Bilbao – Getafe 1:1 (kon.)
koniec
Athletic Club Bilbao
1:1 (1:1)
Getafe CF
cz Piatok 18.03.2022, 21:00 • San Mamés Barria (Bilbao) • Španielska LaLiga • 29. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+7
    Hodně dlouho si Damián Suárez dával s rozehrávkou volného přímého kopu načas. Gilovi pohárek trpělivosti přetekl a udělil žlutou kartu i tomuto fotbalistovi.
     
    90+6
    Pár vrásek na čele přidal trenéru Marcelinovi stoper Yeray. Ne snad z důvodu, že by si po žluté kartě za skluz proti Yokuşluovi měl nechat udělit ještě jednu, ale proto, že se vykartoval pro další střetnutí. Jedná se totiž o pátý trest v sezóně.
     
    90+3
    Janktem počet potrestaných hráčů nekončí. Po faulu Villara odkopl Jaime Mata balón daleko z místa přestupku, žlutý kartónek za zdržování hry je zcela na místě. Následně dostal trest i Alex Petxarroman, ten totiž Matu z frustrace shodil k zemi.
     
    90
    Nervozita by se dala krájet. A to i na střídačce. Za nemístné protesty směrem k výroku arbitra Gila si červenou kartu vykoledoval český reprezentant Jakub Jankto!
     
    88
    Óscar de Marcos zastavil slibně se rozvíjející protiútok soupeře zatažením Mathiase Olivery za dres. Žlutá karta je naprosto neoddiskutovatelná.
     
    86
    Seznam hráčů potrestaných žlutou kartou rozšířil Djené Dakonam. Levou nohu nastavil před Muniaina v momentě, kdy moc dobře věděl, že nezasáhne míč, nýbrž protihráče.
     
    79
    Zaslouženou žlutou kartu si pěkně zblízka prohlédl Mikel Vesga. Enese Ünala chytil za dres a málem mu ho roztrhnul. Až hvizd rozhodčího znamenal fakt, že domácí středopolař trikot soka pustil.
     
    65
    No to jsou věci. Po shlédnutí opakovaných záběrů Gil nakráčel k Jorgemu Cuencovi, jemuž zrušil žlutou kartu a udělil mu rovnou červenou! Už je tedy jasné, co se řešilo, po společné konzultaci rozhodčí došli ke shodě, že pokud by hostující bek Sanceta nestáhl, postupoval by domácí hráč sám na gólmana.
     
    32
    Dalším hostujícím hráčem napomínaným žlutou kartou je Enes Ünal. Už na obranné polovině, u levé lajny, zbytečně dohrál Vencedora. Arbitr Gil neměl příliš těžké rozhodování.
     
    25
    První žlutou kartu střetnutí obdržel hostující stoper Stefan Mitrović. Srb zastavil domácího kapitána Muniaina jen za cenu podražení. Navíc inkasoval už pátou žlutou v sezóně, v domácím utkání po reprezentační přestávce proti Mallorce si tak nezahraje.

    Milan Huppert

    Góly: 29. Berchiche (I. Williams) – 3. Ünal (Dakonam)

    Karty:   79. Vesga (ATB), 88. de Marcos (ATB), 90+3. Petxarroman (ATB), 90+6. Yeray (ATB) – 25. S. Mitrović (GET), 32. Ünal (GET), 86. Dakonam (GET), 90+3. Jaime Mata (GET), 90+7. Damián Suárez (GET)   65. Cuenca (GET), 90. Jankto (GET)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 11:2. Střely mimo: 7:4. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 15:13.
    Athletic Club Bilbao: Simón – de Marcos (89. Petxarroman), Vivian, Yeray, Berchiche – Berenguer, Vesga, Vencedor (72. N. Williams), Muniain (C) (89. Serrano) – Sancet (78. Raúl García), I. Williams (78. Villalibre).
    Náhradníci: Ezkieta – Balenziaga, Capa, Raúl García, Lekue, Núñez, Petxarroman, Serrano, Villalibre, N. Williams, Zarraga.

    Tréner: Marcelino García Toral

    Getafe CF: Soria – Dakonam (C), S. Mitrović, Cuenca – Damián Suárez, Aleñá (87. Iglesias), Villar, Óscar Rodríguez (78. Yokuşlu), Olivera – Ünal (87. Jaime Mata), Sandro Ramírez (74. B. Mayoral).
    Náhradníci: Conde, Yáñez – Álvarez, Cabaco, Florentino, Iglesias, Jankto, Jaime Mata, B. Mayoral, Vitolo, Yokuşlu.

    Tréner: Quique Sánchez Flores

    Rozhodca: Gil – Nevado, Martínez

    Diváci: 37 367