Bilbao – Getafe 1:1 (kon.)
koniec
Athletic Club Bilbao
1:1 (1:1)
Getafe CF
cz Piatok 18.03.2022, 21:00 • San Mamés Barria (Bilbao) • Španielska LaLiga • 29. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Páteční předehrávka mezi Athleticem Bilbao a Getafe skončila nerozhodným výsledkem 1:1.

    Oba góly padly v první půli. Už ve 3. minutě skóroval Enes Ünal, který přetavil v gól hlavou centr Dakonama. Domácí odpověděli ve 29. minutě, Yuri Berchiche střelou z levé strany na přední tyč zaznamenal premiérovou trefu v sezóně. Druhou půli výrazně ovlivnila situace z 61. minuty, kdy rozhodčí Gil nejprve odvolal penaltu po faulu Cuency a situaci vytáhl před šestnáctky, aby následně faulovanému hráči zrušil žlutou katu a udělil mu přímo červenou. Ani oslabenému soupeři ovšem domácí nedokázali zasadit rozhodující úder. Hlavním důvodem byl skvěle chytající Soria, který předvedl deset zákroků. V samotném závěru vyfasoval červenou kartu další hostující hráč, a sice na střídačce sedící Jakub Jankto za nemístné poznámky směrem k rozhodčímu.

    Athletic se pohárovým příčkám příliš nepřiblížil, na sedmý Villarreal ztrácí čtyři body. Getafe zůstává na patnáctém místě, v boji o udržení však stále nemá vyhráno. (23:09:10)
     
    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 11:2. Střely mimo: 7:4. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 15:13.
     
    90+9
    Konec zápasu.
     
    90+8
    Po nákopu Ikera Muniaina vyprodukoval Asier Villalibre příliš slabou hlavičku. David Soria zapsal snadný zákrok, zalehnutím míčem získal další cenné vteřiny navíc.
     
    90+7
    Hodně dlouho si Damián Suárez dával s rozehrávkou volného přímého kopu načas. Gilovi pohárek trpělivosti přetekl a udělil žlutou kartu i tomuto fotbalistovi.
     
    90+6
    Pár vrásek na čele přidal trenéru Marcelinovi stoper Yeray. Ne snad z důvodu, že by si po žluté kartě za skluz proti Yokuşluovi měl nechat udělit ještě jednu, ale proto, že se vykartoval pro další střetnutí. Jedná se totiž o pátý trest v sezóně.
     
    90+5
    Yuri Berchiche mohl, a nejspíše i měl, nahrávat. Místo toho šel do kličky proti Gonzalu Villarovi, jenž úmysl protihráče přečetl a čistým způsobem jej odzbrojil.
     
    90+4
    Domácí usilují o kombinační hru na útočné polovině, ale presink oslabeného Getafe je až nečekaně účinný. Alex Petxarroman musel hrát před Matou až ke gólmanovi.
     
    90+3
    Janktem počet potrestaných hráčů nekončí. Po faulu Villara odkopl Jaime Mata balón daleko z místa přestupku, žlutý kartónek za zdržování hry je zcela na místě. Následně dostal trest i Alex Petxarroman, ten totiž Matu z frustrace shodil k zemi.
     
    90+2
    A znovu ten Soria. Brankář Getafe správně předpokládal, že Álex Berenguer bude centrovat na Asiera Villalibreho. Vyběhl z brány a míč zalehl.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby osm minut.
     
    90
    Nervozita by se dala krájet. A to i na střídačce. Za nemístné protesty směrem k výroku arbitra Gila si červenou kartu vykoledoval český reprezentant Jakub Jankto!
     
    89
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Óscar de Marcos, přichází Alex Petxarroman.
     
    89
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Iker Muniain, přichází Nico Serrano.
     
    88
    Óscar de Marcos zastavil slibně se rozvíjející protiútok soupeře zatažením Mathiase Olivery za dres. Žlutá karta je naprosto neoddiskutovatelná.
     
    88
    David Soria přivádí domácí hráče k šílenství. Na konto si připsal už devátý zákrok, který nebyl vůbec jednoduchý. Muniain z přímého kopu odcentroval na hlavu Daniela Viviana, který je na stopera až nezvykle střelecky aktivní, ale ani v tomto případě hlavou neuspěl, gólman jeho pokus z poměrně velké blízkosti zalepil do rukavic.
     
    87
    Střídání v týmu Getafe CF: ze hřiště odchází Enes Ünal, přichází Jaime Mata.
     
    87
    Střídání v týmu Getafe CF: ze hřiště odchází Carles Aleñá, přichází Juan Iglesias.
     
    86
    Seznam hráčů potrestaných žlutou kartou rozšířil Djené Dakonam. Levou nohu nastavil před Muniaina v momentě, kdy moc dobře věděl, že nezasáhne míč, nýbrž protihráče.

    Milan Huppert

    Góly: 29. Berchiche (I. Williams) – 3. Ünal (Dakonam)

    Karty:   79. Vesga (ATB), 88. de Marcos (ATB), 90+3. Petxarroman (ATB), 90+6. Yeray (ATB) – 25. S. Mitrović (GET), 32. Ünal (GET), 86. Dakonam (GET), 90+3. Jaime Mata (GET), 90+7. Damián Suárez (GET)   65. Cuenca (GET), 90. Jankto (GET)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 11:2. Střely mimo: 7:4. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 15:13.
    Athletic Club Bilbao: Simón – de Marcos (89. Petxarroman), Vivian, Yeray, Berchiche – Berenguer, Vesga, Vencedor (72. N. Williams), Muniain (C) (89. Serrano) – Sancet (78. Raúl García), I. Williams (78. Villalibre).
    Náhradníci: Ezkieta – Balenziaga, Capa, Raúl García, Lekue, Núñez, Petxarroman, Serrano, Villalibre, N. Williams, Zarraga.

    Tréner: Marcelino García Toral

    Getafe CF: Soria – Dakonam (C), S. Mitrović, Cuenca – Damián Suárez, Aleñá (87. Iglesias), Villar, Óscar Rodríguez (78. Yokuşlu), Olivera – Ünal (87. Jaime Mata), Sandro Ramírez (74. B. Mayoral).
    Náhradníci: Conde, Yáñez – Álvarez, Cabaco, Florentino, Iglesias, Jankto, Jaime Mata, B. Mayoral, Vitolo, Yokuşlu.

    Tréner: Quique Sánchez Flores

    Rozhodca: Gil – Nevado, Martínez

    Diváci: 37 367