání nebylo úspěšné. Levačkou se zkrátka neprosadil k první změně skóre v tomto utkání.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Stade Rennes FC: Alemdar – Hamari Traoré, Tait, Omari, Meling – Martin, Santamaría – Bourigeaud, Majer, Terrier – Laborde.
    Náhradníci: Salin – Tel, Diouf, Tchaouna, Guirassy, Belocian, Truffert, Assignon, Ugochukwu.
    Trenér: Génésio

    AS Monaco FC: Nübel – R. Aguilar, Disasi, B. Badiashile, Caio Henrique – Vanderson, Tchouaméni, Y. Fofana, Golovin – Ben Yedder, Volland.
    Náhradníci: Mannone – Diop, Boadu, Jean Lucas, Matsima, Matazo, Sidibé, Akliouche, Jakobs.
    Trenér: Clement

    Rozhodčí: Frappartová – Berchebru, Drouet.
     
    Tenhle zápas tak obecně představuje asi druhý šlágr v pořadí v rámci tohoto kola francouzské nejvyšší soutěže. V neděli se ještě utká mezi sebou první PSG a druhá Marseille, tedy nabídne slavné derby dvou odvěkých rivalů, na druhého jmenovaného se mimochodem může třetí Rennes právě dotáhnout. Každopádně muselo by šesté Monaco před vlastními fandy bezpodmínečně skolit.
     
    Oba celky jsou aktuálně ve slušné formě. Poté, co oba vypadly z evropských pohárů, se dokázaly zkoncentrovat na domácí dění, a jestliže Rennes vyhrálo dvakrát a jednou remizovalo v posledních třech kolech, pak Monaco dokonce třikrát v řadě zvítězilo. V předchozích dvou vzájemných střetech se dvakrát zaradoval z vítězství na domácí půdě jihofrancouzský výběr, předtím každopádně SRFC na bretaňské půdě zvítězilo.
     
    Pořádně zostra začne Ligue 1 dvaatřicáté kolo. Rennes a Monaco totiž usilují o postup do Ligy mistrů, mezi oběma týmy je aktuálně šestibodový rozdíl, a pokud domácí zvítězí, svého soupeře v boji o tuhle metu mohou lehce odstřihnout. Naopak pokud se ze zisku tří bodů bude radovat knížecí celek, může se do téhle pranice ještě více zapojit.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Patrik Sandev

    Góly: 3. Tait (Hamari Traoré), 90+3. Terrier (pen.) – 12. Vanderson (Golovin), 57. Ben Yedder (Volland), 77. Boadu (Vanderson)

    Karty:   85. Omari (REN) – 43. Vanderson (ASM), 46. B. Badiashile (ASM), 84. Caio Henrique (ASM)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 4:7. Rohy: 6:0. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 6:15.
    Stade Rennes: Alemdar – Hamari Traoré (81. Assignon), Tait, Omari, Meling (57. Truffert) – Martin, Santamaría – Bourigeaud, Majer (81. Tchaouna), Terrier – Laborde (71. Guirassy).
    Náhradníci: Salin – Tel, Diouf, Tchaouna, Guirassy, Belocian, Truffert, Assignon, Ugochukwu.

    Tréner: Génésio

    AS Monaco: Nübel – R. Aguilar, Disasi, B. Badiashile, Caio Henrique – Vanderson (79. Diop), Tchouaméni, Y. Fofana, Golovin (78. Jakobs) – Ben Yedder (72. Boadu), Volland.
    Náhradníci: Mannone – Diop, Boadu, Jean Lucas, Matsima, Matazo, Sidibé, Akliouche, Jakobs.

    Tréner: Clement

    Rozhodca: Frappartová – Berchebru, Drouet