Bilbao – Getafe 1:1 (kon.)
koniec
Athletic Club Bilbao
1:1 (1:1)
Getafe CF
cz Piatok 18.03.2022, 21:00 • San Mamés Barria (Bilbao) • Španielska LaLiga • 29. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Páteční předehrávka mezi Athleticem Bilbao a Getafe skončila nerozhodným výsledkem 1:1.

    Oba góly padly v první půli. Už ve 3. minutě skóroval Enes Ünal, který přetavil v gól hlavou centr Dakonama. Domácí odpověděli ve 29. minutě, Yuri Berchiche střelou z levé strany na přední tyč zaznamenal premiérovou trefu v sezóně. Druhou půli výrazně ovlivnila situace z 61. minuty, kdy rozhodčí Gil nejprve odvolal penaltu po faulu Cuency a situaci vytáhl před šestnáctky, aby následně faulovanému hráči zrušil žlutou katu a udělil mu přímo červenou. Ani oslabenému soupeři ovšem domácí nedokázali zasadit rozhodující úder. Hlavním důvodem byl skvěle chytající Soria, který předvedl deset zákroků. V samotném závěru vyfasoval červenou kartu další hostující hráč, a sice na střídačce sedící Jakub Jankto za nemístné poznámky směrem k rozhodčímu.

    Athletic se pohárovým příčkám příliš nepřiblížil, na sedmý Villarreal ztrácí čtyři body. Getafe zůstává na patnáctém místě, v boji o udržení však stále nemá vyhráno. (23:09:10)
     
    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 11:2. Střely mimo: 7:4. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 15:13.
     
    90+9
    Konec zápasu.
     
    90+8
    Po nákopu Ikera Muniaina vyprodukoval Asier Villalibre příliš slabou hlavičku. David Soria zapsal snadný zákrok, zalehnutím míčem získal další cenné vteřiny navíc.
     
    90+7
    Hodně dlouho si Damián Suárez dával s rozehrávkou volného přímého kopu načas. Gilovi pohárek trpělivosti přetekl a udělil žlutou kartu i tomuto fotbalistovi.
     
    90+6
    Pár vrásek na čele přidal trenéru Marcelinovi stoper Yeray. Ne snad z důvodu, že by si po žluté kartě za skluz proti Yokuşluovi měl nechat udělit ještě jednu, ale proto, že se vykartoval pro další střetnutí. Jedná se totiž o pátý trest v sezóně.
     
    90+5
    Yuri Berchiche mohl, a nejspíše i měl, nahrávat. Místo toho šel do kličky proti Gonzalu Villarovi, jenž úmysl protihráče přečetl a čistým způsobem jej odzbrojil.
     
    90+4
    Domácí usilují o kombinační hru na útočné polovině, ale presink oslabeného Getafe je až nečekaně účinný. Alex Petxarroman musel hrát před Matou až ke gólmanovi.
     
    90+3
    Janktem počet potrestaných hráčů nekončí. Po faulu Villara odkopl Jaime Mata balón daleko z místa přestupku, žlutý kartónek za zdržování hry je zcela na místě. Následně dostal trest i Alex Petxarroman, ten totiž Matu z frustrace shodil k zemi.
     
    90+2
    A znovu ten Soria. Brankář Getafe správně předpokládal, že Álex Berenguer bude centrovat na Asiera Villalibreho. Vyběhl z brány a míč zalehl.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby osm minut.
     
    90
    Nervozita by se dala krájet. A to i na střídačce. Za nemístné protesty směrem k výroku arbitra Gila si červenou kartu vykoledoval český reprezentant Jakub Jankto!
     
    89
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Óscar de Marcos, přichází Alex Petxarroman.
     
    89
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Iker Muniain, přichází Nico Serrano.
     
    88
    Óscar de Marcos zastavil slibně se rozvíjející protiútok soupeře zatažením Mathiase Olivery za dres. Žlutá karta je naprosto neoddiskutovatelná.
     
    88
    David Soria přivádí domácí hráče k šílenství. Na konto si připsal už devátý zákrok, který nebyl vůbec jednoduchý. Muniain z přímého kopu odcentroval na hlavu Daniela Viviana, který je na stopera až nezvykle střelecky aktivní, ale ani v tomto případě hlavou neuspěl, gólman jeho pokus z poměrně velké blízkosti zalepil do rukavic.
     
    87
    Střídání v týmu Getafe CF: ze hřiště odchází Enes Ünal, přichází Jaime Mata.
     
    87
    Střídání v týmu Getafe CF: ze hřiště odchází Carles Aleñá, přichází Juan Iglesias.
     
    86
    Seznam hráčů potrestaných žlutou kartou rozšířil Djené Dakonam. Levou nohu nastavil před Muniaina v momentě, kdy moc dobře věděl, že nezasáhne míč, nýbrž protihráče.
     
    85
    Jednalo se skutečně jen o pár sekund. Suárez bolest rozběhal a je zpět na trávníku připraven spoluhráčům pomoci v bitvě o jeden bod za remízu.
     
    84
    Po jednom ze soubojů zůstal na trávníku ležet Damián Suárez. Po svých odkulhal za postranní čáru, což znamená, že hosté se pár vteřin budou bránit v devíti.
     
    83
    Tlak Bilbaa stoupá, ovšem Getafe statečně odolává. A to platí i po centru Álexe Berenguera, který se stal kořistí stopera Stefana Mitroviće.
     
    82
    Iker Muniain si na hranici šestnáctky našel prostor ke střele a střílel levačkou technicky na zadní tyč. Balón neusměrnil moc dobře, Soria balón dokonce udržel v rukách.
     
    81
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Athletic hraje s Getafe stále nerozhodně, avšak lze očekávat poměrně vysoké nastavení, protože se dlouho řešila situace kolem odvolané penalty a červené karty pro Cuencu.
     
    80
    Moc hráčů v modrých dresech dopředu nevyrazilo. Carles Aleñá zkusil najít jednoho ze tří, a sice Djeného Dakonama, toho však přehlavičkoval Yeray.
     
    79
    Zaslouženou žlutou kartu si pěkně zblízka prohlédl Mikel Vesga. Enese Ünala chytil za dres a málem mu ho roztrhnul. Až hvizd rozhodčího znamenal fakt, že domácí středopolař trikot soka pustil.
     
    78
    Střídání v týmu Getafe CF: ze hřiště odchází Óscar Rodríguez, přichází Okay Yokuşlu.
     
    78
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Ohian Sancet, přichází Raúl García.
     
    78
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Iñaki Williams, přichází Asier Villalibre.
     
    77
    S dlouhým nákopem Muniaina neměl David Soria moc práce. Vyběhl z brankové čáry a nikým neatakoval kulatý nesmysl schoval do náruče.
     
    76
    Gonzalo Villar při vytváření prostoru vrazil do Ohiana Sanceta. Rozhodčí nařídil volný přímý kop ve prospěch domácích, což se faulovanému vůbec nelíbí.
     
    75
    Nově příchozí Nico Williams zkusil najít svého bratra Iñakiho. Toho si ovšem výborně pokryl Stefan Mitrović, balón bez váhání odklidil na roh.
     
    74
    Střídání v týmu Getafe CF: ze hřiště odchází Sandro Ramírez, přichází Borja Mayoral.
     
    73
    Muniainův centr měl oči! Domácí kapitán oslovil Daniela Viviana, tomu ale dnes zřejmě není přáno. Hlavičku nasměroval k pravé tyčce, ke které včas spadl Soria. Hostující gólman předvedl další velmi pěkný zákrok.
     
    72
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Unai Vencedor, přichází Nico Williams.
     
    71
    Standardku v podobě rohového kopu vybojoval Iker Muniain. Hledal nejspíše Mikela Vesgu, leč napálil pouze dobře postaveného Ünala.
     
    70
    Levý obránce Yuri Berchiche po nepřesné nahrávce Muniaina zabojoval a míč ještě udržel ve hře, skluzem jej však posunul jen k protihráči Suárezovi.
     
    69
    Ohian Sancet zkontroloval situaci a z pravé strany vyslal zajímavý pas na Iñakiho Williamse. Útočník neváhal a střílel z prvního doteku, střelu k levé tyči udržel Soria před brankovou čárou.
     
    68
    Hosté musí zapomenout na ofenzivní snahy, hlavním úkolem nyní bude udržet nerozhodný výsledek až o závěrečného hvizdu. Pozici vyloučeného Cuency zaujmul Olivera.
     
    67
    Utkání konečně pokračuje. Exekuci volného přímého kopu ze slibné vzdálenosti si vzal na starosti Álex Berenguer, který střílel na stranu gólmana, přičemž napálil bránícího Aleňu.
     
    65
    No to jsou věci. Po shlédnutí opakovaných záběrů Gil nakráčel k Jorgemu Cuencovi, jemuž zrušil žlutou kartu a udělil mu rovnou červenou! Už je tedy jasné, co se řešilo, po společné konzultaci rozhodčí došli ke shodě, že pokud by hostující bek Sanceta nestáhl, postupoval by domácí hráč sám na gólmana.
     
    65
    Po doporučení od videorozhodčího si jde rozhodčí sám překontrolovat celou situaci na obrazovku.
     
    64
    Tak rozhodčí stále ještě nemají jasno. Těžko říct, co ještě řeší a nervózní jsou viditelně i fotbalisté, kteří neví, co přijde za pár vteřin.
     
    63
    A skutečně došlo! Žlutá karta pro Jorgeho Cuencu zůstává v platnosti, nicméně Bilbao nebude kopat pokutový kop. Menší úlevu tak zažili i fotbalisté Getafe.
     
    62
    Znovu je v akci videorozhodčí. V tomto případě se řeší, zda k zatažení za dres nedošlo ještě před pokutovým územím.
     
    61
    Penaltu způsobil Jorge Cuenca, jenž zatáhl Ohiana Sanceta za ruku v době, kdy už protihráč byl uvnitř pokutového území. Za svůj prohřešek si navíc vysloužil kartónek žluté barvy.
     
    61
    Bilbao bude kopat pokutový kop!
     
    60
    Pokračujeme tak za nerozhodného stavu. Psychicky navrch teď určitě bude mít domácí mužstvo, které už se smiřovalo s faktem, že znovu prohrává, ale výrok videorozhodčího jim udržel naději na vítězství.
     
    59
    Gól skutečně neplatí! Rozhodovaly opravdu jen centimetry. V ofsajdu byla levá ruka Olivery, což by ještě nevadilo, ale podle všeho i kousek ramene, kterým už lze vsítit branka.
     
    58
    Že by byla radost předčasná? Hlavní rozhodčí Gil ještě řeší gólovou situaci s videorozhodčím.
     
    57
    Přestože je Bilbao aktivnější, tak vedení vrací zpět na svou stranu hosté! Dlouhý nákop doputoval až do pokutového území, kde si Mathias Olivera tělem odstavil Viviana, síť pak rozvlnil nártem umístěnou střelou vedle Simónovy levé nohy.
     
    56
    Dosavadní průběh druhé půle zatím není příliš atraktivní. Hru kontroluje po většinu času Athletic, avšak Getafe má dobře rozestavenou obrannou řadu a do šancí konkurenta nepouští.
     
    55
    Z velké vzdálenost pokusil štěstí Gonzalo Villar. Překvapivě vlil technickou střelou placírkou, navíc po zemi. Míč letěl hodně pomalu, Unai Simón ho schoval v rukavicích bez větších problémů.
     
    54
    Damián Suárez zvedl hlavu a středem nahrál mezi dva protihráče Sandru Ramírezovi. Útočník se natočil čelem k bráně soupeře, načež neuspěl kličkou proti Yerayovi.
     
    53
    Rukou hrál Carles Aleñá. Arbitr Gil měl celou situaci přímo před očima, takže mu rozhodování netrvalo dlouho, hru přerušil okamžitě.
     
    52
    Střílený centr zleva Unaiovi Vencedorovi vůbec nevyšel. Vyslal jej přímo do středu brány, kde si gólman David Soria prostor pohlídal, zaváhání nepřipustil.
     
    51
    Ohian Sancet zvedl hlavu a polovysokým centrem hledal Iñakiho Williamse. Ten místo zakončení ještě posouval hlavou za sebe, kde však už neměl žádného spoluhráče.
     
    50
    Hráči v červeno-bílých dresech pokračují s balónem na kopačkách. Přenesli hru zleva doprava a zase zpátky, Getafe si hlídá především vlastní šestnáctku.
     
    49
    Sice Yeray vrazil do Sandra Ramíreze, avšak jednalo se atak tělem, takže vše proběhlo v rámci pravidel. Ležící španělský forvard se požadoval odpískání faulu marně.
     
    48
    Djené Dakonam měl velké štěstí, že skluzem netrefil Álexe Berenguera. Toho pád protihráče rozhodil, takže ztratil balón a už ho ve hře nezastihl.
     
    47
    Ani jeden z trenérů neudělal o poločasové přestávce žádnou změnu v sestavě. Oba celky tak pokračují v původním rozložení.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 22:02.
     
    První poločas páteční předehrávky 29. kola LaLigy přinesl po jednom gólu na každé straně. Do překvapivého vedení poslal hosty už ve 3. minutě Enes Ünal, jenž po centru Dakonama zakončil hlavou nechytatelně k levé tyči. Domácí po inkasované brance zabrali a efekt se dostavil ve 29. minutě, kdy ofenzivu podpořivší levý bek Yuri Berchiche překvapil Soriu ránou na přední tyč. Athletic byl výrazně aktivnější i po vyrovnávací trefě, nicméně obrat se mu, zatím, dokonat nepodařil. Bez šance na tři body pochopitelně stále není ani Getafe, je otázkou, jaký obrázek hry bude mít druhá pětačtyřicetiminutovka.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Iñaki Williams pohrdl další velkou příležitostí, po stříleném centru Sanceta zakončoval pod břevno a Soria pravačkou vytáhl balón nad břevno. I v tomto případě však domácí forvard zakončoval v postavení mimo hru.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby jednu minutu.
     
    44
    Po chybě Óscara de Marcose získal míč Carles Aleñá. Také on ovšem chyboval, když poslal přízemní pas na paty Ünalovi, tomu těžké zpracování nevyšlo.
     
    43
    Ikeru Muniainovi tentokráte centr dovnitř pokutového území konkurenta nevyšel. Míči dal malou výšku, hlavou ho odklidil k nohám spoluhráče Jorge Cuenca.
     
    42
    Snadná práce pro Davida Soriu, který vystartoval proti vysokému centru Vencedora. Ohian Sancet ani nezkoušel s gólmanem podstoupit souboj.
     
    41
    Iñaki Williams nemusí litovat faktu, že po centru Muniaina z pravé strany zakončoval hlavou ve stoprocentní šanci vedle brány. Pokud by totiž skóroval, neplatil by gól pro ofsajd.
     
    40
    Příkladnou práci odvedl v defenzivě Djené Dakonam. Správně očekával Villarovu nahrávku na Iñakiho Williamse, před nějž dal tělo a pod tlakem hrál na jistotu malou domů.
     
    39
    Levého obránce Yuriho Berchicheho vstřelený gól evidentně nakopl, zřejmě by rád přidal druhý. Střílel pravačkou z dvaceti metrů, avšak o pořádný kus vedle levé tyčky.
     
    38
    Nakonec útočnou akci rozproudil Unai Vencedor, jenž nastartoval motory po pravé lajně. Zvládl i poměrně solidní centr, nejvýše však vyskočil bránící Mathias Olivera.
     
    37
    Konstruktivní rozehrávku Athleticu znamená hlušší pasáž úvodního dějství. Skoro to vypadá, jako kdyby domácí chtěli soupeře uspat a pak nečekaně zaútočit.
     
    36
    Červeno-bílí kontrolují hru. Balón si nyní několikrát vyměnila stoperská dvojice a Enes Ünal to s presinkem moc nepřehání, nechce zbytečně plýtvat silami.
     
    35
    Útok Bilbaa pokračoval rohovým kopem. Po rozehrávce na krátkou vzdálenost vyslal centr do vápna Iker Muniain, Daniel Vivian zakončoval z těžké pozice vedle brány.
     
    34
    Obrat chtěl dokonat Iñaki Williams. Kousek za malým pokutovém územím vystřelil zprava na zadní tyčku. Soriu nerozhodila ani lehká teč Cuency, míč konečky prstů pravé ruky vytlačil vedle tyčky.
     
    33
    Přestože měl Daniel Vivian dost času na rozehrávku, tak nákop na Álexe Berenguera nenačasoval ideálně, rychlostní schopnosti spoluhráče přecenil.
     
    32
    Dalším hostujícím hráčem napomínaným žlutou kartou je Enes Ünal. Už na obranné polovině, u levé lajny, zbytečně dohrál Vencedora. Arbitr Gil neměl příliš těžké rozhodování.
     
    31
    Faul na svou osobu vybojoval Óscar Rodríguez. Sám pak zkusil gólmana překvapit střelou z dobrých třiceti metrů, kulatý nesmysl však nasměroval o kus nad břevno.
     
    29
    Bilbao právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! YURI BERCHICHE si nejprve narazil se Sancetem a pokračoval do ofenzivy. Následně si vyměnil míč také s Iñakim Williamsem, načež si míč znovu výborně převzal a z levé strany šestnáctky vypálil gólově na přední tyč. Soria si na balón sáhl, ale vytlačit jej mimo bránu nezvládl.
     
    28
    Djené Dakonam si poměrně brzo uvědomil, že na vysoký centr nedosáhne. Zkusil tedy nafilmovat pád po lehkém kontaktu s Yerayem, arbitr Gil nechal hru citlivě pokračovat.
     
    27
    Hosté bleskově otočili hru a výsledkem jejich snažení je rohový kop. Šikovně si počínal Gonzalo Villar, který proti přesile nastřelil clonícího Williamse.
     
    26
    K vyrovnání moc nechybělo! Faulovaný Iker Muniain posadil centr na hlavu Daniela Viviana, jemuž v gólové radosti zabránil David Soria parádním reflexivním zákrokem pravou rukou!
     
    25
    První žlutou kartu střetnutí obdržel hostující stoper Stefan Mitrović. Srb zastavil domácího kapitána Muniaina jen za cenu podražení. Navíc inkasoval už pátou žlutou v sezóně, v domácím utkání po reprezentační přestávce proti Mallorce si tak nezahraje.
     
    24
    Unai Simón viditelně nepočítal s faktem, že by Sandro Ramírez vystřelil. Stalo se a španělský gólman měl co dělat, aby míč udržel před brankovou čárou. Povedlo se a volný míč pak odkopl mimo nebezpečí Yeray.
     
    23
    Brejk Getafe skončil u Sandra Ramíreze. Španělskému útočníkovi vyšla klička, aby mu Yeray následně bolestivě stoupl na pravou nohu. Jasný faul.
     
    22
    Sám proti dvěma si věřil Unai Vencedor. Balón si sice hodil mezi dvojici protihráčů, ale pak před něj vložil tělo Gonzalo Villar a míč nechal doputovat mimo hrací plochu.
     
    21
    Velkou chybu vyrobil v rozehrávce Óscar de Marcos. Mathias Olivera neváhal a nahrál pod sebe Enesi Ünalovi. Tomu rána nevyšla, míč chytil opačnou faleš.
     
    20
    Při zpracování selhal Álex Berenguer. Obdržel pěkný nákop k pravé lajně, jenže zvedl pravou nohu, což neměl dělat, míč mu propadl pod ní.
     
    19
    Domácí stoper Yeray nevymýšlel nic složitého a pod tlakem presujícího Ünala hrál malou domů na Simóna, ten přenesl hru k levé lajně na Berchicheho.
     
    18
    Už to vypadalo, že Yuri Berchiche bude zakončovat ze slibné pozice. I se tak stalo, ale napálil jen spoluhráče Sanceta, který se mu v nevhodnou chvíli přimotal do cesty.
     
    17
    Více volného prostoru Álex Berenguer využil k ráně z dobrých pětadvaceti metrů. David Soria si byl moc dobře vědom, že balón směřuje o kus vedle levé tyčky.
     
    16
    Útočník Iñaki Williams se stáhl k pravé lajně, kam dostal nahrávku od Vesgy a sám zkusil stříleným centrem oslovit Ohiana Sanceta, toho příkladně pokryla dvojice Mitrović, Dakonam.
     
    15
    David Soria má na kontě druhý úspěšný zákrok. O poznání jednodušší, protože na pokus Mikela Vesgy dobře viděl, navíc směřoval k levé tyčce hodně pomalu.
     
    14
    Právě faulovaný Rodríguez byl tím, kdo se chopil rozehrávky volného přímého kopu. Centr adresoval Djenému Dakonamovi, ten z velkého záklonu hlavičkoval vedle pravé tyče.
     
    13
    Standardku pro hostující celek vybojoval Óscar Rodríguez. Pod tlakem ukázal výborné krytí balónu, zezadu jej nepříjemně podrazil Yeray.
     
    12
    Autor zatím jediného gólu Enes Ünal ukazuje, že umí zahrát i směrem do defenzivy. Do poslední chvilky vystál Vencedora, aby nakonec vystihl jeho kličku k lajně.
     
    11
    Narážečka mezi Ohianem Sancetem a Óscarem de Marcosem vůbec nevyšla. Druhý jmenovaný pokazil zpětný pas, spoluhráči poslal kulatý nesmysl za paty.
     
    10
    Protiútok hostujícího celku táhl po pravé lajně Carles Aleñá. Zbavil se osobního strážce a zvládl i odcentrovat do pokutového území, pro vysoko letící balón si z brankové čáry vyběhl Unai Simón.
     
    9
    Pokračuje aktivní hra červeno-bílých. Místo očekávané střel z hranice šestnáctky ještě Álex Berenguer volil oblouček za obranu, Djené Dakonam udržel na zádech Sanceta.
     
    8
    Iñaki Williams vzal zodpovědnost na sebe a moc nechybělo! Ze středu si opět sběhl s míčem víc k pravé lajně, znovu pronikl až do vnitra šestnáctky. Ve finále vyslal tvrdou ránu pod břevno a David Soria měl plné ruce práce s udržením těsného náskoku pro Getafe.
     
    7
    Přenesení hry Jorgemu Cuencovi vůbec nevyšlo. Zkusil přenést hru k pravé lajně na Damiána Suáreze, ten hlavičkoval až za postranní čárou.
     
    6
    Akce domácích pokračovala rohovým kopem. Mimo pokutové území hlavičkoval Gonzalo Villar, načež se do míče z první opřel Ohian Sancet, tvrdou ránu směřující k levé tyči udržel Soria v náruči.
     
    5
    S bleskovou odpovědí chtěl přispěchat Iñaki Williams. Po pravé straně pronikl až do vnitra pokutového území, avšak jeho zakončení zvedl pozorný Stefan Mitrović nad břevno.
    3. Enes ÜNAL - 0:1
     
    3
    Getafe právě vstřelilo branku!
    Fantastický úvod hostujícího mužstva, které je přitom považován za outsidera! Byl to Vesga, kdo neustrážil ENESE ÜNALA, na nějž poslal parádní centr od pravé lajny Dakonam. Turecký fotbalista hlavou usměrnil míč neomylně k levé tyčce, Simón natahoval ruku marně.
     
    2
    Domácí vstoupili do utkání v tradičních červeno-bílých dresech. Fotbalisté Getafe zvolili pro páteční předehrávku dresy barvy modré.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Athletic Bilbao: Simón – de Marcos, Vivian, Yeray, Berchiche – Berenguer, Vesga, Vencedor, Muniain (C) – Sancet, I. Williams.
    Náhradníci: Ezkieta – Balenziaga, Capa, Raúl García, Lekue, Núñez, Petxarroman, Serrano, Villalibre, N. Williams, Zarraga.
    Trenér: Marcelino García Toral

    Getafe CF: Soria – Dakonam (C), S. Mitrović, Cuenca – Damián Suárez, Aleñá, Villar, Óscar Rodríguez, Olivera – Ünal, Sandro Ramírez.
    Náhradníci: Conde, Yáñez – Álvarez, Cabaco, Florentino, Iglesias, Jankto, Jaime Mata, B. Mayoral, Vitolo, Yokuşlu.
    Trenér: Quique Sánchez Flores

    Rozhodčí: Gil – Nevado, Martínez.
     
    Getafe CF

    Getafe řeší úplně jiné starosti, a sice ty záchranářské. Nachází se na zdánlivě poklidném patnáctém místě tabulky, nicméně náskok na osmnáctý Cádiz je pouze čtyřbodový. Floresova družina v předešlých pěti střetnutích pouze dvakrát prohrála, jenže na druhou stranu ani jednou nevyhrála, zapsala hned tři remízy. Tu poslední minulý víkend, zápas s Valencií nenabídl jediný gól. Střelecké produktivitě mužstva vévodí Enes Ünal s třinácti trefami.
     
    Athletic Bilbao

    Athletic by se příští sezónu určitě rád účastnil některé z evropských soutěží. Momentálně však v LaLize okupuje až osmou příčku, přičemž na šestý Real Sociedad ztrácí sedm bodů, což není málo, ale ani ne přehnaně moc. Svěřenci kouče Marcelina nenavázali na očekávané vítězství 3:1 nad Levante z předminulého víkendu, ten minulý padli těsně 0:1 v Seville proti Betisu. Postup do Evropy určitě nevyjde z poháru, v rámci semifinále Bilbao vypadlo po výsledcích 1:1, 0:1 s Valencií. Nejlepším střelcem týmu je Iñaki Williams se sedmi góly.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásný páteční večer. Vítám vás při sledování předehrávky 29. kola španělské LaLigy, u zápasu mezi Athleticem Bilbao a Getafe.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Milan Huppert

    Góly: 29. Berchiche (I. Williams) – 3. Ünal (Dakonam)

    Karty:   79. Vesga (ATB), 88. de Marcos (ATB), 90+3. Petxarroman (ATB), 90+6. Yeray (ATB) – 25. S. Mitrović (GET), 32. Ünal (GET), 86. Dakonam (GET), 90+3. Jaime Mata (GET), 90+7. Damián Suárez (GET)   65. Cuenca (GET), 90. Jankto (GET)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 11:2. Střely mimo: 7:4. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 15:13.
    Athletic Club Bilbao: Simón – de Marcos (89. Petxarroman), Vivian, Yeray, Berchiche – Berenguer, Vesga, Vencedor (72. N. Williams), Muniain (C) (89. Serrano) – Sancet (78. Raúl García), I. Williams (78. Villalibre).
    Náhradníci: Ezkieta – Balenziaga, Capa, Raúl García, Lekue, Núñez, Petxarroman, Serrano, Villalibre, N. Williams, Zarraga.

    Tréner: Marcelino García Toral

    Getafe CF: Soria – Dakonam (C), S. Mitrović, Cuenca – Damián Suárez, Aleñá (87. Iglesias), Villar, Óscar Rodríguez (78. Yokuşlu), Olivera – Ünal (87. Jaime Mata), Sandro Ramírez (74. B. Mayoral).
    Náhradníci: Conde, Yáñez – Álvarez, Cabaco, Florentino, Iglesias, Jankto, Jaime Mata, B. Mayoral, Vitolo, Yokuşlu.

    Tréner: Quique Sánchez Flores

    Rozhodca: Gil – Nevado, Martínez

    Diváci: 37 367